Annelerin Erkek Evlat Düşkünlüğü

Vileda auyu icirmek...zehir zikkim olsun denek... kagit yedirmek...annenizin ruh sagiliginin nornal olmadigini dusunuyorum ben. Normal degil yaptiklari. Gorusuyor musunuz?
Annem bi beni sevmedi ruh sağlığı bi bana bir de istediğini yapmayınca babama böyle.Babam da annemden çok farklı değil zaten.Erkek kardeşlerimden birine ev aldı 18 yaşındakini özel üniv yazdırdı altına araba cebine kredi kartı verdi.Bana da git sokaklarda o...luk yap evime gelme dedi işsiz kaldım diye...Aynı evde yaşıyoruz hep birlikte ama inanın çok zor.Şu 3 ayda yaşadıklarımdan saç kıran olmuşum saçımın önü kel soldan sağa yatırıyorum görünmesin diye

Anneler bazen kendi oglundan da korkuyor, bence sadece sevdigi icin kayirmak degil olay.
Ciddi ciddi oglundan korkan anneler de var...

ay ben de ilk bebisimi beklıyorum ve cok sukur kız olduğunu duyduğumdan beri icim icime sığmıyor desem yeri cok mtlu oldum hep kız hayalı kurmustum. allah ock sukur gonlume gore verdi insallah sağlıkla kavusurz.
Allah sağlıklı, hayırlı evlat nasip etsin inşallah

Erkekler soylarını devam ettiriyor, algı bundan ibaret. Bizim Türk insanları kadınlara, kız çocuklarına değer vermiyor maalesef. Hemcinslerimiz yapıyor bilhassa, madem sana değer vermiyolar kişisel algılamamaya çalış. O onların sorunu. Kendimiz için elimizden geleni yapmaktan başka çare yok.

Sadece erkek- kız kardeş arasında değil, iki kız kardeş arasında ayırım yapanlarda var, dediğim gibi kimsenin değer vermesine ihtiyaç yok, kendi problemleri.

Arkadaşım maalesef ki , balkan ve asya ülkelerinde erkek çoçuk takıntısı var . Sen şuqn nekadar kızsanda ayna etkisi gibi evlenip çoçuk dahibi olunca aynı davranışı yapacaksın . İstemsiz bir şekilde
çünkü çoçuk ailesinin AYNASIDIR.

Tepkisiz kalmıyorum burunlarindan getiriyorum bana dert olacağına ağzıma geleni söylerim gerisini onlar düşünsün, hayat kısa kimsenin kahrını çekmeye değmez boş ver
Canım hamilesin büyük Konuşma istersen seninde evladın olacak

Sizin kardeşinizin özel bir durumu da vardı galiba, daha doğrusu bir sorunu. Demek narsist kişilikle yetiştirilen bir erkek cocuguymus. Bir yerde okumuştum. bir çocuğu, haddinden fazla şişirip her şeyi ona amade ederseniz ileri derece narsist olup dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanirmis, her şeyi yapmaya hakkı var diye düşünürmus. Hatta bazıları ailesini bile olduruyormus, buna hakkım var diye

kimseyi öldürmez bile isteye ama narsist olduğundan emin gibiyim artık, annem bu hale getirdi onu biliyorum artık değişmez de, kardeşimden çok anneme kırgınım bu yüzden, beni zorlayarak onu da böyle pohpohlayarak büyüttü, sonuç yine kaybeden ben oldum

Sac kiran icin doktora gitmelisin. Demir eksikligi de olabilir, psikolojik de, baska birseyden de.
Tavsiyem ise girip kendine ayri bir duzen kurman. Annen sanirim babandan sevgi gormedigi icin belki de boyle. Belki de ikisi de birbirlerini sevmiyorlar. Cok uzuldum. Bu travmayi sana yasatmaya haklari yok. Bu da psikolojik siddet. Kendi ayaklarinin uzerinde dur eger calismiyorsan ise gir. O evde durdukca psikolojin iyice bozulur.

