Annelerin hayalinde ki çocuk

Şuan hıçkıra hıçkıra ağlamak istedim. Benim annemde hayatı boyunca yaptığım hiçbir işi beğenmedi, çünkü hep benden daha iyileri vardı ona göre. Hiç unutmam 10 yaşındayım, erkenden kalkıp kahvaltı sofrası kurdum, sucuklu yumurta falan yaptım kendimce. Sandım ki annem uyanıp takdir edecek, mutlu olacak. Sofraya şöyle bir baktı, surat beş karış, söylenmeye başladı. Yumurta kabuklarını çöpe atmamışım, domates dilimleride kocamanmış ve soymayı unutmuşum. Böyle iş yapacaksam hiç yapmayaymışım. Okulum bitti eve para yetiştirmek için işe girdim, doğal olarak kpss den düşük aldım, hem işe gidip hem ders çalışabilir mişim ama tembellik etmişim. Ve bunun gibi binlerce anım var. Şuan 30 yaşıma gelmek üzereyim. Kendi evimde çok titizimdir, yemeklerim pastalarım herkes tarafından çok beğenilir, ama annemin evine gidince hiçbir iş yapasım gelmez hala, çünkü kesin kötü olacak.

Değilim olamam da . 25 yaşındayım hep böyleydi böyle olacak . Beni takdir ettiğini falan hatırlamam . Ablama öyle değildir ama. Kıskanmıyorum ama böyle olmasını tercih etmezdim. Artık alıştım beklentim yok siz de çok büyük beklentiye girmeyin ki bu konuda daha fazla üzülmeyin.
Bende kardeşimi kıskanmiyorum. Anneme karşı öfke var ama içimde keşke dediğiniz gibi yapabilsem. Beklenti değil ama nasıl desem kim annesi tarafından taktir edilmek istemez ki? Ne kadar aman banane desende her zaman içimde bir boşluk.. kendini suçlama kendini sorgulama anneni suçlama.. zamanla böyle evrildi bende. Başka birisi olsa zamanla o boşluk hissi dolabilir ama annede hiç dolmuyor sanirim

Annen seni dünyaya evlat olasın diye değil ev işi yapasın diye getirmiş galiba . Kaç yaşındasın bilmiyorum ama malasef annen tarafından manipüle ediliyorsun. Sana psikolojik baskı kurmuş ve parmağında oynatıyor. Üniyi başka şehirde oku veya iş bul taşın yoksa asla mutlu olamazsın. Ben de anneyim, kızım var küçük. Sabah kalkacak, tuvalet temizleyecek ,yer silecek falan değil laf söylemek 7 kat akrabaya hava atarım titiz kızım ,bana yardım edyoru,çok vicdanlı diye. Anneniz malasef biraz eski kafalı ve sizi kullanıyor ,üzgünüm. Ben mesela üniye gidene kadar ev temizlediğimi yemek yaptığımı bilmem. Annem hep senin görevin ders çalışmak derdi çünkü. Eğer sen hayalkırıklığı isen ben geçmişi düşünüp hemen kendimi camdan atmalıyım. Anneniz çok fena ,lütfen ona uymayın.

Şimdi okudum 26 yaşındaymışsın ,o kadar etkisinde kalıp öyle anlatmışsın ki ben 16 dedim herhalde 😯 hemmmeen kaç .

Anneniz toksik ebeveyne benzıyor bu kavramı ve maniplasyonu internetten arastırmanızı onerırım. Siznde bi problem gormedım ama annnenızın sorunları var gibi gorunuyor. Ayrıca klasik gelenekci kafa erkek cocuğuna hıc bısey demez kız cocuğuna yuklenır de yuklenır kendisi cok mu mukemmelmıs peh! Sahsı onerim sizi hep asagıya ceken hayalkırıklığı oldugunuzu dusunduren ınsanların söz ve davranısşrına fiziksel ve duygusal mesafe koymanız. Anneniz olduğu ıcın fızıksel mesafe zor olur ama lutfen onun sozlerını dogru kabul edip kendinizi suclamayı bırakın.Onun sözünü dinlemeyin! Biz insanoğlu olarak hepimiz kusurlu ama nihayetinde güzel varlıklariz o yüzden kimsenin kimseye yetersizsin mükemmel değilsin demeye onu kötü hissettirmeye hakkı yok bu anneniz bile olsa. Annenizin sizi onaylamama nedeni siz değilsiniz onun nedeni baska... cevabı annenizin psikolojisinde yatıyor onu bulmak lazım. o da anneniz psikolojik yardım alırsa ortaya cıkar. Size bir fikir vermesi için İclal Aydın'ın da benzer bir hayat hikayesi var onu da okumanızı oneririm. Sevgiyle kalın...

