Annelikte tukenmislik

hicranhayal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2023
225
21
28
31
Selam kızlar iyi aksamlar nasılsınız bugün buraya içimi dokucem valla daraldim benim 20 ve 7 aylık olmak üzere iki oğlum var bugün tam olarak anamı ağlattılar yoruldum tükendim evde bir sürü iş var ama yapmaya mecalim yok 2 kere sinir krizi geçirip ağladım hiç bir destekcim yok ne annem ne kv dem eşim işten gelince çocukları ona verdim aglar
Ken uyumusum 2 saat ama hala enerjim yok benim gibi olan varmı çocuktan önce düzenli temiz biriydim ama uzun zamandir bugün evi b.k götürüyor valla çok yoruldum bedenen değil ama kafam başım çok agriyo kaslarim göz pinarlarim 😭

7bucuk aylik kızım var aynı ben de çok tükeniyorum bazen yorgunluktan. Eşimin eve gelmesini bekliyorum rahatlıyorum biraz. Ailen yakınsa bi kac gün git kal iyi olur dinlenirsin

Kesin olan hepsi gececek...ustlerine okuyun bol bol...psikolojiniz bu kadar etkilenmemesi icin onlemler alin buyugu krese vermek yada yaz kursuna işte eve temizlik icin birini cagirmak gibi

Çok normal tükenmeniz. İkisi de çok küçük. Desteğiniz olsa bi tık daha iyi olurdunuz.

Evi salın ya valla dert etmeyin yemeğiniz olsun onu yapmak bile dert iki küçük cocukla ama diğer şeyleri dert etmeyin olduğu kadar. Yaş aralığı cok az tükenmekte cok haklısınız benimkilerin arası 18 ay küçük olan 7-10 aylıkken çok zorlanmıştım anlıyorum sizi ama cocuklara yetişin başka bir şeyi dert etmeyin tek tavsiyem bu size.

7bucuk aylik kızım var aynı ben de çok tükeniyorum bazen yorgunluktan. Eşimin eve gelmesini bekliyorum rahatlıyorum biraz. Ailen yakınsa bi kac gün git kal iyi olur dinlenirsin
Annem aslında 1 saatlik masefede ama köyde yasiyo evimdeki rahatlik yok malesef babam çok pinti birisidir keşke o bana gelse de biraz dinlense daha çok isterdim hem tarla hem keçisi var o benden de çok yorgun

Kesin olan hepsi gececek...ustlerine okuyun bol bol...psikolojiniz bu kadar etkilenmemesi icin onlemler alin buyugu krese vermek yada yaz kursuna işte eve temizlik icin birini cagirmak gibi
Valla en son Bayram temizligi için tebizlik ci cagirmistim bazı yerleri eş geçmiş mutfaktaki dolap usteliri bı hiç almamıştı onlar gittikten sonra ben yapmıştım Allah var genel olarak biraz rahatlamıştım ama eşim bu konularda biraz tutumlu her gün bı oda yaparsın biter yada çok detaya inme diye öneri sunar kendisi 😂

Allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Tek çocukla inanın pilim bitiyor ki kış dönemi yarım gün okula gidiyoruz.

2’yi hatta 3’ü yapanları düşünemiyorum bile.

Allahım güç kuvvet versin inşallah arkadaşım.

20 aylık kızım var ve en hareketli zamanları, ben tek çocukla bile bazen tükeniyorum yetişemiyorum. Sizin iki tane Allah yardımcınız olsun. Çok zor enerjilerine yetişmek..
Çok teşekkür ederim büyük küçüğü kiskaniyo ya 1 dkligina tuvalete gittim diğeri küçüğün üzerine oturmuş beni görünce kaçıp guluyo oda farkında yaptığının yanlış olduğunu ama her fitlrsatta çocuğun tepesine cokuyo iki dk rahat ca oturamiyorum gercekten

Çok normal tükenmeniz. İkisi de çok küçük. Desteğiniz olsa bi tık daha iyi olurdunuz.
Keşke canım ya biliyorum geçecek de nasıl geciyo Allah şahit ama
Evi salın ya valla dert etmeyin yemeğiniz olsun onu yapmak bile dert iki küçük cocukla ama diğer şeyleri dert etmeyin olduğu kadar. Yaş aralığı cok az tükenmekte cok haklısınız benimkilerin arası 18 ay küçük olan 7-10 aylıkken çok zorlanmıştım anlıyorum sizi ama cocuklara yetişin başka bir şeyi dert etmeyin tek tavsiyem bu size.
Ah keşke yapabilsem alışmışım evi düzenlemeye evi dağınık gördükçe için daha bı daraliyo bı yeri düzenlerken bı yer çoktan batmış oluyo ya balkon cami mi önceden haftada 1 dilerdim şimdi günluk temizliyorum

Amin canım iki yıl korunmadigim halde covugum olmamıştı ilkini doğurduktan sonra da pek korunmamistim nede olsa zor oluyo diye 4 aylıkken tekrar hamile kalmıştım 6 aylıkken öğrenmiştim Allah affetsin aldırmak istedim daha erken tek bebekle bile doğru düzgün yemek yiyemiyorum ben diye eşim moral vermişti vardır bundada bı hayır diye vaz gecirmisti bebeklerini çok seviyorum iyiki varlar ama bazı günler gerçekten gün gecmiyo

