anneligi haketmiyorum beceremiyorum

Cocuğu olsuğu için mutsuz değil ki asıl sorun konu sahibinin son paragrafında

Ne var ki son paragrafinda, anlamadim. Konudan farkli, oyle can alici bir sey goremedim.

"Bu arada sunuda ekleyim ben hep boyleydim hep mutsuz hep dertkupu hep omur torpusu..bekardim mutsuzdum herkesi mutsuz ederdim iyi bi evlat olamadim iyi bi ogrenci olamadim iyi bi arkadas iyi bi anne hic biri icin dogru kisi deildim ben ask kadiniydim hep cok seven tutkulu ask la yetinen sorumlulugu gorunce kacan....esimin yada cocuklarimin tek sucu hayatlarinda benim olmam...allah islah etsin beni allah sabir versin iman guzelligi versin ne deyim yanlislarimi biliyorumda icraate dokup duzeltemiyorum"

Hadi ondan oncekini de alayim:

"tek istegim kendilerini kurtarmalari ama bunu beklemeye sabrimda yok tek bildigim kendime gelmem gerek onlarin bana sevgime ilgime ihtiyaclari var benimsa takatim yok bezginlik yorgunluk mutsuzluk ele gecirmis beni..sagliklilar bin sukur hastada olabililerdi veya ben saglikliyim bin sukur elim ayagim tutuyo ac acikta deilim ama bunlari bilmek davrabislarima ruhuma yetmiyo haykirmak istiyorum Beni bana birakin dusun yakamdan demek istiyorum sonra kizim bi gulucuk atiyo dusuncelerimden utaniyorum acil psikolojik yardim alcam farkindayim durumun ama vaktim yok iste "

Valla farkli bir sey yok son paragrafta bana gore. Konuyu bu yuzden acmis zaten. Normal bulsa kendini, acmazdi.

yoo senin konunda sen hepsini hak etmiştin.başka bir konuda gelinlik soran birine o kiloyla nasıl koca buldun yazan biri her saldırıya açık olmalı değil mi?

biz burada kadıncağıza psikoloğa,danışmana git diyoruz ama İnşallah senin gibi yargılayanlara denk gelmez.

neyse.banlanmadan kaçayım.
Tabi konu evli bir kadın ve anne tarafından açılınca bakış aćısı hemen deģişiyor.amann nir destek bir destek :)) o benim sevgilim değil de kocam olsaydı kadına yönelirdiniz o zaman. aaa senin gibi birini terkedip ona mı gitti ühü ühü.

Tabi konu evli bir kadın ve anne tarafından açılınca bakış aćısı hemen deģişiyor.amann nir destek bir destek :)) o benim sevgilim değil de kocam olsaydı kadına yönelirdiniz o zaman. aaa senin gibi birini terkedip ona mı gitti ühü ühü.

hahaha :)

yok canım ben yine ühü ühü demezdim.

sen saldır konuyu açana belki böylece çok yardımcı olursun.belki çocuklarını geri rahmine alır kötü annelikten kurtulur.

kadınnın son paragrafını sen yorumlar mısın lütfen? ciddiim belki göremediğimiz bişey vardır.

Ne var ki son paragrafinda, anlamadim. Konudan farkli, oyle can alici bir sey goremedim.

"Bu arada sunuda ekleyim ben hep boyleydim hep mutsuz hep dertkupu hep omur torpusu..bekardim mutsuzdum herkesi mutsuz ederdim iyi bi evlat olamadim iyi bi ogrenci olamadim iyi bi arkadas iyi bi anne hic biri icin dogru kisi deildim ben ask kadiniydim hep cok seven tutkulu ask la yetinen sorumlulugu gorunce kacan....esimin yada cocuklarimin tek sucu hayatlarinda benim olmam...allah islah etsin beni allah sabir versin iman guzelligi versin ne deyim yanlislarimi biliyorumda icraate dokup duzeltemiyorum"

Hadi ondan oncekini de alayim:

"tek istegim kendilerini kurtarmalari ama bunu beklemeye sabrimda yok tek bildigim kendime gelmem gerek onlarin bana sevgime ilgime ihtiyaclari var benimsa takatim yok bezginlik yorgunluk mutsuzluk ele gecirmis beni..sagliklilar bin sukur hastada olabililerdi veya ben saglikliyim bin sukur elim ayagim tutuyo ac acikta deilim ama bunlari bilmek davrabislarima ruhuma yetmiyo haykirmak istiyorum Beni bana birakin dusun yakamdan demek istiyorum sonra kizim bi gulucuk atiyo dusuncelerimden utaniyorum acil psikolojik yardim alcam farkindayim durumun ama vaktim yok iste "

