- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Annem bi beni sevmedi ruh sağlığı bi bana bir de istediğini yapmayınca babama böyle.Babam da annemden çok farklı değil zaten.Erkek kardeşlerimden birine ev aldı 18 yaşındakini özel üniv yazdırdı altına araba cebine kredi kartı verdi.Bana da git sokaklarda o...luk yap evime gelme dedi işsiz kaldım diye...Aynı evde yaşıyoruz hep birlikte ama inanın çok zor.Şu 3 ayda yaşadıklarımdan saç kıran olmuşum saçımın önü kel soldan sağa yatırıyorum görünmesin diyeVileda auyu icirmek...zehir zikkim olsun denek... kagit yedirmek...annenizin ruh sagiliginin nornal olmadigini dusunuyorum ben. Normal degil yaptiklari. Gorusuyor musunuz?
Değişmiyorlar inan üstelik kendi oğullarının yükünü birde sana atmaya çalışıyorlar erkek kardeşime sırf bu ay 2 bi tl gönderdim işi gücü var ama paranın kendisinimi ağzına atıp yiyor napıyor bilmiyorum dedemden anneme kalan 500 bin civarı nakit parayı da annem oğluna yedirmiş şimdi babamın mirası var kızkardeşim asla ona verilmiycek bişey diye tutturdu benim son zamanlar da en delirdiğim konuyu açmışsın anlat anlat bitmez nefret ediyorum artık kendi annemden ya
Allah sağlıklı, hayırlı evlat nasip etsin inşallahay ben de ilk bebisimi beklıyorum ve cok sukur kız olduğunu duyduğumdan beri icim icime sığmıyor desem yeri cok mtlu oldum hep kız hayalı kurmustum. allah ock sukur gonlume gore verdi insallah sağlıkla kavusurz.
Tamam da anası babası alsın, siz olmayan abinizin ebeveyni misiniz, buna şaşırdımErkek çocuga ev alinir evlenmeden, kadın da evi olan koca bulsun kafa yapisi aynen bu sekilde
Canım hamilesin büyük Konuşma istersen seninde evladın olacakTepkisiz kalmıyorum burunlarindan getiriyorum bana dert olacağına ağzıma geleni söylerim gerisini onlar düşünsün, hayat kısa kimsenin kahrını çekmeye değmez boş ver
Sizin kardeşinizin özel bir durumu da vardı galiba, daha doğrusu bir sorunu. Demek narsist kişilikle yetiştirilen bir erkek cocuguymus. Bir yerde okumuştum. bir çocuğu, haddinden fazla şişirip her şeyi ona amade ederseniz ileri derece narsist olup dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanirmis, her şeyi yapmaya hakkı var diye düşünürmus. Hatta bazıları ailesini bile olduruyormus, buna hakkım var diyesen yine erken farketmışsın, 42 yaşımdayım bu yıl çektim resti, ben varlık içinde yoklukla büyüdüm,tek başıma okudum, köpek gibi çalıştım, evlendim, çocuk büyüttüm, yine de elimi üstlerinden çekmedim, anamdır dedim ne isterse yaptım, verdim, ne zaman dara düşsem maddi manevi sırtını döndü ailem...en son iş mirasa gelince sen ne yaptın ki dediler, erkek kardeşim hepsine kondu...sorumsuzluğundan okumayan, doğru düzgün çalışmayan, evlenmeyen adamın İzmir gibi yerde şu anda 3 kışlık 1 yazlık evi bankada bilmemkaç milyon nakdi var, anam babam ölmeden miras diye hepsini aldı...görüşmüyorum hiçbiriyle, paraları da onların olsun ama hayatımı hiç ettiler ,yeni farkettim , ona yanıyorum
kimseyi öldürmez bile isteye ama narsist olduğundan emin gibiyim artık, annem bu hale getirdi onu biliyorum artık değişmez de, kardeşimden çok anneme kırgınım bu yüzden, beni zorlayarak onu da böyle pohpohlayarak büyüttü, sonuç yine kaybeden ben oldumSizin kardeşinizin özel bir durumu da vardı galiba, daha doğrusu bir sorunu. Demek narsist kişilikle yetiştirilen bir erkek cocuguymus. Bir yerde okumuştum. bir çocuğu, haddinden fazla şişirip her şeyi ona amade ederseniz ileri derece narsist olup dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanirmis, her şeyi yapmaya hakkı var diye düşünürmus. Hatta bazıları ailesini bile olduruyormus, buna hakkım var diye
