• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelerin hayalinde ki çocuk

Kac yasina gelirsen gel annen icin her zaman hayal kirikligi memnuniyetsizlik ornegi olacaksin buna alis derim.oyle anneler beceriksiz yetistirip sonra beceriksiz diye asagilarlar evlatlarini belki decasagipamak ve tum dunyanin stresini onlarin üstüne atip yine mutlu olmuyorlar.

Eleştirmeyi seven ebeveynler yüzünden böyle hissediyoruz.
Hayır hayal kırıklığı değiliz. Bizlerde kendimize göre artıları olan insanlarız.
Daha iyi temizlik yapamadığımız için kırılıyorsa kırılsın hayalleri.
Ben maalesef sorunlu bir çocukluk geçirdim sürekli eleştirilmekten, yaş oldu 28 hala acılarını yaşıyorum. Ancak şunu bilerek kendimi güçlü tutmaya çalışıyorum; ben bir bireyim dikteleri ile bir yere gelemem eğer beni beğenmiyorsan onu da ben beğenmiyorum.

Bu konuda kararsızim yani annem çok pratik çok titiz. Ben asla öyle olamam misal bir örnek vereyim annem bir yerdedir. Evi supurgeye çekerim 2+1 evimiz ama salon mutfak geniş yani, WC yi yıkarım, Yemek yaparım. Annem geldiğinde ona gore tüm gün yatmisimdir hicbirsey yapmadan ama ben kendimi gayet çok iş yapmış gibi görüyorum gün sonunda yorulmuş oluyorum. Annem çocuklugumdan beri hep şikayetçiydi hayatım boyunca bir saatliğine bile dolabım istedigi gibi olmamıştır. Defalarca çamaşır katlamayi gösterdi ama gerçekten öyle kibrit gibi dizemiyorum beceremiyorum. Annem işine gelmediği için yapmıyorsun der bu kadar.

o zaman bence anneniz çok mükemmelliyetçi ve buna bağlı olarak kendi yaptığını en ve tek doğru olarak görüyor.
herkesin kapasitesi ve yeteneği bambaşka. herkes de bal dök yala ev işi yapmak zorunda değil bana göre. içinde yaşanabilecek temizlik ve düzende olmak yeterli. ama annenizde titizlik ve mükemmelliyetçilik olduğu sürece ona kendinizi beğendiremezsiniz o kesin.

ya boşvermemeyi yada cevap vermeyi öğrenmek lazım. cevap vermek dediğim saygısızlık değil tabi. yani benimki de biraz öyleydi ama ben bir şekilde konuşa konuşa ben buyumu kabullendirmiştim.

Annelerinizin hayal ettiği gibi misiniz? Yoksa benim gibi hayalkırıklığı mi ?
Hiç hissettiniz mi anneniz için hayal kırıklığı olduğunuzu. Acaba tüm anneler mi aynı merak ettim. Ben hep ilkokuldan beri hissettim. O zamanlar çocuk aklımla keşke arkadaşlarımdan birisiyle yer degissem sabah :)) annem üzülmez diye dua edip uyuduğumu hatırlıyorum. Hala aynı aslında annem kadar titiz düzenli olmadığım, her gün evi dip bucak silmediğim, gardrobum düzensiz olduğu için. Ne bileyim eve gelince çantamı vestiyer de bıraktığım icin.... Bir sürü şey var aslında böyle tam bir hayalkırıklığı yım. O kadar iyi hissediyorum ki. Annem tezgahta bulaşık görse misal unutuyorum bazen yada o an makinaya koyasim gelmiyor sonra koyarım diyorum, ağladığı çok zaman olmuştur :) bugün yemeğe fazla salça koymam, kardeşimin yastiginin kılıfını değiştirmem, çok oturmam, telefona bakmam, banyoda dış fırçasını lavabonun üstünde bırakmam, pide almak için geç gitmem... Çok varda siralamayayim memnuniyetsizligini tek tek tek belirtti üzüldü somurttu. Neden böyle ki tüm anneler mi biyle acaba. Ben anne olsam asla annem olmazdım sanırım. Büyük konusmayayim da :)
Yaşayan her canlı sizin söylediğiniz dikkatsizlikleri yapar hatta ben dikkatsizlik diyemicem yaşamak bence bu ya. Diğer türlüsü diken üstünde yarın görücü gelicekmiş gibi stresli olmak yaşamak olmuyor 😅😅😅 anneniz in çocuğu ben olsam çoktan evlatlıktan reddedilmiştim

