Annelik ve ça-lı-şa-ma-mak

Herkes birşeyler yazmış ama kimsenin durumu kimseye uymuyor...ülkemizde çalışma saatleri ile kreş saatleri genelde birbirini tutmuyor..kresten sonra birisini bulmak gerekebilir....hele hele cocuk kres yasina gelinceye kadar bakici bulmak ise cok zor...ya para az bulunur..ya istediklerinizi yapmazlar..burada bakıcı ile ilgili kaç konu açıldı..bakıcı tamamiyle şans..bir arkadaşımın, çocuğunun kolunu bakıcı çekti ve omuzundan çıktı..şimdi o kolu ve omuzu hassas...kaç bakıcı değiştirdi.hatta hiç haber vermeden işi bırakan bile oldu....maasimin tamamı bakıcıya gidecekse sadece sgk için calismazdim. ...kendim bakardim çocuğuma...zaten mezarda emekli oluyorsun..birkaç yıl ise geç başlamanın zararı yok..
Calısmayı sadece maas sgk olarak gördüğünüze göre ev hanımısınız?
Cünkü calısan insan bilirki;calısmak sadece maas değildir.
Sosyallesmektir.

Evet zor. Ben de sürdüremedim. Zira kreşle vs de bitmiyor, bunun hastalığı var, resmi tatilde okulun kapalı olması ama işe gitmen var. Var da var.
Kendi işimi kurdum yapacak bir şey yok, bağkur ödemenin heveslisi değildim ama kurban moduna girmeyen iyidir :D

Calısabilenlerin annesi bakıyo genelde torunlara yada yuksek maaşla calısıyo kendi de eşi de bakıcı tutuyo yada ozel okula yolluyolar okul oncesi sonrası uzun sure bakan olsun diye
Bende bunların hicbiri yok!
Senin anlama problemin var heralde

konu açıp fikir istiyor üzerine de çemkiriyorsunuz.
bir sizin çocuklarınız kıymetli değil. maddi sebepler yüzünden bebeğini bırakmak zorunda kalanlar anasına kaynanasına güvendiği için çocuk yapmıyor.
her çalışan kadın çocuğunu özel okula yollayamıyor. 7-8 yaşında evinin kapısını kendi açmak zorunda kalan çocuklar var..
hem boşanıp hem kimsesi olmayıp hem çocuğu olup hem çalışan o kadar çok kadın var ki..
aklımızla alay etmeyin lütfen..
çalışmayı aslında istemiyor olmanıza rağmen çocuklarınız sayesinde çalışma hayatına harika bir bahane üretmişsiniz.. çalışmayın yahu kimse sizi zorlamıyor ama bu bahanenin arkasında da millete çemkiremezsiniz..

Benim annem ben ve kardeşim (2 yaş var) küçükken çalışmadı (öncesinde çalışıyordu, üniversite mezunu) biz ortaokula başladığımızda (ki 12-13 yaşları olmalı) çalışmaya başladı ki kendisi öğretmen. Çalışma saatleri de uygundu. Kendisi de hayatımda gördüğün aşırı sosyal ve ev düşmanı insanlardan biridir :p daha yeni 65 yaşını kutladık. Şimdi emekli oldu. Emekliliği daha önce gelmişti ama çalışma aşkı olduğu için atılana kadar bırakmadı 😂😂 (65 yaşında devlet zorunlu emekli ediyor)

Yani tabi o eski devir olabilir. O zamanlar çalışan anne bile nadirdi (ben 36 yaşındayım). Ama kendinizi çevre baskısında hissetmeyin lütfen. Ben hamileyim, riskli gebeyim. O yüzden çalışmıyorum. İlk dönemler aşırı çevre baskısı hissetmiştim. Yok çalış da çalış, sıkılmıyor musun da bilmem ne :p insanlar algılamada gerçekten güçlük çekiyorlar. Bazı insanların çalışmak için yanıp tutuşmadığını, evde hiç sıkılmadığını anlayamıyorlar. Milletle kendinizi karşılaştırmayın. Ben de çocuğumu kendim büyüteceğim. En az 2 yaşına getireceğim ve öyle işe döneceğim. Döneceğim iş de yarı zamanlı olmasını istiyorum (imkan var) ve emekliliğe kadar da yarı zamanlı çalışmayı düşünüyorum hatta :p bence çalışmak sadece ama sadece para kazanmak. İşte sosyalleşmekmiş, insan görmekmiş gibi dertlerim yok ama imkanı yok insanları ikna edemezsin sana uzaylı gibi bakarlar :p

Dolayısıyla herkesin durumu farklı. Bazı anneler mecburen işe dönüyorlar (maddi sıkıntı) bazıları isteyerek dönüyorlar hemen (psikolojik sıkıntı) bazıları da evde çocuk büyütmeyi tercih ediyorlar (keyfi). Siz de düşünün taşının. Okul çağındalar, çıkış için yarı zamanlı bakıcı bulabilirsiniz, o zaman çalışırsınız. Çok uzun saatler çalışmak istemiyorsanız ona göre iş bakın (Türkiyede kolay değil ama bulunuyor. Mesela siz böyle bir iş vereceksiniz birine). Kimseyle kıyaslamayın çok yıpratırlar.

