Annelik bencillikmi

Evlatlık konusunda , kişi evlatlık alırken onu gerçek çocuğu yerine koymamalı . İslamda da özellikle belirtilen ,evlatlık alanlar için o benim demesin , dememesini vurgu yapmış .mantık açısından bakınca evlatlık alanın ve evlat edinilen kişinin ruh sağlığını uzub vadade korumak adına , dinin yaklaşımı doğru . Diğer çevre konusunda; sorun sürekli manüplasyon yaparak toplumu olumsuz yönde yönlendirmeleri ! Yönlendirmeye çalışmaları ve işte mevzu hasas olduğu için kimsenin bu kötü insanlara birşey deyince tüm annelere deniliyor gibi anlaşılıp herkesin kötüyüde müdafa etmesi

Üst katımda fakir bir çift var , ellerine geçen son parayı tüp bebeğe harcayacaklar , burada bencillik parayı harcatan toplumda ; 1. Bu insanlara kendilerini eksik yanlız , kötü hissettiren çocuksuzluk değil toplum , Ki bunu bilerek yapıyorlar , bir insanla tanışınca bu ülkede ilk soru çocuğun varmı ,2. Soru neden yok .3. Yapsana biz yaptık öyle nefis böyle güzel şöyle lezzet .. Çocuk değilde tok bir insana kebap tarifi yapmak gibi .. Almanya da japon yada nasıl oluyorda aynı kadınlar çocuksuz yaşamı tercih edebilirkenn, türkiyede en fakir insanlar son kuruşunu bu işlemlere harcıyor ? Ben çocuksuz yaşamı tercih etmiş biriyim ama yoruldum , annelerin ama yap yeaa , bak çok mutlu olucaksın , bi tanecik yap , şöyle ama böyle ama ... Biz yaptık mutlu olduk demelerinin iticiliğinden yoruldum ! Bende o zmn demekki sırf sen kendi mutluluğun yaptın deyince hayırrrrr hormonlarrrrr demelerinden kendi çelişkilerinden yoruldum .

Yorumumu yaparken dini ve bunun gibi daha cok tartisma yaratmamak icin evlatlik kismina dahil etmedim.Sadece genel olarak hissiyattan bbahsettim.Evlat edinme durumu anne baba ve cocuk iliskisi icin cok risk ve tehlikeler barindiran bir durumdur.Cevremde ornekleri var, ordan biliyorum.

Ornegin; iyi bir birey yetistirmek degilde kendisi icin iyi bir insan denilmesi gibi, ya da esas anne ortaya cikinca cocugu kaybetmemek adina ordan oraya tasinmak gibi, korundugu halde hamile kalip evlat ayrimi yapilmasi gibi, yani anlayacagin bildigim daha kotu durumda ornekler var ancak tartisma daha fazla cikmamasi icin yazmiyorum.Bu durumda da oanne baba ya da cocugun psikolojileri yasayacagi travmalar ne olacak?

Herkes nasil ki iyi bir anne olamazsa evlat edinildiginde is daha da zorlasir? Hakki ile evlat edindigi halde cok iyi basarili kisiyi yetistiren eli opulesi kimseler var mi? Var.Ancak o cocugun kendi ailesi hic ortaya cikmadi ve bu onlar icin kolaylik sagladi..Isleri kolay oldu cunku kendileride yurekleri de gercekten temiz insanlar..

Bu konu cok uzar gider.O zaman butun olabilecek ihtimaller goz onunde bulundurulup ona gore anne olunma istegi duyulmali, ona gore evlat edinilmeli, ona gore koruyucu aile olunmali diye ddüşünüyorum. .

Sizin konuyu actiginiz yorumlarinizla sonradan anlattiklariniz farklilik gosteriyor..Siz anne olma gibi bir istekte olmayabilirsiniz ancak konu bastan iyi-kotu ayirt edilmeden tum annelerin bencil olup olmamasi tartisilirken anne olmak isteginin bencillik olup olmamasina gelmis simdi de oradan anne olma istegi olmayan kisiye anne olanlarin bencil davranislarina donmus konu..