Aileniz o bakış açısıyla yetiştirilmiş . Değiştirmeniz zor . Ama hakkınızı savunmak kendinizi ezdirmemek sizin elinizde diye düşünüyorum.
Bana da anne babalar hep kızlarına daha düşkün gibi geliyor. Annem sürekli kız kardeşime koşturuyor ben kızıyorum erkek kardeşimle ilgilenmiyor diye. Kv , kp desen gorumcemden izinsiz adım atamiyorlar. . Baskın karakterdeki kizlar anne babaya göz açtırmıyor valla.

Canıma yetti artık biktim ne yapayım cevap vermezsem iyice sinirleniyorum

Tamam da anası babası alsın, siz olmayan abinizin ebeveyni misiniz, buna şaşırdım
Güçlerinin yetmeyeceğini onlar da biliyor almaya alsalar şimdiye dek alirlardi erkek çocuklari olsa daha fena olurdu komplekse falan girerlerdi. Sadece kendi evimiz var gayrimenkul olarak. Etraftan etkilenirlerdi el ne der diye yaşayan bir ailem var.

Ya bunu anlamıyorum . Kızımdan çok oğluma yatırım yapicam kafasi okutuyorsun üniversite okusa bile evde oturuyor çalışmıyor tüm masraf boşa gidiyor mantığı mı bu acaba... Ama erkek çocuk öyle mi her koşulda çalışır ev hanimi olacaksa okutmak için kendimi parcalamam paralar dokmem kafası galiba. Halbuki kız evlat her zaman daha hayırlıdır.. genelde o paralar doktukleri oğulları değil kızları bakıyor bi de bu kafaya.

Benim anne babam da oyle. Oyle gormus oyle yetismisler. Maddi manevi hic desteklerini gormedim. Ihtiyacim da yok.
Mesafeliyim ben, lafimi da soylerim yeri gelince

Aynısı bende de var maalesef. Bana üniversitede okuttuk seni onca masraf ettik dediler ve ilk maaşımı alır almaz beni bugünün parasıyla 70k borca sokup sıfır araba aldırdılar . Benden 12 ay sonra erkek kardeşim maaşa geçti veeee onun gönderdiği paraların üstü tamamlanıp 3 lü burma bilezik aldılar aylarca . O bilezikleri satıp borçsuz ev aldı beyefendi . Tabi bu ne ilk ne tek daha bir sürü saçma sapan ayrımcılıkla karşılaştım ama sonuncusu şuydu ; Bu sene korona döneminde bir kaç hafta yanlarında kaldım mecburen eşim karantinadayken . Babam yapılan tüm harcamaları hiç param kalmadı diyerek benden istedi öyle ki bir sakız dahi alıp getirmedi oğullarıma . Bayramda benim kurbanım orda kesildi ve babam benden kesme parası istedi . Sonuç tartıştık bayramdan beri konuşmuyorum . Niye bana böyle yapıyorsunuz diye sordum vcavapları siz çift maaşlısınız oldu . Benim iki oğlum var şükrediyorum kızım olmadığına , belki anneme çekersem ben de ona annemin bana davrandığı gibi davranırsam diye korkuyorum.

Kırgınlığını belirt ve durumun farkinda olduğunu söyle.Konusarak çözersin.Baktin olmadi takma nasilsa degerini anlayacak

O kadar haklisiniz ki.
Erkek çocuğu bir şekilde hayatını istediği kıvama getiriyor ama kız çocuğu bir meslegi olmadığı taktirde başkalarının vicdanına emanet ediliyor.
Kesinlikle öyle. Burada evlilikleri okuyunca, "dayak yedim gidecek yerim yok vs" içim cız ediyor. Bir insanın çaresizliği çok üzücü geliyor bana.
Keske herkes kiz evladina bir hayat kursa da bunlar yaşanmasa
Keske bütün kadınları kurtarabilsek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…