Annelerin hayalinde ki çocuk

BlancKahkul

Allah var, Allah yâr..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
3.195
4.106
133
Annelerinizin hayal ettiği gibi misiniz? Yoksa benim gibi hayalkırıklığı mi ?
Hiç hissettiniz mi anneniz için hayal kırıklığı olduğunuzu. Acaba tüm anneler mi aynı merak ettim. Ben hep ilkokuldan beri hissettim. O zamanlar çocuk aklımla keşke arkadaşlarımdan birisiyle yer degissem sabah :)) annem üzülmez diye dua edip uyuduğumu hatırlıyorum. Hala aynı aslında annem kadar titiz düzenli olmadığım, her gün evi dip bucak silmediğim, gardrobum düzensiz olduğu için. Ne bileyim eve gelince çantamı vestiyer de bıraktığım icin.... Bir sürü şey var aslında böyle tam bir hayalkırıklığı yım. O kadar iyi hissediyorum ki. Annem tezgahta bulaşık görse misal unutuyorum bazen yada o an makinaya koyasim gelmiyor sonra koyarım diyorum, ağladığı çok zaman olmuştur :) bugün yemeğe fazla salça koymam, kardeşimin yastiginin kılıfını değiştirmem, çok oturmam, telefona bakmam, banyoda dış fırçasını lavabonun üstünde bırakmam, pide almak için geç gitmem... Çok varda siralamayayim memnuniyetsizligini tek tek tek belirtti üzüldü somurttu. Neden böyle ki tüm anneler mi biyle acaba. Ben anne olsam asla annem olmazdım sanırım. Büyük konusmayayim da :)

Anne olmanız bile bir şükür sebebi boşverin üzülmeyi, olamayan bizlere dua edin bari♥️

Bende aynı sizin gibiyim, annemde söyleniyor bana ama ağlamaz e haklılarda bence anne, kızda olsak fark iki insanız işte aynı evinde sorun çıkıyor.

Yazdığınız sebepler asla birini hayal kırıklığı olarak nitelemeye yetmez.Ben de ev işlerinde tembelim ama dünyaya gelirken ev işlerinde master yapıcam die bir söz vermedim kimseye.

Sanırım anneniz size çok yüklenmiş. Küçücük bir çocuk nasıl hayal kırıklığı olabilir ki? Ne beklentisi vardı,atom mu parçalayacaktınız o yaşta?

Benim evladıma hayal kırıklığı demem için evladımın hayırsız ve kötü biri olması gerekir.Hatta orda bile bir nebze kendimi sorgularım.Ben nerde yanlış yaptım da bu çocuk böyle oldu,başkalarına da kendine de zarar veriyor die..

Hayal kırıklığı değilsiniZdir ama hiç yardımcı olmuyorsanız anneniz yoruluodur.Evde üzerinize sorumluluk almaya çalışın.Misal bulaşık benim işim gibi .Hem siz kendinizi daha iyi hissedersiniz hem de anneniz.Her şey annenizin istediği zamanda istediği şekilde olmak zorunda değil.Hala diretiyorsa duymamazlığa gelmek en iyisi.

her gün evi dip bucak silmediğim,
Bunu niye yapacaksınız yahu canınıza kastınız mı var? Çocuk dünyaya getirirken yeni bir birey doğuyor.Anne ve babadan farklı olacak haliyle.Bunu bilmiyor muymuş anneniz?Sizin onun kopyası olacağınızı falan mı ummuş. :işsiz: Takmayın kafaya.Anneniz hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsa böyle beklentiler içine girmesin.

Anne olmanız bile bir şükür sebebi boşverin üzülmeyi, olamayan bizlere dua edin bari♥
Bu hayırlı ayın yüzüsuyu hürmetine Rabbim size hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Bende aynı sizin gibiyim, annemde söyleniyor bana ama ağlamaz e haklılarda bence anne, kızda olsak fark iki insanız işte aynı evinde sorun çıkıyor.
Söyleniyor zaten hiç sorun değil ama üzülüyor bazen tansiyonu fırlıyor elleri uyuşuyor benim yuzumden. Vallahi. Evlenecegim evimin pislik yuvası olmasından ötürü tedirgin. Kendine zararı var. Uzulmeyip stres olmasa sabaha kadar konuşsun. Gerçi 26 yaşındayım adım atmama kadar elestirmesinden de sıkıldım ama az daha dişimi sıkardım :)

