Annelik.... ????

haydo

Tescilli üŞengeç
Kayıtlı Üye
16 Mart 2017
964
1.918
33
Nedir sizce?
Anne olmak nasıl bir duygu?
Duygu ve düşünceleriniz neler?

Henüz tam anne olmadığım için romantik cümleler kuramam ama hamile kaldığım andan beri ödüm kopuyor, her anı delilikmiş gibi geliyor, hamileliği ayrı, doğumu ayrı, bir insanı yetiştirmek ayrı, ömür boyu sorumluluk. İnsan kendisine bunu niye yapar bilemiyorum :-)
Tabi ben hamile kalmadan öncede bunları sorgular çocuk yapmaktan vazgeçerdim, mutlaka anne olmalıyım, çocuklarım olmalı, koşturmalı gibi hayallerim olmadı hiç,çocuk doğurmak yetiştirmek hep korkutmuştur beni, Allah hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize:dua:

Ne kadar cok istesemde 4 senedir melegim henüz gelmedigi icin bilemiyorum :( insallah birgun bana da nasip olur da buraya duygularimi yazabilirim.konuyu takipteyim :KK200:

Edebiyatım iyidir aslında ama sanırım kelimelere dökemediğim ve yazamadığım ve hatta anlatamadığım.. gözleri, elleri, gülüşü.. bakışı... bilmiyorum ya.. aşığım.. ♡

Henüz tam anne olmadığım için romantik cümleler kuramam ama hamile kaldığım andan beri ödüm kopuyor, her anı delilikmiş gibi geliyor, hamileliği ayrı, doğumu ayrı, bir insanı yetiştirmek ayrı, ömür boyu sorumluluk. İnsan kendisine bunu niye yapar bilemiyorum :-)
Tabi ben hamile kalmadan öncede bunları sorgular çocuk yapmaktan vazgeçerdim, mutlaka anne olmalıyım, çocuklarım olmalı, koşturmalı gibi hayallerim olmadı hiç,çocuk doğurmak yetiştirmek hep korkutmuştur beni, Allah hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize:dua:

Amin.Aşağı yukarı ne hissediyor, düşünüyorsam benzerlerini yazmışsınız. Tesekkur ederim.

Edebiyatım iyidir aslında ama sanırım kelimelere dökemediğim ve yazamadığım ve hatta anlatamadığım.. gözleri, elleri, gülüşü.. bakışı... bilmiyorum ya.. aşığım.. ♡

hamile oldugunuz sürede de boyle miydi duygularınız?

Annelik benim için en doğal şeylerin luks olmasıyla başladı.Sonra uykusuzluk yorgunluk diye devam etti. Sonra aradan bir ay geçti bebegim gulucuk yapmayA başladı. Ondan sonra hayat mi değişti ben mi degistim orası meçhul.Içime bir korku yerleşti. Allahım sen onu koru diye dua ederken buldum kendimi.Bebegimi sürekli bir koruma duygusuyla tanıştım. Ona dokunacak zarar verecek şeyi ellerimle parcalarim.Tam dokuz ay oldu evimin neşesi hayatıma gireli. Rabbim korusun melegimi ona gelecek zarar bana gelsin. Ben onbeş sene bekledim onu. Rabbim nasip etti anneliği. Isteyen her kese nasip olur inşallah. Annelik canından çok sevebilecegin tek varlığa bakmaktır benim için.

hamile oldugunuz sürede de boyle miydi duygularınız?
Maalesef değildi.. Hamileliğin son ayında başladı bende ufak tefek hisler.. Doğduğunda pekişti.. Bugün tam 100 günlük ve o kadar büyüleyici bir bağ var ki.. Bir şeyler hissedemiyorsanız inanın burada kimsenin anlattıklarına inanmazsınız.. ben inanmıyordum :)

:) :) inanmama değil de , oluşmayacak korkusu.
Süreçte zor günlerim oldu, çok stresli ve mutsuz olaylar yaşadım. Belki bunların da etkisi vardır.

Maalesef değildi.. Hamileliğin son ayında başladı bende ufak tefek hisler.. Doğduğunda pekişti.. Bugün tam 100 günlük ve o kadar büyüleyici bir bağ var ki.. Bir şeyler hissedemiyorsanız inanın burada kimsenin anlattıklarına inanmazsınız.. ben inanmıyordum :)

:) :) inanmama değil de , oluşmayacak korkusu.
Süreçte zor günlerim oldu, çok stresli ve mutsuz olaylar yaşadım. Belki bunların da etkisi vardır.
O zaman gerçekten akışına bırak :) Hayatımda yaşadığım en zor dönem hamilelik ve lohusalıktı.. İstediği kadar uykusuz bıraksın (ki bence çocuğu sakinleştirmek bizim elimizde, biz mışıl mışıl uyuyoruz), istediği kadar ağlasın sızlasın.. En zoru hamilelik.. Bittiğinde yeniden doğmuş gibi olacaksın.. Şuanda hissettiğin her şey değişecek.. (herkeste aynı olmaz belki bilemem, benim yaşadıklarım bunlardı