Valla farkli bir sey yok son paragrafta bana gore. Konuyu bu yuzden acmis zaten. Normal bulsa kendini, acmazdi.
Madem baştan beri öyeydi ve bunun farkındaydı neden 2 çocuk ve bir erkeği de buna ortak etti.

hahaha :)

yok canım ben yine ühü ühü demezdim.

sen saldır konuyu açana belki böylece çok yardımcı olursun.belki çocuklarını geri rahmine alır kötü annelikten kurtulur.

kadınnın son paragrafını sen yorumlar mısın lütfen? ciddiim belki göremediğimiz bişey vardır.
Yorumladım okumadın mı bayanın evli olmasiyla cocuk sahibi olmasıyla alakalı değil konu. O hayatta hićbirşeyi iyi yapamadıgını söylüyor. hayatı boyunca sorumlukuktan kaçmış bunu da açık aćık söylemiş bu yaşam tarzı da ona göre değilmiş. Yeterince açık oldu mu. Istediği gibi yaşamayı secmeliydi kimseye karşı da sorumluluğu olmazdı...neyse ben ögle yemeğine ćıkıyorum beni almaya gelecek şimdi :))

Yorumladım okumadın mı bayanın evli olmasiyla cocuk sahibi olmasıyla alakalı değil konu. O hayatta hićbirşeyi iyi yapamadıgını söylüyor. hayatı boyunca sorumlukuktan kaçmış bunu da açık aćık söylemiş bu yaşam tarzı da ona göre değilmiş. Yeterince açık oldu mu. Istediği gibi yaşamayı secmeliydi kimseye karşı da sorumluluğu olmazdı...neyse ben ögle yemeğine ćıkıyorum beni almaya gelecek şimdi :))

afiyet olsun gelince okursun artık :)

tamam da bu kadın evlenmiş bir değil iki kez çocuk doğurmuş yani iş işten çoktan geçmiş şimdi eskiye yönelik sen zaten şöyleymişsin ya da böyleymişsin cümlelerinin konuyu açana faydası ne? tek faydası böyle hisseden kadınlar için uyarı olabilir.zaten kadın hatalıyım biliyorum ama olan oldu yardım edin bana diyor.yardım istemesi bile bir başlangıç değil midir?

konu sahibi tabi ki kötü bir anne değilsin.. Bizim yaş grubumuz genellikle hemen hiç sorumluluk verilmeyen, her istediğimiz ya anında ya da kısa süre içinde gerçekleştirilen çocuklar olarak büyütüldük.. evlilik zaten başlı başına kaldırılması zor bir şey iken birden çocuklar da olunca iş iyice karmaşık bir hal aldı.. çünkü bize göre annelerimiz bizi çok kolay büyüttü, o yaptıysa biz de yaparız dedik.. gerçekten de yapıyoruz ama biraz zorlanarak :) şurada bir konu açsan ilk 5-6 yıl zor olmadı diyecek tek kişi bulamazsın..

evliliğin ilk 3 yılı, çocukların da ilk 7 yılı zordur.. çok tatlıdır ama zordur.. çünkü okula başlayana kadar size muhtaçtırlar.. ama okula başladıktan sonra o özlediğiniz "kendinize vakit ayırma" zamanınıza döneceksiniz söz veriyorum.. bu arada yapmanız gereken kısa sürelerle çocuklarınızı annenize bırakmanız, hatta imkanınız var ise yatılı bırakın hafta sonları.. hem onlar torun kokusuyla uyusunlar hem de siz eşinizle sinema gecesi yapın, kahve için, kafanıza göre takılın..

tabi alacağınız uzman desteği de lütfen ihmal etmeyin..

Dikkat ederseniz konu sahibi bu yaşam tarzı bana hitap etmiyor diyor.kendine daha uygun bir yaşam seçebilirdi.
Peki sen psikolojik danışmanlık mesleğine uygun biri misin?
Sen de bu soruyu yanıtla bakalım.

Konu sahibinini çocuğu yaparken psikolojisi bozuk değilmiy miş buda eleştirenlere gelsin lütfen 2 dakikalık zevk uğruna çocuk yapan sonrada bana göre değil yaşam tarzım değil diyen konu sahibini koruyanlara gelsin yorumum lütfen annelik özveri ister...
Tamam en birinci sensin
Twitter fenomeni Mehmet Aliden gelsin: Çocuk birgün KK okuyormuş
Bir bakmış mikemmel bir anne. Çocuk demiş ne kadar iyi bir anne. Çocuğa kamyon çarpmış ölmüş.