Benim de annemle en büyük sorunum ev işleri konusuydu evlenmeden önce. Ben de çok yardim etmezdim açıkçası haklı olduğu yönler var, ama o da beğenmezdi. Hayatımızın ortasında patlamaya her an hazır bi bomba gibiydi bu konu :) şimdi uzaktan baktığımda annemin sevgi dilinin hizmet davranışı olduğunu farkediyorum. Yanı hiç sözel olarak vs bize yakınlığını belli edemez ama kendisi sevgisini ihtiyaçlarımızı gidererek gosteriyor(muş meğer.. Benim sevgi dilim de başka olduğundan ben de onu anlamiyormusum) dolayısıyla ben işlerle ilgilenmedikçe o kendini önemsemiyorum gibi algiliyordu diye düşünüyorum. Hayal kırıklığı olduğumu düşündüğünü düşünmedim hiç ama ben de onun tercih etse isteyeceği bir kız değilimdir sanirim:) ama hepimiz için çabalar didinir. Yanı seviyorum ve iyi ki varsın demenin herkes icin başka bi yolu var.

Kucukken annem herkesın ıcınde benım hıc kız cocugu gıbı olmadıgımı kendımı srwdirmedigimi, yegenımın gibi bı kızı olsa cok srwınecegını soylerdi.
Yaslandı artık. Gozumun ıcıne bakıyor. Ben unutmadım fakat kınlo de degilim. Umrumda da defil. O annemın kendı ımtıhanıydı. Kendı cocugunı üzdü kucucuk yas
Ta senelerce. Kendı dusunsun aklına gelıyorsa..

Anneniz çok üzgün mü peki onun kriterlerinin dışındasiniz diye ? Benim problemim bu annem o kadar üzgün ki. 5 çocuklu, çocukları ortada bırakan madde bağımlısı.... Gibi gibi gibiyim sanki o denli üzülüyor inanın abartmıyorum.
Valla venden baska i kadsr derdi vsr ki bana sira gelmiyor.
Ama bos olsa kafasi bana uzulur.

Her şeyın mukemmel olmasını ısteyen çok anne var.Ama sızi çok sevıodur eminim.

Anne olana kadar anlamayacaksıniz annelerinizin size ne kadar zarar verdiğini, ben anne olunca anladım bende değil annemdeymiş problem, her önüne gelen anne olmasın ya, mahvediyorlar insanların hayatlarıni, şu an farkinda bile olmadıginiz onlarca sorun var annenizden kaynaklı ama heyhat analık kutsaldır kisvesi örtüyor hepsini

Benim de annemle en büyük sorunum ev işleri konusuydu evlenmeden önce. Ben de çok yardim etmezdim açıkçası haklı olduğu yönler var, ama o da beğenmezdi. Hayatımızın ortasında patlamaya her an hazır bi bomba gibiydi bu konu :) şimdi uzaktan baktığımda annemin sevgi dilinin hizmet davranışı olduğunu farkediyorum. Yanı hiç sözel olarak vs bize yakınlığını belli edemez ama kendisi sevgisini ihtiyaçlarımızı gidererek gosteriyor(muş meğer.. Benim sevgi dilim de başka olduğundan ben de onu anlamiyormusum) dolayısıyla ben işlerle ilgilenmedikçe o kendini önemsemiyorum gibi algiliyordu diye düşünüyorum. Hayal kırıklığı olduğumu düşündüğünü düşünmedim hiç ama ben de onun tercih etse isteyeceği bir kız değilimdir sanirim:) ama hepimiz için çabalar didinir. Yanı seviyorum ve iyi ki varsın demenin herkes icin başka bi yolu var.
Evet evet tam olarak böyle ev işi yapmayinca ağlamalarınin sebebi bu sanırım. Çok mantıklı oda benim ona değer vermediğimi düşünüyordur sürekli düzenli olmadığım dip bıçak temizlik yapmadığı m için. Ama ben artık çok sıkıldım annenizle farklı evlerde olduğunuz sürece aranız düzeldi yani?

Annelerinizin hayal ettiği gibi misiniz? Yoksa benim gibi hayalkırıklığı mi ?
Hiç hissettiniz mi anneniz için hayal kırıklığı olduğunuzu. Acaba tüm anneler mi aynı merak ettim. Ben hep ilkokuldan beri hissettim. O zamanlar çocuk aklımla keşke arkadaşlarımdan birisiyle yer degissem sabah :)) annem üzülmez diye dua edip uyuduğumu hatırlıyorum. Hala aynı aslında annem kadar titiz düzenli olmadığım, her gün evi dip bucak silmediğim, gardrobum düzensiz olduğu için. Ne bileyim eve gelince çantamı vestiyer de bıraktığım icin.... Bir sürü şey var aslında böyle tam bir hayalkırıklığı yım. O kadar iyi hissediyorum ki. Annem tezgahta bulaşık görse misal unutuyorum bazen yada o an makinaya koyasim gelmiyor sonra koyarım diyorum, ağladığı çok zaman olmuştur :) bugün yemeğe fazla salça koymam, kardeşimin yastiginin kılıfını değiştirmem, çok oturmam, telefona bakmam, banyoda dış fırçasını lavabonun üstünde bırakmam, pide almak için geç gitmem... Çok varda siralamayayim memnuniyetsizligini tek tek tek belirtti üzüldü somurttu. Neden böyle ki tüm anneler mi biyle acaba. Ben anne olsam asla annem olmazdım sanırım. Büyük konusmayayim da :)
anneleri memnun etmek çok zor. ben de kendi annemi memnun edemedim bir türlü. saldım gitti artık :KK59:

