Doğuma Hazırlık anneliğe karar, fikirleriniz önemli kızlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zuzu88

Kuş konuşsa uçarmıydı?
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
1.597
1
641
36
İstanbul
merhaba kızlar ben 1 yıllık evliyim eşimle bu ay ciddi ciddi bebiş yapsakmı diye konuştuk bir yanm çok erken diyor bir yanım öyle çok istiyorki kararsz olmak zor halbuki hamile kaldığımı öğrensem havalara uçarım belki de korkuyorum sizler nasl karar verdnz anne olmaya:32::32::32::32::32:

acele etme bence illaki olacak benım arkadaşımda 1 yıllık ewli ilk başlarda heves etti ama şimdi erken oldugunu düşünuyo bence 1 sene daha beklemelisin

bende çok kararsızdım şu an 22. haftamdayım çooooook güzel bi duygu bu kadar güzel olduğunu bilseydim 1 yıl daha erken düşünürdüm benimde yaşım 26 ilk 3 ayı çok zor geçirdim bulntılar migren ağrıları kanama vb. bebişimin ilk tekmeleri herşeyi unutturdu

Herhalde cok güzel bi duygudur.biz de aylardir hazırlıyoruz kendimizi aralik ayina :) ilk baslarda ben de bikac sene düşünmem diyodum ama simdi esim de ben de cok haziriz. Bana kalirsa hemen bu ay yapalim olsun mu dan ziyade bikac ay sonradinin planini yapmak daha mantikli geliyo.ciddi anlamda hazirliyosun kendini bedenen ve fikren.

ben de kafamda anne olmayı düşünmeye başladığımda ekim kasım aylarıydı geçen sene, hatta şöyle düşünüyordum seneye baharda hamile kalırsam süper olur diye. kış geçti gitti. bahar geldi.. ben bi durdum aaa o bahar geldi mi diye. hatta eşim ısrar ediyordu bak bahar ayları da geldi diye :) mart ayı geçti. nisan ayında hazır gibiydim kararsız gibiydim. neyse bi deneyelim dedik mayıs ayında bi de baktım kimyasal gebelik geçirdim :( ilk tecrübemin kimyasal ile sonuçlanması sonucu ben 3 gün ağladım filan bebeğim tutunmadı gitti diye derken sonra ki ay gerçekten hamiş oldum :) bu sefer onun olmayacağı fikri beni berbat ediyo :) pozitifi gördüğüm ilk anda tekrar kimyasal olacağı korkusuyla birlikte bebeğimin sevincini yaşadım. Allaha çok şükür şu an da bebişim de çok iyi ve 16 haftadır annesinin yanında.. :) o yüzden benim kararsız olduğum bi anda yaşadığım düşükten sonra bebek fikri dünyada istediğim tek şeydi :) belki o düşmeseydi ben bu kadar heyecanlı bir anne olmayacaktım :)

3 yılın sonunda karar verdik eşimle doya doya evliliğimizi de yaşadık bebeğimizi de bir özlemle bekliyoruz şimdi. Bence acele etmeyin canım eninde sonunda olacak nasıl olsa. Bir yıl bence erken.. Allah hayırlısını versin..

5 yıl sonra hazır hissettik (daha çok hissettim diyeyim) ve doğum kontrol hapını bıraktıktan 7 ay sonra Rabbim çok şükür bizi bekletmeden hamile kalmamı nasip etti. İstenerek olan bir bebişde ne ağrısı ne yorgunluğu ne hamilelikteki diğer sıkıntıların hiçbirisi gözüne gelmiyor. Sürpriz ve istenmeyen gebelikler sonucu olan bebekler doğunca daha stresli oluyor bence. Annenin fiziken ve ruhen bu sürece hazır olması gerekiyor. Hazırsan yılı önemli değil. Ben 5 yıl sonra hazır hissettim kendimi, herkes çok geç kaldın dedi. Ama önemli değil. Şimdi çok güzel duygular hissediyorum ama pişman değilim şimdilik geç olduğuna. Ayrıca şimdi ne yapsa beni uykusuz da bıraksa, her yerimi şişirse çatlatsa da iyi ki var bebeğim. Belki evliliğimin ilk yıllarında olsa böyle hissetmeyecektim. Rabbim çocuk özlemi çeken herkese, bebek isteyen herkese bu eşsiz duyguyu nasip etsin, tüm hamilelere de hayırlısıyla bir nefeste bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin inşallah amin.

merhaba kızlar ben 1 yıllık evliyim eşimle bu ay ciddi ciddi bebiş yapsakmı diye konuştuk bir yanm çok erken diyor bir yanım öyle çok istiyorki kararsz olmak zor halbuki hamile kaldığımı öğrensem havalara uçarım belki de korkuyorum sizler nasl karar verdnz anne olmaya:32::32::32::32::32:

canım çok derin düşünürsen karar vermekte zorlanırsın ben 4 aylık evli iken hamile kaldım hiçte pişman olmadım sana tek tavsiyem karar verdiğinde bir kadın doğum uzmanına görün ve bebek istediğinizi söyle doktorun gerekli tetkikleri yaptıktan sonra büyük ihtimalle folikasit kullanmanı söyleyecek ve sigara kullanıyorsan bikaç ay öncesinden bırakmalısın sakın ihmal etme bunları yaparsan hamileliğin çok daha rahat geçecektir emin ol.

Merhaba canım benim 2 yaşında bir kızım var 28 yaşındayım 5 yıldır evliyim.

Çocuk o kadar zor o kadar zahmetli o kadar sorumluluk gerektiren bir işki. Bende aynı senin gibiydim. Okuyunca cevap yazmak istedim :)
Çok isteyerek yaptık. Ama bazen diyorum ki acaba bir kaç sene daha mı bekleseydim. Ama bazende iyi ki var diyorum. Allah ayırmasın gerçekten çok sevilip canını verecek gibi oldugundan insanı perişan ediyor. Ömründen ömür gidiyor.
Zor kararlar. Bunları düşünerek yapın çocugu. Çünkü o heyecan o istek doğumdan bir kaç ay sonra sönüp gidiyor. Yerine sorumluluk , zor kararlar, perişan olmuş bir kadın geliyor.
Allah herşeyin hayırlısını versin.
Bende içimden geçenleri yazdım..

Sevgiler

merhaba erken yaşta hamile kalan biri olarak fikrim yeni evlisiniz bence biraz kendinize zaman ayırın zira çocuktan sonra farklı olacak herşey, hamilelik çok güzel bir duygu tabi ama arkadaşın dediği gibi kararsızlığının sebebini öğren ,anla ama tabi karar senin :)

Merhaba, Allah gostermesin ama benim gibi hemen hamile kalamayabilirsiniz, ben 4 sene ugrastim tup bebekler filan. Umarim size oyle olmaz ama fazla zaman gecirmeden denemeye baslayin derim. Cok guzel bir duygu belki hemen kardes de istersiniz...

Back
X