Anenlerin hayal etmesi diey bir sey yok bence, dunyaya nasil bir insan gelirse gelsin ellerinden en iyisini yapiyorlar yetistirmek icin ve kosulsuz seviyorlar

Anneysen kosullu sevme diye bir sey olamaz cunku evrime ve insan dogasina aykiri.

Cocugum oyle olsun boyle olsun , bu meslegi yapsin, o sporu yapsin diyenler mukemmeliyetci insanlar bence. Eeee cocuk ille de doktor olcak diye kafa utulersen cocugu sevmedigi meslege istemedigi hayata itersin, sen cok tertemizz ol dersen cocugu olmadigi sey ustunden vicdan azabina itersin ... mukemmeliyetci insanlar hayati hem kendilerine hem baskalarina mutsuz yapiyorlar bence.
Ben zaten asalanmaya alıştım. Yapabildiğim tek doğru şey yok onuda kabul ettim :) kendisi hastalanmasına kendini sıkıp.
Benim annem dağınıktır bana göre, bende daha tertip düzen severim, ve çok kavga etmişizdir mutfağın tezgahında bulaşık bırakmasından.. çok ağlamışımdır, beni fazla düzenli bulup çok suçlamıştır, temizdir ama dağınık çalışır.. bazen evlatlar, bazende anneler mükemmeliyetçi olurlar. ama kesinlikle bi yerinize bişey olsa yine ilk onlar koşar bunları onun yaşına ve alışmışlığına verin..
Gerçekten annemi anlamak için soruyorum. Neden ? Yani tezgahın üstünde 2 kirli bardak kaldı diye neden bu kadar üzülünür ? Elinizde değil mi ? Misal bir şeyi aldığın yere koy oldu ki koymadin. Sinir krizi gibi birşey geliyor bazen bağırıyor bazen içine atıp ağlıyor. Üzülmek ağlamak bu kadar kolay mı ? Bu sebepler için yani
Dedigim çok ciddiye almayın annenizi.Kardeşinizin yastık kılıfını sizin mi değiştirmenizi istiyor? Kaç yaşında kardeşiniz?
7 yaş küçük benden 19 yaşında. Oda ayrı bir konu zaten. Banyo yapıp banyoyu yikatmaz. Sofradan kalkıp suyu almaz. Corabini halıdan kaldırmaz. Allah eşine sabırlar versin yada onu sindirecek bastiracak bir kızcağız olsun.

Annenizin baska sorunlari var kesinlikle.

Tezgahin üstünde 2 bardak kalsa ne olur?
Ayip mi?
Gunah mi?
Bardak kaldikca para mi ödüyoruz?
Biz bardagi orda birakinca insanlar mi ölüyor, ozon mu deliniyor?

Ne olur yani?

Ya mesgul olacak hic bir seyi yok, ya da icten ice yasadigi baska buhranlar var.

Hic sorun yasamiyor degiliz her insanin gergin zamanlari mutlaka olur.
Ama bu saydıklarınızın hic biri bizde sorun olmaz.
Bunlar sorun olmuyor diye annemin hayalkirikligi degilim diyemem.
Bunlar olsaydi hayalkirikligiyim da diyemezdim. Cunku bunlar cok basit ornekler.

