• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik gerçekten dünyanın en güzel şeyi mi??

Merhabalar.
Aslında bu konuyu iki kisi olarak actik. Ikimizinde kafasinda soru işaretleri var.
Bir yillik evliyim hatta 14 ay oldu diyebilirim. Bizimki aşk evliligiydi birbirimizi cok severek evlendik esimle.. bu süre içinde cok sorunlar yasadigimiz da oldu. Ikimizde sinirliydik bi sey oldu mu ikimiz de gemileri yakar gecerdik ama bu sevgi bir arada tuttu bizi.. Cok şükür artik kavgalarimiz cok cok azaldi. Ve kavgada ya o birakip gidiyor ortami ya da ben. CozDuk diyebilirim. .
Simdi ee sorun ne dersiniz tabi..
Esimi toplamda 3 yildir tanıyorum. Evlendigimiz gunden beri bebek istiyor. Ben 14 aydır hayir diyen taraf oldum. Cunku yasim 26 o ise 30.. ben çalışıyorum devlet memuruyum ama yoğunum. . Düşünunce o kadar zor geliyor ki.. hem ev hem is hemde bebek...... :(
Sonsuza kadar erteleyemem bununda farkindayim ama iste gel gör ki korkuyorum. .... :(
20 yasindaki kizlar pat pat doğuruyor ama ben korkuyorum. .
Dogumdan sonra esimle eskisi gibi olamamamktan.. hem ise hem bebege yetisememekten.. ona iyi bi anne olamamaktan.. o anlatip durduklari lohisa depresyonundan vucudumun deforme olmasi bidaha toplayamamaktan..
Bi yandan da bebek gördüm mü icim eriyor cok cok sirin geliyorlar gozume..
Anneler cevaplarsaniz cok sevinecegim......[/QUOTE
Once bi dusun hayatta özgürce yapmak istediğim bisey kaldı mi?
Cevabın hayirsa hiç düşünme yasa bu duyguyu ama kendini korktugun şeylere hazırla evet vücudun bozulabilir fazla kilo almazsan bozulmayadqbilir,esinle ilk baslarda birbirinizi gözünüz bile gormeyebilir alışma süreci zor olabilir,dışarda vakit geçirmek bi hayli zor olabilir zira çocukla disari çıkmak......
Ama dünyanın en guzel şeyi tabi seviliyor hemde çık zaten sevilmese bütün bunlara nasil katlabilir.
Hakkınızda hayırlısı :)

ben de böyle planlı programlıydım bir ara ama çocuk plana programa gelmiyormuş anladım ki... isteyince hemen olmuyormuş olunca öyle kolaylıkla kucağına alamıyormuşsun...

hem gebe kalamayıp hem de zorla gebe kaldığım bebeği karnımdayken kaybedince plan program kalmadı bende. şimdi tekrar tedavi ile gebelik için uğraşıyoruz...

allah hiç kimseyi böyle sınamasın düşmanımı bile, ben ki bebek için delirip ölen biri değildim hiç bir zaman ama insan yaşayınca anlıyor işte..

ikinci plan konusu tamam ama;

bebegimiz uyuduktan sonra istedigimiz kadar sevisebiliyoruz.

banyoyu dolduruyoruz oglumla beraber keyifli keyifli yikaniyoruz.

tek elle is yapmiyorum o yuzden isler birikiyo gerci

kendim hangi sicaklikta rahat ediyorsam oglum icin de o. ben sicaktan pisik oluyorsam o da isilik olurdu heralde.

zaten oyle bakimli olmadigimdan dert etmedim

kahvemi uygun zamanlarda yaparim 3 kez icerim gunde. yarim kaldigi cok nadirdir.

oglumu mememe dayiyorum o uyurken ben kkya yorum yaziyorum. esim de yanimizda uyuyo

disari dogdugundan beri cikiyoruz hazirlikli cikinca bir sorun olmuyor.

kimselere birakamiyorum o dogru.

hastalanirsa cok aci cekip aglamadikca sorun yok. nasilsa iyilesir. atesten vs korkmam.

yine de cocuk sahibi olmak cok zor ama bu biraz da size bagli.
oglum olduktan sonra tatillerimi askiya almadim. butun gitmem gereken yerlere beraber gidiyoruz(banka, doktor, konsolosluk, alisveris vsvs) zaten yurtdisindayim istesem de birakacak kimsem yok.
trye geldigimizde anneme birakiyorum ve hemen eve donmek istiyorum.
o sebeple yanima almak daha rahat.
bu kadar da gozlerini korkutmayalim :))
tecrübem kızıma sabit,kendimden örnek verebıldım

Kendimi testere filminin son serisindeki tuzaga dusurulmus kisi olarak goruyorum zira ev de tuzak mahalli oglum da o bisiklete binen adam adi ,ismi cismi her neyse
Gecenin bi yarisi kucuk memede , buyuk kelamda: susadim
hoop kucugu cikar memeden , o aglasin buyuge su getir,
tekrar memeye tak ,
buyuk: sut istiyom
buyuk:kakam geldi
buyuk:cisim geldi
buyuk:bana hikaye anlat
buyuk:babamin yanina gidecem(zira adamla yataklar ayrildi )
Buyuk:annemin yanina gidicem
bu boyle devam eder her gece bende ne sabir kaldi ne siyah sac
daha 3 yasinda ama onun bi kokusu bana oscari kazandirdi...

