Evlatlık konusunda , kişi evlatlık alırken onu gerçek çocuğu yerine koymamalı . İslamda da özellikle belirtilen ,evlatlık alanlar için o benim demesin , dememesini vurgu yapmış .mantık açısından bakınca evlatlık alanın ve evlat edinilen kişinin ruh sağlığını uzub vadade korumak adına , dinin yaklaşımı doğru . Diğer çevre konusunda; sorun sürekli manüplasyon yaparak toplumu olumsuz yönde yönlendirmeleri ! Yönlendirmeye çalışmaları ve işte mevzu hasas olduğu için kimsenin bu kötü insanlara birşey deyince tüm annelere deniliyor gibi anlaşılıp herkesin kötüyüde müdafa etmesiBence sizin cevrenizde anne-cocuk adina kotu iliskiler var ve kotu yonde etkilenmissiniz..Siz de mi bu tarz dusunceleri olan kisiler gibi olmaktan korkuyorsunuz? Eger ki korkunuz bu yonde ise bu sizin elinizde ve anneligi bebek adina bu kadar sorgulayan bir kisinin kotu anne olacagini zannetmiyorum. ..
Ayrica bazi kisiler evlat edinsinler demisler..O bebegin ailesi birgun cikip gelirse o zaman ne olacak? Bebek zaten buyuyunce ailesini merak edecek belki bulmak isteyecek? Bunlar kisinin maneviyatini ciddi etkileyen sebebler? Ben o cocuga omrumu katicam bunu goze alicam ve birkac yil sonra geri bana verin diyecek birileri cikacak bu dayanilmaz bir duygu olmali.Onlara teslim etsen bir turlu etmesen bir turlu? Yani gidin evlatlik alin denilecek kadar basit bir olay degil o?Daha bir suru detaylari var ayrica oyle her isteyene hadi al bu cocugu demiyorlar.Bir suru islemleri var ve cocuk benim gercek annem sen degilsin kelimesini sıkça kullanabilir ki gercekte budur zaten..O annenin yikimi ne olacak ya da fakir ölsün zaten bebek dogurmakta evlatlikta edinmek neymis oyle bu ne curred! Fakir olan ama o kadar saygili, sevgili cocuk yetistiren aileler var ki..
Anneler bencil olmasin derken ne kadar bencilce yorumlar yapilmis bazi yorumlari okurken sok oldum..
Üst katımda fakir bir çift var , ellerine geçen son parayı tüp bebeğe harcayacaklar , burada bencillik parayı harcatan toplumda ; 1. Bu insanlara kendilerini eksik yanlız , kötü hissettiren çocuksuzluk değil toplum , Ki bunu bilerek yapıyorlar , bir insanla tanışınca bu ülkede ilk soru çocuğun varmı ,2. Soru neden yok .3. Yapsana biz yaptık öyle nefis böyle güzel şöyle lezzet .. Çocuk değilde tok bir insana kebap tarifi yapmak gibi .. Almanya da japon yada nasıl oluyorda aynı kadınlar çocuksuz yaşamı tercih edebilirkenn, türkiyede en fakir insanlar son kuruşunu bu işlemlere harcıyor ? Ben çocuksuz yaşamı tercih etmiş biriyim ama yoruldum , annelerin ama yap yeaa , bak çok mutlu olucaksın , bi tanecik yap , şöyle ama böyle ama ... Biz yaptık mutlu olduk demelerinin iticiliğinden yoruldum ! Bende o zmn demekki sırf sen kendi mutluluğun yaptın deyince hayırrrrr hormonlarrrrr demelerinden kendi çelişkilerinden yoruldum .Dogum gunun kutlu olsun..(gecikmeli)
Boyle soyledigine gore ya kirginliklarin var ya da korkularin! O zaman sana desem ki dogmasaydin, neden dogdun? Ne dersin elimde degildi ki...
Birkac sayfa okudum ve anne olmak yada olmamak bencilk mi degil mi tartisilmis.Bana gore anne olmak kisinin elinde olan bir sey degildir, nasil ki ölen kisiye hayat veremiyorsak..
Eger ki anne olmak ya da olmamak bireyin elinde olsa idi korunan kisiler hamile kalmazdi ya da insanlar yillarca tedavi olmazdi?
Ama dersen ki anne olmayi istemek bencillik mi? Kisinin bunu neden istedigi onemli! Ornegin; evliligi kurtarma gibi sebeblerse evet bencilliktir...Ama maddi ve manevi yaninda olabilecekse insani degerleri ona katabilecekse yani omur boyu elinden geldigince hayatini anlamdirmaya ve guzel yasamasina sebeb olabilecekse ayakta kalmayi ogretebilecekse gibi bir suru sey var o zaman bencillik degildir..Eger ki o dunya da var olacak ise bir sekil olacaktir..Engellemek mumkun degil..