@cankuslarinannesi konu sahibini okurken kendimin yıllar sonraki halini gördüm.
tüm yazdıklarını dibine kadar hissettim,okuyup geçmedim yani.
Şu insanın psikolojisini mahveden şey var "sorumluluk" bunun bencillikle hiç bir ilgisi yok. hatta tam tersi. "herkese yetişiyim herşeyi doğru yapıyım mükemmel olsun" derken insan fark etmeden bu hale geliyor.etrafımdaki insanlar sürekli ne kadar verici ve merhametli olduğumdan bahsediyor ama bi de gel bana sor. küçücük bir plan bile beni yıpratıyor. piknik örneğindeki gibi...neden böyle ben de bilmiyorum. ama aynılarını hissediyorum. Başta sosyal fobim olduğunu düşündüm ama sorun orada değilmiş. zaten atılgan,konuşma ve ikna etme sıkıntısı yaşamayan bir insanım. ne olursa
içimde oluyor. insanların her gün düzene oturttuğu şeyler benim için geçerli değil. Her gün aynı işi yapsam da 20 yıl sonra yine o işe isyan edebilirim. Çalışırken de sıkıntı yaşadım bu yüzden. Çünkü olay sadece psikolojik de değil. Fiziksel olarak da böyleyim ben.
Normal insanlar duracell ayıcığı ben 10 kata kadar daha az giden normal pilim sanki. Ne kadar dinlenirsem dinleniyim,uyursam uyuyayım kişisel sarjım maksimum %50 oluyor. Bu yüzden gezip tozarken zevk alamıyorum anında yoruluyorum. Otobüste 40 dk ayakta gidiyim mesela benim için gezi orda sonlanıyor daha fazlasına enerjim kalmıyor ki... Sonra da ister istemez ortamın huysuzu oluyorsun. bir de kalp problemi eklendi tüm bu sorunlarıma.
Ergenliğimde bu sorunların katmerlisini yaşadım, ve yapayalnız kalmıştm 40 kiloya düşmüştüm 1.65 boyumla. senelerce oyle gitti. sandım ben kilo alamıyorum yapım böyle. eşimle tanışınca birbirimizi sevince mutlu oldum. gerçekten mutlu. şu an kilo vermeye çalışıyorum:KK70:
ama bu karakter işte...adama yapışıp kalıyor. konu sahibi gibi ben de mutlu da olsam huzurlu da olsam sevgi dolu da olsam her şey ağır geliyor. sık sık ağlıyorum,kimi zaman "neden herkes kolayca yaşıyor da ben bunlara katlanamıyorum" diyor isyan ediyorum. burda bile insanlarla polemiğe girmem ben mesela. o kadar geriliyorum ki çünkü...sigaraya bile başladım belki doğuştan üstüme yapışan gerginliği alır diye. bana göre değilmiş. sevemedim.bıraktım. alkol de almıyorum. kontrol elimden gidicek diye ödüm kopuyor. en fazla ne olabilir evin içinde mesela?... ama durum bu.
ağlama duvarına çevirdim burayı.
kusura bakma bi de uuuvv ne uzun yazmışım...
sevgilerle

Öncelikle
bir yandan 10 aydır hayatınzıda olan cocugunuz obur yandan ıse tam 6 seneden fazladır bırlıkte oldugunuz kızınız
sanırım tek cocukluykende durum aynıydı

bilemiyorum belkı yardıma ıhtıyacınız olur olamaz bılemıyorum kısısen kısıye gore degısır sız kac yasındasınız onuda bılmıyorum
fakat normalde zaten ınsanlar hep bu sekılde yasıyor ve cogumuz genc anne oluyoruz.

bızlerle kıyaslamayacagım cunku kendınızde dedıgınız gıbı suanda normal dusunmuyorsunuz fakat yıllardır var olan bırsey ıcın hıc caba harcamıyor olusunuz sızce suanda ıcınde bulundugunuz durumun sebebı degıl mı?

10 aylık bır cocuk pekala aksam yatar sabah kalkar arada 1-2 kere ya uyanır ya uyanmaz
ek gıdaya baslamıs olur
6 yasındakı cocuk tam mınımum 3 senedır tuvaletını yetıskın bıreyler gıbı halledıyor olması gerekıyordu.
suanda ıcınde bulundugunuz her durum , gecmıste sorumlulugundan kactıgınız hersey
nasıl düzeltirsiniz bılmıyorum.
Şımarıklık yapmayın ve kaderinizi zorlamayın derim. doktorada gidin evet ama kendinzide cabalayın

herşey normale dönecek sabredin benim tek çocuk 15 aylik oldu baya rahatladim cok bunalimli gunler gecirdim. kolay degil. aynen sorumluluk beceriklilik bende de pek yok ama bilincli davranmaya calisiyorum onlarin bana ihtiyaci var benim yuzumun hulmesine mutlu olmama enerjime ihtiyaclari var . her seyin farkindasin cok guzel kendine cozumler uretebilirsin. kitap iku gercekten cok iyi geliyor. hani aşk kadiniyim dedinya nefsini fazla dinleme biz insanlar sadece ask icin gelmedik dünya ya so

aynısını ben diyecektim. pek çok konuda denk geliyorum alıntılanan kişiye.
genelde ters cevaplar veriyorsunuz. insanlara en çok sizin yumuşak yaklaşmanız gerekir
.
Aynen, bu insanın işi bu. İnsanları yargılamaması gerek, psikolojik danışmanlarara gelen insanlar zaten psikolojik sıkıntıları olan insanlar. Onlara da mı böyle davranıyor?