Son düzenleme:
Kendimi testere filminin son serisindeki tuzaga dusurulmus kisi olarak goruyorum zira ev de tuzak mahalli oglum da o bisiklete binen adam adi ,ismi cismi her neyse
Gecenin bi yarisi kucuk memede , buyuk kelamda: susadim
hoop kucugu cikar memeden , o aglasin buyuge su getir,
tekrar memeye tak ,
buyuk: sut istiyom
buyuk:kakam geldi
buyuk:cisim geldi
buyuk:bana hikaye anlat
buyuk:babamin yanina gidecem(zira adamla yataklar ayrildi )
Buyuk:annemin yanina gidicem
bu boyle devam eder her gece bende ne sabir kaldi ne siyah sac
daha 3 yasinda ama onun bi kokusu bana oscari kazandirdi...
Okudukca hrm güldüm hem huzunlendim
HArikasiniz.......

Dünyanın en zor işi olduğu için zaten kadınlara annelik gibi karşı konulmaz bir dürtünün verildiğini düşünüyorum. Zor ama değer ama asla toplumsal kaygılarla veya olmasi gerektiği için çocuk sahibi olunması gerektiğini düşünmüyorum. Birçok şeye hazırlıklı olmak gerekiyor ama hazır olmak gibi bir kavrama pek inanmiyorum bende, biraz nasip kısmet.

Kizlar ben de sizler gibi dusunurken, ve ayni sizlerinki gibi benim de esim artik trip atmaya baslamisken kazara hamile kaldim. Bu arada 3 yillik evliyim, esim 32 ben 27 yasindayim.

Henüz anne degilim, hamile oldugumu ögrendigimde o kadar cok aglamistimki (Allah´im affet) anlatamam. Kesinlikle hazir degildim, üstüne bir de zor bir hamilelik geciriyorum 10 kilo verdim aglama krizlerine girdim AMA son bikac haftadir bebegin hareketlerini hissetmeye basladim. Tarif edilmez bisey ya cok güzel :KK66:)
Ha bu arada yolunsadece basindayim devaminda beni neler bekliyor tam bilmiyorum ama eskisi gibi korkmuyorum, hatta mutluyum heycanliyim :KK66:)
Bunlari da odunun önde giden biri olarak soyluyorum cocuklara hic ilgim yoktur, hele bi bebek gordugumde icimden diyorum keske kucagima vermeseler ya kim avutacak simdi diye..
Cok uzun yazdim ama pek yardimci olamadim ne iyi ne kotu hic birsey tavsiye edemedim farkindayim :KK66:)
Ancak sunu kesin olarak söylüyorum hazir olmayi bekleseydim menopoza kadar yolu vardi kendimi hic bir zaman anne olarak dusunmezdim ama artik bu dusuncem gecti cok sukur

iy bekletmişin enişteyi 3. yıla kadar canım..
bizim bir yıl dolduğundan beri eşim triplerde..
bebek konusu açıldığı an yüzü düşüyo..
bi de demezmi benim ailemin beklentileri var diye..
yemişim beklentiyi, ailen mi bakacak çocuğa geceleri..
öuyle uzaktan sevmeye ben de isterim torun..
kendimi hazır hissetmeden olsun istemiyorum..
inşallah hayırlısıyla en güzel vakitte olur..

Canim onceliklw yapamam edemem dersen o kaygilarla bebegini dunyaya getirirsen ufacik bir olumsuzluktan etkilenirain
biz oglum 19 gunlukken gezmeye basladik hix wve hapis olmadim ki birde 7.5 yasinda kizim var tatilede gittkk
tabi bu birazda babaylada alakali esininde yardimci olabilcdgini sana kisitlama getirmeyecegini dusunuyorsan gonul rahatligi ile anne olavilirsin
hem o kadar besedilmez birsey olsa ikinci cocuk kimse istemez
ben ikinci cocuk icin az gozyaso dokmedim kk iletanismama vesiledir binlerce mesajiminda sahibi;)

Başlığına cevap vereyim.. kimi ne göre dünyanın en harika olayı, kimi ne göre en berbat.. zor , yorucu bir süreç ama bana göre dünyanın en mükemmel olayı. .

Başlığına cevap vereyim.. kimi ne göre dünyanın en harika olayı, kimi ne göre en berbat.. zor , yorucu bir süreç ama bana göre dünyanın en mükemmel olayı. .

Inan bu korkuları yaşamaya bile ddeğer. ..daha ne diyeyim ki bambaşka bir duygu bu...Allah isteyen herkese hayirlisiyla nasip etsin inşaallah. ..

