Annelik hüznü yalnızlık sendromu

Evet 31 yasindayim, 18 yasinsan beri tek yasiyorum. Bugune kadar her seyi tek yaptim ah annem yardim etseydi demedim. Bebek isi bambaska resmen annem gidince arkasindan agliyorum 🙈 bebek sorumlulugu zor, bunu paylasmak istiyorum sanirim. Benzer hisleri olanlaei gormek biraz iyi geliyor. Sanki cevremde herkesin yaninsa biri var geZip tozuyor bir ben kosturuyorum gibi geliyor yoksa. Tabi su an buyudu artik bebek arabasiyla daha rahat gezip tozuyoruz. Kolaylasan ya da zorlasan yonleri var buyudukce. Oyle iste napalim☺️
Benim hissettiklerimin sağlıklı düşüncelerden kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü hergün aynı şekilde geçmeyen bir yalnızlık hissi. Bizde çıkıyoruz arabamızla hava almak iyi geliyor . Sağlık ocağında bir hemşire genellikle yeni doğum yapmış annelerin hep benzer şikayetler de bulunduğunu be bşr süre sonra herşeyin normale döndüğünü söyledi. Bende rahatladım lakin ne zaman geçiyor herkes nasıl yaşıyor onu merak ediyorum.

Lütfen böyle dusunmeyin.Düsünun avrupa.da o kadar anne varki bebeklerini yanliz doguran ve büyüten onlari düsünun.zor ama güzel ve gecici günler üc aya kadar bile azalir aglaması merak etmeyin.Bu sekilde giderseniz depresyona girerseniz.Dusünün öyle olursa o minicik bebek ne yapar annesi olmadan .Daha da olmazsa bir psikyatrise gidin konusun rahatlarsınız ,kendinize gelirsiniz hemen ilacı yönelmeyin.yada yakin bir arkadasiniz varsa .
Doğrusu bu zaten yalnı olan benim mantıksız düşüncelerim sanırım

Evet 31 yasindayim, 18 yasinsan beri tek yasiyorum. Bugune kadar her seyi tek yaptim ah annem yardim etseydi demedim. Bebek isi bambaska resmen annem gidince arkasindan agliyorum 🙈 bebek sorumlulugu zor, bunu paylasmak istiyorum sanirim. Benzer hisleri olanlaei gormek biraz iyi geliyor. Sanki cevremde herkesin yaninsa biri var geZip tozuyor bir ben kosturuyorum gibi geliyor yoksa. Tabi su an buyudu artik bebek arabasiyla daha rahat gezip tozuyoruz. Kolaylasan ya da zorlasan yonleri var buyudukce. Oyle iste napalim☺️
Peki o hislerin geçtiği şimdi nasılsın

Peki o hislerin geçtiği şimdi nasılsın
Bence hic de mantiksiz degil dusunceleriniz. Insaniz normal. Dedigim gibi daha iyiyim ama hala cok zorlandigim, keske yanimda biri olsaydi dedigim oluyor. Ailemden basja sehirde yasama kararimi bile arada sorguluyorum.

Anneniz neyse de eşiniz çocuğun babası değil mi neden hiç ilgilenmiyor böyle şey mi olur.
Bostan korkuluğu bile değil evde var mı yok mu belli değil.
İlk ve biricik olan diğer kızıyla ilgilebmeyi tercih ediyormus

Böyle bir adamdan çocuk yapmasaydınız keşke.

Bu yalnızlık hissi tüm yeni annelerde oluyor sanırım. Anlattıklarınız çok tanıdık, ben de annem gidince yalnızlık hissederdim, nasıl bakıcam derdim ve ağlama isteği gelirdi. Hepsi geçecek, bunların hepsi hormonlardan kaynaklı. Ama lütfen sigara içmeyin bebeğe yazık. Eşiniz de en azından duygusal destek olsa size iyi gelecektir.
Bebeğiniz büyüdükçe size arkadaş gibi olacak, bu minik hallerini özleyeceksiniz. Olumsuz düşünmeyin bu günlerin tekrarı yok, bebeğinizin gözünüzün önünde büyümesinin tadını çıkarın.

Bence hic de mantiksiz degil dusunceleriniz. Insaniz normal. Dedigim gibi daha iyiyim ama hala cok zorlandigim, keske yanimda biri olsaydi dedigim oluyor. Ailemden basja sehirde yasama kararimi bile arada sorguluyorum.
Benim de düşüncelerim çok yoğun aşırı derecede o yüzden psikoloğa gitmek istiyorum

Bu yalnızlık hissi tüm yeni annelerde oluyor sanırım. Anlattıklarınız çok tanıdık, ben de annem gidince yalnızlık hissederdim, nasıl bakıcam derdim ve ağlama isteği gelirdi. Hepsi geçecek, bunların hepsi hormonlardan kaynaklı. Ama lütfen sigara içmeyin bebeğe yazık. Eşiniz de en azından duygusal destek olsa size iyi gelecektir.
Bebeğiniz büyüdükçe size arkadaş gibi olacak, bu minik hallerini özleyeceksiniz. Olumsuz düşünmeyin bu günlerin tekrarı yok, bebeğinizin gözünüzün önünde büyümesinin tadını çıkarın.
3 .ayımızı doldurduk çok şükür. Hormonlar olabilir ama uzun geldi . Bu dönemleri kaçırmamak için sıkıyorum kendimi bir yere kadar inşallah geçecek buna şükür. Erkekler malum bir yere kadar destek oluyor. Sigara konusuna gelirsek o konuda da vicdanen rahatsızım ama stresten daha az zararlı doktorumuz bir iki sigara içebilirim dedi inşallah en kısa zamanda onun da çaresine bakayım

Öyle olmuyor işte seviyoruz adamda da sorun yok kafasının karışması normal arada kalıyor
Ne kafa karışması, ne normali yahu? Sizin bu kadar bunalmanızın sebebi biraz da eşinizin tavrı. Adam bir kere bile kucağına almamış bebeğinizi, el gibi uzaktan seyrediyormuş. Akşam eve geç geliyor, tüm hafta sonlarında da diğer kızıyla vakit geçiriyormuş. Sizin yükünüzü almayı geçtim insan hiç mi yeni doğan bebeğine vakit ayırmak istemez? Bunların nesi normal? Hak veriyorsunuz bir de bu insan müsveddesine. 🤦🏻‍♀️

Ne kafa karışması, ne normali yahu? Sizin bu kadar bunalmanızın sebebi biraz da eşinizin tavrı. Adam bir kere bile kucağına almamış bebeğinizi, el gibi uzaktan seyrediyormuş. Akşam eve geç geliyor, tüm hafta sonlarında da diğer kızıyla vakit geçiriyormuş. Sizin yükünüzü almayı geçtim insan hiç mi yeni doğan bebeğine vakit ayırmak istemez? Bunların nesi normal? Hak veriyorsunuz bir de bu insan müsveddesine. 🤦🏻‍♀️
Zaman veriyorum alışır zamanla insan evladına tabii ki soğuk kalamaz. Üstelesem ters tepiyor oluruna bırakıyorum çünkü yoruldum uzun süre düşünürseniz kafayı takıyorum tartışma bitmiyor. Stres üzüntü istemiyorum bebeğim için. Şu an bunaltı ve sıkıntı nedenimi doktorla konuşacağım yanlış fikirler üretmek istemiyorum çünkü sağlıklı düşünemiyorum

Back
X