- 28 Kasım 2010
- 42.566
- 141.386
- 798
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
zaten şu an evin sorunlarını umursayan tek biziz,erkek kardeşim o kadar umursamaz.Annem evdeki hiçbir sorunu ona yansıtmaz.Allah çocuklarının arasına ayrımkoyan anne babaya vicdan versin.
Zihniyete bakar mısın.
Yaşlanınca da size yapışırlar bakım için.
Olmaz..Ücretli öğretmenlik yapıyordum.Çocukları çok seviyorum ama psikolojik olarak kaldıramadım.Her şey çok ağır gelmeye başladı.Evdeki sorunlar,yoğun bir kpss süreci sonrası çalışmak,okulun verdiği stresi tam olarak üzerimden atmamak beni çok yordu.En ufak bir sorunda ağlar duruma geldim.
çok güzel bir şey yapıyorsunuz,koruyucu annelik yapmak benim de hayallerimden biri.Bilemedim bizde de kizlar el ustundedir. Erkekleri insan yerine pek koymazlar ahahaha
Cinsiyet degil de genel olarak evlat ayrimciligi olarak gorurseniz konuyu belki daha kolay katlanirsiniz. Ben olsam sahsen hic umursamam,kimi severlerse sevsinler,kimi begenirlerse begensinler der gecerim. Evlat ayrimciligina girdigini dusunmesem de iki uvey ablam ve bir evlatlik erkek cocukla beraber buyudum,onlarla daha cok ilgilenildi mesela cunku gercekten oyle gerekiyordu,anneleri yoktu benim annem bakiyordu onlara,daha fazla ozen gosterirdi ki boyunlari bukuk kalmasin. Annemle babama hep hak verdim bu surecte,ben de simdi bir kiz cocuguna koruyucu annelik yapiyorum,biyolojik oglumdan daha fazla ilgilendigimi soyleyebilirim cunku bana daha fazla ihtiyaci var.
kesinlikle çok doğru diyorsunuz.Kendime güvenip tekrar başlayacağım.Çok teşekkür ederim desteğiniz içinOlmaz..
Sen güçlü olmazsan kimseye faydan olmaz, kendine bile olmaz.
Hedefin evdeki sorunlardan kurtulmakken iş ve sınava odaklanmak zorundasın. Dışarı çıkmak evde olmaktan çok daha iyi gelecek. Ne kadar ağır gelirse gelsin, o evde o sınava ne kadar odaklanıp hazırlanacaksın?
Kendine güven. İşe başla tekrar. Gerekirse geceleri sınavına hazırlan. Bir kez yaptıysan yine yapabilirsin. Ama kendine inanarak yap bu defa. Kendi hayatını kurmak amacıyla derin bir nefes alıp yolunu çiz..
Kendi annemi ornek almaya calisiyorum. O da ilkokul ogretmeni,uvey cocuklarina gelene kadar okulundaki cocuklara bile annelik yapti yillarca. Siz de yaparsiniz eminim.çok güzel bir şey yapıyorsunuz,koruyucu annelik yapmak benim de hayallerimden biri.
O yüzden bireyde biter dedim. Toplumsal bazda kanunla kuralla olmadığı yıllardır görülüyor.Sadece keşke kadınla olsa
Toplumun öğretilerinin çoğu yanlış
İnsani değerlerden çok diğer kavramlar öne çıkarılıp doğru kabul ediliyor
Diğer kavranlar dersen din ırk vatan millet namus(burada namus kavramı kadın üzerinedir)
Bunlar hep sıkıntılı kavramlar
Değişim yanlışların kabulü doğrulara yönelim ile başlar
Ben bu yönde değişimin yıllar yıllar alacağını düşünüyorum
Kendin için yap bunu. Başardığın zaman istemediğin insanlar bile saygı duymayı öğrenecek sana..kesinlikle çok doğru diyorsunuz.Kendime güvenip tekrar başlayacağım.Çok teşekkür ederim desteğiniz için
ay yok artık ya olmayan abiyi bile kayırmıs kadın bu ne boyle sjdaasjkd cok guldum.Biz de erkek kardeş yok ama annem keşke olsaydi söyle yapardim böylr yapardim der durur. Yani olmamasi bile bu sevgiyi engellemiyor. Ben de çok kırıldım hatta annem şimdi de erkek torun bekliyor. Kafa yapisi değişmiyor ve korkuyorum ki yanlış oldugunu bilen ben ve kardeşlerim etkileniyoruz. Erkek çocuk istiyorum kafasi oluşuyor. Her şey kökte başlıyor. Haksizliga uğraşmışsın, annem de abiniz olsaydi çalışır ona ev alirdiniz der. Nasil bir sinir halinde oldugumu düşün. Afedersin nah alırdım da işte söylüyor o.
Hiç oğlum olsun diye düşünmedim, arkadaslarimin da hep kız çocuk istediğini gördüm. Allah tüm yavruları sağlıklı, hayırlı evlatlar yapsınGelişmemiş ülkelerin en büyük sorunlarından biri
Evlat ayrımcılığına tahammülüm yok , ataerkil sistem değişmeden bu düzen değişmez
İnsanın bir kızım olsa bir oğlum olsa keşke diye iç geçirmesini anlıyorum ama olunca farklı davranması çok garip bir davranış
Evlat evlattır
Siz niye ev alasiniz? Gülsem mi kizsam mi bilemedim, nasıl bir sacmalik bu?Biz de erkek kardeş yok ama annem keşke olsaydi söyle yapardim böylr yapardim der durur. Yani olmamasi bile bu sevgiyi engellemiyor. Ben de çok kırıldım hatta annem şimdi de erkek torun bekliyor. Kafa yapisi değişmiyor ve korkuyorum ki yanlış oldugunu bilen ben ve kardeşlerim etkileniyoruz. Erkek çocuk istiyorum kafasi oluşuyor. Her şey kökte başlıyor. Haksizliga uğraşmışsın, annem de abiniz olsaydi çalışır ona ev alirdiniz der. Nasil bir sinir halinde oldugumu düşün. Afedersin nah alırdım da işte söylüyor o.
Benim de hayalim. İnşallah Allah güç kuvvet verir de ben de yapabilirimKendi annemi ornek almaya calisiyorum. O da ilkokul ogretmeni,uvey cocuklarina gelene kadar okulundaki cocuklara bile annelik yapti yillarca. Siz de yaparsiniz eminim.
Esimi ikna edebilsem bu aralar kucuk bir cocuk da evlatlik almak istiyorum,bakalim nasip artik.
O zaman bir ise girerek evden uzaklasmaya bak. Hem annen onu demis baban bunu demis muhatap olmazsin. Ben bekarken bizim evde boyle sorunlar olmamasina ragmen ilk ise girdigimdeki o ozguvenimi anlatamam. Kendi parani kazanmak o kadar guzel bir duyguydu ki..23 yaşındayım,çalışmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?