Annelik nasıl bir duygu?

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
133
Diğer
Tabii ki, ben çok gençim ve bekarım.Fakat merak ediyorum.Ben çocukları çok seviyorum, şimdi bazen kendi ileride olucak çocuklarımı da merak ediyorum :) ALLAH isteyen herkese ve hasretinde olan herkese çocuk nasip etsin İNŞALLAH. AMIN.

Merak ediyorum anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti? Kişiliginizde haraketleriniz de bir degisiklik oldu mu?

tüp bebek bölümünde anne olduktan sonraki duygularımı yazdım...naçizane okumak istersen.başlık.SÜMÜKLÜBÖCEĞİN HİKAYESİ

(ilk birkaç sayfa biyolojik anne olma ile ilgili değil.)

canım ben 24 yaşında anne oldum sekiz aylık bir kızım var
çok güzel bir duygu sana gülüşü göğsüne yatışı uyuması uyanması herşey çok güzel
ama inanılmaz sorumluluk isteyen bişey kendini hazır hissetmeyen çocuk yapmasın lütfen...
çantanı alddığın gibi dışarı çıkamyosun bebeğini de götürürsen onun bir çanta eşyasınıda taşıyacaksın uykum geldi deyip uyumak yok o uyursa uyuyacaksın yani hayatın sil baştan olup ona göre şekillenecek...daha neler neler...yemek yerken bile o yerde yatarken o da yese benim tattığımdan o da tatsa diyeceksin yani aklın hep onda olucak .....ama herşeye rağmen çok güzel allah kimsenin kucanı boş bırakmasın birazda güzel yanlarını anlatayım;
ona yemek yedirmek su içirmek altını temizlemek sana gurur veriyor bunları yaptığın anda çok rahatlıyosun bebeğim keyiflendi aç susuz değil diye....bazen kucağımda uyuyor bu beni çok mutlu ediyor.....ençokda kalabalığın içinde diğer insanlarda ağlayıp beni istemesi...bunu daha pek yaşayamadım ama biranönce yaşamak istiyorum:)

sanırım algı durumum iyi değil bu akşam....kişilğimizle hareketlerimizle ilgili bir değişikl,k oldu mu diye sormuşsun....

kızım şu an uyuyor.onun uyumasının verdiği tedirginlikle yazmaya çalışayım..düşünüyorum....kişilik derken?
anne olduktan sonra daha toleranslı oluyorsunuz...belki zorunluluktan belki öyle olması gerektiğinden...önceden çok aceleci idim.istediğim bir şey hemen olsun isterdim.hayat....yaşadıklarım..biraz dizginliyor.alabileceğiniz negatif bir haberi daha bir olgunlukla karşılar oluyorsunuz.yani bendeki değişiklikler bunlar.
çocuk büyütmenin ne zor olduğunu bir o kadar da güzelliklerini gördüm anne olduktan sonra.

hareketlerimde değişiklikler....
oldu tabiii....herşeyinizi çocuğunuza göre ayarlıyorsunuz.dışarı çıkma,arkadaş ziyaretleri,zorunlu gidilecek yerler,kendinize ayırmak istediğiniz zamanyapmak istediğiniz aktiviteler...uzaaar gider.çocukların öğle uykuları olduğu için ben biraz kendimi geri çektim.bu konuda tepki de aldım.ben veya tepkiyi verenler ne derece haklıyız orası eleştiri tartışma konusu...

ben uzun yıllardan sonra anne olduğum için fazlaca zamanımı kızıma ayırdım.belki biraz fazla ayırdım bunu şimdi görebiliyorum...çocuk büyütürken zamanızı çok iyi kullanmak zorundasınız.
bir de ben çocuğumu başkalarına göre büyütmedim.kendi doğrularıma göre...yeme,uyuma,sosyalleşme,terbiye etme konusunda....özellikle terbiye konusunda...şimdi çıkmalıyım...kızımdan çok az zaman bulabiliyorum.tesadüf etti yazdım....sevgi ile..