Pideyi neden gec aldin ne demek? Iftara yetismediyse tamam. Yoksa ona ne? Ha cok baska zaman istiyorsa eli kolu mu bagli kalksin kendisi uygun buldugu saatte alsin.
Yani benim annem pideyi kacta aldigimi dusunecek kadar bos vakte de sahip degil ondan da olabilir.

Bazen evde su icecek bardak kalmaz. 😂
Ikimiz de birbirimizin hayal kirikligi degiliz.

Bir anne olarak yazayim.cocuklarim inanilmaz daginik .hicbirseyin yeri belli degil yillardir ama bazen cok kizsamda hayal kirikligi degiller tabii ki.
Boyle kucuk seyler icin anneler evlatlarini silmezler .anneniz biraz rahat olsun yapacak birssy yok

7 yaş küçük benden 19 yaşında. Oda ayrı bir konu zaten. Banyo yapıp banyoyu yikatmaz. Sofradan kalkıp suyu almaz. Corabini halıdan kaldırmaz. Allah eşine sabırlar versin yada onu sindirecek bastiracak bir kızcağız olsun.
Bakın bir benzer kardeş bende de var.Ama benim ki büyük :işsiz: İşte yetiştirme bunlar hep o erkek çocuğu ya.:olamaz: Siz sessizsiniz sanırım biraz.Benim annemde 26 yaşındaki herifin(kardeş) yatağını toplamamı isterdi bazen.Ya da onun kıyafetlerini dolabına yerleştirmemi...Ben k*çı kırık oğlunun hizmetçisi değilim.Olmaya meraklıysan kalk sen yap ya da yapacak bir çocuk doğur dedim.O günden beridir yap et çat diyemez.Acı ama dedirtiyorlar işte.Bardakları çoğu zaman sabah yıkarım laf yapar(kendi evimde).Sanane anne?Böyle seviyorum seni ilgilendirmiyor diyorum susuyor.50 defa guzelce karışmaması gerektiğini ya da kardeşimin işlerini yapmak zorunda olmadığımı anlattım ama anlamadı.Çıkışınca tek seferde anlıyor ne hikmetse.Kısaca sizden böyle beklentilere giremez,girerse böyle üzüldüğüyle kalır.Ha el kızıda 1 yapar 2 yapar 3 seferde tekmeyi koyar onun için hiç sıkmayın canınızı.Ya da dediğiniz gibi eli maşalı bir kadına dek gelir ve yapar.Şansına artık😂

Annemin hayalindeki kız hanım hanım bir kızdi hep. Derli toplu falan. Çıtı piti giyinsin onunla günlere gitsin.
Ben çocukken çete kurmuştum ağaçta yaşar erkeklerle maç yapardım. Boş terkedilmis binalara girer çetemin üssü yapardım 😁😁😁
Ergenken ağır Hard Rockci bir kız oldum.
Üniversiteye başladım Hard Rock daha alternatif Rock oldu derken tesettüre girdim ki bu ailem için en. Büyük hayal kırıklığı oldu. Artık tesettürlü kadın deyince ne geliyor ise akıllarına ne aptalligim kaldı ne salaklığım ne cahilliğim. Yediğim hakaretin haddi hesabı yok. Neyse sonuçta hala tesettürlüyum bohem bir tarzım var ki annem bu tarzı hep pasaklı bulmuştur 🤷‍♀️.
Üzerine bir de peçe de kullaniyirum.
İşin aslı tam bir hayal kırıklığıyim... 😁😁😁

Tek onure ettiğim nokta 2 üniversiteyi de 1. Lik ile bitirmem ve sivri dilim oldu annem için ( bizim kız bi laf sokar laf sokulan anlamak için 1 hafta düşünür der durur)..

