Annelik öğretme hevesleri

Dildev

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
582
1.460
113
40
8 aylık kızım var etraftaki herkes annelik öğretme çabasında. Kendi annemi,ablam veya arkadaslarimi tamam ben böyle yapacağım deyip gecistirebiliyorum. Peki kayinvalide?
Kayinvalidemle problemlerimizin evveliyati var ama söyle söyleyeyim kayınpederim çenesinden bikmis gitmiş işyerinde yaşıyor. Bu derece çok konuşan ve insanı boğan bir kişilik. Bazen haline üzülüyorum. Bazen de yeter yahu yeter diye çığlık atasım geliyor.
Haftasonu oradaydık. Bir saat içerisinde zilyon tane Direktif verdi.
Çok yemek verme sütten kesilir tadimlik ver diyor. Öyle yapıyorum zaten diyorum beni dinlemiyor yeni cümleye geçiyor hergün bir yumurta sarısı ver diyor.
Çocuk uyudu yatiracam yan yatır diyor. Anne sekiz aylık bu çocuk kendisi dönüyor zaten. Hiç dinlemiyor sadece kendi konuşuyor. Arada milyon tane muhabbet hepsinde niyet bana annelik öğretmek. Yok emzigi biraktir bilmem kimin çocuğunun boğazına takılmış emzik ölmüş ben de rüyamda gördüm çocuk boguluyordu bilmem ne. Daha sayamadigim bir sürü cümle.
En son kalktık ne yapacan çocuğu arabada koltuğuna mi koyacan dedi evet koyuyorum dedim. Sen de yanında taş gibi dur gözünü ondan ayırma sakın dedi. Cevap vermedim sadece baktım. Aşağı indik kadının çenesinden çocuk ememedi bile arabada emzireyim diye koltuğuna koymadim. Ta üçüncü kattan aşağıya sesleniyor hani çocuğu koltuğuna koymadin diye. Sinir tepeme çıktı inanin kufreder gibi seslendim emzirecegim diye.
Nedir bu analık öğretme hevesi arkadaş. İyi niyetli belki torununu dusunuyor diyecem ama bana surekli kardesleninin hanimlerini cekistiriyor ordan biliyorum. Ikisi de cocuklara sahip degildi o cocuklari ben buyuttum der hep. Etrafindaki tum anneler kotu ama kendisi mukemmel anneymis gibi konuşur.
Hayır genç olsam cahil olsam neyse 30 yaşını geçmiş bir anneyim ayrıca üniversite mezunu bir saglikciyim. Alıp karşıma konuşasım var. Kardeşim bu çocuğun annesi benim. Ben onu sizden çok severim ve daha çok korurum bu benim hormonlarimda var sen bir kendi işine bak diyesim var. Ama arada eşim var işte. Bunun kibar yollusu ne bilmiyorum bilen varsa bana öğretsin nolur.

Annecim iyi niyetini anlıyorum
Tabiki tecrübelerinden yararlanmak isteirm ama birak ben takıldığım yerde sana sorayım. Lütfen üstüme gelme. Ben çocuğumu en iyi şekilde büyütmek için elimden geleni yapıyorum diyin ve sürekli gidip gelmeyin arayi açın.

alıp karşınıza konuşun tabi ki, kibar olmak için kasmak zorunda da değilsiniz içinizden geldiği gibi ifade edin kendinizi.
emin olun çoğumuz benzer şeyler yaşadık, ben hep çocuğumu kimse benden iyi tanıyamaz ve benden fazla düşünemez diye yaptım açıklamamı, kırıldılar mı bilmiyorum ama, ben kırılacağıma onlar kırılsın.

Bakın anneniz ve sizin tarafınızdakiler de yapıyormuş..
O da iyi niyetinden..
Sıkıntınızı da anlıyorum ben de inanılmaz deliriyordum..
Şimdi bakıyorum da boşuna üzmüşüm kendimi..
Keşke duymazdan gelmeyi başarabilseydim de onca iyi niyetli kalbi kırmasaydım diyorum...

Ve sanırım ben de çocuklarıma torunlarım için yapabilirimmiş gibi geliyor :)

yazdığın cümle gayet de kibar öyle söyle işte

ha ben çoktan çemkirirdim

koltuğuna mı koyacaksın dediğinde hayır ön koltuğa yatırıyorum ben hep onu, koltuğu da süs olsun diye aldım şeklinde

bir kere arabada oğlum var kv ile bir yere gideceğiz

var işte çocuk neden sarılı değil dedi

arabanın içi sıcak da ondan dedim

bu işte kış da üşür de vs vs bir ton laf sıraladı

yolda giderken kendi çok bunaldı üstünü vs çıkardı

hah dedim şimdi anladın mı çocuğu neden sarmadığımı

onların zamanında araba mı varmış çocukları sarar sarmalar taşırlarmış şimdi arabada giden çocuğun da ağzını gözünü kapatacakmışım olacak iş mi

Kv olmanin geregi herhalde, biseylere karismayinca eksik hissediyolar. Cok zor biliyorum ama duymamaya calisin. Mümkün oldugu kadar inatlasmadan kendi bildiginizi yapin.

