Annelerin Erkek Evlat Düşkünlüğü

Bilemedim bizde de kizlar el ustundedir. Erkekleri insan yerine pek koymazlar ahahaha
Cinsiyet degil de genel olarak evlat ayrimciligi olarak gorurseniz konuyu belki daha kolay katlanirsiniz. Ben olsam sahsen hic umursamam,kimi severlerse sevsinler,kimi begenirlerse begensinler der gecerim. Evlat ayrimciligina girdigini dusunmesem de iki uvey ablam ve bir evlatlik erkek cocukla beraber buyudum,onlarla daha cok ilgilenildi mesela cunku gercekten oyle gerekiyordu,anneleri yoktu benim annem bakiyordu onlara,daha fazla ozen gosterirdi ki boyunlari bukuk kalmasin. Annemle babama hep hak verdim bu surecte,ben de simdi bir kiz cocuguna koruyucu annelik yapiyorum,biyolojik oglumdan daha fazla ilgilendigimi soyleyebilirim cunku bana daha fazla ihtiyaci var.

Ama ailen çok cahil çok şükür ben böyle bir şey yaşamadım babada bitiyor olay sanırım

Allah çocuklarının arasına ayrımkoyan anne babaya vicdan versin.
Zihniyete bakar mısın.
Yaşlanınca da size yapışırlar bakım için.
zaten şu an evin sorunlarını umursayan tek biziz,erkek kardeşim o kadar umursamaz.Annem evdeki hiçbir sorunu ona yansıtmaz.

Olmaz..
Sen güçlü olmazsan kimseye faydan olmaz, kendine bile olmaz.
Hedefin evdeki sorunlardan kurtulmakken iş ve sınava odaklanmak zorundasın. Dışarı çıkmak evde olmaktan çok daha iyi gelecek. Ne kadar ağır gelirse gelsin, o evde o sınava ne kadar odaklanıp hazırlanacaksın?
Kendine güven. İşe başla tekrar. Gerekirse geceleri sınavına hazırlan. Bir kez yaptıysan yine yapabilirsin. Ama kendine inanarak yap bu defa. Kendi hayatını kurmak amacıyla derin bir nefes alıp yolunu çiz..

biz iki kızız kardesimle. annem 5 erkek kardesin arasında en kucuk ve tek kızmıs cok eziyet cekmis abilerinden psikolojik fiziksel siddet gormus ilkokula bile evden kaca kaca evin isini bitirdikten sonra anca gitmis hep oğretmen olmak istemis yollamamıslar. buyuk dayılarım oyle kotuymus ki en kucuk iki dayımın biri evden kacmıs biri intihar etmis. zebani gibilermis cok kotu insanlarmıs. annem hep kızı olsun diye dua etmis erkekelrden bıktığı icin. bizi de hep her aksam her yaz ders clıstırdı okuyacaksınız hicbir erkeğe muhtac olmayacaksınız diye diye iki guclu kadın ve feminist olarak yetistirdi. biz de onun emeklerini bos cıkarmadık cok sukur. ossde birimiz 3 bininci birimiz 10 bininci olduk. o hep copcu de olsanız kendi isiniz gucunuz olacak bir erkekten gucsuz aciz olmadığınız kanıtlayacaksınız derdi. gecen bir gun sordum sence bir de oğlun olsa ona daha cok ilgi gosterir miydin diye. bu turk kadınlarının kanında var belki ben de oyle olurdum dedi bence ayırmazdı ama turk kadınlarının coğu boyle ne yazık kı. beni oğlan kardesim olsa ve ondan ayırsalardı ailemle arama mesafe koyardım. size de aynısını yapmanızı oneririm. ınsan gibi anlattmanıza rağmen anlamıyorlarsa onları kendinizden mahrum bırakın ki kız evlatın nası muhtesem bir sey olduğunu anlasınlar.

artık gunumuzde erkek evlatlar el oluyor aslında kızlar ailelerine erkeklerden daha bağlı kalıyor ma erkekler evliliklerinin 3 4 yılından sonra ayaklarını kesmeye baslıyorlar ailelerinden. kimi hanımcı olup hanımlarının sozunden cıkmıyor kı bu iyi bir sey. aslında o analar yanlıs ata oynuyor bence.

