Annelerini çok düşünen(!) erkekler...

Sevdiği oğlanın gözünde yükselmek nedir yahu? Kendisi yardım etmeliydi bana göre ama aman sevgilimin gözünde yükseleyim diye annesine yardım etme düşüncesi de çok çiğ. Bu oğlanlar kızların gözünde yükselmek için ne yapıyor acaba?
Kocam da benim icin annemle babamin agzinin icine duser surekli getirir goturur arar sorar tamam onlarida seviyo ama biliyoki annem babam onun yuzunden kirilsa ben daha cok kirilirim bu isler karsilikli

Tepkini çok sevdim tam benlik. Ama yardım edilebilir, edilmeyedebilir, elimize yapışmaz ama yapışadabilir bunlar hep kv ile ilişkinize bağlı. Gönlünüzce davranın heriflere bakmayın!

Sizinki ayıp ...
Bizim gelinimiz de gelir süs bebeği gibi oturur
60 yaşında annem hizmet eder
Annemin beklentisi yok ama insan bi sofra kurma toplamaya yardım eder
İnsanlık ve görgü bana göre

Ya bu toplum algisi bunu yikamazsin.Bak evlilik icin diyorum bunu akilli kadin asla kv agzina laf vermez onun icin kocasiyla arasini bozmaz aksine kocasinin yaninda asiri iyi olur ki kocasinin kafasi rahat olsun diye.Cunku adam bakiyo sen iyisin ee kv hala konusuyo ne dicek karimdan uzak dur o iyi bi insan vs vs obur turlu sen herseye soylenirsen kocanla tartisirsan kv laf verirsen en cok kadin yipranir.Yoksa is dedgn 2 dk da yapilir zaten olay o degil
Ben evli değilim öncelikle
Keza böyle hesaplar yapacaksam evlenmeyeyim zaten

Tepkini çok sevdim tam benlik. Ama yardım edilebilir, edilmeyedebilir, elimize yapışmaz ama yapışadabilir bunlar hep kv ile ilişkinize bağlı. Gönlünüzce davranın heriflere bakmayın!
Ya açıkçası anlamadığım bir işte yardım etmeyi sevmiyorum ama onun dışında ediyorum

Hayir insan agirlamak bu derece yükse ne diye cagirirlar anlamam. Ben cagiriyorsam kendime guvenip cagiriyorum hepsi bir degisik bunlarda.

Mesele becerememek yada altından kalkamamak değil

Ben sizin gibi insanlarla rahat edemiyorum mesela.
Gittiğim yerde ev sahibi 4 dönerken rahat hissetmiyorum.
Yardim etmek, birlikte oturmak isterim.
Ve evine gittiğim insanlar da bu yakinligi kurabildiklerim.
Arkadaşlarımız/kuzenlerimiz bize gelir, masada kurar, dolabı acar istediğini de alır, bazen ben bir şey yaparken çocuklarımla da oynarlar. Yapın demem, ama yaparlar. Ben de yaparım.
Kaldı ki benden yaşca büyük bir insanın evine gidip hizmet beklemek uygun gelmiyor.

Ama tabiki herkesin kendi fikri, kendi hayatı, kendi doğrusu.
Net bir cevabi yok, herkes bence... diyebilir en fazla.

Sizinki ayıp ...
Bizim gelinimiz de gelir süs bebeği gibi oturur
60 yaşında annem hizmet eder
Annemin beklentisi yok ama insan bi sofra kurma toplamaya yardım eder
İnsanlık ve görgü bana göre
Ben hic tanimadigim birinin evinde bile oylece oturarak bekleyemem bi anda halledilsin beraber oturulsun isterim.Kaldiki sevdigim adamin annesi ya iki cay koy diye elleri incilcek

Ya açıkçası anlamadığım bir işte yardım etmeyi sevmiyorum ama onun dışında ediyorum
Helva kavururken uzaktan bakabilin ama sofra toplarken iki tabak alınır mesela, anladım ben seni

Aay bazi yorumlara şok oldum resmen.
Birini yemege ya da kahvaltiya neyse artik davet ediyorsan hazirlamasini da yaparsin, yok yapamiyorsan cagirma yani bu kadar basit. Yok yemesini biliyorsun ama oturuyorsun filan demişler 😮 kimse siz kahvaltiya, yemege cagirmasaniz açlıktan ölmeyecek zorunuza gidiyorsa davet etmeyiniz.

