Annelerin Erkek Evlat Düşkünlüğü

Sağlıcakla kucağınıza almak nasip olsun inşallah,çocuğunuz çok şanslı olacak

Böyle konularsa hep ana babaların yannda yorum yaparim ama ayrım varsa . Erkek evlatları baksın derdim

Valla bu konudaki hayat felsefem deli deliyi görünce sopasını saklar oldu son 10 yılda, eğitim konusunda değil ama bir çok konuda ayrımcılığa tabi tutuldum, bırak ayrımcılığı adamın yaptığı hatlaların hesabını bile benden sordular, neden abla olup engel olmamışım uyarmamışım diye, baktım susarak birşey kazanılmıyor, deliliği elime aldım bende rahat ettim, artık onlar bir söylüyorsa ben beş söylüyorum, kadına bir aydınlanma geldi ondan sonra, şimdi sorsan hiç ayrım yapmadım ama kardeşin daha zordu sen uyumluydun diyor, sanki küçükken başka şansım varmış gibi, şimdi de o kayınvalidemi kıskanıyor aramız iyi diye bu nedenle; o da beni anladı biraz; bende inadına onun yanında annem annem diye konuşuyorum .

Ben de kız olduğum için annem küçükken çok ezdi beni.daha 7 yaşındayken viledayla yerleri sildirir sildiğim yerleri beğenmezse viledadaki suyu içirirdi.Ödevlerimi yaptırmak istemezdi ödevimi yanlış yaptıysam o sayfayı koparttırır küçük parçalara ayırtıp yedirirdi bi daha yanlış yapacan mıııı diyerek.Erkek kardeşimin ekmeğini köfteyle doldurup bana yarım ekmek verir içine de 1 köfte koyardı Allah yaşatmayasıca zehir zıkkım olsun derdi ben ekmeği ısırırken...Eskiden düşündükçe ağlardım ben küçüktüm niye böyle yaptı diye.Artık üzülmüyorum son 1 2 senedir

ne güzel zamanla anlamış sizi,anlaşılmayı beklemekten başka çarem yok benim de.

offf çok büyük travmalar yaratıyor aileler.Nasıl atlattınız peki?Psikolojik destek aldınız mı?

İnşallah bundan sonra mutlu olursun boşver aileni senin kıymetini anlarlar ama iş işten geçtikten sonra
Amin tesekkur ederim
Insallah bu dediginiz olur ama bunye alismis her cikamadiklari iste bana yaptiritlar ben soylesem bunu yaparmisin diye yapmazlar

Bizimkilerde aynı şekil.Mesafemi koyarak çözüm buldum.Gidip gelmiyorum arayıp sormuyorum.Anca bayramdan bayrama.o zaman gitriğim yarım saatide burnumdan getiriyorlar oda ayrı mesele

ne güzel zamanla anlamış sizi,anlaşılmayı beklemekten başka çarem yok benim de.
Valla o anlamadı aslında sözlerle vura vura ben anlattım, baktı artık ona minnetim yok, böyle yaparsa beni hepten kaybedecek, kardeşten desen zaten hayır yok ona bebcilin önde gideni, o da artık anladı mı anlamış gibi mi yaptı bilmiyorum. Ama artık en ufak haksızlıkta basıyorum yaygarayı, ben üzüleceğime onlar üzülsün, senelerce onlar üzülmesin diye içimde tuttum bir şeye yaramadı çünkü.

O kadar haklisiniz ki.
Erkek çocuğu bir şekilde hayatını istediği kıvama getiriyor ama kız çocuğu bir meslegi olmadığı taktirde başkalarının vicdanına emanet ediliyor.

Görüşüyor musunuz şimdi annenizle, aranız nasıl?

Ben haksızlık oldugunu gördüğümde annem de olsa pat pat söylüyorum. Evet küsüyor, telefonunu da açmıyor ama ben yine de, bildiğimi yapıyorum.

Vileda auyu icirmek...zehir zikkim olsun denek... kagit yedirmek...annenizin ruh sagiliginin nornal olmadigini dusunuyorum ben. Normal degil yaptiklari. Gorusuyor musunuz?

offf çok büyük travmalar yaratıyor aileler.Nasıl atlattınız peki?Psikolojik destek aldınız mı?
Hep içime kapanık bi çocuktum büyüdüm anladım birtakım sosyal sorunlarım olduğunda psikoloğa gittim ilaç kullandım.Tam düzelemedi annem ölene kadar içim soğumayacak ama geçmişe bakmıyorum artık.

B
Bizim evde böyle değil erkek kardeşimle aramızda bir fark yoktur. Babam ozellikle bana asiri düşkündür keza erkek kardeşim de böyle. Annem biraz erkek kardeşimi kayirir ama bunun sebebi de kardeşimin talihsiz bir kaza geçirmiş olması ve ölümden dönmesi bu nedenle ben de kardeşime karşı hassasımdır.

Ailenin zihniyeti önemli bu durumda

Bakmaya gelince de kızı baksın derler. Benim rahmetli babam annem kızları okutmayalım deyince babam o zaman abimleri okuldan alıp kızları okutalım demişti. Kollarına bilezik takamam belki ama meslekleri olsun demişti. Çok şükür dördümüzü de okuttu. Ben anlamıyorum bazı babaları güçlü kızları olsun elin adamına muhtaç olmasın diyemiyorlar sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…