Annelik kutsal değil

Aslinda benim yasadigim bir durum yok anlattiklarimda. Gecmiste sorunlarimiz oldu cunku beklentilerine karsilik vermedigim zamanlar oldu. O zamanlarda sevgisi yok oldu sanki. Dunyanin en basarisiz en eksik insaniymisim gibi davrandi. Belki içsel problemleri vardi bilemiyorum. Uzerinden zaman geçti. Ben tedavi oldum. Iyilestim, annem de kendini hasta eden sebepleri ortadan kaldirdi. Simdi her sey yolunda. Çünkü beklentileri tamamlandi. Ama o istiyor diye değil. Beklentileri benim de isteğimdi bu sefer. Artik takdir edip seviyor. Çünkü saydiklarimi yasatiyorum ona. Guzel bir evlilik yaptim, cevresinde herkes benim ne kadar iyi ozelliklere sahip bir evlât oldugumu falan soyleyerek onun gururunu okşuyor. Oyle olunca da seviliyorum.
Yok ben senin yaşadıkların diye düşünmemiştim zaten.
Üzülmeye yer arıyorken gerçeklerle yüzleşmek ağır geldi.

sizin bakış açınızla çocuk da koşulsuz sevmez aslinda. muhtaç olduğu için sever. çoook derinlerde bir yerde tek başına yasayamayacagi ile ilgili bilgi vardir ve hayatta kalmak için kendini sevdirmek durumundadır.

bir de dünyayı çocuklara bıraksak güzellemesi var ki akıllara zarar. çocuklarda süper ego gelişmedigi icin cok daha fazla zarar verme durumları vardir. 7 8 yasindaki çocuklarda akran zorbalığı akıllara zarar olabilir.
Kesinlikle cocuklara birakalim gibi o anlamsiz guzellemeye ben de katilmiyorum. Çocuğun muhtaç olması, ebeveynin onunla gurur duydugu icin sevmesinden daha masum. Ki zaten çocuğa dunyaya gelirken danışılmıyor. Bilmiyor, onay vermiyor. Birileri anne baba olmak istiyor diye geliyor dünyaya. Birileri bu hissi yasamak istiyor diye çocuk muhtaçlık hissini taşıyor. Yine çocuk masum.

Annelik kutsal falan değil
Bazı kadınların tek veya en büyük başarıları anne olmak olduğu için bukadar büyütülüyor.
Özellikle son yıllarda sosyal medya abartmasıyla iyice tavan yaptı.
Eskiden herkesin annesi normal anneydi, çocuklarını seven yeri geldiğinde kızan, iyi anne-kötü anne. Fedakar-bencil anne. Hepsi vardı
Ama şimdi öylemi
Kadınlar doğrur doğmaz yok annelik şöyle yok böyle anlata anlata bitiremiyor. Bebeğin fotosun altında sayfalarca anneliğin nasılda güzel ve kutsal birşey olduğunu....
Hele de son zamanların favori cümlesi. Ben en çok anne olmayı sevdim 😏 ilk duyduğumda çok anlamlı gelmişti, artık kusasım geliyor.
O kadar haklisiniz ki sosyal medya cogu seyden tiksindirdi beni hele su influencerlar yok mu ? Bilmem ne moms sanki tek vasfi o bebenin momsi olmak 🙄 bir de sanki gercek hayatta da oyleler hic ama hic inanmiyorum o instamomlara, yani bir insan hem sosyal medyada o kadat aktif olup hem de nasil mukemmel bebesiyle surekli aktivitw yapan anne olur ki ? Ben isten gucten cocukla ilgilenmekten anca onu uyutunca falan teli alabiliyorum, ne yani gun bana 24 saat de onlara 50 saat mi ?

Annelik cok zor birsey. Cocuklarini hayata hazirlamak istiyorsun, ama kendinin hazir olup olmadigindan emin bile degilsin. Her gün aslinda kendimi sorguluyorum yetiyormuyum diye.

Koşulsuz seven çocuktur. Anne baba degil. Bu sebeple anne baba da kutsal değil.

