Annelerin 2011 Ağustos Annelerine Önerileri

Ben hastane çantama bebeğim için 5-6 takım koydum. Fazla olsun dedim iyi de etmişim şahsen. Değiiştire değiştire kullandık. Birde sezeryan olduğum için 2 gece hastanede kaldık tabi. Klimayı bebek üşür diye çok açamadık. Bebeğim de bazen terledi sürekli değiştirdik. Kendime de 4 takım gecelik koymuştum. İlla gecelik olmasına gerek yok penye elbisede olabilir. Ben 2 tane askılı penye elbise bulmuştum göğsü açılıyor. Emzimeye de süper oluyor birde serin tutuyor. Bebeğime hep dalin kullandım. Çok da memnunum. Parfümünü bile kullanıyoruz :)))
Doğum konusunda benim fikrim illa ki normal doğum olsun yolunda değil. Normal doğumda ne zaman doğum yapacağınız belli değil. Tabi ki zaruri durumlar dışında. Ben 38. haftada sezeryanla oldum. Çünkü 38 hafta bebeğimi hepaşağıda taşıdım ve son zamanları sol bacağımın kemiğine yaslanıyordu yürüyemez oldum. Ve gelmeyede hiç niyeti yoktu. ne yürüyebildim ne yatabildim ne oturabildim sürekli ah la oh la geçti son 1-2 haftam. Ama doğumu oğluma kavuşacağım günü bilerek gittiğim için bebek şekerlerimiz, duvar panomuz, süslerimiz,lausa şerbetimiz, ikramlıklarımız herşeyimiz hazırdı. Bir daha çocuğum olsa, tereddüt etmeden sezeryan olurum. Mecburi olmasam bile...

canım nıvea guzel bebek yagını ozellıkle onerırım.. hergun yıkamalısınız kı bebegınız guzel gelıssın su gercekten bebegı gelıstırıyo

normal dogumda dıkıs atılırken acımıyo canım doktor ıgne vurmustu uyusturmustu.. bebegı cıkarken hıc hıssetmedım eşi cıkarken de hısettmedım hatta es cıkaren acıyo dıyolar ben hıc hıssetmedım

yenıdogan bezı prıma kullandım memnunda kaldım bakım ortusu olarakda dalın aldım dogru duzgun kullanmadım bıle ıslak mendılde unı baby kullandım cok begendım

ben 5 li zıbın takımını ılk dogdugunda gıymesı ıcın verdım bıde hastane cıkısı aldım yanıma yedek yettı ama hastanede 1 gun kaldım..

doktorlar eldiven önermiyorlar hem emerken anneye temas edebilsinler hem de elleriyle oynasınlar diye... ben eldiven kullanmadım ama bebeklerin elleri soğuk oluyo genelde o yüzden dışarı çıkarttığım zamanlarda üşümesin diye takmıştım eylül-ekim gibi...

bez konusuna gelince prima premium care çok güzel.. benim kızım 3.750 gr doğmuştu ilk 1-2 hafta 1 numara bez kullandık sonra 2 numaraya geçtik.. gerçi ben günde 20 tane bez değiştiriyordum bebiş ık dese altını ıslattığı içindir diye alıyodum hemen bezini:) sonra bebek büyüdükçe anladım dolu bezin ne kadar şişebileceğini...

bir de sezeryan doğumdan çok korkmayın derim. Normal doğum bekleyip sancı çeken ve sonunda sezeryanla doğum yapmak zorunda olan çok tanıdığım vardı o yüzden o riski almak istemedim ve kendi isteğimle epidural sezeryanla yaptım doğumu. iyiki de öyle yapmışım çünkü doğumdan sonra doktorum bebeğin pozisyonunda normal doğumla zaten dünyaya getirilemeyeceğini söyledi. ertesi gün akşama her işimi kendim görmeye başladım ve doğum gecesi hariç hiç ağrım sızım olmadı.. tek şikayetim bikaç gün banyo yapmanın yasak olması ve sütümün iki gün sonra gelmesiydi.. herşeyin doğalı güzeldir muhakkak ama çok da zorlamaya gerek yok..