çocuk sevgisinden bahsedersem harika bir duygu bu sevgiye istinadende zaten yaşama şekliniz kendiliğinden ona sahip olduğunuzdan itibaren değişiklik gösterir anne olmak anne sıfatını kazanmakla başlıyor sorumluluklar bu sorumluluk kendi kendine yerleşiveriyor hayatınıza..

Ben 20 sinde evlendim 21 de kızım 22 de oğlum oldu şuan 23 yaşındayım kızım iki buçuk oğlum bir yaşında ama inan annelik duygusunu ne kadar anlatsam burda anne olarak yinede kendin yaşayıp tatman lazım canım dünyanın en güzel en tatlı şeyi inan çok zor ama bir o kadar da güzel hayatında çok şeyi anlarsın anne olduktan sonra en başta da kendi anneni anlarsın eskiye göre daha dikkatli olur insan daha bilgili yani ben çok değiştim değişmeyen de olur belki ama şükür onları bana veren Allaha Rabbim onları bize bağışlasin ve olmayanlara da nasip etsin AMIN

Değişti, eskisinden daha sinirli ama çok daha mantıklıyım.. Çocuklar olmadan önce başkalarının çocuklarının üzerinden kafamda koyduğum kurallar da komedi filmi gibi kalıyormuş onu öğrendim.. Her çocuğun kuralları şahsına göre değişiyor :)

Annelik çok güzel bi duygu bebeğin seni istiyo her ihtiyacında benim kızım da 7 aylık. Şuan kucağımda uyuyor mesela :) ama bi o kadar zor bi kadın kendine güvendiğinde çocuk yapmalı çünkü tüm sorumluluk sende. Ben daha mantıklı daha affedici daha şefkatli oldum ama evişi eş çocuk derken günler geçiyo bu da beni sinirli yaptı sanırım biraz.

Bir kere senin hayatin yok. Bebeğinin hayati var. Sen onun hayatına ayak uyduruyorsun. Annesinin, arkadasın, öğretmenin, koruyucu melegisin. Önce o ve onun istedikleri. Senin istediklerinin onemi yok. Dünyanın onun etrafında dönüyor. Yorucu. Hic durmadan tekrarlaniyor hersey. Sen sabırla bastan basliyorsun.

Ama keyifli bur duygu. Onun bir gülüşü dünyalara bedel. Gözlerinin içine bakarak hic anlamadığın seyler anlatması hoşuna gidiyor insanin. Ogrettiklerini yapmaya calismasi bi izlemek harika bir şey. Huzur veriyor başını göğsüne koyduğunda. Yüzüne baktinda sukrediyosun Allah'a. Peşinden endise ile koşmak bile harika.

Annelik fedakarluk ve sabir demektir. Bunu göze alip anne olmayı istemek lazim.

Allah isteyen hetkese nasip etsin.

Annelik çok güzel bi duygu bebeğin seni istiyo her ihtiyacında benim kızım da 7 aylık. Şuan kucağımda uyuyor mesela :) ama bi o kadar zor bi kadın kendine güvendiğinde çocuk yapmalı çünkü tüm sorumluluk sende. Ben daha mantıklı daha affedici daha şefkatli oldum ama evişi eş çocuk derken günler geçiyo bu da beni sinirli yaptı sanırım biraz.