Bence sizin benlik alginiz yanlis.
Mesela 20 yasinizda evlenmis olmaniza ragmen her seye doydum zaten, diye dusunuyorsunuz.
20 yasinda neye doydunuz ki?

Bunun disinda sorumluluktan kacan biri oldugunuzu soylemenize ragmen esinizle birtakim sikintilara gogus germissiniz.
Demek ki dusundugunuz gibi degilsiniz aslinda.

İstemeden bebek sahibi olmak, istekleriniz dogrultusunda iradenizle olmamasi zor bir durum.
Fakat benliginize dair fikirleriniz dogru degil bence, kendinizi daha fazla tanimalisiniz.

herşey normale dönecek sabredin benim tek çocuk 15 aylik oldu baya rahatladim cok bunalimli gunler gecirdim. bu sehirde cevrem arkadasim yok kolay degil. aynen sorumluluk beceriklilik bende de pek yok ama bilincli davranmaya calisiyorum onlarin bana ihtiyaci var benim yuzumun gulmesine mutlu olmama enerjime ihtiyaclari var . her seyin farkindasin cok guzel kendine cozumler uretebilirsin. kitap oku gercekten cok iyi geliyor. hani aşk kadiniyim dedinya nefsini fazla dinleme biz insanlar sadece ask icin gelmedik dünya ya sorumluluklarimiz gorevlerimiz var güclü olmayi ogren mutlaka dogru kitaplar satin alip oku psikolojine fayda edecek turden. ve öyle bir yasa ki sonsuz hayatta sonsuz mutluluga hak kazananlardan ol insallah. benim yaz keyfimde memlekete gidip ailemle semaver keyifleri balkonumda aksamlari gokyuzunu izlemek kitap okumak.

seni eleştirmek yargılamak bizlere düşmez canım. hepimiz neticede kuluz hata yaparız. dört dörtlük bir Allah. her şeye kötü tarafından bakmaya karamsar olmayı istemeden de olsa alışkanlık edinmişsin. ama şimdi farkındalığın artmış bu çok güzel. ya bunların farkında olmasaydın. o zaman haksızlık yapmış olurdun bence ailene ve seni sevenlere. bir uzmana danış mutlaka ayrıca kendini geliştirmeye çalış manevi olarak. sabret inşallah her şey düzelecektir Rabbim yardımcın olsun

Aynen, bu insanın işi bu. İnsanları yargılamaması gerek, psikolojik danışmanlarara gelen insanlar zaten psikolojik sıkıntıları olan insanlar. Onlara da mı böyle davranıyor?
yaşadığım küçük ilçedeki devlet hastanesinde psikologa giden annem sürekli mutsuzluk içinde dönerdi. azıcık sıkıştırınca söyledi. kadın doktor, annemi sürekli azarlıyormuş, neden şöyle yapmadın neden böyle yapmadın? geç geldin,erken gittin... konu mühim değil ama tutum öyle fena ki. bir daha yollamadım oraya, şimdi daha uzağa götürüyoruz onu. en azından rahatlamak için gittiği yere giderken gerilmiyor. insan kendini bilmeli. sabırlı veya merhametli değilsen nasıl şifa vereceksin?

kızlar benım cocugum 5 yasında
bebeklıgın kesınlıkle daha rahat oldugunu dusunuyorum
buyudukce dertler artıyor
bu sekılde ınsan tesellı edılmez kı
sonucta bazı seyler bılınclı oluyor kurtaj ıse bır tercıh derım
dertlerı bıtecek dıye bır dert yok asla 15 sene sonra eve gec gelecekler oldumu kaldımı basına bı ısmı geldı telefonu kapanacak polıse kosulacak
bu ısler boyledır

fakat ınsan bıraz caba harcamalı
evet calısmıyor , evet 2 cocugu var evet 26 yasında 2 cocuklu genc daha ama o kendın yaslı cırkın hıssedıyor hadı bunu doktor hallettı
sımdı havalar duzelıyor cantaya bır sofra bezı 1 , 1 kase erık 1 kase cılek alacak en yakın parka coreklenecek
elınede alacak bır ıs, bır kıtap , bır dergı
yanı ıllakı calısmak degıl kı hersey

Back
X