Yeni doğmuş bir bebek tertemiz bir sayfadır. O sebeple nasıl işlersen öyle şekillenir o sayfa.
O yüzden hiç bir annenin çocuğum hayal kırıklığı demeye hakkı yoktur. Siz titiz değilseniz ya da dağınıksanız bu sizin suçunuz değil, anneniz demek ki zamanında o konuda doğru şekilde ilgilenememiş ve doğru yönlendirme yapamamış.
Unutmayın bir meyvede sorun varsa, sıkıntı meyvede değil ağacındadır.

anne olmak kusursuz olmak ve çocuğunu sürekli eleştirmek değildir bana göre. evet çocuğu yetiştirenler anneler ancak o çocukta kendi karakteri ile geliyor dünyaya.
anneniz dediği anda yapmadığınız için mi tepki gösteriyor yoksa hiç iş yapmadığınız / çok az iş yaptığınız için mi ?

Anenlerin hayal etmesi diey bir sey yok bence, dunyaya nasil bir insan gelirse gelsin ellerinden en iyisini yapiyorlar yetistirmek icin ve kosulsuz seviyorlar

Anneysen kosullu sevme diye bir sey olamaz cunku evrime ve insan dogasina aykiri.

Cocugum oyle olsun boyle olsun , bu meslegi yapsin, o sporu yapsin diyenler mukemmeliyetci insanlar bence. Eeee cocuk ille de doktor olcak diye kafa utulersen cocugu sevmedigi meslege istemedigi hayata itersin, sen cok tertemizz ol dersen cocugu olmadigi sey ustunden vicdan azabina itersin ... mukemmeliyetci insanlar hayati hem kendilerine hem baskalarina mutsuz yapiyorlar bence.

Yazdığınız sebepler asla birini hayal kırıklığı olarak nitelemeye yetmez.Ben de ev işlerinde tembelim ama dünyaya gelirken ev işlerinde master yapıcam die bir söz vermedim kimseye.

Sanırım anneniz size çok yüklenmiş. Küçücük bir çocuk nasıl hayal kırıklığı olabilir ki? Ne beklentisi vardı,atom mu parçalayacaktınız o yaşta?

Benim evladıma hayal kırıklığı demem için evladımın hayırsız ve kötü biri olması gerekir.Hatta orda bile bir nebze kendimi sorgularım.Ben nerde yanlış yaptım da bu çocuk böyle oldu,başkalarına da kendine de zarar veriyor die..

Hayal kırıklığı değilsiniZdir ama hiç yardımcı olmuyorsanız anneniz yoruluodur.Evde üzerinize sorumluluk almaya çalışın.Misal bulaşık benim işim gibi .Hem siz kendinizi daha iyi hissedersiniz hem de anneniz.Her şey annenizin istediği zamanda istediği şekilde olmak zorunda değil.Hala diretiyorsa duymamazlığa gelmek en iyisi.

Annelerin eleştirisi memnuniyetsiz oldukları anlamına gelmez
İki kızım var biri çok dağınıktır beni deli eder
Ama canımdan çok severim kimseyle hiçbirşeyle değişmem
Eminim anneniz içinde öyledir

Tabii ki bulaşık yıkarım, yemek yaparım, supergeyi açarım, balkonları yıkarım.. ama misal hergun klozet fırçalanır çamaşır suyu vs sabah kalkinca yaparım da ama lavobayi yer fayanslarini yikamam. Her gün yıkamak saçma geliyor bana. Dolabım 2 kapaklı küçük zaten katlasam dahi ertesi güne tekrar dağılıyor. Aradığımi bulamıyorum hepsi bozuluyor napayım. Tencereleri her yemekten sonra ciflemiyorum ama genelde ciflerim. Direk makinaya atınca böyle bir garip olur lekemsi birsey renk farklılığı iş yerini arıyor Allahım...Annem kendini hasta ediyor ama önceki mesajımda yazdım. Psikolojik elleri uyuşuyor, tansiyon fırlıyor... Benim yüzümden birşey olacak diye korkuyorum vallahi. Tansiyonu yükselir düşer bir yerde falan. Allah esirgesin.. illaki beni de seviyordur ama misal erkek kardesimi olduğu gibi kabulleniyor. Ama beni ben gibi kabul etmesi imkansız..
Yeni doğmuş bir bebek tertemiz bir sayfadır. O sebeple nasıl işlersen öyle şekillenir o sayfa.
O yüzden hiç bir annenin çocuğum hayal kırıklığı demeye hakkı yoktur. Siz titiz değilseniz ya da dağınıksanız bu sizin suçunuz değil, anneniz demek ki zamanında o konuda doğru şekilde ilgilenememiş ve doğru yönlendirme yapamamış.
Unutmayın bir meyvede sorun varsa, sıkıntı meyvede değil ağacındadır.
Bunu niye yapacaksınız yahu canınıza kastınız mı var? Çocuk dünyaya getirirken yeni bir birey doğuyor.Anne ve babadan farklı olacak haliyle.Bunu bilmiyor muymuş anneniz?Sizin onun kopyası olacağınızı falan mı ummuş. :işsiz: Takmayın kafaya.Anneniz hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsa böyle beklentiler içine girmesin.

