Annelerrr bakabilirmisiniz ?? :)

Askmanl1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
348
149
33
29
Merhaba herkese
Benim 2 aylık bebişim var genç bir anneyim ve gurbetteyim ailemden uzakta. Eşimin ailesiylede sorunlarınız var konuşmuyoruz doğal olarak yardım alamıyorum. Bu aydaki bebişlere Nasıl bakmalıyız? Ayrıca bu gün bebişimi yıkadım nefesi kesildi ve ağladı hemde çokkkkk onu Nasıl yıkamalıyım? Bu arada küvetinde yıkayamıyorum eni bilgilendirir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler hayırlı ramazanlar

Küvete gerilen hamak gibi bi şey oluyo adını hatırlayamadım şu an onunla çok rahat yıkarsınız ben de o aylardan itibaren kendim yıkadım hep..

Baktım ama ben annişlerden duymak istiyorum içim rahat olsun diye :/
Bak burda anne bebek topikleri var, martta mı doğum yaptın? Mart anneleri topiği olması lazım, ordan çok daha geniş bilgi alabilirsin.
Bu arada hayırlı olsun bebişini sağlıkla büyüt inşallah

Bebegi kuvetin filesine yatiratak on tarafini yikarsin. Sonra tek eline yuz ustu yatirarak arkasini yikarsin.
Aman dikkat et elinden kaydirma, fileden fazla yukseltme bu yuzden.
En son yine bebek elinde yuz ustuyken kafasini yikarsin olur biter. Ohh mis gibi
Gule gule buyut bebegini.

Baktım ama ben annişlerden duymak istiyorum içim rahat olsun diye :/
Nette yazılanların hepside ''annişlerden'' kim kafasından uydurup bişeyler yazar ki. Hatta uzmanların videolu anlatımlarına bakın. Artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Sosyal medyadan bebeğinizle aynı ayda doğan anne gruplarına üye olun. Oralarda faydalı.

Konu tam benlik çünkü banyo etmeyi seven iki minik sıpam var...Canim öncelikle kesinlikle kendi küvetlerinde yıka. Havalar güzel küvetin icine havlu koy duyu yarim doldur ve önce ayaklarini sokarak ve şarkı söyleyip sakinlestirerek yukarilara dogru yavaş ve telassiz yıkamaya başla. Vücudu suya alisana kadar bölgesel ıslat...sonra küvet icindeki suyla kibarca sampuanlayip en son başını birakacak sekilde yika. Benim iki yaşındaki artik kendi yikaniyor ben sadece kafasini yikiyorum digeri 3.5 aylik az önce yıkandı ve banyodan cikinca ağlıyor illaki suda olacakmış. Mutlaka işe yariyor...

Bebegini aksam esin eve gelince yika. Ve suyun icine havlu ser bir kac tane sagina soluna fazla kaymasin diye biraz yardimi olur ama elinden birakma bebegi kayar genede ama havlu iyi oluyor bende yalniz yikayinca oglum kücükken öyle yaptim.
Cocugun agzina yüzünp fazla suyla doldurma elin islakken yüzünp yika cocugun su gökme yüzüne

Ben bebisimi kucagimda yikiyorum canim tek yikadigim icin hic kuvetinde yikamadimkayiyor elimden oyle. Oturuyorum bebisimfe kucagimda oyle yikiyorum cojta kolay oluyor

Yalniz yikama diye esin eve gelince yika dedim yardimci olur diye malum bebekler islak olunca baya kaygan oluyor

Eşin nerede birlikte yıkayın

Filenin üstüne yatır

Tut lifle sabunla eşin de su döksün yavaşça

Yıkandı işte

Küvetinde havlu serili olunca sadece kafasinin arkasindan tutman yeterli o suyun üstünde kaliyor zaten. Kaymaz yani. Diger elinlede vücudunu sabunla en son kafasını. Ben hep tek yikiyorum ve her gün yatmadan mutlaka yıkarım iki bebeğimi de. Gelişimleri açısından cok önemlidir.

Bende gurbette yalniz buyuttum şansima anneme vize vermediler arkadaslarimla yikadim bebegim 2 aylikti ozaman vize alabildi annem buyuttu 4 aydan sonrasi kolay oldu tek basima simdi 1.5 yasinda oncelikle kendine guven ben yaparim de ve dikkatli ol her kotu ihtimali dusun mesela ben emeklerken prizlere yutabilecegi seylere vsvsvs dikkat ettim onu koru yani. Banyo isine gelince video izle bolbol nasil yikanacagini anlatan videolar var.
Kimseye ihtiyacin yok herseyin videosu var artik nette.ben bebeķ bile alamazdim kucagima buyuttum sende basarirsin sormak istedigin birsey olursa elimden geldigince yardim ederim.

Kuvette tek yikamak zor kuvet ici icin fileler var onlarla rahat oluyor denetebilirsin. Benim bebiesta 5 aylik simdi. Bende kis bebegi olmasina ragmen hergun yikadim 2 aya kdar sonra aralik biraktim. Fileyi deneyin yikamasi cok rahat. Bu arada ben hep tek baktim kimse gelemedi. Burdan sunu ogrendim kendine guven gerisi kolay.

Ben de tek bakiyorum oglana
Iki aylikken babasi banyoya girerken bebegi de alir kucaginda yikardi
Kuvet hic kullanmadik ilk zamanlar haric
Kucakta cok iyi oluyor
Baska merak ettigin birsey varsa sorabilirsin bana ozelden veya buradan

Canim al izle ama bu kadar yavaş yıkama ki üşümesin suyu da dirseğini sok ılık olsun amann sıcak yada soguk olmasin. Başını yıkarken muhakkak akıttıgın suyun hemen arkasından hızlıca yüzündeki suyu aldır elinle aşağı dogru ben ilk zaman bilememiştim de hep su kacıyodu genzine kıpkırmızı oluyodu yavrucak. Hemsire bize, cıplakken kendilerini güvensiz hissederler korkarlar demisti konuşarak severek soyundur hoş benimki giyinmeyi sevmiyo , video yardimci olur inşallah

Allah analı babalı sağlıkla , hayırla büyütmeyi nasip etsin
Küvetler filesiz olmaz , illaki filesi vardır
Suyunu hazırla çok sıcak olmamasına dikkat et, dirseğini batırıp suyunu kontrol et sıcaklığı normalse , bebeğini fileye yavaşca yatır , önce vücudunu köpükle durula , heycanlanıp panik yapma , cesaretli ol , sonra yavaşca hafif hafif kafasını ıslat , şampuanla azıcık köpürt ve yine yavaşca durula , suyu birden foşurt diye boşaltma , yoksa bebek su yutar , nefes alması zorlaşır , sakin sakin korkmadan yıka
Yıkadıktan sonra oyalanmadan kurula giydir annesi üşümesin
Sonra da zaten rahatlar ve uyur , sıhhatler olsun.

Allah yardımcın olsun, anne olmak çok özel bir duygu bunu zamanla daha iyi anlayacaksın :) ben bebeğimi hep kendim yıkadım, 3 aylık olana kadar da her gün yıkıyordum. File ile, onu yormadan, zorlanacağını anladığım günler sabunsuz şampuansız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…