Aslinda bastan kendinizi tam olarak ifade edemediginizi dusunuyorum..Yani ben bebek istemiyorum olsun diye bir dusuncem yok ama uzerimde baski kurmaya calisanlar var deseydiniz ya da gercekten iyi bir anne olamayan anne olduktan sonra bencil olan kisilerden bahsetse idiniz bu kadar tepki almazdiniz..Cunku anneligin anlamini bilen buna elinden geldigince uymaya calisan ve anne olmayi istemeyen kisilere psikolojik baski kurmayan annelere bolca haksizlik edilmis olmuş maalesef. .

insan yetiştirme sevgi işi.
ister anne olun,ister öğretmen.

sevmeyen çocuk sahibi olmamalı bence.
ama herkes anne-baba olabiliyor.

öğretmenlik de aynı.
sabır,sevgi,fedakarlık bekliyor.

yıllardır çocuk gelişimi ile ilgilenirim.anne olarak.
hala her gün bir başka yanlış uygulamamız olduğunu öğreniyorum.

nasıl kötü çocuk yetiştiririz diye tüm çabamız.

Yorumların tamamını okuyamadım.Atlayarak okudum,birçok konuya değinilmiş.
Ben "böyle kötü dünyaya çocuk getirilmez" konusunda yazmak istiyorum.

Dünya hiçbir zaman güllük gülistanlık olmadı.
Tarih boyunca insanlar çeşitli felaketler,savaşlar,salgın hastalıklarla karşılaştılar.
Birkaç nesil öncesine gitseniz,onlardan da "bu dünyaya çocuk getirilmez" diyenler olduğunu görebilirsiniz.
O zamanki gerekçe belki bugünden farklıydı ama yine karamsarlığa itecek bir nedenleri vardı.
Yarın da olacak ama insanlar çocuk sahibi olmaya devam edecekler.Tıpkı savaş,salgın,göç zamanlarında olduğu gibi.
Hatta savaş ve felaket zamanlarında nesli sürdürmek için içgüdüsel olarak doğum oranının arttığını duymuştum.
Dünya kötü olabilir ama sizin dünyaya getireceğiniz çocuk iyileşmesine katkıda bulunabilir.
Bizzat bir şey yapamasa bile,bir iyiliğe vesile olabilir.

Ust katindaki cift sadece toplum baskisindan mi bu kadar bebek istiyorlar? Bebek istedigi halde olmayan bu kisilere hala bebek diye psikolojik baski kuran kisiler insani deger yargilarini kaybetmis kisilerdir bence..Bu gibi kisilere hicbir sey soyleyemezsin anlatamazsin bir insanin acisini koruklemeekten zevk alan kisiler bunlar ne yazik ki..Anne olmayi istememek ayri, olamamak ayridir..Bunu anlayan ancak anlamamakta israrli olan kisilere denilecek birsey yok desende anlamaz o yüzden gorusmem olur biter..Gorusmek zorunda ise kulaklarini tikayip onlarin soylediklerine deger vermemekk gerekir..Cevrende bu tip insanlarin olmasi adina uzuldum..

Senin anne olmak gibi bir istegin yoksa onlarin soylediklerinin senin icin onemi olmamali..Seni kirmaktan, uzmekten cekinmiyorlarsa sende ona gore bir yol cizmelisin hayatinda..Aslinda neden bu kadar onemsiyorsun olanlari anlayamiyorum..Senin kararin net ise bunu kimse soylemekle degistiremez..Eminim sen bu insanlara laf anlatmaktan bikmissindir..Ee onlar artik senin fikirlerini biliyorlar o yüzden tekrar tekrar anlatip yorma kendini konuyu acmalarina musade etme ya da birak konusup dursunlar nasilsa sen onlarin fikrini savunmuyorsun bu yuzden onemsememeyi de ogrenmelisin...