Anne babalar, çocuğuyla gurur duymak için, herkesten daha başarılı diye, iyi evlilikler yaptilar diye, akademik kariyer yapıyor diye, evi çok guzel temizliyor diye, küçük kardeşine bakıyor diye ... gibi koşullarin varlığından dolayi çocuklarını severler.

Bunlar ve bunun gibi sebepler var olmasın Bakalim ebeveynler ne kadar takdir edip sevecek çocukları? Analik hakkını helal etmez direkt. Sütünü de helal etmez. Sanki ben istedim beni dünyaya getir ve nolur süt ver diye.

Ama çocuk oyle mi? Dayak yese de seviyor. Hor görülse de seviyor. Duygusal, fiziksel, cinsel istismari yaşasa da seviyor.
Koşulsuz seven çocuktur. Kutsal olan da çocukluktur.
Kesinlikle oyle bazen birsey oluyor kizima kizmak zorunda kaliyorum geliyor yine bana sariliyor, mecbur kaldim kizima igne yaptim yine bana sarilip agladi, gercekyen onlar daha cok seviyor ama zamanla anne baba evladina emek verdigi icin seviyor yani dogar dogmaz muthis bir sevgi olmuyor seven anne, her anne de sevmiyor cunku, cocuguna verdigi emegi seviyor daha cok

“Cennet annelerin ayakları altında“ sözünden kasıt, “siz annenize hayırlı evlat olursanız cennet sizin.. Anneniz sizi doğurduğu için cennetlik değil” bir yerde bu şekilde okumuştum ve çok mantıklı geldi..

Doğurmayı büyük bir marifet, bizim gibi doğuramayanları eksikmiş gibi gören zihniyetler var maalesef :KK43:
Hatta doğuramamış olmayı hakettiğimizi düşünenler var.
Erkek ya da kız evladın seçilmiş insanlara sunulduğuna inananlar var.

Bu dizilerin de başlaması iyi olmadı bence. Naçizane fikrim. İnsanları kötü etkilediklerini bir süredir gözlemliyorum.

Kimseye hayirli evlat olmak zorunda değiliz. Istedigimiz gibi yasamak onlarin gozunde hayırsızlık oluyorsa varlik olarak ne kadar varızdır? Mesela benim cevremde evlenmek istemeyen, yalniz yasamak isteyen bir kadin var. Ailesinin gozunde hayirsiz evlat. Bu durumun neyi hayirsiz? Istedigi hayat bu. O sebeple kimsenin bizim uzerimizde bir hayali tasarrufu bulunmamalı. Bu hayata 1 kez geliyoruz. Baskalarinin hayallerini yasamaya degil. Kendimiz olmaya calismaliyiz.
Elbette o hayırsız evlat örneği değil. Hani anne babasına haksız yere hakaret eden, hatta şiddet uygulayan, onların parasını çalan sözde evlatlar var ya. İşte onlar hayırsız evlat.

Kesinlikle oyle bazen birsey oluyor kizima kizmak zorunda kaliyorum geliyor yine bana sariliyor, mecbur kaldim kizima igne yaptim yine bana sarilip agladi, gercekyen onlar daha cok seviyor ama zamanla anne baba evladina emek verdigi icin seviyor yani dogar dogmaz muthis bir sevgi olmuyor seven anne, her anne de sevmiyor cunku, cocuguna verdigi emegi seviyor daha cok
Ben anne degilim. Bir annenin bakış açımdan bakıp kendi kızıyla yasadiklarindan ornek vermesi daha sarsıcı oldu. Kiyamam ona. Dilerim siz çok mutlu anne kizlardan olursunuz. Hiçbir travma yaşamadan yaşatmadan hep huzur icinde olursunuz.

Elbette o hayırsız evlat örneği değil. Hani anne babasına haksız yere hakaret eden, hatta şiddet uygulayan, onların parasını çalan sözde evlatlar var ya. İşte onlar hayırsız evlat.
Işte hayirli evlat hayirsiz evlat tabirleri kisiden kisiye degisiyor. Kimisi sizin gibi düşünüyor. Kimisi de istedigi herhangi bir seyi yapmayan çocuğuna hayırsız evlat diyor. Bu sebeple hayirli evlat hayirsiz evlat tabirlerini de hayatimizdan cikarmaliyiz diye düşünüyorum. Çünkü bu da suistimal edilen bir sey.