Gerçekten annemi anlamak için soruyorum. Neden ? Yani tezgahın üstünde 2 kirli bardak kaldı diye neden bu kadar üzülünür ? Elinizde değil mi ? Misal bir şeyi aldığın yere koy oldu ki koymadin. Sinir krizi gibi birşey geliyor bazen bağırıyor bazen içine atıp ağlıyor. Üzülmek ağlamak bu kadar kolay mı ? Bu sebepler için yani

Alti ustu 2 bardak yahu, sinir krizi icin sebep mi bu sence? Annenin baska psikolijik sorunlari olabilir, birikmislik olabilir, babanla evliligi nasil?

Hayal kırıklığı olduğunuzu düşünmüyorum. Anlattıklarınız hep ev düzeni ile ilgili şeyler. Demek ki annenizin bir düzeni var ve bozulunca rahatsız oluyor. Belki de düzen konusunda takintilidir. Yalnız koskoca adamın işlerini size yaptırması olmamış. Evde yaşayan herkes bir işin ucundan tutmalı kaldı ki kendi işini yapmasın.

Annem hayatta değil, o açıdan bakamam ama bir anneyim, o açıdan bakabilirim.
Çocuklarımı dünyaya beni mutlu etsinler, istediğim gibi olsunlar diye getirmedim. Onlar da bir birey, bir karakterleri var, elbette bize göre bolca şekillenecekler. Elimden geldiğince yönlerini bulmalarına yardımcı olacağım, sonra da ne haliniz varsa görün, istediğiniz gibi yaşayın modu... Bence böyle olmalı. Neden kendi istedikleri gibi yaşamak yerine sürekli beni ya da babalarını mutlu etmek için yaşasınlar? Bu yükü evlatlarıma neden yükleyeyim? Kendileri nasıl mutlu olacaklarsa öyle yaşasınlar. Kendi hayatlarına gittiklerinde çok istiyorlarsa tabaklarını banyoya bile koyabilirler, bana ne... Yani benim açımdan bakınca normal olmayan anneniz.

bu verdiginiz ornekler cok cok normal seyler. kimse tum gun elinde toz beziyle gezmiyor.. bir yer dagilsa da toplasam diye fir dönmüyor. sorun annenizin bu beklentilerinde. sizin yerinizde evladi kim olsa onu tatmin etmez belli ki. size cok buyuk zarar veriyor bilemiyorum ne yapilabilir..

Dünyaya milyon defa doğup gelsem milyon defada da aynı annenin çocuğu olmak istemezdim. Hayatımın en kötü zamanlarını yaşattı bana. Çocukken gördüğüm rüyalarda ondan kaçıp uçmaya çalışıyordum hep. Yazdıklarınıza baktım anneniz gibi olmak veya olmamak sizin tercihiniz. Çok kötü bir anne değil sadece biraz mükemmelliği seviyor. Aynı zaman da kontrol etmeyi de.

O hayal kirikliklarindan biri de benim. Ayni sizin annenizi tarif ettiginiz gibi bir annem var süekli elinde bezle dört döner sürekli bir yer temizlenir.Daha bu sabah markete gidicem diye disari cikacaktim önce ne giydim diye sizdü sonra düzeltmeye calisti en son ise saçlarin çok cirkin gözüküyor sen nasil genc kizsin elalem ne der arkandan gülerler dedi ki herkes benim saçlarımı çok beğenir.
Suclu ne sensin ne de ben. Suclu seni böyle düsündürten kisi

Siz oyun hamuru degil,insansiniz ,
Bazi anne babalar,malesef cocuklarina sekil vermek istiyor,sor bakalim kendileri ne kadar mukemmel ebeveyn olmuslar,
Psikolojinizi bozmayin,belli yasin ustu tuhaflasiyor ,

Sizinki nasıl huysa oda huy öyle düşünün bu yaşına kadar buna alışmış ben annemi azat ettim şimdi kendi evimde düzenimi kurmaya çalışıyorum ama annem sanırım çok beddua etti eşim de temizlik hastası oda şimdi bana dünyayı dar ediyor..
belki anneniz bişeyleri size aşılamak istiyor olabilir bazı insanlar sırf yönetmeyi sevdikleri için bile böyle davranabiliyor

