Annelerini çok düşünen(!) erkekler...

Kendi yardım etmeyip sizden yardım etmenizi istemesi yanlış amenna ama başkasının evinde birşeye dokunmayı sevmiyorum diyerek sizden yaşça da büyük birinin evinde öylece oturmakta bana ters geliyor. Biraz yardım etmekle elimize yapışmaz diye düşünüyorum. Bu sevgilinizin size söylediginden bağımsız bir konu.
Ben de oturamam. Ama biri bana kalk birşey yap dese kızarım. Sen neden yapmıyorsun müdür müsün, bana buyuruyorsun...

Aferin iyi yapıyorsun falan mi demeliyiz?
Bu kafayı da anlamakta zorluk çekiyorum.
Kadın/erkek fark etmez, kendi başınızın çaresine bakacak kadar, kahvaltı sofrası kurup, bir seyler doğrayacak kadar ev işi yapın yahu o kadar da değil..
Hiç bir şey yapmamak/bilmemek övünülecek bir sey değil.
5 yaşındaki oğlum sofra düzenini biliyor da sofra kuruyor. Yaşı ilerlesin Bir şeyler doğramayı da, yemek yapmayı da bilecek.

Konuya gelince, haklısınız. Ama davranışınız yersiz.
Erkek arkadaşınızın da 2 eli 2 kolu var, kalkıp o da yardim etmeli
Ailesinin yanında da size iş buyurması hoş değil
Sizin de misafir gittiğiniz evde anneniz yaşındaki insan iş yaparken oturmamış, ve erkek arkadaşınıza ağzının payini ulu orta vermeniz hoş değil.. adama görgü öğreteceğim derken başkalarının önünde tuhaf bir duruma düşmüşsünüz .
Başkalarının önünde bağıra bağır demedim annesi babası mutfaktaydı sessizce dedim..

iş yapmamam mukemmel bir şey diye anlatmadım bu olayı..:
Gelmiyor içimden ne yapayım üstüne o da öyle diyince daha sinir oldum

Aay bazi yorumlara şok oldum resmen.
Birini yemege ya da kahvaltiya neyse artik davet ediyorsan hazirlamasini da yaparsin, yok yapamiyorsan cagirma yani bu kadar basit. Yok yemesini biliyorsun ama oturuyorsun filan demişler 😮 kimse siz kahvaltiya, yemege cagirmasaniz açlıktan ölmeyecek zorunuza gidiyorsa davet etmeyiniz.

Evime davet ettigim hiç ama hiçkimseye asla iş yaptirmadim herseyi eşimle hallederiz her zaman, kimseye bir bardak taşitmisligim yoktur evimde.
Kvye gittigimde de en fazla yedigim ictigim bulasigi mutfaga gotururum ki 5 yildan fazla evliyim, tanismaya gittigimde de gayet misafir gibi oturdum, misafirdim cunku.

Doğru bildin dedim ne fake konu açsam aklıma bu geldi dur daha guzellerini düşüneyim
Ha yok gercekse kv yerinde olsam daha sevgiliyken bunu dert eden kizi evime sokmazdm o ayri mesele

Aay bazi yorumlara şok oldum resmen.
Birini yemege ya da kahvaltiya neyse artik davet ediyorsan hazirlamasini da yaparsin, yok yapamiyorsan cagirma yani bu kadar basit. Yok yemesini biliyorsun ama oturuyorsun filan demişler 😮 kimse siz kahvaltiya, yemege cagirmasaniz açlıktan ölmeyecek zorunuza gidiyorsa davet etmeyiniz.

Evime davet ettigim hiç ama hiçkimseye asla iş yaptirmadim herseyi eşimle hallederiz her zaman, kimseye bir bardak taşitmisligim yoktur evimde.
Kvye gittigimde de en fazla yedigim ictigim bulasigi mutfaga gotururum ki 5 yildan fazla evliyim, tanismaya gittigimde de gayet misafir gibi oturdum, misafirdim cunku.
Ben de böyle düşünüyorum umarım kendim gibi kv bulurum hahah ne güzel karışmam free bırakırım

Başkalarının önünde bağıra bağır demedim annesi babası mutfaktaydı sessizce dedim..

iş yapmamam mukemmel bir şey diye anlatmadım bu olayı..:
Gelmiyor içimden ne yapayım üstüne o da öyle diyince daha sinir oldum

Gitmeyin? Disarida gorusun. Yada sadece kahveye gidin.
Orası restoran değil öyle değil mi? Eğer evde uşaklar yardimcilar dolaşmıyorsa, kalkıp yardim etmeniz daha şık olur.
Aksini düşünüyorum.
Babam mangal yakacak,
Kocam da pisse de yesek diye bekleyecek..
Az ye de kendine uşak tut derler.
Yani sadece.kadın olduğunuz icin değil beklenti.