BEN OĞLUM 38 GÜNLÜK İKEN İŞE BAŞLADIM. RABBİM RIZIK KAĞIMI OĞLUM DOĞDUKTAN SONRA ÖYLE BİR AÇTI Kİ AYNI ANDA 3 ATNE İŞ TEKLİFİ ALMIŞTIM. BAŞLADIM YARI MUTLU YARI MUTSUZ. ÇOK ŞÜKÜR BÜYÜDÜ OĞLUM 2 YAŞINA GELDİ:) TABİKİ ANNE OLUNCA İNSAN ÇOK DEĞİŞİYOR. ARKADAŞALRINDA DEDİĞİ GİBİ SEN YOKSUN BEBEĞİN VAR ... Bİ ERE BEN HAMİLE İKEN ÜZERİMİ MÜTHİŞ TARİFİ DAHİ YAPILAMAZ BİR OLGUNLUK DÜŞMÜŞTÜ. EŞİM ŞAŞIRMIŞTI OLAYLARA VERDİĞİM TEPKİLERE. OĞLUM DOĞUNCA Bİ ANDA BÜYÜDÜK. HER HAREKETİN ONUN İÇİN OLUYOR. DAVRANIŞLARINDAN ÇOCUPUNUN ÇIKARACĞI ALGIYI DÜŞÜNMEDEN OLMUYOR... MÜKEMMEL ÖTESİ BİR DUYGU. AFEDERSİN GAZ ÇIKARINCA MUTLUKLUKTAN DELİYE DÖENCEK KADAR. AĞZININ İÇİNE BİLE KUSSA KIZMAK Bİ KENERA GÜLMEKTEN KARININA AĞRILAR GİRİYOR. BİR YANIN ONU İYİ YETİŞTİRMEK İÇİN ÇABA İÇERİSİNDE BİR YANIN ONU8N YARAMAZLIKLARINA GÜLMEKTE:) GERÇEKTEN RABBBİM TÜM İSTEYENLERE NASİP ETSİN. BİR ARKADAŞIM VAR GEZMESİNDEN TOZMASINDAN ÖDEÜN VERMEDİĞİ İÇİN ÇOCUK YAPMIYOR. AHHH BİR BİLSE EVLADIN VERDİĞİ TADIN KİMSEYE ÇAY İÇYEMEYE KAHVE İÇMEYE GİTMEYE BENZEMEDİĞİNİ. AHH BİR BİLSE ONU İZLEMENİN EN ALA MANZARAYI İZLEMEKTEN DAHA FAZLA HUZUR VERDİĞİNİ. AHH BİR BİLSE ONUN NEFESİNİ HİSSETMENİN BİLMEM HANGİ ŞEHRİN HANGİ GEZİLECEK YERİNDEN DAHA HARİKA BİR HİS OLDUĞUNU:))) ONA DA ACIYORUM BU İSTEKLERİNİ BİR ÇOCUK İSTEĞİNDEN ÖNDE TUTTUĞU İÇİN((

Gezmekten rahat rahat uyuyup alışveriş yapmaktan daha güzel bir duygu mu yani

Gezmekten rahat rahat uyuyup alışveriş yapmaktan daha güzel bir duygu mu yani
Şakami bu gezmek onunla daha güzel uyumak onla tatlı alışveriş zaten ayrı bişi bu yakışır bu güzel olur yavruma diyip herseyi almak istemek hepsi yalnız yapmaktan çok güzel tabikide

29 yasımdayım 3 bucuk aylık kızım var
cok zor anlatmak ama ona bakınca ıkı gogsunun arasından ılık ılık bırsey akar
için tıtrer
oyle bı guc gelır kı 1 hafta hıc uyuyamazsın dogru durust yemek yıyemezsın ama dayanırsın kendıne hayret edersın
cok yıprandıgını tukendıgını hatta çoktugunu hıssettıgınde bı gulsun hepsını unutursun tum acıların gecer
aman o ıyı olsun rahat olsunda dıye herseye dayanırsın
onunla herseyı ogrenırsın en onemlısı sabırı
o kokusu o sevgısı asla degısmedıgı gıbı gun be gun daha da guzel olur

bırı kucagına aldımı ıcım gıdıyor kımse dokunmasın ıstersın zarar gelır dıye ödün kopar oyle ustune tıtrersın

allah ısteyen herkese nasıp etsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…