çok güzel bir şey yapıyorsunuz,koruyucu annelik yapmak benim de hayallerimden biri.

Gelişmemiş ülkelerin en büyük sorunlarından biri

Evlat ayrımcılığına tahammülüm yok , ataerkil sistem değişmeden bu düzen değişmez

İnsanın bir kızım olsa bir oğlum olsa keşke diye iç geçirmesini anlıyorum ama olunca farklı davranması çok garip bir davranış

Evlat evlattır

kesinlikle çok doğru diyorsunuz.Kendime güvenip tekrar başlayacağım.Çok teşekkür ederim desteğiniz için

çok güzel bir şey yapıyorsunuz,koruyucu annelik yapmak benim de hayallerimden biri.
Kendi annemi ornek almaya calisiyorum. O da ilkokul ogretmeni,uvey cocuklarina gelene kadar okulundaki cocuklara bile annelik yapti yillarca. Siz de yaparsiniz eminim.

Esimi ikna edebilsem bu aralar kucuk bir cocuk da evlatlik almak istiyorum,bakalim nasip artik.

Bence ne olursa olsun annene kindar yaklaşırsan yine sen zararlı çıkıyorsun .

Sonuçta başına bir şey gelse yine sen üzülüyorsun, kendine ket vurmuş oluyorsun .

O yüzden bireyde biter dedim. Toplumsal bazda kanunla kuralla olmadığı yıllardır görülüyor.
Birey bazında adım atıldıkça, karşı kondukça süreç çok daha hızlı ilerleyecektir.
Kadınlarımızın özgüveni için adım atması şart. Gelmiş geçmiş kafaları değiştiremeyiz ama kendi kafamızı değiştirip geliştirebiliriz.
Namus kavramı bile kadına indirgenmişken buna yine bizim karşı koymamız lazım.
Bu da imkanlar doğrultusunda kişinin kendini yetiştirmesi geliştirmesiyle olur ancak..

Benim ailem öyle değil hatta beni diğerlerinden biraz daha fazla kayirirlar ilk çocuk olduğum için ama kardeşlerim de bunu pek dert etmed çünkü hak yemek filan olayı asla olmadı bu nedenle bende cinsiyetçi yetistirmicem çocuklarımı, bu saatten sonra olanı degistiremezsiniz ama.kendi çocuklarınızı farklı yetistirebilirsiniz

Biz de erkek kardeş yok ama annem keşke olsaydi söyle yapardim böylr yapardim der durur. Yani olmamasi bile bu sevgiyi engellemiyor. Ben de çok kırıldım hatta annem şimdi de erkek torun bekliyor. Kafa yapisi değişmiyor ve korkuyorum ki yanlış oldugunu bilen ben ve kardeşlerim etkileniyoruz. Erkek çocuk istiyorum kafasi oluşuyor. Her şey kökte başlıyor. Haksizliga uğraşmışsın, annem de abiniz olsaydi çalışır ona ev alirdiniz der. Nasil bir sinir halinde oldugumu düşün. Afedersin nah alırdım da işte söylüyor o.

Bizim ailede hersey esittir.
abim ve ben variz..
Bende yapilsa ayrımcılıktan hic hazetmem..
Yeri gelince lafi söylerim yani..

ay yok artık ya olmayan abiyi bile kayırmıs kadın bu ne boyle sjdaasjkd cok guldum.

Hiç oğlum olsun diye düşünmedim, arkadaslarimin da hep kız çocuk istediğini gördüm. Allah tüm yavruları sağlıklı, hayırlı evlatlar yapsın

Siz niye ev alasiniz? Gülsem mi kizsam mi bilemedim, nasıl bir sacmalik bu?

Benim de hayalim. İnşallah Allah güç kuvvet verir de ben de yapabilirim

23 yaşındayım,çalışmıyorum.
O zaman bir ise girerek evden uzaklasmaya bak. Hem annen onu demis baban bunu demis muhatap olmazsin. Ben bekarken bizim evde boyle sorunlar olmamasina ragmen ilk ise girdigimdeki o ozguvenimi anlatamam. Kendi parani kazanmak o kadar guzel bir duyguydu ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…