Birde geçenlerde yine böyle bir gün geçirmiştim kv dem üstüne gelmişti sordu bende anlattım oda diyo ki ne var da yoruluyorsun ağlıyorsun bı evin iki çocuğun var benim gibi bide inek mi sagardin tarlaya mi gidersin hergun ekmek mi yapardın dedi ekstra moralim bozuldu

Amin canım iki yıl korunmadigim halde covugum olmamıştı ilkini doğurduktan sonra da pek korunmamistim nede olsa zor oluyo diye 4 aylıkken tekrar hamile kalmıştım 6 aylıkken öğrenmiştim Allah affetsin aldırmak istedim daha erken tek bebekle bile doğru düzgün yemek yiyemiyorum ben diye eşim moral vermişti vardır bundada bı hayır diye vaz gecirmisti bebeklerini çok seviyorum iyiki varlar ama bazı günler gerçekten gün gecmiyo
Mutlaka destek almalısınız.

Gerekirse başka bir yerden kısıp yardımcı hanım çağırmalısınız. Yoksa psikolojinizi de sağlığınızı da düzeltmezsiniz.

Çocuklar da siz de çok yıpranırsınız.

Keşke canım ya biliyorum geçecek de nasıl geciyo Allah şahit ama

Ah keşke yapabilsem alışmışım evi düzenlemeye evi dağınık gördükçe için daha bı daraliyo bı yeri düzenlerken bı yer çoktan batmış oluyo ya balkon cami mi önceden haftada 1 dilerdim şimdi günluk temizliyorum
Günlük mü temizliyorsun 😱 Allah yardımcın olsun valla ben şuan bir erkek bebeğe hamileyim ve bugün bebek doğunca nasıl evi temizlicem diye düşündüm ve hemen temizlememeye karar verdim 😂 canından önemli değil boşversene

Birde geçenlerde yine böyle bir gün geçirmiştim kv dem üstüne gelmişti sordu bende anlattım oda diyo ki ne var da yoruluyorsun ağlıyorsun bı evin iki çocuğun var benim gibi bide inek mi sagardin tarlaya mi gidersin hergun ekmek mi yapardın dedi ekstra moralim bozuldu
Amaaan kayınvalide kayınpeder de neymiş?

Ne takıyorsunuz?

Siz kendi hayatınıza devam edin.

Sen de diyemedin mi ben sizin gibi çocukları tarlaya salamıyorum diye, sanki evin içinde bakmışlar çocuklara, salmışlardır çayıra bahçeye çocuklar düşe kalka büyümüştür.

Selam kızlar iyi aksamlar nasılsınız bugün buraya içimi dokucem valla daraldim benim 20 ve 7 aylık olmak üzere iki oğlum var bugün tam olarak anamı ağlattılar yoruldum tükendim evde bir sürü iş var ama yapmaya mecalim yok 2 kere sinir krizi geçirip ağladım hiç bir destekcim yok ne annem ne kv dem eşim işten gelince çocukları ona verdim aglar
Ken uyumusum 2 saat ama hala enerjim yok benim gibi olan varmı çocuktan önce düzenli temiz biriydim ama uzun zamandir bugün evi b.k götürüyor valla çok yoruldum bedenen değil ama kafam başım çok agriyo kaslarim göz pınarları
Küçuk kızım 20 aylık. O kadar hareketli bir bebek ki. Bir dakika yerinde oturmuyor. Hele bu yaz sıcağında mahvoluyorum. Aksam disari kendimizi zor atıyoruz. Bir de 7 yaşında kızım var. Onunla da ayrı ilgilenmek gerekiyor. Asla birlikte oyun oynamıyorlar. Yaş farkı çok olunca da ayrı zorlukları var. Disari çıkarabiliyor musunuz büyüğü? Bir sekilde enerjisini atması lazım onun da.

Günlük mü temizliyorsun 😱 Allah yardımcın olsun valla ben şuan bir erkek bebeğe hamileyim ve bugün bebek doğunca nasıl evi temizlicem diye düşündüm ve hemen temizlememeye karar verdim 😂 canından önemli değil boşversene
Valla öyle diyorsun da canım işte canım yandı benim ondan bu lohusaligimin 10 . Gününde kendi annem gitmişti kv dem gelmişti yardıma o günün gecesi 2 bebege bakmaktan çok uykusuz kalmıştım ve doğum sonrası bende öksürük başladı sazeryan dikişlerimin acısı çok kötüydü neyse kv dem beni öyle görünce bı lafımı bahane edip evden birşey demeden gitti giderken de eşime baya şikayet etmiş beni neymiş suratım asikmis birşey ikram etmemişim yahu ben daha dikislerim yerine oturmamış iki bebekle gece hiç uyumamisim tuvalete bile sürünerek gidiyorum benden ilgi alaka beklemiş 2 ay boyunca da ne aradı ne sordu 20 günlükken tek olduğum için dikislerim patladi acillik oldum haberi yok bileğim çıktı cikikci aradım haberi yok büyük bebeği uyutup küçüğün kırkını de tek yaptim gelip giden oldu ev daginik bende de fobi oluştu elimden geldiğince evi düzenli tutacağım diye

Back
X