Doğuma bile kusarak girdim. Hareketleri hissedene kadar kendimi kötü hastalığa kapılmış gibi hissediyordum keza kafamı kaldıramıyordum. Benim için zor bir hamilelikti bir daha mı asla diyordum. Çocuk benim neyime, Ne çocuğuymuş ne gerek vardı böyle bir harekete diyordum. Anlatılanları abartı bulurdum hadi canım derdim ama kokusunu duyduğum ilk an aşık oldum. Öyle bir koku ki asla ve asla rast gelmemişsindir, gelemezsin. Neye benzer desen; yok bir benzeri sanki dünyaya ait değilmiş gibi.. kucağıma aldığım an kimseyi bu kadar sevmediğimi hissettim. Kızım yanımdayken benden güçlüsü yok, ne gelirse gelsin yanımda sadece kızım olsun bana bir şey olmaz;)

Doğuma bile kusarak girdim. Hareketleri hissedene kadar kendimi kötü hastalığa kapılmış gibi hissediyordum keza kafamı kaldıramıyordum. Benim için zor bir hamilelikti bir daha mı asla diyordum. Çocuk benim neyime, Ne çocuğuymuş ne gerek vardı böyle bir harekete diyordum. Anlatılanları abartı bulurdum hadi canım derdim ama kokusunu duyduğum ilk an aşık oldum. Öyle bir koku ki asla ve asla rast gelmemişsindir, gelemezsin. Neye benzer desen; yok bir benzeri sanki dünyaya ait değilmiş gibi.. kucağıma aldığım an kimseyi bu kadar sevmediğimi hissettim. Kızım yanımdayken benden güçlüsü yok, ne gelirse gelsin yanımda sadece kızım olsun bana bir şey olmaz:KK66:
İnsan aslan kesiliyor değil mi? :)) hiç bu kadar güçlü olabileceğimi tahmin etmezdim :)
Konu sahibi hamile misiniz?
Annelik bambaşka bir şey.. Anlatılınca sanki çok abartılı ve sahte gibi görünüyor. Ama doğsun onun kokusu, teninize dokunuşu, emişi çok benzersiz. Hele gülmeye başladı mı.. Hele sarılmaya bailadı mı..

İnsan aslan kesiliyor değil mi? :)) hiç bu kadar güçlü olabileceğimi tahmin etmezdim :)
Annelik bambaşka bir şey.. Anlatılınca sanki çok abartılı ve sahte gibi görünüyor. Ama doğsun onun kokusu, teninize dokunuşu, emişi çok benzersiz. Hele gülmeye başladı mı.. Hele sarılmaya bailadı mı..
Kesinlikle haklısınız. Canımı yakan Herkesi silerim de bir tek kızım istese de canımı yakamaz.
Bana da anlatılan ve gördüklerim çok sahte gelirdi:)) hatta kimi zaman kızardım kimi zaman dalga geçerdim gördüklerimle. Şimdi kınadığım hemen hemen her şeyi bizzat keyifle yapıyorum:-)

Öncelikle eğer tek başına büyütüyorsan çok zor...
dünyanın en ağır sorumluluğu...
Her keyfinden feragat etmek zorundasın...
Öncelik her konuda bebeğin oluyor...kibir ve ego savarlarıdır :D bütün hayat enerjini sömürüyorlar net...fakat en içten ve en samimi en güzel gülümsediğin yer onların dibinde olduğun andır ...fekat tek başına çok zor dediğim gibi...böyle olanlar ne olur bir daha düşünsünler zira bu çok uzun bir süreç (kreş olayı)

Kakasını gördüğümde mutlu olduğum bana hayranlıkla bakan minik bir bedenin annesiyim. Tarifi Yok . Evlat kokusu dedikleri şeyi biliyorum mesela sadece benim koklayıp Anladığım burnumdan hiç gitmeyen bi koku. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Annelik, sevginin aşırısı.
Ya da en azından benim yaşadığım böyle.
Vahiy gibi bambaşka bir duygu inmedi bana çünkü özellikle hayvanlara, muhtaç olanlara hayatım boyunca hep bu içgüdüyle yaklaştım.
O sebeple tanıdık, bilindik bir sevgi benim için.
Doğumumda da ağlamadım, sadece kahkalarla güldüm.
Ama her şeyi ilk kez yaptığında, dünyalar sizin oluyor.
İlk gülüşü, bir eşyayı tutması, emeklemesi, adım atması, ilk kelimesi...
Allahım...
Defalarca hayran hayran izleyebilir, evrendeki tüm madalyaları, kupaları kazanmış gibi gururlandırıp, gözlerinizden yaşlar akıtır.
Benim için annelik; diken üstünde uykusuz, aç, pis pis neredeyse sadece nefes alıp yaşamak ama bununla gurur duymaktan ibaret.
Çevredeki herkese özenip aman sakın çocuk yapmayın, hayatımız bitti deyip, 2 saat ayrı kalınca vicdan azabından gebermek.

Aşırı zor olduğunu da ekleyeyim gerçekçi olsun. Ve hayat, bebekten öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor. Sorumluluk tavan.
Çok güzel bi şey ama olumsuz tarafları da az değil.

Back
X