• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik Çok Mu Özel?

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.555
32.863
798
Az önce yorum yaptığım bir konu düşüncelerimi tekrar aklıma getirdi...

Annelik, hamilelik çok mu özel sizce? Bana hiç özel gelmiyor nedense...Yani hamile bir kadının aşırı beklentileri, duygusallığı, her türlü tribinin çekilmek zorunda gibi görülmesi, "aaaa ama hamilesin"ler, annelerin çok kutsal olduğu düşüncesi, dünyayı bebek etrafında dönüyor gibi görme ne derece doğru? Her anne ve her hamile özel olsaydı bunca sahipsiz, sevgisiz, sokağa atılmış, terkedilmiş çocukların da olmaması gerekirdi herhalde...

Buradan merhametsiz olduğum gibi bir izlenime kapılınmasın, etrafımdaki her şeye karşı merhametim, saygım, yardım etme isteğim bir çok insandan, anneden de fazladır eminim ki ama nedir bu "ben anneyim o zaman kutsalım" düşüncesi? Çocuğuna karşı inanılmaz derecede merhametli, anlayışlı, mükemmel olup etrafına karşı sıfır olan bir kadın ne derece özeldir? Hamile olduğu için yıllardır evinde beslediği muhabbet kuşunu nereye sepetleyeceğini şaşıran ama sigarayı bırakmayan bir anne ne derece samimidir bu korumacı rolünde?

Bunları kimse söylesem "anne olunca anlarsın" oluyor aldığım cevap :9:

bence bir insanın kişiliği ne ise anneliği de o oluyor
evladı için canını hiçe sayanı da var
evladı için her zorluğa göğüs gerenler de var
doğurduğu çocuğu ortada hiçbir sebep yokken terkeden de var
ya da çocuğunu döve döve hastanelik eden de var

her anne özel olsaydı bazı şeyler uğruna çocuklarını bırakan terk eden hiçe sayan annelerin hikayesini okumazdık..yok öyle bir şey..her anne kutsaldır anneler özeldir diye bir şey yok..

annelik sadece bir çocuğu dünyaya getirmektir onu sevmek,değer vermek sadece insanlıkla alakalıdır..bunun için ille de doğurmak gerekmez..çocuğu karnında değil kalbinde büyütmektir önemli olan.

ayrıca bende hamileyim ve ay ben çok özelim gibi bişey hissetmiyorum dünyada ki bir çok kadın gibi hamileyim işte :)

burada bir konu okudum çocukları istiyo diye kadın eve yavru kedi almış kedi yaramaz diye sineklikle dövüyormuş..ne özel değil mi?!

Son düzenleme:
Sanırım anlatmak istediğin hamilelik durumunu çok abartan ve özel ilgi isteyen insanlar çünkü bazen gerçekten çok itici oluyorlar, hamile olma durumunu kullanan çok insan var

Ama diğer yandan bence hamilelik mucize gibi bir şey =) İçinde bir canlı büyüyor, her gün bir yeri tamamlanıyor bana çok delice geliyor bazen, belki hiç hamile olmadığımdandır =))

Her anne farklıdır, kişilikle ilgili bir durum bu bence. Sadece kendi doğurduğunu kutsal görüp dünyada kalan her şeye düşman gözüyle bakan anneler var ki anlamak mümkün değil. Ya da evladına eziyet eden, terk eden....

Annelik, hamilelik çok mu özel sizce? Bana hiç özel gelmiyor nedense...Yani hamile bir kadının aşırı beklentileri, duygusallığı, her türlü tribinin çekilmek zorunda gibi görülmesi, "aaaa ama hamilesin"ler, annelerin çok kutsal olduğu düşüncesi, dünyayı bebek etrafında dönüyor gibi görme ne derece doğru? Her anne ve her hamile özel olsaydı bunca sahipsiz, sevgisiz, sokağa atılmış, terkedilmiş çocukların da olmaması gerekirdi herhalde...