Sac kiran icin doktora gitmelisin. Demir eksikligi de olabilir, psikolojik de, baska birseyden de.Annem bi beni sevmedi ruh sağlığı bi bana bir de istediğini yapmayınca babama böyle.Babam da annemden çok farklı değil zaten.Erkek kardeşlerimden birine ev aldı 18 yaşındakini özel üniv yazdırdı altına araba cebine kredi kartı verdi.Bana da git sokaklarda o...luk yap evime gelme dedi işsiz kaldım diye...Aynı evde yaşıyoruz hep birlikte ama inanın çok zor.Şu 3 ayda yaşadıklarımdan saç kıran olmuşum saçımın önü kel soldan sağa yatırıyorum görünmesin diye
Aileniz o bakış açısıyla yetiştirilmiş . Değiştirmeniz zor . Ama hakkınızı savunmak kendinizi ezdirmemek sizin elinizde diye düşünüyorum.Sevgili KK kadınları,anlatacağım hikaye belki birçoğumuzun hikayesi,birçoğumuzun yarası.Nedendir bilinmez bu toplumda kız çocukları hep ikinci planda,evin misafiri olarak görülmekte.Evin derdini,tasasını yüklenmek hep kız çocuklarının omzunda,aman erkek çocuğu bir şeyi duyup üzülmesin.Onun istekleri hep olsun,kız çocukları azla yetinmeyi öğrensin.Şehirdışında üniversiteyi kazandığımda annem-babam biz seni şehirdışında okutamayız derken erkek kardeşim kazandığında annem" gerekirse evi satar,onu okuturuz." demişti.Kırgınım bana ve kızkardeşime gösterilmeyen ilgiye,sevgiye,değere.Onları değiştiremeyeceğimi anladım,ne kadar anlatsam da annem anlamayacak?Peki ya ben nasıl değişeceğim?Nasıl görmemezlikten,duymamazlıktan geleceğim?Tepkisiz kalmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Sizlar nasıl tepkisiz kalmayı başarıyorsunuz?
Canıma yetti artık biktim ne yapayım cevap vermezsem iyice sinirleniyorumArkadaşım maalesef ki , balkan ve asya ülkelerinde erkek çoçuk takıntısı var . Sen şuqn nekadar kızsanda ayna etkisi gibi evlenip çoçuk dahibi olunca aynı davranışı yapacaksın . İstemsiz bir şekilde
çünkü çoçuk ailesinin AYNASIDIR.
Canım hamilesin büyük Konuşma istersen seninde evladın olacak
Güçlerinin yetmeyeceğini onlar da biliyor almaya alsalar şimdiye dek alirlardi erkek çocuklari olsa daha fena olurdu komplekse falan girerlerdi. Sadece kendi evimiz var gayrimenkul olarak. Etraftan etkilenirlerdi el ne der diye yaşayan bir ailem var.Tamam da anası babası alsın, siz olmayan abinizin ebeveyni misiniz, buna şaşırdım
Kırgınlığını belirt ve durumun farkinda olduğunu söyle.Konusarak çözersin.Baktin olmadi takma nasilsa degerini anlayacakSevgili KK kadınları,anlatacağım hikaye belki birçoğumuzun hikayesi,birçoğumuzun yarası.Nedendir bilinmez bu toplumda kız çocukları hep ikinci planda,evin misafiri olarak görülmekte.Evin derdini,tasasını yüklenmek hep kız çocuklarının omzunda,aman erkek çocuğu bir şeyi duyup üzülmesin.Onun istekleri hep olsun,kız çocukları azla yetinmeyi öğrensin.Şehirdışında üniversiteyi kazandığımda annem-babam biz seni şehirdışında okutamayız derken erkek kardeşim kazandığında annem" gerekirse evi satar,onu okuturuz." demişti.Kırgınım bana ve kızkardeşime gösterilmeyen ilgiye,sevgiye,değere.Onları değiştiremeyeceğimi anladım,ne kadar anlatsam da annem anlamayacak?Peki ya ben nasıl değişeceğim?Nasıl görmemezlikten,duymamazlıktan geleceğim?Tepkisiz kalmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Sizlar nasıl tepkisiz kalmayı başarıyorsunuz?
Kesinlikle öyle. Burada evlilikleri okuyunca, "dayak yedim gidecek yerim yok vs" içim cız ediyor. Bir insanın çaresizliği çok üzücü geliyor bana.O kadar haklisiniz ki.
Erkek çocuğu bir şekilde hayatını istediği kıvama getiriyor ama kız çocuğu bir meslegi olmadığı taktirde başkalarının vicdanına emanet ediliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?