ben de dogum hikayemi yazayım istedim,doğumdan beri yazayım istedim bir turlu fırsat bulamadım,2011 agustos annelerine kismetmis :)

ben oldum olası korkmusumdur dogumdan,dogum yapmis biri dogumunu anlatsa karnıma agrılar girerdi :) hamileyken de korkuyordum dogumdan ama kendi kendime herkes nasil dogurduysa sen de oyle dogurursun diyordum :)

39. haftaya girdigimiz gun kontrolum vardi,muaynemizi olduk,ne acilma ne sanci hicbirsey cikmadi,eve geldik... oglen gibi benim bagirsaklarda bir hareketlenme oldu,ishal olmustum,hatta bir yerde okumuştum hormonlardan dolayı olabiliyormuşş ve doğum belirtisiymiş :) ama ben pek de ihtimal vermiyordum,akşama doğru sık sık wc ye gitmeye başladım,bir halsizlik coktu kendi kendime diyorum herhalde ya mikrop kaptim ya da usuttum mideyi... ara ara da karnıma sancı giriyordu ama ishale baglamıtım herseyi :) aksam oldu yattım gece ara ara wcye kalktım hafif bir sancı oluyordu ama ben uyumaya devam ettim,sabah 6 da uyandım, artık bagırsaklarım acayip olmustu 5 dakkaya bir wcye gidiyordum,e gittikce siddeti artan- ama kesinlikle dayanılmayacak degil korkmayın :) - sancılarım oluyordu dedim artık bunlar dogum sancıları :) bir yandan da acayip uykum var sancı geliyor uyanıyorum sonra tekrar uyuyorum :) benim sancılar adet olunca karın agrısısnın biraz siddetlisi gibi karnımın altına vuruyordu,bir duş aldım, hep dua ediyordum doktorun mesai saatlerinde doguurayım diye,gerci gece de olsa geliyordu ama olsun belki yetişemez diye korkuyordum :) banyodan çıktım doktoru aradım hemen gel dedi,eşimi uyandırdım,hastaneye gittik,doktor muayene etti 5,5 cm acilmam vardi,inanamadi doktor da ben de :) dogumhaneye aldılar dogum onlugunu giydim,yine bi wc ziyareti yaptım sonra nstye bagladılar,doktorum suyumu patlattı,sonra ebe nst cihazina bakipkosarak doktoru cagirdi,bebegin kalp atışlarında sorun vardı,bana bişey demediler ama cok koktum o an sonra doktor geldi koşarak 2 tane de ebe vardı başımda o arada ne kadar sure gecti bilmiyorum bana ıkın dediler,ıkındım bikaç kere sonra ebe karnıma bastırdı ve fırt diye cıkıverdi melegim :) ilk dogdugunda aglamadı cok korktum sonra ilk sozum bu oldu neden aglamıyor? sonra aglamaya basladi,bana gosterdiler,avazı cıktıgı kadar bagırıyordu,ebe kızıma bakıpbabası suratlı dedi :) sonra doktor dikti beni,uyuşturdugu için hissetmedim,hamdolsun cok kolay bir dogum oldu,cok dua ediyordum,hamdolsun dualarım kabul oldu,1 saat icinde dogurdum diyebilirim,tabii sancilar 1 gun once baslamis ama ben anlamamisim :)

bir de ben suni sancidan cok korkuyordum hep kendi sancımla olsun diyordum cok sukur oyle oldu...