Gitmeyin? Disarida gorusun. Yada sadece kahveye gidin.
Orası restoran değil öyle değil mi? Eğer evde uşaklar yardimcilar dolaşmıyorsa, kalkıp yardim etmeniz daha şık olur.
Aksini düşünüyorum.
Babam mangal yakacak,
Kocam da pisse de yesek diye bekleyecek..
Az ye de kendine uşak tut derler.
Yani sadece.kadın olduğunuz icin değil beklenti.
Kendileri çağırdı öyle gitmedim insanların evine zaten

Benim gibi görgü yoksunları açıkçası ben buyum yani...
Ha diyecekseniz ben başka konularda yardım ediyorum

ama kadık olduğum için reva görülmesini anlamıyorum
Yo ne alaka ya görgü yoksunu. Kimin görgüsüne göre yoksun kalmışsın ki?
Herkesin kendi doğruları vardır. Bu da seninki. Relax oll. Ama sizin bu iş olmaz gibi geldi

Hahahah zaten sizin oğlunuzla olmazdım...
Merak etmeyin
Kendisi 5 yasinda ablasi olay o degil.Neden bu kadar sert dusunuyorsunki? Yanindski seni kendine es olarak dusunuyor degilmi senin annesine yardik ettigini gormek onu gurulandircak mutlu etcek belki 2 dk bisey yapinva yorulmazsin ustune sevdigin oglanin gozunde yukselirsin annesi laf etcek olsa susturur fln.Niye agzina laf veriyosun ki

Kendisi 5 yasinda ablasi olay o degil.Neden bu kadar sert dusunuyorsunki? Yanindski seni kendine es olarak dusunuyor degilmi senin annesine yardik ettigini gormek onu gurulandircak mutlu etcek belki 2 dk bisey yapinva yorulmazsin ustune sevdigin oglanin gozunde yukselirsin annesi laf etcek olsa susturur fln.Niye agzina laf veriyosun ki
Ya benim hakkımda kötü konuşsa ne olacak
Ben sırf ağzına laf vermemek için mi yapıcam
Konuşsun desin oğluna ay bu kız çok kötü ay görgüsüz falan diye diyebilir

işte ama neden yani bu gurulanma meselesi bu erkekler de o kadar çok olan bir özellik ki

Kendileri çağırdı öyle gitmedim insanların evine zaten

Bir daha ki seferde ev ortamında rahat edemediginizi söylersiniz. Yada sadece kahve uygundur dersiniz
Dediğim gibi, kadın/erkek, gelin/damat meselesi değil bu bana göre.
Erkek arkadaşınız da hatalı, ama 1 yanlış diğer yanlışı da götürür mü 🤷🏻‍♀️

Sevdiği oğlanın gözünde yükselmek nedir yahu? Kendisi yardım etmeliydi bana göre ama aman sevgilimin gözünde yükseleyim diye annesine yardım etme düşüncesi de çok çiğ. Bu oğlanlar kızların gözünde yükselmek için ne yapıyor acaba?

Bir daha ki seferde ev ortamında rahat edemediginizi söylersiniz. Yada sadece kahve uygundur dersiniz
Dediğim gibi, kadın/erkek, gelin/damat meselesi değil bu bana göre.
Erkek arkadaşınız da hatalı, ama 1 yanlış diğer yanlışı da götürür mü 🤷🏻‍♀️
Evet evde rahat edemedim zaten çünkü elimi kolumu nereye koyacagımı bilemedim pek

Ya benim hakkımda kötü konuşsa ne olacak
Ben sırf ağzına laf vermemek için mi yapıcam
Konuşsun desin oğluna ay bu kız çok kötü ay görgüsüz falan diye diyebilir

işte ama neden yani bu gurulanma meselesi bu erkekler de o kadar çok olan bir özellik ki
Ya bu toplum algisi bunu yikamazsin.Bak evlilik icin diyorum bunu akilli kadin asla kv agzina laf vermez onun icin kocasiyla arasini bozmaz aksine kocasinin yaninda asiri iyi olur ki kocasinin kafasi rahat olsun diye.Cunku adam bakiyo sen iyisin ee kv hala konusuyo ne dicek karimdan uzak dur o iyi bi insan vs vs obur turlu sen herseye soylenirsen kocanla tartisirsan kv laf verirsen en cok kadin yipranir.Yoksa is dedgn 2 dk da yapilir zaten olay o degil

Back
X