Annelikten utanmak, gizlemek

antrenor

Profesyonel Sporcu
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
1.336
5
316
İstanbul
Merhabalar...
Yıllardır bu sitedeyim ve kk sayesinde anne olmak isteyen ve anne olan nice hanımlarla karşılaştım.
Burada hepimiz çocuk isteyene,çocuğuna olan aşkını anlatana,o'na nasıl daha iyi bir anne olabileceği hakkında soru ve paylaşımlarda bulunanlara,annelik duygusunun kutsallığını anlatanlara çok kez rastladık ve gözlerimiz dolarak okuduk..

Anne olmadığım halde bu yüce görevin ne anlama geldiğini nasıl bir mucize olduğunu anlayabiliyorum.
Fakat geçen günlerde annemle bir arkadaşı ortak arkadaşlarıyla ilgili konuşurken birşey dikkatimi çekti ve zar zor öğrendim annemden.
Daha önce iş dolayısıyla tanıştığı bir bayan var.
Bahsettiğim bayan avukat ve eşiyle ayrıymış.
Hani bazı hanımlarda olan bir yapı vardır.
Yaşları kaç olursa olsun kendilerini çıtır havasına sokmak isterler.
Yanlış anlaşılmasın bakım,güzellik ayrı birşey fakat bu hanım yaşını ve en önemlisi çocuğunu inkar edecek şekilde kendisini çıtır sanıyor.
ortaokula giden bir oğlu varmış ve çocuk babasıyla kalıyormuş.
Çocuk annesiyle vakit geçirmek istediğinde müsadesi olursa annesinin yanına gidiyor fakat o'na "anne" diyemiyor..
Defalarca uyarmış kadın..
"Bana sakın başkalarının yanında anne deme":1shok:
Kabullenemiyormuş çocuğunu..Etrafta hep bekar,alımlı,çevresinde hayranlık uyandıran biri olarak görülmek istiyormuş.
Kalabalık yerde çocuk inadına gidip "anne" deyince,misafirlere(ofiste) "beni annesi gibi severde o yüzden arada bir anne der.demiş.
Yani benim annem birebir bunlara şahit olmuş.
Annem anlattıkça ben şoklara girdim.
Dışarı çıkacakları zaman bayan arkadaşınıda yanına alıyormuş ve çocuğunu arkadaşının çocuğu gibi gösteriyormuş..
Asla kınamıyorum ama bu nasıl bir anneliktir aklımda almıyor doğrusu.lmaz:
Çocuğunu kabullenmemek,ondan utanmak ne demek..
Dilerim aramızda böyle hanımlar yoktur ..
Varsa da lütfen kendinizi o çocuğun yerine koyun..

Anneme sordum "peki çocuk bu durum karşısında birşey yapmıyor mu?"
Anneme birgün " ilerde annemden çok büyük intikam alacağım" diyormuş.
Yazık gerçekten yazık!!!

psikilojik bir rahatsizlik bu..
umarim farkina varip tedavi olur.

vardır böyleleride.. kimisi senelerce uğraşır anne olabilmek için kimiside inkar ediyor demekki...

asıl utanç verici olan böyle hemcinslerimin olması...

fakat dikkat ettim böylelerine yani evlat sevgisi bilmeyenlere vermeyenlere Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin :Saruboceq: eninde sonunda evlatları sahip çıkıyor....

kimimiz uğrazışıyoruz anne olmak için,kimimiz bu şekilde inkar ediyor,kimimiz de evlilik dışı beraberlik yaşayıp hamile kalıyoruz ve bundan nasıl kurtuluruz diye soruyoruz.kınıyor muyum hayır herkesin kendi seçimi ,benim umrumda olan sadece doğmamış bedenler... nasıl kıyıyorlar ben bilmiyorum...allah ıslah etsin ne diyeyim.

anneliği hak etmeyene yüce rabbim bu mucizeyi vermesin diyecen ama onlarında imtahanı bu işte

rabbim bilir bilir öle yapar ......