Allah hepinize kolay dogumlar nasip etsin,korkmayın,dogumu bir işkence değil de meleginize kavusacagınız bir olay olarak gorun

alyildiz Allah bebısını bagıslasın ne gusel anlatmıssın umarım bızde fırt dıye dogururuz

öncelikle hepinizin bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle
bebişler için bol bol çıtçıtlı badi hatta o sıcaklarda sadece giydireceğiniz şey oluıcak badiler ayaklı pantolon çok kullanışlı olmuyo ondan çok almayın
ağız mendilleri gerekli oluyo bebeişler için ben kızıma sebamedin ürünlerini kullanıyorum çokta memnunun islak mendilde ilk zamanlarda kuallandım uny baby yeni doğan sonrasında sürekli poposunu yıkadım kendiniz için emzirme sütyeni biberon olarakta dr browns çok iyi herşeyiniz 7 aylık olduğunda hazır olsun ben hazırlarken annem daha var kızım acele etme diyodu ama kızımda sağolsun aceleci çıkıp 3 hafta önce geldi ondan hiç bişeyinizi son ana bırakmayın
penye battaniyelerde çok kullanışlı oluyo
şimdilik bol bol uyuyp dinlenin sonra bu zamamnlarını çok ama çok arıycaksınız özellikle uykuyu
doğum yaptıktan sonrada herkesin her dediğini dinleyipte canınızı sıkmayın sakın
he birde ben kulalndıysam amsef göğüslerim yara oldu ve 3 ay acısını çektim denemediğim krem kalmamıştım ama en çözümü ayva çekirdeğinde buldum aklınızda bulunsun kızlar ayva çekirdeğini suda bekletip jel kıvamına gelince sürdüğünüzde hemen geçiyo ama ben bunu bulana jadar çok acı çektim umarım siz yaşamazsınız bu sorunu
şimdilik aklıma gelenler bunlar daha sonra aklıma geldikçe yine yazarım
eğer sezeryan olucaksanızda kesinlikle spinal olmanızı tavsiye ederim bebişinizi ilk gören yine siz oluyosunuz ve sezeryandan sonra mümkün olduğunca hemen kalkıp gezinin bol bol benim sonrasında hiçte o kadar ağrım falan olmadı nerdeyse hiçte atmadım sezeryan olmama rağmen

aaaiiiiyyyy süpersin yaaaaaaaaaaa!
çok güzel olmuş doğumun vallahi doğum yapasım geldi:84::84::84:
şaka bi yana dua ediyorum şuan rabbime benimki de seninki gibi geçsin
kolay olmuş yaaa....
allahım meleğini sana bağışlasın, başında taşısın seni inşallah.
darısıda bizlere

amin canımmmm

Ben şampuan, sabun, bebe yağı ve pişik kremi olarak Sebamed kullanıyorum. Yalnız ilk aylar sıcak olduğu için bebeyağı kullanılmıyor.
Maalesef normal doğum yapamadığım için dikiş konusunu bilmiyorum ama hiç dikiş acıyor diyen duymadım. Normal doğumun acısı sancı kısmı o da adet sancısının şiddetlisi diyorlar. Umarım hepiniz yaşarsınız bunu.
Bebek bezi Prima iyi, ilk aylar kaka çok sık ve sıvı iken Prima Premium daha iyi. Ek gıdalardna sonra kaka katılaşıp günde bir sefer yapmaya başlayınca normal Prima. Bakım örtüsü olarak da Can Bebe aldım ben. Başka marka olduğunu bilmiyordum. İlk zamanlar çok gidiyor. Sonra büyüyünce pek kullanılmıyor.
İki takım hastane çıkışı yeterli olur ama ona ek olarak tek atlet alın, çıtçıtlı olanlardan.

eldıven ve sapka konusunda ne dıyorsunuz...eldıven yerıne tırnakları torpulemeyı onerıyorlar ama uygulamada oylemı oluyor :26:

Şapka o sıcakta evde giydirmek mümkün olmuyor, dışarı çıkarken ince penye şapka giydirdim ben. Güneşten rüzgardan sıcaktan da korumak için gerekli. Ekstra almaya gerek yok, hastane çıkışı, zıbın takımı gibi şeylerin içindekiler fazla fazla yeter. Eldiven ise sadece hastanede kullandık. Bebeğimin tırnakları uzundu. Hastaneden çıktıktan sonra ertesi gün kontrole gidince doktor "hemen tırnaklarını kesin eldivenleri çıkarın elini tanıması çok çok önemli" demişti. Yalnız ben törpü kullanamadım, çünkü çok yumuşacık oluyor tırnakları, onun yerine birer çıt darbesiyle düzgünce kesiverdim.