Buradan merhametsiz olduğum gibi bir izlenime kapılınmasın, etrafımdaki her şeye karşı merhametim, saygım, yardım etme isteğim bir çok insandan, anneden de fazladır eminim ki ama nedir bu "ben anneyim o zaman kutsalım" düşüncesi? Çocuğuna karşı inanılmaz derecede merhametli, anlayışlı, mükemmel olup etrafına karşı sıfır olan bir kadın ne derece özeldir? Hamile olduğu için yıllardır evinde beslediği muhabbet kuşunu nereye sepetleyeceğini şaşıran ama sigarayı bırakmayan bir anne ne derece samimidir bu korumacı rolünde?

Kesinlikle haklısın. Aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Bende tesadüfen dün bu konuy düsünmüştüm:6:

sevgilisiyle sevişirken çocuğuna yakalanıp çocuğu döverek öldürüp kuyuya atan sonra televizyonlarda ağlayan da anne,
tuvalette doğurup üstüne sifon çeken de... 5 tl karşılığında fuhuş yaptıran da...
ben anneliğin kutsallığına inanmıyorum, eğer öyle olsa her gün gazetelerde piskopat anne haberleri okumazdık.
hamilelik de özel bir dönem ama sadece hamilenin kendisi ve eşi için, yoksa başkalarına ne benim içimde büyüyen varıktan, ayşe gibi ahmet gibi bir insan çıkarıcam sonuçta, başkaları için neden özelliği olsun ki :ssz:

çok klasik bir örnek olacak ama araba kullanmak için bile ehliyet gerekirken çocuk yapmak için hiçbir koşul gerekmiyor, üreme organları düzgün çalışan herkes çocuk sahibi olabiliyor, deli, piskopat, uyuşturucu bağımlısı, sapık... düşüncelerimi dillendirsem topa tutulurum senin mi tekelinde, ne haddine karar vermek diye, öyle ya çocuk sahibi olmak herkesin hakkı, allah da verdiyse bize susmak düşer, artık anası satar mı öldürür mü ona kalmış...

bir de çocuksuz aile olunmaz, çocuksuz ev meyvesiz ağaç gibidir gibi söylemlere çok kızıyorum, evlendim 6 yıl çocuk yapmadım, o zaman da aileydik eşimle, o zaman da çok mutluyduk, aşıktık, şimdi artık 2 değil 3 kişilik bir aileyiz.

Son düzenleme:
Sanırım anlatmak istediğin hamilelik durumunu çok abartan ve özel ilgi isteyen insanlar çünkü bazen gerçekten çok itici oluyorlar, hamile olma durumunu kullanan çok insan var

Ama diğer yandan bence hamilelik mucize gibi bir şey =) İçinde bir canlı büyüyor, her gün bir yeri tamamlanıyor bana çok delice geliyor bazen, belki hiç hamile olmadığımdandır =))

Her anne farklıdır, kişilikle ilgili bir durum bu bence. Sadece kendi doğurduğunu kutsal görüp dünyada kalan her şeye düşman gözüyle bakan anneler var ki anlamak mümkün değil. Ya da evladına eziyet eden, terk eden....

Yani bence zaten canlıların vücudu başlı başına mucizevi, bir böbreğin kalbin çalışması ne kadar enteresansa hamilelik de o kadar enteresan geliyor bana :D Annelik dersen aslında içgüdüsel olarak bahşedilmiş bir durum ki sadece insanlarda değil bütün canlılarda vardır. Neden bu derece abartıldığını anlamadığım gibi fazlaca ilgi bekleyenleri hele hiç anlamıyorum:9:

Bana da ozel gelmiyor.
Belki birgun anne olmak ister de olursam fikrim degisir mi bilmem.

herkes çocuk doğurur ama malesef herkes anne olamaz

benim için kızım bir yana dünya bir yana

bu arada cevreyle evlat kıyaslanamaz.kişilere kötü olan evladınada kötü olacak diye bir kayide yok

Bu aralar bir annelik duygusu sardı beni ...İstediğimden herhalde..Dediğin gibi her anne özel,kutsal neyim değil.Burada ne konular okuduk.Hepsine anne denir mi HAYIR ...Benim canım annem bana göre özel bir kadın..Çünkü o tam bir ANNE ...Bende iyi bir anne olmak istiyorum.Umarım olur.

Bana da ozel gelmiyor.
Belki birgun anne olmak ister de olursam fikrim degisir mi bilmem.