benim annem ve kayınvalidemde karısır susup kendi işine bakmak en iyisi yoksa basedemiyorsın. aslında herkes katısma cabasında teyzeler dahil yokda gördüklerim komsular dahil

Çocuk özlemi ver herhalde kv'de. Alın karşınıza konuşun. Sinir hastası eder böyleleri insanı .!

ben bu ay doğum yapıcam kv kişisi şimdiden başladı konuşmaya amaa ben susarmiyim susmaaam her bana akıl verdiginde ben gerekli cevabı verip susturuyorum kimse benim çocuğumu benden çok dusunemez

Konuşmanız lazım. Benim kv de çok iyi bi insan 40 gün 1 er hafta annem ve kv değişe değişe benimle beraber kaldılar annemle çok rahat olmama rağmen kv ye hep terstim çünkü arada o da karisirdi hani bu şekilde olmasa da. Ya da mesela bebek ağlıyo emziricem bekliyorum o diğer koltukta sevmekle uğraşıyo memelerimi açmışım emziricenmi diye soruyo. Değişik yani. Bi de o dönem en son bizde kalısında kadına sert çıkıştım bizim kızın koligi tuttu ben susturmaya çalışıyorum baya efor sarf ettim sonra ver biraz gezdireyim diyo hani gezdirin ama susturamiyo boşa gezdiricek yani bende ya hayır dedim bi bagirmisim bi de bi kez eşimin yanında bagirdim sinirden. Sonra evden gitti kadın. Bende özurdiledim sanırım lohusalik biraz ağır geçti benim çünkü bebegimden önce böyle degildim şuan iyiyiz

Tabiki iyi niyetli bir yaklaşımı var ama işte bu tutumu sıkabilir.
Anneciğim ilgin alakan beni mutlu ediyor,ama bırak ben kendi kendime bazı şeyleri uygulayayım
Devamlı mudahale ediyorsunuz ve bu beni ister istemez kasıyor.
Zaten fikrim olmadıgı bir konuda en yakınımdaki siz olduğunuz için tecrübelernize dayanarak size soracağım diyin.

Benim annemle kv de de çok karışır. Anneme cevap verebiliyorum da kv deyle baş edemem anlatamıyorum anlamamakta ısrar ediyo ben de he he deyip geçiyorum bildiğimi okuyorum.
Geçen biyerden gelirken kv aradı şurdayım beni de alır mısınız geçerken diye tmm dedik gittik almaya kalabalık eşimin halaları yengeleri vs vs hep orda. Biri kalkıp bana demesin mi aaa sen bu çocuğa hiç mi bakmadın ne kadar zayıf anca kendine mi bakıyosun ki ben de kilolu değilim zaten. Evet oğlum biraz zayıf ama tahlilleri yapıldı değerleri herşeyi çok iyi dr normal olduğunu söyledi. Neyse hiç cevap vermedim tabiiki.
Yani ben çareyi sessiz kalmakta ya da he he deyip geçmekte buldum çünkü karşında laftan anlamayan insanlar varsa ne desen boş. Onlara birşeyler anlatmaya çalışarak zaman ve efor sarfedemem.

Kardeşim bu çocuğun annesi benim. Ben onu sizden çok severim ve daha çok korurum bu benim hormonlarimda var sen bir kendi işine bak diyesim var
de, bunda ne var?

Benim kv de cocuk yapin diyordu surekli
Karsima aldim konustum. Lutfen cocuk.baskisi yapma dedim. Sadece bunu dedim aglamaya basladi torunum yok diye.
Agladi, sustu. Onlar da bir cesit bebek.

Benim kv nim bi lafı vardır beni benden alır "kaynanayım ben konuşcam tabi dinlicen sende okadar da olsun "der

Kendimi gördüm bi an benim kayınpeder de karısından bıktığı tahammül edemediği için evine gitmiyor kadın boşluktan oraya buraya sarıyor uzun zamandır görüşmüyoruz hem eşim hem ben umarım doğumumdan sonrada devam eder etmese de ben böyle tahammül edemem terslerim

Herkes herşeyi cok biliyor... bende gıcık olurum öyle seylere tabiki tecrübelerinden yararlanılır ama bıd bıd bıd bir yere kadar.
Ben lohusalık psikolojisine vurur. Beni sıkıyor böyle seyler der ortamı terkederim.

Valla teyzemin oğlu harika örnek bu konuya.. bu çocuğun annesi karım.. ve bi çocuk için en iyisini en doğrusunu kendi annesi bilir.. kimse karışmasın derdi.. bence eşinden rica etmelisin.. ancak böyle çenesi kapanır

Üstelik sağlık sektöründesin? Kadın da sana bebeğe nasıl bakacağını öğretiyor:)) öyledir onlar öyledir, tepkin iyi olmuş.

Bir dahakine ver eline anne sen bak benim şuraya gitmem lazım de. Geldiğinde yaptığı hataları söylersin sen de tek tek.

Bitseler de kurtulsak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…