Bekarken lanet olsu keske annem olmasaydı derdim ki bende onun hayallerindeki başarılı atanmış temiz çalısan biri değilim.. Oda hep dağınıklıgımdan şikayet ederdi. Şimdi anne oldummmmm evi bir dakika dağınık görmeye tahammül edemiyorum kocamın da toplamasını istiyorum ağlamıyorum tabi annen biraz abartmış ama ev hanımı olunca sürekli ev toplu olsun istiyorsun birde hergün ne yemek yapsam diye düşünüyorsun bekarken yemek beğenmezdim simdi diyorum annem haklıymıs insan hergün ne yapcagını sasırıyor. Şu koltuk örtülerinden nefret ederdim şimdi o örtüleri sarmayınca cocugum mahvediyor hergün silemiyorsun Kısacası anne olunca anlarsın. Aman bırak dağınık kalsın senden önemli diyen insanlarda var ama olmuyor o öyle psikolojisini bile etkiliyor insanın temiz ev mutluluk veriyor. Yardım eden koca cocuklar mutluluk veriyor eşim cok etmesede ediyor yapıyor bir seyler.

A annemin gizli ikiİ😄😄
Benim ablalarım ve abim maharetli titiz, on parmakt on marifetler. Bense daha geniş, rahat, yaparız yea bir insanım.
En küçük de ben olunca annem asla bunu sindiremedi. Kabullenemiyor kadın.
Bir de yetişme tarzı sanırım, benim karşı argümanlarım iyice zıvanadan çıkarıyor. Ben bu hayata kendimi heder etmeye gelmedim. Canımı sıkmadan yapıyorum anne diyorum ve fika cevabı: “insan düzen kuran canlıdır, sen düzensizsn. Böyle yaparsan hayatın başarısızlık içinde geçecek. Ben haline üzüldüğümden söylüyorum” söyle ama değişmeyecek diyorum. Nafile 35 yılda bir gıdın ne o ne ben ilerledik.
Çocuk yetiştirmemi de beğenmez. O çok pimpiriklidir. Ay karnı ağrıyormuş hemen doktora gidelim.! Ben dolaptan yoğurdu çıkarır veririm oo ne senaryolar ne senaryolar. Çocuk o soğuktan bademcil ameliyatına kadar gider.
Artık takmıyorum.
O öyle biri.
Ben böyle değilim.
Anneliğimi de farklı. Ben dağınığı için, yaptığı hatalar in dırdır etmiyorum. Ne hissettirdiğini biliyorum çünkü.
Değişmeyeceğini kabul ettim. O günden beri etkilenmiyorum.
Siz de kendinizi hayal kırıklıio olarak görmeyin. Kuşak farkı. O kuşak için bu tür şeyler önemliydi. Kendini mahvedene kadar didinirdi. Biz canımızın kıymetni biliyoruz. Bu bizi kötü yetersiz yapmaz.
Bırakın konuşsun. Benim bu tamam annecim diyip işime bakmalarımı da anladı artık. Tamam anne demen de totoma totoma demek diyor😄😄
Siz de öyle diyin rahatlayın.

Evet evet tam olarak böyle ev işi yapmayinca ağlamalarınin sebebi bu sanırım. Çok mantıklı oda benim ona değer vermediğimi düşünüyordur sürekli düzenli olmadığım dip bıçak temizlik yapmadığı m için. Ama ben artık çok sıkıldım annenizle farklı evlerde olduğunuz sürece aranız düzeldi yani?
Biz hem ayrı evlerde hem de ayrı sehirlerdeyiz. Senede toplamda 1 ay civarı birlikte olabiliyoruz o süreçte de annem hoşgörü gösteriyor artık:) çünkü onun standartları benim için hala çok yüksek yetişemiyorum. Bir de ben alınganım biraz, imada bulunsa bile moralim bozulduğu için pek bi şey söylemiyor artık. Ama ben de onu iyi daha anlıyorum evlendikten sonra, çünkü gerçekten ertelemek ve yapilacak ise dokunmamak çevredeki insanlar için dayanması zor bir durum:)

Back
X