Ayy yok artik ya gercekten var mi boyle insanlar....eltimle birgin bu konudan konusuyorduk sey dedi eltim, herhalde dunyaya cocuk getiremedikleri icin eksik hissediyorlar , ben cocgum olmadigi zaman oyle gelmisti bana dedi, sok oldum nasil yani dedim cocugunun olmasini senin basarin mi saniyorsun dedim, Allah nasip etti ve oldu...sok olmustum bu dusunceler karsisinda

Işte hayirli evlat hayirsiz evlat tabirleri kisiden kisiye degisiyor. Kimisi sizin gibi düşünüyor. Kimisi de istedigi herhangi bir seyi yapmayan çocuğuna hayırsız evlat diyor. Bu sebeple hayirli evlat hayirsiz evlat tabirlerini de hayatimizdan cikarmaliyiz diye düşünüyorum. Çünkü bu da suistimal edilen bir sey.
Elbette ayırt edilir o. Ben çevremde hiç kendi hayatını yaşamak isteyen bir evlada hayırsız evlat dendiğini duymadım. Ben biraz gelenekçi düşünüyorum bu konuda sanırım, aile ile ilgili değerler korunmalı bence. Tabi ki akla uymayan şeyler değil, onları söylemeye bile gerek yok.

Ayy yok artik ya gercekten var mi boyle insanlar....eltimle birgin bu konudan konusuyorduk sey dedi eltim, herhalde dunyaya cocuk getiremedikleri icin eksik hissediyorlar , ben cocgum olmadigi zaman oyle gelmisti bana dedi, sok oldum nasil yani dedim cocugunun olmasini senin basarin mi saniyorsun dedim, Allah nasip etti ve oldu...sok olmustum bu dusunceler karsisinda
Var maalesef hem de çok yakınımızdalar.

Ben anne degilim. Bir annenin bakış açımdan bakıp kendi kızıyla yasadiklarindan ornek vermesi daha sarsıcı oldu. Kiyamam ona. Dilerim siz çok mutlu anne kizlardan olursunuz. Hiçbir travma yaşamadan yaşatmadan hep huzur icinde olursunuz.
Amin bazen kizma baktikca bunlari dusunuyorum insallah diyorum ilerde seni yipratacak seyler yapmam yani bilemiyorum insanin basina neler gelir, neler yasarim...yani hic istemem ona kizmayj ama bazi davranislarini yani ozellikle kendine zarar verecek seyleri onlemem lazim, ignesinide mecbur kaldim 😔 benm annem benden sonraki kardesimi kaybetmis ve depresyona girmis bu ikimz arasinda kopuk bir iliskiye sebep oldu, simdi iyiyiz ama cocuklugumda annem ilgilenemedi bizimle, bu sebeple onu da suclayamam elinde degildi simdi anliyorum oyle seyler kizima yasatmaktan korkuyorum

annelik kutsal demeselerdi cennet annelerin ayakları altında demeseler di erkekler böyle rahat rahat herşeyi analara yıkamazlardi.
kadınlar da tabulastirilmis sacma bir baskı düşünce bence bu.
annelik zor, annelik rezillik bir bardak cay icememenin gunlerce duş alamamanin insan gibi bir ögün yemek yiyememenin nesi guzel allasen☺️ güzel olan bir sey varsa oda evlat🤗
merhametin vicdanin yoksa evlatda guzel gelmez.
dünyaya kendi istegimizle bir insan evladı getirdik ve herşeyiyle ilgilenmek zorundayiz ve bunu kutsallık olarak görmüyorum.

Nekadar boş, gereksiz insanlar var.
Üzülmeyin, boşverin.
Doğurmak bir tercihse, doğurmamakda öyledir.

Çocuğu olmayanın bir derdi var, çocuğu olanın ise bin derdi var derler.

Back
X