Merhabalar.
Aslında bu konuyu iki kisi olarak actik. Ikimizinde kafasinda soru işaretleri var.
Bir yillik evliyim hatta 14 ay oldu diyebilirim. Bizimki aşk evliligiydi birbirimizi cok severek evlendik esimle.. bu süre içinde cok sorunlar yasadigimiz da oldu. Ikimizde sinirliydik bi sey oldu mu ikimiz de gemileri yakar gecerdik ama bu sevgi bir arada tuttu bizi.. Cok şükür artik kavgalarimiz cok cok azaldi. Ve kavgada ya o birakip gidiyor ortami ya da ben. CozDuk diyebilirim. .
Esimi toplamda 3 yildir tanıyorum. Evlendigimiz gunden beri bebek istiyor. Ben 14 aydır hayir diyen taraf oldum. Cunku yasim 26 o ise 30.. ben çalışıyorum devlet memuruyum ama yoğunum. . Düşünunce o kadar zor geliyor ki.. hem ev hem is hemde bebek...... :(
Sonsuza kadar erteleyemem bununda farkindayim ama iste gel gör ki korkuyorum. .... :(
Dogumdan sonra esimle eskisi gibi olamamamktan.. hem ise hem bebege yetisememekten.. ona iyi bi anne olamamaktan.. o anlatip durduklari lohisa depresyonundan vucudumun deforme olmasi bidaha toplayamamaktan..
Anneler cevaplarsaniz cok sevinecegim......

ikinciye gebeyim ilki 1 yaşında bir yıldır uyku uyumadım. tabiiki onun büyüdüğünü görmek minick elleriyle sarılması kalbini ısıtan harika şeyler ama zorluklarını düşünce manyakmıyım len ben diyorum. bide ikincii geliyo 26 yaşında hayatım bitti artık çocuklarım için yaşıyorum. kocama kendime hiç vaktim yok şimdiden bide çalışıyorum. şu psikolojide boşver yapma diyesim geldi sen yine beni dinleme güzel taraflarıda var.. amann benim bile kafam karıştı banada bi el atın ::DD

kendim hangi sicaklikta rahat ediyorsam oglum icin de o. ben sicaktan pisik oluyorsam o da isilik olurdu heralde.

kahvemi uygun zamanlarda yaparim 3 kez icerim gunde. yarim kaldigi cok nadirdir.

oglumu mememe dayiyorum o uyurken ben kkya yorum yaziyorum. esim de yanimizda uyuyo

hastalanirsa cok aci cekip aglamadikca sorun yok. nasilsa iyilesir. atesten vs korkmam.

oglum olduktan sonra tatillerimi askiya almadim. butun gitmem gereken yerlere beraber gidiyoruz(banka, doktor, konsolosluk, alisveris vsvs) zaten yurtdisindayim istesem de birakacak kimsem yok.
bu kadar da gozlerini korkutmayalim :KK66:)
seninki ayaklamadı galiba daha yada çok uslu bu dediklerinin birini bile yapmak zor benim için uyuyrken bile rahat değilim yarım saatte bi uyanıp yanındamıyım diye kontrol ediyo gece bile. allah ikinciyi kolay bi bebek yapsınn umarım..

seninki ayaklamadı galiba daha yada çok uslu bu dediklerinin birini bile yapmak zor benim için uyuyrken bile rahat değilim yarım saatte bi uyanıp yanındamıyım diye kontrol ediyo gece bile. allah ikinciyi kolay bi bebek yapsınn umarım..

Merhabalar.
Anneler cevaplarsaniz cok sevinecegim......

ayyyy evlenme tarıhı yaşlar hatta konu tamamen ben ya :D herseyımız uyuyor dıyebılırım...benım eşimde 30 yasında şimdiden bana arı sutu polen folik asıt zımbırtıları alıp agzıma tıkıyor sabahları..sonuccc cocuk !!! istiyormuyum hayır..suan sende kendımı gordum.çozum bulursan beraber hamıle kalalım yavrum ..takıpte olucam:KK15:

Dunyanin en guzel ama en zor seyi ANNELIK! Rabbime bin sukurki bu duyguyu bizlere vermis..Rabbim her isteyene tattirsin.

Ben bebegime isteyerek ve baya cabalayarak hamile kaldim daha hayatimiza girmedi fakat esimle evliligimiz iliskimiz degisik bir boyuta tasindi ikimizden bir parca hayatimiza katilicak, zorluklarini biliyoruz duyuyoruz buna kendimizi hazirlamaya calisiyoruz, onemli olan bu deneyimi birlikte birbirinize destek olarak yasamaniz. Aile olmaya hazirsaniz bence vakti gelmis. Ben 23 esim de 30 yasinda ve doktorum genc olmama ragmen cocuk yapma islerini 27den sonrasina birakma dedi hem vucut kaldirmiyor hemde risk faktorleri daha cok artiyor diye. Insallah bende saglikla kucagima alirim evladimi anneligi tadarim ama daha simdiden icim bir degisik bi farkli hissediyorum kendimi..

Aynen katılıyorum dediklerine.

Back
X