Annelerinizin hayal ettiği gibi misiniz? Yoksa benim gibi hayalkırıklığı mi ?
Hiç hissettiniz mi anneniz için hayal kırıklığı olduğunuzu. Acaba tüm anneler mi aynı merak ettim. Ben hep ilkokuldan beri hissettim. O zamanlar çocuk aklımla keşke arkadaşlarımdan birisiyle yer degissem sabah :)) annem üzülmez diye dua edip uyuduğumu hatırlıyorum. Hala aynı aslında annem kadar titiz düzenli olmadığım, her gün evi dip bucak silmediğim, gardrobum düzensiz olduğu için. Ne bileyim eve gelince çantamı vestiyer de bıraktığım icin.... Bir sürü şey var aslında böyle tam bir hayalkırıklığı yım. O kadar iyi hissediyorum ki. Annem tezgahta bulaşık görse misal unutuyorum bazen yada o an makinaya koyasim gelmiyor sonra koyarım diyorum, ağladığı çok zaman olmuştur :) bugün yemeğe fazla salça koymam, kardeşimin yastiginin kılıfını değiştirmem, çok oturmam, telefona bakmam, banyoda dış fırçasını lavabonun üstünde bırakmam, pide almak için geç gitmem... Çok varda siralamayayim memnuniyetsizligini tek tek tek belirtti üzüldü somurttu. Neden böyle ki tüm anneler mi biyle acaba. Ben anne olsam asla annem olmazdım sanırım. Büyük konusmayayim da :)
Siz evden gidince kiymetinizi anlayacak anneniz,benimde kızlarım var ev işini yavaş yavaş öğretiyorum ogrenemezse bu benim suçum olur iyi yapamazsa benim sucumdur,annenizin sizi suclamasini harekrtlerini saçma buldum,annenizin ruh hali iyi değil gibi,çok söylediklerini duymayın elinizden geldiği kadar yapın yeterli.

Ben şöyle düşünüyorum.
Kimse mükemmel değildir, her konuda iyi olamayız ancak bir yönden de yüz güldürmeliyiz.

Örneğin ben annemin tırnağı olamam ev düzeni, temizliği konusunda ama
iş hayatımda vs sorumluluk sahibi biriyim.
Annemi düşündürmem, aklı bende kalmaz.
Bir yola girmişsem elimden gelenin en iyisini yaparım bilir.
Eee bu durumda hayal kırıklığı olmam onun için.

Ama bir komşumun kızı var.
Yeminle ona her baktığımda aklım çıkıyor çatlıyorum.
Rabbim başa vermesin. Bence hayal kırıklığı olmayacak gibi değil.

Ne ders çalışır, ne ev işinin ucundan tutar, ne dışarda çalışır ihtiyacını, harçlığını çıkarır.
Varsa yoksa tüketim üzerine bir hayat.
Ojesini bile yere döker, o an silmez.
O ojeyi annesi silsin diye bekler.
Annesi çok hasta diyelim bir yere gidilmesi gerek, rica etsin kızım sen git de gel ne olur desin.
Üşendiği için gidemem der ve eğer gitmek istemiyorsa hiç bir güç onu ikna edemez.
Bir şeyi yapmayı kafaya koysun ama imkan yok onu da ne yapar eder tutturur, yaptırır.
İçerden seslen çok afedersin kendini yırt, keyif peşinde olsun telefonda falan.
Asla yerinden totosunu kaldırıp efendim demez.
Artık ölüyor musun, yangın mı çıktı. Allah'a emanet..

Rimelleri yastık kılıfına akar, annesi değiştirene dek kapkara olur.
Kendi odasını bile toplamıyor, kadının omzundan bir yük almak yok.
Anca isteklerini sipariş etsin var mı yok mu demeden..
Bir de açık açık diyor ki ''Ben buyum, ben bencilim. Bana ne doğurmasalardı. ''

Back
X