"Çocuklar sizin boyama kitabınız değildir,onları istediginiz renge boyayamazsiniz' der uçurtma avcısı kitabında.
Annemin hayalindeki çocuk değilim elbet. Hatta onun istediği çocuğun yanından yöresinden bile geçmem. Annemin hayal ettiği ve kucuklukten beri beni manipüle edip benim hayalim de oymuş gibi davrandığı herşeyden sıyrıldım.
Umrumda bile değil :)
Ben buyum ve kendi olduğum halimden çok mutluyum.
Annem nasıl bir insan olmak istiyorsa öyle olmakta özgür. Ben de kendim olmakta özgürüm. Ha, istediği gibi bir çocuk olmamı ister miydi? Her anne çocuğu kendine benzesin ister. Ama bu da bir kumar yani. Sonuçta benim istediğim gibi olsun diye çocuk dogurulmaz. O riski almış,ben çıkmışım :) yine otçu hapci falan değilim, öyle de çıkabilirdim :) şans işi tamamen

Konunun tamamini okuyunca ekleme yapmak istedim: annen çocuk doğurmamiş beleşe hizmetci almis. Kardeşinin yastık kilifini bile sen mi değişiyorsun? Kardesin erkek diye mi? Annen evinin tertemiz olmayacagindan,kocanın memnun kalmayacağından mi korkuyor? Hangi devirde yaşıyoruz?? Resmen hizmetçi olsun diye kız yetistirmis, evlenip gideceği evde de iyi hizmetçi olmazsa benden bilirler diye endişeleniyor.
Böyle annem olsa benden çekeceği olurdu heralde

Bence her anne ister kizinin düzenli olmasını ev işlerine yardımcı olmasını yapmayınca hayal kırıklığı olmasın sadece üzülür en fazla ama nihayetinde canının canisin böyle tanımlama bunları

Lütfen annenizin manipülasyonları ile kendinizi suçlamayın. 'Zor Bir Ailede Büyümek' ve 'Seninle Başlamadı' isimli kitapları okumanızı tavsiye ederim, toksik bir ebeveyn ile büyümenin sonucunu ve hayatınızı geri kazanmanın yollarını öğrenebilirsiniz. Siz annenizin devamı değilsiniz, kendiniz harici kimseyi %100 mutlu etme gibi bir yükümlülüğünüz yok.

anne olmak kusursuz olmak ve çocuğunu sürekli eleştirmek değildir bana göre. evet çocuğu yetiştirenler anneler ancak o çocukta kendi karakteri ile geliyor dünyaya.
anneniz dediği anda yapmadığınız için mi tepki gösteriyor yoksa hiç iş yapmadığınız / çok az iş yaptığınız için mi ?
Bu konuda kararsızim yani annem çok pratik çok titiz. Ben asla öyle olamam misal bir örnek vereyim annem bir yerdedir. Evi supurgeye çekerim 2+1 evimiz ama salon mutfak geniş yani, WC yi yıkarım, Yemek yaparım. Annem geldiğinde ona gore tüm gün yatmisimdir hicbirsey yapmadan ama ben kendimi gayet çok iş yapmış gibi görüyorum gün sonunda yorulmuş oluyorum. Annem çocuklugumdan beri hep şikayetçiydi hayatım boyunca bir saatliğine bile dolabım istedigi gibi olmamıştır. Defalarca çamaşır katlamayi gösterdi ama gerçekten öyle kibrit gibi dizemiyorum beceremiyorum. Annem işine gelmediği için yapmıyorsun der bu kadar.

Benim annem dağınıktır bana göre, bende daha tertip düzen severim, ve çok kavga etmişizdir mutfağın tezgahında bulaşık bırakmasından.. çok ağlamışımdır, beni fazla düzenli bulup çok suçlamıştır, temizdir ama dağınık çalışır.. bazen evlatlar, bazende anneler mükemmeliyetçi olurlar. ama kesinlikle bi yerinize bişey olsa yine ilk onlar koşar bunları onun yaşına ve alışmışlığına verin..

Back
X