Anneliğimi sorguluyorum artık

ya batsın ama temizleme süremde olsun. evi halde görünce kendimi iyi hissetmiyorum biri gelecek diye korkuyorum hep. akranları uysal kucakçı da değilller ondan sanırım bu beklentim.

o temizleme süresi hiç olmuyor. :KK48::KK48: artık gelene gelmeden önce söylüyorum ben napiim. çocuğumdan kıymetli değil ya. ha bilerek, zarar vererek yapmasın ama dökülene saçılana kızmayın annesi.

kucakçı olsa ne. zaten 1 yaşında diyorsunuz belli bir zaman sonra sevdirmez bile kendisini.

sıkmayın canınızı her şey çok normal

Bazen bende öyle oyunla yapıyorum eşim sağolsun gerçkten çok destek oluyor sanırım problem ruhsal ..

Bağırmayı evet kontrol edemiyorum ama 3 ay öncesine kadar böyle değildim can sıkıcı bi olay yaşandı sonra sinirlerim sonra arttı sanırım. normalde aramızda yatırmıyorum beşik yanımızda gece 4-5 gibi ayağa kalkıyor ağlıyor o şekilde alıyorum yatağa.. yemek konusunda da aç olsa bile seçiyor yemeği yarayışlı şeyleri pek sevmiyor ona cellalleniyorum sanırım. bana da annem çok yardım ediyor ama işte gene yetişememe duygusu oluyor. Yerler temiz olsa iyi gerçekten işte onu yapana kadar canım çıkıyor o suyu asla rahat bırakmıyor. Artık gece yapmaya başlayacğm napayım.

ya batsın ama temizleme süremde olsun. evi halde görünce kendimi iyi hissetmiyorum biri gelecek diye korkuyorum hep. akranları uysal kucakçı da değilller ondan sanırım bu beklentim.

evet çocuğundan çok beklentin olduğu zaman yapmadığında insan sinirleniyor.. bence çocuğunu olduğu gibi kabullenip ona göre tavır almalısın. çünkü ikinizin de ruh sağlığı çok önemli.
ayrıca dediğim gibi gelen seni dağınıklığınla kabul etsin. mesela bana misafir geliyor ortalığı topluyorum arkamı dönüyorum salonun ortasına oyuncak gelmiş. şimdi çocuğa da kızamam.. umursamıyorum.. ev benim çocuğumun evi gelen bu şekilde kabul etmeyecekse arkamdan konuşacaksa gelmesin..
bu konuda biraz rahat bırakın kendinizi..

çocuklar azarlamayı hatta dövmeyi bile annesinin onunla ilgilendiğini düşünerek isterler.yemeği mi döküyor bırak döksün tepki vermeden temizle.yada yemek yediği yere büyükçe bir örtü ser.sen kızdığın için o yapıyor bunu unutma.tepkisizliğini fark ettiğinde bırakacaktır emin ol.benim oğlum kardeşi doğunca gözümün içine baka baka yerlere işerdi.ben kızdıkça o daha da çok yapardı.sonra ben hiç tepki vermeden oray temizleyip kenara çekilince bir süre sonra bıraktı.zor ve sabır isteyen bir süreç ama çok faydalı oluyr güven bana.yemek konusuna gelince ısrar etme yine aynı mantık.çocuk dr um bana çocukların 60 küsür saat açlığa dayanabileceklerini söylemişti.yemesini istediğin yemeği önüne koy o acıkınca onu döke saça yer.çünkü 1 yaşındaki bir çocuk açlığı ve tokluğu bilir.biz anneler dyanamıyoruz ama o zaten acıkınca yemek isteyecektir o zaman tekrar aynı yemeği koy önüne.umarım faydası olur ben 2 çocuğumda da bu yöntemlerin çok faydasını gördüm.

Benim oğlum da koç burcu, fazlasıyla inatci bir çocuk. Ben yok yere tukurmus, halı kirlenmiş hic takılmam öyle şeylere. Çocuktur yapacak sonuçta. Ama inadından aglama krizleri var ki istemediği birşey olduğunda mesela, bende o zaman çıldırıyorum sesimi yukseltiyorum herşeye ağlama diye. Sonra çok uzuluyorum. Anne kadar kimse sevmez çocuğu. Ama olabiliyor iste.

7 aylik bebegim var ve ek gidalara yeni gectik 1 ay oldu . Bende bazen kendimi sorguluyorum huysuzlugunda bagiriyorum ama akisina birakip bir gulumsemesiyle guluyorum. O da beni anliyor huysuzlugunu anca konusarak ve uzerine gitmeyerek atlatiyorum.yoksa hircinlasacak inatlasacak bu da beni zorlayacak. Gerekli olan az sabir...

ahh o sabır çok az bende kızlar ya düşünüyorum da son 2 ay bu hale gelmişim garibimden çıkardım hıncımı tartaklamadım ama geçende ilk kez sarstım öyle bi mememi ısırdı ki kanadı bile bile ağzında sündürüyor ucunu aklım çıktı sertçe memeden çektim yere oturttum o da üzüldü sonra kıyamadım :KK42:

Back
X