Annelik nasil bir duygu bana söyleyin

evlendiğimin ilk haftalarında arkadaşlara gittik. konu bebeğe geldi. eltim evlenir evlenmez hamile kalana ben salak derim dedi.. nasıl sinir olmuştum nasıl kızmıştım, konuşmadım günlerce. sorduklarına cevap vermedim. eşime anlattım boşver dedi. derken evliliğimizin 1. ayında hamile olduğumu öğrendim havalara uçtum. çok mutluyduk.. 4,5 aylıkken düşük yaptım. isyan etmedim. demekki hakkımızda hayırlısı buydu.. evliliğimizin 1. yılında tekrar hamile kaldım. kızım doğdu mayısta. şimdi eşime bakıp iyiki hemen bi bebeğimiz olmuş diyoruz. gülüşlerimiz ortak, sevinçlerimiz ortak, üzüntülerimiz ortak. kendinizi bırakıp yavrunuzla bütünleşiyorsunuz.
iyiki ertelememişim anneliği, iyiki bu duyguyu yaşamışım. rabbim tüm isteyen kadınlara bu duyguyu yaşamak nasip etsin inşallah. kimsenin kucağını boş koymasın
kızımı alıp çarşıya çıkıyorum,onunla vakit geçiriyorum, seviyorum , sevmeye doyamıyorum, anlatılmaz ya
kelimelere dökülmüyor işte yaşananlar...

arkadaşım hazır degilsen yapma bence.. annelik hem cok güzel hemde cok yıpratıcı ben 27.yaşgünume 1 gün kala anne oldum cok güzel ama ne bileyim hasta olunca ömründen ömür gidiyor piskolojik cok yıpratıyor.. tabi cokta eglendiriyor yeri gelince.. cok fazla seviyorsun hayatını ona odaklıyosun ve yeri geliyo eşine yetişemiyorsun artık bir cok şeyden vazgecmen gerekiyor..ve diyorumki bunlar daha ii günlerim:) ilerde büyücek bazı zamanlar eve gec gelecek şimdiden bunları düşünüyorum cocuk yetiştirmek zor
bence hic kimse annelik egosunu tatmın etmek için cocuk yapmamalı güzel yetiştirebilecegini düşünüyosa yapmalı.. artık herşey oglum için..

kaydirigubbakcemile2 inanın şu dünyaya bidaha gelsem yine anne olmak isterim.annelik kutsaldır.anne olmak bir kat daha olgunlaşmaktır.anne olmak bir işi iki defa düşünmektir.anne olmak kendinden bişeyler vermektir.anne olmak fedakarlıktır.anne olmak duygusallıktır.anne olmak kalp atışlarının daha bir başka atmasıdır.anne olmak dünyaya başka bir gözle bakmaktır.bilmem anlatabildim mi .ne dersiniz.?gamyoncuiremsugamyoncuiremsukaydirigubbakcemile2

hamile kaldım düşük tehlikem vardı bişey olacak diye o kadar üzülüyordum ki..
o ki küçücük kalbini gördüm tıp tıp atıyo düşünsene
senin canından kanından senle beslenip kıpır kıpır herseyi anlayan bir insan o..
dünyadaki bütün kadınlar annelik duygusunu tatmalı diye düşünüyorum..

asla normal bir duygu değil.
insanı paronoyak yapıyor.
ölümü bile önce çocuğunuzu düşündüğünüz için istemiyorsunuz.
ağlamanız için yüzüne bakmanızın yeterli olduğu tek canlı.
bazen müthiş bir mutluluk,bazen gönüllü kölelik.
böyle karışık,dedim ya asla normal değil ama yinede güzel,hemde çok güzel bir duygu.

Annelik, anne olacak kişinin karakteri, hayata bakış açısı, anneliğe hazır olup olmaması (yani dogru zaman) gibi faktörlere göre tarif edilebilecek bir duygu sanırım. benim 11 aylık bir kızım var ve planlamadığm halde şimdide 1 haftalık hamileyim.Anne olmuş biri olarak 2. bebegimi aldırmaya kesinlikle cesaret edemedim ancak annelik duygusu ile ilgili burada paylaşımda bulunan diğer anneler gibi "harika muhteşem bir duygu hayatım şimdi anlam kazandı" diyebilen biri olmayı hiç beceremedim.bu yüzden de kendimi hep suçluyorum ben kötü bi annemiyim diye. Evet cok güzel bir duygu artık hayatınızda asla vazgecemeyeceginiz kendinizi uğruna gözünüzü kırpmadan feda edebileceğiniz biri var. Ama bu aynı zamanda beni korkutuyor kendimi kapana kısılmış hissediyorum.eve eşime yetişemiyorum herşeyi yapamıyorum hep bişeyler eksik kalıyor.Ama bebeklerinin tadını doya doya cıkaran annelik duygusunu sonuna kadar yaşayan annelere cok özeniyorum keşke onlar gibi olabilseydim.
Sana tavsiyem istemiyorsan ertele. anneliğe tam hazır oldugunu hissettiğinde inan daha güzel olacaktır herşey.

eşimle büyük ve imkansız aşkla sevdim bağlandım ,çok badireler atlattık imkansızlığa rağmen evlendik:)

eşimie öyle eşıktım ki hep derdim bundan daha mutlu bundan daha aşık olamam diye...ama o kadar yanılmışım ki...

eşimi hala çok seviyorum , hala aşığım tutkuyla bağlığyım...

ama bir gerçek var ki oğluma karşı hissettiklerimi kelimelere bile dökemiyorum...o kadar büyük ki...en büyük aşkım en büyük hayat kaynağım en büyük yaşam sevincim...
anne oldukatan sonra hayatımın anlamı katlandı...

ve bana göre asıl evlilik çocuktan sonra başlar...

iki sevgiliyken evlenince hala iki sevgili gibi hayatınıza devam edebiliyorsunuz...ama anne baba olunca tam AıLE olmuş oluyorsunuz:))

hiç düşünme derim...

keşke çok daha önce anne olsaydım ...

herşeyden pişmanlık duyabilirim ilerde ama asla anne olduğum için pişmanlık duymayacağımı biliyorum!

bende hiç çocuk istemeyenlerdendim ama şu an 2 tane var. İkinciyi kardeşi olsun diye yaptım ilkinide eşim çok istiyordu ama iyiki de yapmışım ilk kızımı ilk kucağıma verdikleri anı hiç unutmıycam herhalde yaşadığım sürece en mutlu anımdır.Eşine gelince seni çok seviyor ki senden çocuğu olsun istiyor ve olduğunda seni daha çok seviceğine garanti veririm. Eskisi gibi olmayan şeylerse eskisi kadar birbirinize vakit ayıramamanız olucaktır.Şimdi düşünüyorumda onlar olmadan nasıl vakit geçiriyormuşum acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…