- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 28
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Ben de söylüyorum yanlış yaptığını ama bana küsüyor bu sefer.Tepkisiz kalmıyorum burunlarindan getiriyorum bana dert olacağına ağzıma geleni söylerim gerisini onlar düşünsün, hayat kısa kimsenin kahrını çekmeye değmez boş ver
Ben olayı büyütüyorum gidip gelmiyorum konuşmuyorum sadece uyarmaktan anlamıyorlarBen de söylüyorum yanlış yaptığını ama bana küsüyor bu sefer.
bugün dedim,sinirlendim de.Annem böyle davrandıkça ondan o kadar soğuyorum ki.Tepkisiz kalmak istiyorum.Çünküama buna neden tepkisiz kalasiniz ki, haksizlik yapiyorsunuz, evlat ayrimciligi yapiyorsun diyeceksiniz.
hani kacga etmeye gerek yok elbette, nasilsa ise yaramayacak diyorsunuz, ama en azindan tepkiniz olabilir bence. Sizin bu davranislariniz dogru degil diyin ki sizin de kendi iciniz azicik sogusun.
keşke gidecek bir yerim olsa ama yok işte.Ben olayı büyütüyorum gidip gelmiyorum konuşmuyorum sadece uyarmaktan anlamıyorlar
Çalışıyor musunuz , kaç yaşındasınız?keşke gidecek bir yerim olsa ama yok işte.
ben de bugün yaşlandığında tek bir evladın olduğunu unutma dedim.Annemler asla böyle bir ayrım yapmadı erkek kardeşimle bizim aramızda. Ama eğer yapsalardı, karşılığını görürlerdi.
Ne ekersen onu biçersin.
%100kız çocuklarını değersiz gören annelerin derdi kendileriyle alakalı kendilerini değersiz gördükleri için kız çocuklarını
Bu muameleyi hak görüyorlar
kesinlikle katılıyorum.Kendi ailesi de ona öyle davranmış,dayımı yüceltmişler.Doğru olanın bu olduğunu düşünüyor.kız çocuklarını değersiz gören annelerin derdi kendileriyle alakalı kendilerini değersiz gördükleri için kız çocuklarına
Bu muameleyi hak görüyorlar
Değişmez kolay kolay
Zaten bu tip kadınların birçoğunun aklında şu var. Kızlar evlenip "el olup" gidecek, oğlum beni yanına alır, gelinim bana eşek gibi bakar.ben de bugün yaşlandığında tek bir evladın olduğunu unutma dedim.
bir gün toplumsal olarak bir dönüşüm yaşanır inşallah.Bence bu algı pozitif yönde değişiyor. Bizim ailede şu an kız çocuklarına daha bi hassas davranılıyor.
Bunu nasıl aşarsınız bilmem ama adınıza üzüldüm.
Geçen gün babamda siz misafirsiniz diyor,her türlü yabancı olarak görülüyoruz zaten.Zaten bu tip kadınların birçoğunun aklında şu var. Kızlar evlenip "el olup" gidecek, oğlum beni yanına alır, gelinim bana eşek gibi bakar.
Benim nefretlik kaynanam da aynı mantıkta ama daha çok bekler
23 yaşındayım,çalışmıyorum.Çalışıyor musunuz , kaç yaşındasınız?
Benim annem babam da bize ancak sen bakarsın diyor ama paraları kardeşime akıtıyorZaten bu tip kadınların birçoğunun aklında şu var. Kızlar evlenip "el olup" gidecek, oğlum beni yanına alır, gelinim bana eşek gibi bakar.
Benim nefretlik kaynanam da aynı mantıkta ama daha çok bekler
Çok çalışıp eğitimini tamamlayıp, yine çok çalışıp kariyerinde ilerleyerek..Sevgili KK kadınları,anlatacağım hikaye belki birçoğumuzun hikayesi,birçoğumuzun yarası.Nedendir bilinmez bu toplumda kız çocukları hep ikinci planda,evin misafiri olarak görülmekte.Evin derdini,tasasını yüklenmek hep kız çocuklarının omzunda,aman erkek çocuğu bir şeyi duyup üzülmesin.Onun istekleri hep olsun,kız çocukları azla yetinmeyi öğrensin.Şehirdışında üniversiteyi kazandığımda annem-babam biz seni şehirdışında okutamayız derken erkek kardeşim kazandığında annem" gerekirse evi satar,onu okuturuz." demişti.Kırgınım bana ve kızkardeşime gösterilmeyen ilgiye,sevgiye,değere.Onları değiştiremeyeceğimi anladım,ne kadar anlatsam da annem anlamayacak?Peki ya ben nasıl değişeceğim?Nasıl görmemezlikten,duymamazlıktan geleceğim?Tepkisiz kalmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Sizlar nasıl tepkisiz kalmayı başarıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?