şu anlamda özel dünyaya bir canlı getiriyorsun evet bu güzel ve özel bi durum ama asıl kutsal olan ona sevgini veriş biçimin onu yetiştirme şeklin bence.

Düz tabirle hamile şımarıklığı bana da garip geliyo tamam karnında bir mucize var ama şımarıklığa vurdun mu garipleşiyo olay. Bizim bi'tanıdık var daha 3 aylık var yok bebeği annem oturmaya gidiyo "abla sürahiyi verir misin ben kaldırmayım şimdi" (sürahi yarım dolu, plastik) el de böyle göbekte alttan tutuyo:49: Annem de tut kızım düşmesin dedi:9:Ama heeep böyle olduğu için çekilmez bi'hal aldı kız.

bir annenin çocuğuna ilgi,sevgi,şefkat, göstermesi ona bakması zaten olması gerekendir bunu yapan anneler özel değil NORMALdir

elbette bi anne çocuğunu canından çok sever sevmeli yani doğalı normali bu

çocuk doğurup anne olunca herkesin girmesi gereken mod budur
ama insanoğlu bencil illa kendine artı puan yazacak
ha sahipsiz seni hiç bağlamayan bi yavruyu yetimi alıp annelik yaparsın o zaman elbette özelsin...

Evet hamileler ve anneler cok ozel bence... bir kadinin hamilelik sureci mucize gibi biseydir.. senin canindan bir can cikiyor dusunsene, bundan otesi varmi? Ve o can sana emanet.. rabbim sana emanet etmis.. daha buyuk daha degerli bir emanet olabilirmi?

Herkes bu emanetr sahip cikamaz bence.. o yuzden kv min deyimiyle ' ana var bide anacik var'

Ama bence kotu ornekleri gostermek yanlis.. keske kotu ornekler olmasa... evliligi kotu giden bir cifti gosterip evlilikten asktan sogulurmu? Veya evlilik hic onemli birsey degil diyebilirmisin?

Iyi ornekler dusunun.. insallah senin cocugun bu ulkeye veya dunyaya cok faydali bir birey olacak... ben kizima hep o gozle bakiyorum ve o sekilde buyutuyorum...

Annelik cok onemli ve ozel birsey cunku gelecegimiz annelerin ellerinde...

Dedigin gibi cok klise olacak ama gercekten rabbim nasip ederde o cift cizgiyi gorurseniz bence ne kadar ozel ve guzel oldugunuz anlarsiniz :))

anneliği bilmem de hamilelik bazen çok zor olabiliyor. hormonlar zaten kafayı yemiş oluyor. ben de çok dalga geçerdim hamile kadınlarla. "bu ne naz be. iyi ki hamileler. yemek yapmıyorlar, sanki ellerine yapışacak, hiçbir şey yemiyorlar, anca nazlanıyorlar" derdim.
fazla konuşmuşum herhalde. şimdi ne yesem çıkarıyorum. her şey kokuyor. ne yiyeceğimi şaşırdım. açlıktan mideme kramplar giriyor ama ağzıma bir lokma alamıyorum. evde akşama kadar yalnızım. naz yapacak kimsem yok, yani naz yapmıyorum. çok çaresizim. bu durumu kendime yediremiyorum, böyle güçsüz olduğum için ağlıyorum ama elimden bir şey gelmiyor. yemek yapmayı bırak, yattığım koltuktan kalkamıyorum bazen. sabah uyanır uyanmaz kusmak, güçsüz düşüyorum diye zar zor iki lokma yemek, sonra gidip onları da kusmak... çok özel bir şey değil, sadece çok zor şu anda her şey. :14:
bir de başlarda düşük yapma korkusu oluyor herkeste. sürahiyi kaldıracak kadar değil de ağır şeyler taşıma konusunda hassas olabiliyor kadınlar. özellikle ilk hamilelikleriyse...

hamileler dünyanın en şirin varlıkları oluyorlar :) karnındakiler yüzünden tabii :) azıcık nazlansınlar birşey olmaz yakışıyor :)

kedi döven kadının konusu nerede kızlar yaaa bi link gönderiverin noluur

bu arada annelik çok kutsal falan olsaydı daha doğrusu anneler kutsal olmayı başarabilselerdi

memleketimizde bu kadar insanlıktan nasibini almamış kadın ruhundan anlamayan öküz kocalar olmazdı

insan yetiştirmektir bence asıl kutsal olan

yoksa yok midem bulandı başım döndü HAMİLEYİM AMA BEN

BAK HAMİLEYİM ÇOK ÖZELİM AMAN HUF PUF modunda ki kadınlar gerçekten buldumcuk şımarık kadınlar.

