Annelik bencillikmi

ya da aile kendi ayakları üzerinde durabilir şekilde yetiştirseydi, ne kendisine bıçak çeken bir adamla olurdu, ne de biri kendisine tokat atabilirdi.. geri kalan her cümlene de katılıyorum zaten..

Office burda kaç tane öğretmen olmuş ailesi arkasında insan hala şiddeti sineye çeken konular açtı. Eminim sen de hatırlıyorsundur. Ailen arkanda mı? evet. Mesleğin var mı? Öğretmenim. E o zaman?

Aslında o konulardaki şiddete değil doğacak olan çocuğa ve o çocuğu dünyaya getirme sebeplerine odaklanmıştım ben. Diğer konularda ise gelin anlaşamadığımız konusunda anlaşalım. Çünkü aynı şeyleri tekrar tekrar yazınca olmuyor. Ben çocuğumu çıkarım olacağı için doğurucam demiyorum. Ama artık ne demek istediğimi de 4.5. defa da anlatmak istemiyorum.

Office burda kaç tane öğretmen olmuş ailesi arkasında insan hala şiddeti sineye çeken konular açtı. Eminim sen de hatırlıyorsundur. Ailen arkanda mı? evet. Mesleğin var mı? Öğretmenim. E o zaman?

işte mesele ailenin arkada olması değil, ailenin doğru düzgün yetiştirmesinde. eğer gerçekten sağlam yetişmiş olsalar daha ilk pdikolojik şiddette koyarlar tepkilerini..

burada şiddeti savunan tipler de var, hem eğitimli, hem de kadın. çünkü bir ömür boyu onu görmüş, normalleştirmiş ve onu doğru görüyor. o yüzden mesele yetiştirmekte. yoksa üniversite okuması falan hiçbir şey ifade etmiyor artık bu ülkede fıstık.

Orası da öyle ama bazen yetiştirmek de kar etmiyor. Bu aralar anne olmak gibi bir düşüncem olduğundan en büyük endişelerim bunlar. Bütün bilgileri verdikten sonra gene de garantisi olmuyor.

Olur anlaşalım..
Genelleme yapılmasın istiyorum ben de.

Olur anlaşalım..
Genelleme yapılmasın istiyorum ben de.

Kesinlikle genelleme hoş değil ama herkes hergün bir konuda genelleme yapıyor. Anneler süperdir, fedakardır, mükemmeldir bile bir genelleme. Türkiyede(dünyada da) şuursuzca anne olan, sırf hayatın bir döngüsü diye çocuk yapan o kadar çok anne var ki. O yüzden bence kimse genelleme yapmamalı.

Ben de yaptım zamanında. Aileye maddi yardımla ilgili bir konuydu. Herkesi kendi annem babam gibi düşünüp yorumlar yapmıştım. (Ki bu da doğal aslında) arkadaş da anlıyorum seni herkesi kendi annen-baban gibi düşünüyorsun ama hepsi böyle değil demişti.

Demem o ki hepimiz bir konuda genelleme yapabiliyoruz. Genelleme yapılmasın istesek de. (Tabi umarım gene yanlış anlaşılmam sen benim adıma konuşamazsın ben hiç genelleme yapmıyorum diyen arkadaş olursa onlar adına konuşmuyorum cidden.)

Son düzenleme:

Off gerçekten çok güzel bir açıklama olmuş hele sonda koyu renkle belirttiğim kısım konuşmaya çalıştığımız konuyla çok ilgili bence de. Aksinin mümkün olduğunu mantıklı gerekçeleriyle açıklayabilecek kişilerle de konuşmak çok keyifli olurdu aslında ama önyargılarımız var ya işte bilemiyorum nasıl kavga etmeden tartışabiliriz.

Ne geldi aklıma biliyor musunuz "Amaan kıymetim bilinmese de sevap kazanmış olurum/olursun" denmiyor mu bir çok insan tarafından bazı durumlarda, işte bu da bahsettiğiniz düşünceyi bire bir desteklemiyor mu sizce de?