bebek bakım ürünleri olarak ben mustela kullandım hatta kendime de mustelanın çatlak kremini kullandım şimdi yine onu kullanıyorum oğlum doğduğunda yine mustela kullanacağım. öyle çok bariz bir kokusu yok daha doğal bir kokusu var çabuk geçiyor ama bebişin narin cildini tahriş etmiyor zarar vermiyor. benim kızım kış bebeğiydi aralıkta doğmuştu 2 kat giydiriyorduk sanki bundada öyle giydirmem gerekecek gibi bir his vardı içimde iyiki tecrübeli ağustos annelerimiz yazmış fazla tulum ve takım almayalım çıtçıtlı body ve penye battatiyelere odaklanalım.

bebek bezi prima yenidoğan almıştım ama bunda premium care alırım, bakım örtüsü dalin aldık resmen hayat kurtarıcım oldu 2-3 paket alın kenarda dursun derim kirlendikçe atıyorsunuz yıkama derdi vs yok hala kızımın altını değiştirirken kullanıyorum.
ıslak mendil olarak da uni yenidoğan ıslak pamuk mendil tavsiye ediyorum. bu arada aklınızda bulunsun bebek bezi stoklamayın 1 paket yeni doğan alın sonrasında zaten tüm marketlerde her marka var bazen en iyi diye düşündüğümüz bez bebişe pişik yapabiliyor elinde 8-10 paket bezle kalan çok arkadaşım oldu.

tecrubeli anneler hazirladigim listeyi bir degerlendirebilirlerse cok cok sevinirim.
eksik bisey var mi sizce ??

DOĞUM ÇANTASI İÇİN GEREKENLER

BEBEK
1 1 paket yenidogan bezi (prima premium care)
2 1 paket islak mendil (unybaby islak pamuk)
3 Sampuan, pisik kremi
4 Emzik -yenidogan (1 ad. Kaucuk, 1 ad. Silikon )
5 Biberon-yenidogan (philips avent)
6 ic body -3 adet
7 dis pijama-zibin-tulum -toplam 3 ad.
8 onluk-2 ad.
9 eldiven-2 ad.
10 corap-2 ad.
11 patik-2 ad.
12 baslik-2 ad.
13 yumusak havlu
14 ince penye battaniye
* 6-14. maddeler yerine 1 ad. 20'li hastane cikis takimi alinabilir
15 bebek agiz mendili
16 mevsime gore yelek/hirka
17 portbebe/araba koltugu-yenidogan (bebegi hastaneden cikarken tasimak icin)

ANNE
1 Gecelik, pijama (onu acilabilen, emzirmeye uygun)- 2-3 takim
2 Sabahlik
3 corap, patik, terlik-birkac tane
4 kisisel bakim ihtiyaclari (dis fircasi, dis macunu, deodorant, makyaj malz.)
5 Hijyenik ped, hasta bezi
6 Gogus ucu Kremi (lansinoh)
7 Gogus pedi (lansinoh, chicco)
8 Havlu, Sabun, tarak
9 Sut sagma pompasi (medela mini elektrikli)

DİĞER
1 Lohusa taci
2 video kamera, fotograf makinesi
3 bebek sekeri, sepet
4 misafir ani defteri
[/QUOTE]

herkese merhaba, tüm dişiler annelik duygusunu tadıyor fakat insan öyle hissediyorki sanki dünyadaki tek anne kendisi okadar muhteşem bir duygu bu... hamilelik günlerinizin tadını çıkartın inanın ne kadar zorda olsa bi okadar harika duygular...