Ben 3seneden fazla korundum cunku henuz anne olmak istemiyordum, ama oldum ve birgun bile pisman olmadim..Bana neler neler dediler oooooo...Hatta kisir oldugum bile konusuldu..Ama ben hic onemsemedim..Onemli olan onlarin ne dedigi degil benim ne hissettigimdir, kendimi bilmemdir..Hatta cocugum olduktan sonra oben sen nerede hangi dr.da tedavi oldun ne olur soyle bizde gidelim diyenler bile oldu..Ben isteyerek tedavi falan olmadim gibi aciklama yapmama ragmen hayir onlarin kafasina yer etmis inandiramadim..En sonunda ben olan seyi anlattim siz ister inanin ister inanmayin ben kendi hayatimi elbette sizden iyi bilirim bir daha sakin bana bu tarz konuyu acmayin ya da acin size cevap vermeyecegim daha once de oldugu gibi dedim kararlilikla ve bir daha kimse soramadi..ha ister inanmis olsunlar ister inanmamis olsunlar kimseye kendi hayatimi, yasantimi, dogrusunu, yanlisini ispatlamak gibi bir zorunlulugum yok benim...

Almanya, Japonya vs..her ulke de cesitli insan ve gorusleri vardir..Eminim oralarda da anne olabilmek icin tedavi goren kisiler vardir..Genellememek lazim cunku kisiye gore farklilik gosteren bir konu..Ama yanlis ama dogru..Sende herkes gibi yap kendi Dogrunu yasa ve kimseye ispatlamak zorunda da degilsin bosa yipratma kendini cunku senin dogrun onlara yanlis...

Ayrica soruma cevap vermemissin..Gercekten merak ettim cevabini..Hic olmak mi herseye ragmen var olmak mi?Cevaplama gibi bir zorunlukugun yok tabii ki...

Neden sadece tedavi görenlere evlatlık önerilir onu anlamıyorum
bencillikse herkesinki bencillik fedakarlıksa herkesinki fedakarlık
neden çocuğu olmayanları ayırıyorsunuz

Ben evlat edinmeyi herkese ama herkese öneririm zaten, bundan güzel şey olabilir mi?

10 yıl diyorum bakın, 10 yıl kendi kaynaklarını, ailesinin kaynaklarını, toplum kaynaklarını çocuk doğurmak için kullanmak ve kendini yıpratmak yerine bu insanın evlat edinmesi elbette daha normaldir.

Çünkü uğraşıyor ve olmuyor, uğraşıyor ve olmuyor, uğraşıyor ve olmuyor. Bir noktadan sonra başka çözüm önerilerine yönelmeli, değil mi?

Sanki yeşil gözlüler evlat edinmeli sadece demişim gibi bu kadar olağan bir sınıflandırmayı nasıl anlayamadınız çok garipsedim açıkçası.

Ya ben sizin üzerinizden genel bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.

Hayatınızda elbette bencillik yaptığınız alanlar olacaktır, benim var, onların var, herkesin var.

Kendimizce olumsuz gördüğümüz her kelimeyi kendi adımızın yanında görünce itiraz etmenin amacı ne?
Siz 8 yıl tedavi görmüşsünüz, amacınız hamile kalmak imiş, kendi kanınızdan birini doğurmak imiş, değil mi? Yoksa evlat edinirdiniz?

Bu da bencilce bir eylemdir, sizi cani, suçlu vs yapmaz bu kadar basit ve normal bir şey yani. Kendiniz adına davranmışsınız, önceliğiniz kendiniz ve kendi çocuğunuz imiş. Bunu böyle yazınca normal, bencil yazınca alınıyor musunuz? Neden alınıyorsunuz?

Özyorum ve özeleştiri mükemmel bir şeydir herkese tavsiye ederim.

Benden alıntı yaptığınız yazı ile kendi yorumunuz arasında hiçbir bağlantı yok. Sonrada konu dağıldı... Yorumları dikkatle okursanız , anladığınız gibi olmadığını zaten farkedersiniz .

Annelik bencilce olabilir ama olmuşla ölmüşe çare bulunmazmış .Bu bencillik hayatın devamı için gerekli maalesef .

Hicbir baglanti goremediginiz yer neresi? Bence siz karar verin? Konu ne neden sikayetcisin? Ben yazdiklarinizi butunu ile okudum.Benim yazdiklarimi da siz dikkatli okursaniz anlamak zor degil...Yazarak kendimizi ifade ettigimiz icin bazen tam olarak kendi dusuncelerimizi ifade edemeyebiliriz..Ama size bakiyorum da hakikaten tam olarak rahatsiz oldugunuz sey nedir? Cunku dedigim gibi konu farklilik gostermis hangisi?