Öyle tabi. Aslında cidden hakaret gibi bir amaçla yazılmıyor hiç bir şey. (Tamam kabul arada cidden hakaretvari şeyler var her iki taraftan da) Ama bencillikten kasıt başka. Ben orda BEN diye yazınca bile kastettiğim başka iken evet SENe döndü yani bu snein fikrin ama ben orda bambaşka bir şey anlatmaya çalışıyordum.

Sonra bir de biraz genellemiş oldum ama hala "o güzel hissi tatmak için bebek yapmak" dışında ne gibi güzel bir amaçla anne olunur bilmiyorum. İşte o his de evet bencilce değil ama benle ilgili.

Amaaan iyice karıştı işte.

Ben anladım sizi. Olay biraz her iki tarafın da fazla hassas olmasıyla ilgili sanırım, bir de öyle bir bağlıyız ki düşüncelerimize aksi mümkün değilmiş gibi geliyor saplantı mı artık önyargı mı bilemiyorum ama dediğiniz gibi tartışabilmek için daha yolumuz var ne yazık ki.

Katılıyorum canım ben de sana. Yaşlanınca bana baksın ya da az büyür çalışır eve para getirir diye futbol takımı gibi çocuk doğuranlar var. Her anne kutsal falan değildir kimse kusura bakmasın. Rızk mızk meselesine falan hele hiç girmeyelim, gireni de oraya gömerim net! Afrikalı açlıktan ölen çocuğu görünce ah vah edenler size diyorum!
Sen tut durumun yok bir şeyin yok, kocan da zır deli böyle herife bir de çocuk doğur. Hakkaten çok kutsal iş yaptın kardeş aferin, cennet artık ayağının altında hani anasın ya!
İyice sinirlendim şimdi bak...

Çok haklısın. Çok bilen çok yanılır. Yarın bi gün kendileri anne olunca burada gelip bizi yine eleştirirler. O nedenle Allah yardımcıları olsun diyorum

O rızık olayına bence de girilmesin. O konuyu herkes kafasına göre anlıyor çünkü. Ortada bir rızık olduğu kesin ama kimi kurusopan ekmek, kimi milyon dolarlara doğuyor. Rızıksa rızık. Ayrıca bırak çalışıp para getirmeyi, satmak için doğuran reziller biliyoruz.
Ama bu örnekler var diye bu kadar acımasız bir genelleme yapılmamalı.
Ha bu "acaba kocam evine bana bağlanır mı?" Diye doğuranlara da ayrı bi kılım zaten. Adam zaten gözü dışında bi de g.t göbek büyüyor maymuna dönüyorsun resmen. Sevmeyen saygı duymayan adam iyice uzaklaşır. Olan o çocuklara oluyor işte

Bence de öyle, zaten genelleme yapmadım. Ama her anneyi de sırf çocuk doğurdu diye dokunulmaz ilan etmek aşırı yanlış.
Bunu demek istedim...

En başta genelleyen sensin konu başlığın bile genelleme kokuyor. Kötü örnekler her anneyi bencil yapmaz o zaman annelik bencillik diye genelleyemezsin. Ben bunu anlatmak istemiştim...
Son derece yargılayıcı düşüncelerinizi yazıp iki cümle ile yazıp, anlatamak istemiştimle bağlıyorsunuz .. Beyan edilen fikre karşı , fikriniz varsa buyrun ....

Son derece yargılayıcı düşüncelerinizi yazıp iki cümle ile yazıp, anlatamak istemiştimle bağlıyorsunuz .. Beyan edilen fikre karşı , fikriniz varsa buyrun ....

Beyan ettiğin fikre karşı fikrimi beyan etmiştim, sonra yine beyan ettim, iki cümle ile bağlayayım dedim ama yok sen hala aynı yerdesin. Anlatmak istediğimi görmüyorsun bile...
İçin rahat edecekse, tamam yargılayıcı düşüncelerim var benim... Oldu mu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…