Allah sağlıkla sıhhatle meleklerinizi kucağınıza almanızı nasip etsin...

ben 38+4 te omuriliğimde skolyoz olduğundan spinal sezeryan oldum... 28 temmuz da oldu doğumum sizlerde ağustos annesi olucaksınız inş. ama bazılarınız temmuzda da olabilirsiniz...

doğum muhteşem rahat geçti ilk 5. dakikada oğluşum dünyaya geldi bana gsterdiler ve doktor muaynesi ve ordan babasına doğru gitmiş oğlum... bende bi 15 dk. sonra yanlarına gittim ameliyatın geri kalan kısmı sohbet muhabbetle geçti herkese tavsiye ederim sezeryan olucaklara tabii :) sezeryan sonrası hiç sorun yaşamadım hemşirelerim çok ilgiliydi ağrı kesiciyi dayanabildiğim kadar geç istedim uyuşukluğum geçtikten tam 5 saat sonra çünkü ne kadar dayanabilirsem okadar kolay toparlanacağımı söylediler bütün gecede her saat başı 15 dakka yürüyüş yaptım bol sıvı hiç sezeryan sancısı çekmedim çok şükür eşim ben oğlum 3 müz kaldık hastanede eşim benim hasta yatağımda bende refakatçı koltugunda uyudum

gelelim ihtiyaçlarınıza hastane çıkışı hiç almasanız yeridir yarım kol çıtçıtlı body çorap nerdeyse kırkımız cıkana kadar böle giyindik ve 10. günümüzden itibnaren her gün dışarı çıkmamıza ragmen doğdugu ilk gün bi tek tulum giydirdik doktorumuz muayneye gelince eldivenlerini cıkarttı eldiven yok tırnaklarını kesin kendisine ve annesine dokunması lazım dedi şapka yok tulum yok anne kaç kat giyiyorsa bebeğede okadar dedi hastaneden cıkarken ben tulum giydirmiştim gene doktor soydu bi tek cıtcıtlı bodysiyle eve döndük patikli altlardan 2 tane fln alın gene tulum hiç giydirilmiyor ama 2 tane bulunsun cok cabuk büyüyorlar minik şeyler özellikle uzun kollu fln almayın minik ince penye çorap alın penye battaniyeler çok kullanışlı...

ben biberon olarak avent aldım geniş ağızlı yıkaması fln çok kolay memnunum ilk 10 gün sütüm gelmediği için mama vermek zorunda kaldım ama sütümü sağdım önce onu verdim sonra mama takviyesi verdim 10. günden sonra çok şükür hala emziriyorum anne sütü muhteşem kızlar ne yapın ne edin emzirin sezeryan olursanız sütünüz geç gelir emzirin üzerini mama takviye edin sütüm yok diye sakın emzirmeyi bırakmayın bebeğiniz ne kadar emerse okadar cabuk gelir sütünüz hastane cantanızda bu sebepten biberon bulunsun...

bez olarak prima kullanıyorum memnunum ıslak mendil uni baby yeni doğan ve sürekli parfümsüz kullanın mümkün oldugunca da yıkayın altını ...

kendiniz için özel hastanede iseniz hasta bezine gerek yok onlar veriyorlar zaten ilk gün kullanılıyor sonrası büyük boy ped yeterli dalinin canbebenin alt açma bezleri var onlardan alırsanız hem kendinize hem bebeğiniz altını değiştirirken özellikle bi yere giderken cok rahat bulaşsada atın çöpe gitsin oluyor... ama ben hiç öle kendim batma olayı yaşamadım gecelik hiç götürmedim 3 tane pijama götürdüm ve kullandım çünkü cok sıcak ter malum... makyaj malzemeleriniz lohusa tacınız fotograf makinesi kamera unutmayın oğluş uyurken aklıma gelenler bunlar sorularınızı gördükçe cevap yazarım unutmayın ne kadar pozitif olursanız okadar rahat geçer...

sağlıcakla...

bence bukadar ayrıntıya gerek yok eger normal dogum olucaksa zaten 1gece yatıp cıkıosunuz bu kadar esya sadece tasıyana (babaya) sıkıntı olur temel gerecler dısında hasteneye tasınmaya gerek yok bence tabı benım gorusum ben 1cantayla gıttım
bebek ıcın;
hastane cıkısı
ıslak mendıl
8 tane bebek bezı
anne ıcın;
onden dugmelı pjama
ped
gogus pedı
kagıt havlu
corap hırka(agustosda olsa dogumdan cıkınca tıtrıosunuz)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…