Yinede hayat bazılarına çok acımasız bazılarınada şans çok gülmüştür şans faktörüne inananlardanım

Sizinkide , laf olsun diye hiçbir yorumu okumadan sadece yargılama amaçlı yazılmış bir yorum. Okumadan cevap yazmazsanız defaetle aynı şeyleri yazmak zorunda kalmam.

Ben ilk yorumunu okudum ona göre yorum yapmıştım, hiç bir yorumu okumadığımı iddia edemezsin. Sonra farkettim ki komşundan ve annesinden falan bahsetmişsin genellemeni güçlendirmek için, çok da alaka kuramadım ilk yorumunla...

Annelik bencillik derken sen yargılamamış oluyorsun ama ben seni yargılıyorum öyle mi? peki...

Son düzenleme:

Konunun ne olduğunu biliyormusnuz peki?

Sadece konunun ılk cumlesını okuyarak yazacagım kusura bakma..

Annelik bencillik olur mu hiç..Tamamen FEDAKARLIKTIR..
Annelık seni taşımak ıcın aylarca bırsey yıyememek,kusmaktır..
Kımıldayamayacak hale geldıgınde kalp atısınla,ultrasondakı göruntunle heyecanlanmaktır..
En sevmedıgı haslanmıs yumurtayı senın ıcın her sabah yemektır..
Salam sucuk gıbı en sevdıklerını 9 ay hıc yememektır..
her dr kontrolunde sevdıgı adamla bulusacak kadının heyecanının 10 katı heyecan duymaktır...
dogum sancısı cekmektır seve seve ısteye ısteye...
insanların sacma sapan bebek yorumlarını dınlemektır bıkmadan usanmadan cılgınca..
senı emzırmek ıcın yara olan goguslerınden uykuyu unutmaktır..
En sevdıgı uykuyu senın ıcın sonsuza dek bırakmaktır..
sana bırsey olmasın dıye sabaha kadar uyayamamaktır..
senden sonra bırsey alacaksa kendıne on kere dusunup vazgecmek,ama sana bırsey alınacaksa yemeden ıcmeden bırıktırıp alabılmektır annelık..
senın hayatın ıcın kendını unutabılmektır..
senın gelecegın ıcın ıkı kat mucadele etmektır hayatla..
''Anne olunca anlarsın''dedıklerı herseyı anlayabılmektır gulumseyerek sabırla...
Babana katlanmaktır yerı geldıgınde dunyaya karsı koymaktır senın ıcın...
senden öncekı hayatında yaptıklarının cogundan vazgecmektır ...
annelık buyuk fedakarlıktır ben kendı adıma cok seyden vazgectım..

Annelik bencillik olur mu ya? Bence saçma bir düşünce. Kutsallığından filan demiyorum ama. Bencil olsaydım anne olmazdım asıl. Şu anda hayatım oğlumdan önce ve oğlumdan sonra şeklinde ikiye ayrılabilir, o derece yani. Annelik fedakarlıklar sinsilesi o kadar. Kişilikle de alakalı tabi. Kimisi biyolojik annelikten başka bir vasıfa sahip olamıyabiliyor mesela.

Tabi canım evlat edinmwk çok kolaydı
Yahu markettem elmamı alıyoruz
neden dememdeki amaç asıl benciller dediğiniz için neden ditorum çocuğum olmuyor diye evlat edinme zorunlulugu varmış gibi aksettirdiğniz için neden ditorum
Sizin mantığınızla bakarsak 2. 3. 4. Çocuğunu doğuranlarda bencil o zaman onlarda daha fazla doğurmak yerine evlat edinsinler o zaman
annelik bencilliktir deyince bütün anneler alındı kaç sayfadur görüldüğü üzere birde siz asıl benciller tedavi görenlerdir diyince
ben ve benim gibi nice yaralı gönlü dahada kanattığınızın farkındasınızdır umarım.. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…