Evime davet ettigim hiç ama hiçkimseye asla iş yaptirmadim herseyi eşimle hallederiz her zaman, kimseye bir bardak taşitmisligim yoktur evimde.
Kvye gittigimde de en fazla yedigim ictigim bulasigi mutfaga gotururum ki 5 yildan fazla evliyim, tanismaya gittigimde de gayet misafir gibi oturdum, misafirdim cunku.
Bana da bu sizin ki garip geldi desem ?

Misafir ağırlamayı çok severim, elbette kendim hallettiğım için misafir ağırlıyorum ama evime gelen insanlar zaten yakın bulduklarım. Her gelen yardımcı olur, bende gittiğim her evde aynı şeyi yaparım. Buda bana samimiyetin göstergesi geliyor. Diğer türlüsü de beni rahatsız ederdi. Herkes kendi çerçevesinden bakıyor konuya.

Mesele becerememek yada altından kalkamamak değil

Ben sizin gibi insanlarla rahat edemiyorum mesela.
Gittiğim yerde ev sahibi 4 dönerken rahat hissetmiyorum.
Yardim etmek, birlikte oturmak isterim.
Ve evine gittiğim insanlar da bu yakinligi kurabildiklerim.
Arkadaşlarımız/kuzenlerimiz bize gelir, masada kurar, dolabı acar istediğini de alır, bazen ben bir şey yaparken çocuklarımla da oynarlar. Yapın demem, ama yaparlar. Ben de yaparım.
Kaldı ki benden yaşca büyük bir insanın evine gidip hizmet beklemek uygun gelmiyor.

Ama tabiki herkesin kendi fikri, kendi hayatı, kendi doğrusu.
Net bir cevabi yok, herkes bence... diyebilir en fazla.

Kimse "bence" demiyor. "Cokkkk ayiip, yemesini biliyorsun, oturuyorsun, restoran mi orasi????" Bunlar gayet yargilamak oluyor.
Kimsenin evine karin doyurmaya gitmiyorum acikcasi yapamiyorsa, yapmaktan rahatsizsa cagirmasin cidden, aç kalmiyoruz evde.

Herkesin kulturu aile yapisi farkli. Ben de illa oturacagim diye diretmem ama kendimi her işe el atmaya mecbur hissetmiyorum acikcasi ve benim evime gelenlere de hic bisey yaptirmiyorum (ev işi olarak) bunu herkes bilir zaten. Gerekirse mutfak biraz daginik kalir insanlar gidince toplariz illa yemek yendigi dakika butun bulasigi halletmem gerekmiyor.

Siz rahat edemiyor olabilirsiniz ben de gittigim evlerde mutfaga girmeye mecburmuşum durumundan rahatsiz olurum.

Ya bakın kınıyorsunuz da hahah benim gibi gelin gelirse görürüm sizi
Bizlerin en iyi yanı hahah olduğumuz gibi görünmek
Kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi gostermek zorunda ozelliklede buyuklere.Cok toysun ve hic bi tecruben yok.

K.v de toplanıyoruz. 3 gelin 3 oğul o bu derken 15 kişi. Onun yemek kahve çay vs herşeyi yapması mı gerekiyor. Misafir miyiz biz. Ben anneme gidince misafir mi oluyorum. İlginç.

Masa kurup toplanırken birsey getirip götürmek bunun anlamakla ne ilgis var ya da çay koyabilirsiniz kahve ikram etti ise mutfağa siz götürürsünüz boşları gibi
Size yemek yapın mi dendi

Back
X