- 9 Eylül 2014
- 12.902
- 19.923
- 498
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Biran önce ise gir paranı biriktir , okumadıysan aof ye yazil üniversite mezunu ol kendine yatırım yap kimseden kimseye fayda yok23 yaşındayım,çalışmıyorum.
Neden çalışmıyorsun?23 yaşındayım,çalışmıyorum.
İşte toplumsal bir yanlışı düzeltmek çok zordurkesinlikle katılıyorum.Kendi ailesi de ona öyle davranmış,dayımı yüceltmişler.Doğru olanın bu olduğunu düşünüyor.
Amacım atanıp kız çocuklarının daha güçlü,daha ayakları yere basan bireyler olmasını sağlamak.Bunların daha kötüsünü yaşayan kız çocukları var,onlara umut olmak istiyorum.Sıradan bir öğretmen değil,fark yaratan bir öğretmen olmak istiyorum.Çok çalışıp eğitimini tamamlayıp, yine çok çalışıp kariyerinde ilerleyerek..
Kendi ayaklarının üzerinde durup kimseyi takmayarak..
Kendi hayatına odaklanıp diğerlerini görmezden ve duymazdan gelerek..
kpss'e odaklanıp atanmamın daha iyi olacağına karar verdim.Neden çalışmıyorsun?
Bireysel olarak değişim başladığında toplum zaten otomatikman değişecek.İşte toplumsal bir yanlışı düzeltmek çok zordur
Bu herşeyde böyledir
Bizim şuan toplum olarak yaşadığımız zorlukların çoğunda temelde bu saçma salak öğretiler gelenekler var
Değişir mizaman diyorum
Bunun için önce kendinde fark yaratmalısın.Amacım atanıp kız çocuklarının daha güçlü,daha ayakları yere basan bireyler olmasını sağlamak.Bunların daha kötüsünü yaşayan kız çocukları var,onlara umut olmak istiyorum.Sıradan bir öğretmen değil,fark yaratan bir öğretmen olmak istiyorum.
değişmesi için güçlü bir kadın algısına ihtiyaç var.Erkeklere toplumda bu gücü veren aslında biz kadınlarız.Onların yanında pasif kaldıkça onlar daha güçlü olduklarını düşünüyorlar.İşte toplumsal bir yanlışı düzeltmek çok zordur
Bu herşeyde böyledir
Bizim şuan toplum olarak yaşadığımız zorlukların çoğunda temelde bu saçma salak öğretiler gelenekler var
Değişir mizaman diyorum
kpss'e odaklanıp atanmamın daha iyi olacağına karar verdim.
Bir yandan işe girip bir yandan sınava hazırlanabilirsin..Bunun için önce kendinde fark yaratmalısın.
Sen güçlü olmazsan kimseye güç veremezsin.
Neden çalışmıyorsun şu anda?
Psikolojik olarak yıprandığım bir dönemdeyim.Tam anlamıyla kpss'e odaklanmak için ruhumun dinlemeye ihtiyacı var.Bunun için önce kendinde fark yaratmalısın.
Sen güçlü olmazsan kimseye güç veremezsin.
Neden çalışmıyorsun şu anda?
Denedim ama yürütemedim.Bir yandan işe girip bir yandan sınava hazırlanabilirsin..
Psikolojik destek alırsan süreç daha hızlı ilerler.Psikolojik olarak yıprandığım bir dönemdeyim.Tam anlamıyla kpss'e odaklanmak için ruhumun dinlemeye ihtiyacı var.
Yürütemedim derken? Sorun neydi?Denedim ama yürütemedim.
ben de bunu fark ettim.Sürekli benzer bir güne uyanıyorum resmen.Psikolojik destek alırsan süreç daha hızlı ilerler.
Hatta işe girsen çok daha hızlı bile ilerler.
Sürekli o ortamda bulunduğunda kısır döngüye girersin.
Ücretli öğretmenlik yapıyordum.Çocukları çok seviyorum ama psikolojik olarak kaldıramadım.Her şey çok ağır gelmeye başladı.Evdeki sorunlar,yoğun bir kpss süreci sonrası çalışmak,okulun verdiği stresi tam olarak üzerimden atmamak beni çok yordu.En ufak bir sorunda ağlar duruma geldim.Yürütemedim derken? Sorun neydi?
Sadece keşke kadınla olsaBireysel olarak değişim başladığında toplum zaten otomatikman değişecek.
Kadınlarımız kendine değer vermezken başkasından beklemeleri de yanlış..
bu sene mezun oldu,sınıf öğretmenliği bölümünden.Kpss sonucuma göre ya atanacağım ya tekrar sınava hazırlanacağım.Biran önce ise gir paranı biriktir , okumadıysan aof ye yazil üniversite mezunu ol kendine yatırım yap kimseden kimseye fayda yok
Sevgili KK kadınları,anlatacağım hikaye belki birçoğumuzun hikayesi,birçoğumuzun yarası.Nedendir bilinmez bu toplumda kız çocukları hep ikinci planda,evin misafiri olarak görülmekte.Evin derdini,tasasını yüklenmek hep kız çocuklarının omzunda,aman erkek çocuğu bir şeyi duyup üzülmesin.Onun istekleri hep olsun,kız çocukları azla yetinmeyi öğrensin.Şehirdışında üniversiteyi kazandığımda annem-babam biz seni şehirdışında okutamayız derken erkek kardeşim kazandığında annem" gerekirse evi satar,onu okuturuz." demişti.Kırgınım bana ve kızkardeşime gösterilmeyen ilgiye,sevgiye,değere.Onları değiştiremeyeceğimi anladım,ne kadar anlatsam da annem anlamayacak?Peki ya ben nasıl değişeceğim?Nasıl görmemezlikten,duymamazlıktan geleceğim?Tepkisiz kalmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Sizlar nasıl tepkisiz kalmayı başarıyorsunuz?
kardeşim şehirdışında olduğu için bize kalıyor her şey yine.Bir şey isterse oğluşun yapsın diyeceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?