Calısmayı sadece maas sgk olarak gördüğünüze göre ev hanımısınız?
Cünkü calısan insan bilirki;calısmak sadece maas değildir.
Sosyallesmektir.
Çalışma hayatımda oldu..şu anda çalışmıyorum..cocugumla ilgilenmeyi tercih ettim

Benim dunyam kucuk olabilir ama seninde dilin uzunmus
Küçük olan sadece dünyanız değilmiş görünüşe göre vizyonunuz ve terbiyeniz de baya küçükmüş ki insanlara hakaret etme hakkını kendinizde görüyorsunuz. İstediğiniz türlü cevap gelmeyince (ki bence ne istediğinizi siz de bilmiyorsunuz) hemen saldırıya geçiyorsunuz. Siz bu kafayla çalışamazsınız zaten..

Küçük olan sadece dünyanız değilmiş görünüşe göre vizyonunuz ve terbiyeniz de baya küçükmüş ki insanlara hakaret etme hakkını kendinizde görüyorsunuz. İstediğiniz türlü cevap gelmeyince (ki bence ne istediğinizi siz de bilmiyorsunuz) hemen saldırıya geçiyorsunuz. Siz bu kafayla çalışamazsınız zaten..
Sanırım hepimizin çalışmamakta çok haklısın, biz çalışanlar hep ya çok zenginiz ya bedavaya bakıcımız var dememizi istiyormuş 🙄

Ben çalışmıyorum çocuklarıma bakıyorum ama bu demek değilki burda çalışıp çocugunu bakıcıya veren kadınlara çıkışalım :) hem yorum istemişsiniz hem istediğinizin tersini yazan herkese hakaret ediyorsunuz. Bende sizin gibiyim.Bu eşimle benim tercihimiz. Eşim çok şükür yetecek kadar kazanıyor bu şekılde idare ediyoruz. Evet tabiki çalışmak sadece sgk ve maas değil öncesinde çalışıyordum aynı zamanda sosyalleşmekte demek ama benim çalışmam bizim hayatımıza uymuyor maalesef. Hem böyle daha rahatta plan yapabiliyor oluyoruz. Bizde durum bu şekılde. İleride fırsat olurda bagkur olarak yaptırabilirsek sigortamı ne ala. Çocukları krese bakıcıya verme geri alma derken bana bu imkanı verebilcek bir iş yok suan maalesef benim tercihlerime göre.

Bende senin gibiyim. Çocuklarım okula gidiyor. Küçüğü ikinci sınıf.

Sabah okula bırakmam, öğlen arası gidip almam, sonra tekrar bırakmam ve tekrar sonrasın da okul çıkışı almam gerekiyor. Eve gelince de yemek ve ödev olayı var. Kendi memleketim de uzaktayım. Çocuğumu bırakacak kimsem yok.

Bakıcı tutsam yarı para ona gider. Asgari ücreti biliyorsunuz. Elzem bir para değil. Hem kime güvenip de bırakayım o da var

Şimdi rahatsizligim da eklendi. Fizik tedavi gorcem. Devlet 4 ay sonraya dedi 🤦

Neyse sozun kısası çalışma hayatı olmayan da var. Ama ben sıkıntı etmiyorum.

Calısabilenlerin annesi bakıyo genelde torunlara yada yuksek maaşla calısıyo kendi de eşi de bakıcı tutuyo yada ozel okula yolluyolar okul oncesi sonrası uzun sure bakan olsun diye

Bence yanlış düşünüyorsunuz.
Asgari ücretle özel okulda öğretmen birisinin maaşı şu an aynı. Hatta ek dersi olmayan öğretmen ile de.
Etrafımda asgari ücretli olup çalışan yaşadığı şehirde bir tane bile emanet edeceği kimsesi olmayan çok iç arkadaşım oldu.
Ne iş yapıyorsunuz sektör ne çocukların okul saati vs hepsi önemli ancak çalışmak isteyene, çalışması şart olana bir şekilde çare bulunuyor. Bir iş arkadaşım iki çocuğu da küçücükken işe başlamış. Çocuklar anaokulundan çıktıklarında yakın oturan bir veliden rica etmiş çocukları eve bıraktırmış. Ellerine telefonu vermiş. Zaten sekiz taşından sonra rahatladım da diyor. Şimdi çocuklar üniversiteye hazırlanıyor.

Çılgınca ifade etmiş olsanız da durum aynen böyle. Çocuğa bakacak kimse yoksa, bakıcıya para verecek kadar kazancı olan bir iş değilse, kadınlar çalışmaya gidemiyor. Türkiye'nin acilen çalışan kadınlara ücretsiz kreş desteği sunması gerek. Avrupa ülkelerinde kreş ücretsiz, ülkemizde ise maalesef kadınlar bakıcıydı anneydi KVydi şeklinde çile çekiyor.

Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Seneler geçti cocuklarımda ilkokul çağlarında
Onlara bakan olmadıgı icin calısamadım hep
Herkes mi benim gibi ?
Ben çalışıyorum annem bakıyor evt ama annem olmasa da bakıcı tutabilecek maddi olanağa sahibim. Eğer bakacak biri olmasa ve bakıcıya kreşe verecek param olmasa, üreyip çalışmamayı ve çocuklarıma vasat bir hayat ve gelecek sunmayı değil, ürememeyi seçerdim.

Ben çalışıyorum annem bakıyor evt ama annem olmasa da bakıcı tutabilecek maddi olanağa sahibim. Eğer bakacak biri olmasa ve bakıcıya kreşe verecek param olmasa, üreyip çalışmamayı ve çocuklarıma vasat bir hayat ve gelecek sunmayı değil, ürememeyi seçerdim.
Üreyip çalışamamak çocuklara vasat gelecek sunmak vs derken? Çocuklarına bakmayı tercih eden her kadının durumu bu şekilde değil bilin istedim. Genellemeniz baya vasat olmuş ama. çalışan her anneninde mükemmel bir gelecek sunamadığıyla aynı.

Back
X