Kimi savas demis, kimi kitlik demis vs..Su anda o durumda degiliz ve o durumlarda olan bir kisi cocuk istiyorsa orada bir dusunurum ben neden, hangi psikoloji ile acaba? Insanlaribu denli bebek dusuncesine iten sey ne? Tabi ki irklarin ve inanclarinin devam etmesi.Aslinda herkese gore degiskenlik gosteriyor galiba?
Ben sadece bir araciyim ve bundan sonraki hayatimda bencil olup olmamam onemli.Verilen emanete hiyanet etmez isem o benim hayatimin en guzel hediyesi olur.Amacim elimden geldigince Kabil gibi degil Habil gibi bir insan olarak yetistirmek..Hem bu hayatta karsiliksiz seni seven birinin olmasi muhtesem bir duygu..
Soyle bir dusun ve gercekten durustce cevap ver..Dunya aci oldugu kadar tatli da degil mi? Gercekten bir hic olmak mi isterdin yoksa her seye ragmen nefes almak mi?
Evlatlık konusunda , kişi evlatlık alırken onu gerçek çocuğu yerine koymamalı . İslamda da özellikle belirtilen ,evlatlık alanlar için o benim demesin , dememesini vurgu yapmış .mantık açısından bakınca evlatlık alanın ve evlat edinilen kişinin ruh sağlığını uzub vadade korumak adına , dinin yaklaşımı doğru . Diğer çevre konusunda; sorun sürekli manüplasyon yaparak toplumu olumsuz yönde yönlendirmeleri ! Yönlendirmeye çalışmaları ve işte mevzu hasas olduğu için kimsenin bu kötü insanlara birşey deyince tüm annelere deniliyor gibi anlaşılıp herkesin kötüyüde müdafa etmesi
Üst katımda fakir bir çift var , ellerine geçen son parayı tüp bebeğe harcayacaklar , burada bencillik parayı harcatan toplumda ; 1. Bu insanlara kendilerini eksik yanlız , kötü hissettiren çocuksuzluk değil toplum , Ki bunu bilerek yapıyorlar , bir insanla tanışınca bu ülkede ilk soru çocuğun varmı ,2. Soru neden yok .3. Yapsana biz yaptık öyle nefis böyle güzel şöyle lezzet .. Çocuk değilde tok bir insana kebap tarifi yapmak gibi .. Almanya da japon yada nasıl oluyorda aynı kadınlar çocuksuz yaşamı tercih edebilirkenn, türkiyede en fakir insanlar son kuruşunu bu işlemlere harcıyor ? Ben çocuksuz yaşamı tercih etmiş cevap
yim ama yoruldum , annelerin ama yap yeaa , bak çok mutlu olucaksın , bi tanecik yap , şöyle ama böyle ama ... Biz yaptık mutlu olduk demelerinin iticiliğinden yoruldum ! Bende o zmn demekki sırf sen kendi mutluluğun yaptın deyince hayırrrrr hormonlarrrrr demelerinden kendi çelişkilerinden yoruldum .
Neden sadece tedavi görenlere evlatlık önerilir onu anlamıyorum
bencillikse herkesinki bencillik fedakarlıksa herkesinki fedakarlık
neden çocuğu olmayanları ayırıyorsunuz
İlahi siz işi gırgıra vurmuşsunuz ama "aptalaşık"ın yazdığı yorum çok zalimce geldi "Asıl benciller çocuğu olmayıp 10 yıl tedavi giörenler"
çünkü benimde çocuğum olmuyor 8 yıl uğraştım 7 defa tüp bebek denedik ama olmadı
Benden alıntı yaptığınız yazı ile kendi yorumunuz arasında hiçbir bağlantı yok. Sonrada konu dağıldı... Yorumları dikkatle okursanız , anladığınız gibi olmadığını zaten farkedersiniz .Yorumumu yaparken dini ve bunun gibi daha cok tartisma yaratmamak icin evlatlik kismina dahil etmedim.Sadece genel olarak hissiyattan bbahsettim.Evlat edinme durumu anne baba ve cocuk iliskisi icin cok risk ve tehlikeler barindiran bir durumdur.Cevremde ornekleri var, ordan biliyorum.
Ornegin; iyi bir birey yetistirmek degilde kendisi icin iyi bir insan denilmesi gibi, ya da esas anne ortaya cikinca cocugu kaybetmemek adina ordan oraya tasinmak gibi, korundugu halde hamile kalip evlat ayrimi yapilmasi gibi, yani anlayacagin bildigim daha kotu durumda ornekler var ancak tartisma daha fazla cikmamasi icin yazmiyorum.Bu durumda da oanne baba ya da cocugun psikolojileri yasayacagi travmalar ne olacak?
Herkes nasil ki iyi bir anne olamazsa evlat edinildiginde is daha da zorlasir? Hakki ile evlat edindigi halde cok iyi basarili kisiyi yetistiren eli opulesi kimseler var mi? Var.Ancak o cocugun kendi ailesi hic ortaya cikmadi ve bu onlar icin kolaylik sagladi..Isleri kolay oldu cunku kendileride yurekleri de gercekten temiz insanlar..