Her anne kutsal değildir.Ama annelik kutsaldır.Öncelikle bunun ayırımına varmak gerekir

Etrafında ki hamileler hep anlattıgın gibi mi haraket ediyorlar ?
Başka tipte hamilelik yaşayana denk gelmemek senin suçun değil sanırım:

Bu ülkede hamile olmak demek--- ne var canım biz şunu bunu yapar tarla tapan kazar yinede gık demezdik.Doğurur göbek bağını taşla ezer işimize devam ederdik diyen kayınanayayla gün boyu koşturmak hizmet görmek,karnı burnunda doğuma gidecegi gün elindeki büyük boy çaydanlıkla gelen misafiri ağırlayan gelin olmaktır.Ben değilim çok yakınım dayı gelinim olur kendisi ...tüm bunlara ragmen iki tane doğurdu ...Kırk kiloyu geçmez ama dizleri iflas etmiş 40 ına gelmeden daha...
Ve ev geçindirmek--borç ödemek için bulantıları çok oldugu halde işinin başında olan,hiç evlenmemiş ve cocuk sahibi olmamış kadın amiri tarafından hırpalanan,kustugu tuvalet kabininde dahi --artık çıksana müşteriler bekliyor diye sıkıştırılan kadın memurun halidir hamile olmak,ki ilk çocugu dawn sendromludur bu arkadaşın ikinci bebeğine daha bir özenmektedir ama her şey nafiledir.
Kadındır iki canlıdır ama çalışıyordur.Ki bu da ben değilim ben memuriyete ilk başladıgımda 10 yaş büyük bir memur ablamdı yakınen gördüm...
6 aylık dogum izni dolmasına ragmen sütü halen gelen ,sütü gelince sızım sızım sızlayan memelerinden sızan sütün lekesinden müşteriler görecek diye utanan ve bu süt bebeğimin hakkı diye vicdan azabı çeken annenin dramıdır hamile veya yeni anne olmak...

Bu arkadaşımda bankomun tam karşısında oturan müşteri temsilcisi arkadaşımdı.İlk çocuguydu ve yazık ne çok aglamıştı.

Vee burada dün akşam okudugum arkadaşın halidir anne olmak;3 ay ücretsiz izin için,bebegine süt verebilmek için KOCASININ ONAYINA ,İZNİNE İHTİYAÇ DUYMASIDIR.İçinin sızlamasıdır...Aç kalmaya bile razıyım yazmasıdır...

Yani FIRSATINI BULANA NAZDIR NİYAZDIR BİLEMEM AMA BENİM GÖRDÜĞÜM VE YAŞADIĞIM HAMİLELİK OLAYSIZ NAZSIZ,KAPRİSSİZ,SADECE BEBEGİNİ KARŞILAMANIN HEYECANI İLE GEÇEN SÜREDİR.

7,5 aylık olana kadar belli olmayan karnımla yer bile istemeye utandığım ancak yürüme mesafesi olan yerlere gittigim ,dolaştığım,doguma gidecegim günün akşamı eşimin stresten maç seyrettiği benim ütü yaptıgım bir süreçtir.

Hayatın boyunca neysen odursun hamileliğinde de...Yaşadıgın bulantıyı abartırsın yada idare edersin.BİRİLERİNE YASLANIRSIN YADA AYAKTA KALMAYI SEÇERSİN...Bu senin karakterinle alakalıdır.

HAAA ;Sabrınla,saglık durumunla,hamileliginin güzel yada ağır geçmesiyle de doğru orantılıdır...
HAKSIZLIK OLMASIN BAZI HAMİLELİKLER GERÇEKTEN KABUS GİBİDİR !

Seç begen yaşa...Ömür senin ,anne olunca yaşayacakların,anlamayacakların,anlayıp haaa böyleymiş diyeceklerinle dolu çok güzel bir deneyim ilerde seni bekliyor.saglıkla inşallah...

Back
X