Bu konu cok uzar gider.O zaman butun olabilecek ihtimaller goz onunde bulundurulup ona gore anne olunma istegi duyulmali, ona gore evlat edinilmeli, ona gore koruyucu aile olunmali diye ddüşünüyorum. .
Sizin konuyu actiginiz yorumlarinizla sonradan anlattiklariniz farklilik gosteriyor..Siz anne olma gibi bir istekte olmayabilirsiniz ancak konu bastan iyi-kotu ayirt edilmeden tum annelerin bencil olup olmamasi tartisilirken anne olmak isteginin bencillik olup olmamasina gelmis simdi de oradan anne olma istegi olmayan kisiye anne olanlarin bencil davranislarina donmus konu..
Aslinda bastan kendinizi tam olarak ifade edemediginizi dusunuyorum..Yani ben bebek istemiyorum olsun diye bir dusuncem yok ama uzerimde baski kurmaya calisanlar var deseydiniz ya da gercekten iyi bir anne olamayan anne olduktan sonra bencil olan kisilerden bahsetse idiniz bu kadar tepki almazdiniz..Cunku anneligin anlamini bilen buna elinden geldigince uymaya calisan ve anne olmayi istemeyen kisilere psikolojik baski kurmayan annelere bolca haksizlik edilmis olmuş maalesef. .
Daha iyi bir hayatınız olsaydı iyi ki doğmuşum diyecektiniz. Ama hayatın zorlukları ile sınanınca niye doğurdu anam...
O zaman sizin ki de bencillik...[/QUOT
Sizinkide , laf olsun diye hiçbir yorumu okumadan sadece yargılama amaçlı yazılmış bir yorum. Okumadan cevap yazmazsanız defaetle aynı şeyleri yazmak zorunda kalmam.
Sizinkide , laf olsun diye hiçbir yorumu okumadan sadece yargılama amaçlı yazılmış bir yorum. Okumadan cevap yazmazsanız defaetle aynı şeyleri yazmak zorunda kalmam.
Cocugu dogurup gerisini dusunmemekten bahsetmiyorum. 1. Derecedeki ihtiyaclar disinda aile cocuguna iyi bir egitim sunmakla da mukelleftir. Kendi adima soyleyeyim o zaman eger bir gun cocugum olursa onun egitim ve diger giderlerini karsilamqkla yukumlu tutarim kendimi ama gelecegini kendi belirler onun mutlu olmasi icin yapmasi gereken seyleri soylerim ama gidip serserinintekiyle gezip terkedildikten sonra mutsuz olmasi benim sucum degil. Anne baba cocuguna bir yere kadar yardim edebilir.
Konu sahibinin sadece simarikliktan ve ilgi c2kmek istediginden bu konuyu actigini dusunuyorum.
Tabi canım evlat edinmwk çok kolaydıYa ben sizin üzerinizden genel bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.
Hayatınızda elbette bencillik yaptığınız alanlar olacaktır, benim var, onların var, herkesin var.
Kendimizce olumsuz gördüğümüz her kelimeyi kendi adımızın yanında görünce itiraz etmenin amacı ne?
Siz 8 yıl tedavi görmüşsünüz, amacınız hamile kalmak imiş, kendi kanınızdan birini doğurmak imiş, değil mi? Yoksa evlat edinirdiniz?
Bu da bencilce bir eylemdir, sizi cani, suçlu vs yapmaz bu kadar basit ve normal bir şey yani. Kendiniz adına davranmışsınız, önceliğiniz kendiniz ve kendi çocuğunuz imiş. Bunu böyle yazınca normal, bencil yazınca alınıyor musunuz? Neden alınıyorsunuz?
Özyorum ve özeleştiri mükemmel bir şeydir herkese tavsiye ederim.
Ben evlat edinmeyi herkese ama herkese öneririm zaten, bundan güzel şey olabilir mi?
10 yıl diyorum bakın, 10 yıl kendi kaynaklarını, ailesinin kaynaklarını, toplum kaynaklarını çocuk doğurmak için kullanmak ve kendini yıpratmak yerine bu insanın evlat edinmesi elbette daha normaldir.
Çünkü uğraşıyor ve olmuyor, uğraşıyor ve olmuyor, uğraşıyor ve olmuyor. Bir noktadan sonra başka çözüm önerilerine yönelmeli, değil mi?
Sanki yeşil gözlüler evlat edinmeli sadece demişim gibi bu kadar olağan bir sınıflandırmayı nasıl anlayamadınız çok garipsedim açıkçası.[/QUO
hayır benim anlamadığım nokta şu kimse 2. Yada 3. Çocuğumu istiyorum ama olmuyor diyene neden evlat edinmiyorsun demiyor
ama şu kadar oldu çocuğum olmuyor diyene pat diye bu soruluyor anlatmak istediğim bu
ha kimse sormasa aklımıza gelmeyecek bir konuymuş gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?