Herşeyi duydum da,annelikten utananı,
çocuğundan utananı inanın ilk defa duydum ve
diyecek birşey bulamıyorum...
Anne olmayı gerçekten hakeden ve bu uğurda herşeyini
bu yolda harcayan onca kadınımız varken,
anne olmayı hiiiç haketmeyene bu ünvanı hiç ama hiiiç yakıştıramadım...
insanın göğsü kabarır,yüreği taşar evladı ""anne"" dediğinde,
yavrum,canım,herşeyim diye karşılık verir gerçek anne...
inanın tüylerim diken diken oldu,
esas kendinden utanmalı o kadın...
ne diyeyim,Allah akıl fikir versin...
sevgiler...

Valla düşündüm düşündüm,diyecek bir şey bulamadım açıkçası.
Dondum,duygusuz kaldım bu konuda,beynim herhangi bir düşünce ve duygu üretemiyor şu anda..

nedense artık böyle yazıları haberleri görünce hiç şaşırmıyorum
okadar çok okuyor ve görüyorum ki,
anneliği hak etmeyen insanları.....
niceleri annelik için yanıp tutuşurken,niceleride böyle iştee
anneliğin tadını çıkaramıyor,anne olmanın verdiği sorumluluğu üstlenemiyor,
yazıkk çok yazııkkk:çok üzgünüm:

:1shok:hiç böyle bişey duymamıştım ama yinede kınayamam.:1no2:bence o kadın ruh sağlığı yerinde değil normal olsa öyle düşünmez.işte herzaman derim herkesten anne olmaz diye.acaba ne olduda böyle şeyler düşünüyoCADIARZU herşeyin bi sebebi var.ne bozdu psikolojisini acabada böyle utanıyoCADIARZUçözemedim.

"anne" olmak bence.. var olan insanı değiştirip iyi insan yapmaz,,
anne yapar.. o kadar.. doğum kişinin karekterini değiştirmez..
iyi insan, anne de olursa bütünleşir..güzelleşir..güzelleştirir.. kötü insan anne olursa,, iki eksik insan doğar..
bahsi geçen bayanın egoları tüm varlığının ötesinde olabilir,
ya da bayan olumlu sıfatları barındıran kişiliğe sahip değildir, ama annedir olabilir,
veyahut da bayan.. kişisel problemlerinden dolayı ciddi bir deprosyon geçiyor ve bu şekilde çıkartıyor olabilir.. istemdışı.. yada istemiçi..
benim aklıma bunlar geliyor ihtimaller olarak bellibelirsiz..
ama net olduğum fikrim, normal olmayan davranışın normal değerlendirilemeyeceği ..

tedaviye gitmesı gerek o kişinin. saplantıları gun ve gun daha da artacak ve işin içinden çıkamayacak hal alacaktır. nette dönen estetıkli maymunlar gıbı olur yakında. gençleşme saplantısı ınsana herşeyi yaptırır. annelık yapacak psikolojisi yok zaten o bayanda, sıyırmış azucuk

Sonu ne olur bilemem fakat dilerim olan çocuğa olmaz..
Çocuğu annesine karşı çok dolmuş.
Yaşıda küçük tabii sözü dinlenmiyordur.
İlerde söylediği gibi "intikam" alırsa eyvah ki ne eyvah!!!

allah bir kadına böyle bir şeyi nasip ederde,kadın buna nasıl nankörlük eder anlamadım.....

20 yıl tedavi gören arkadaşlarımız var,bu duyguyu tatmak için,bir sürü kimyasalı vücutlarına almayı,bu çileli sürece katlanmayı göze alıyorlar...
bugün kızımla çarşıya gittik,ben 27 kızım ise 7 yaşında ,yol boyunca onun eli benim belimde,benim elim onun omzunda,sarıla sarıla dolaştık....
değil utanmak,dünyada yaşadığım en güzel andır,anne olduğum an.....
allah layık olana,kıymet bilene yaşatsın ne diyelim.....

ne verirsen hayırlısını ver diyoruz ya...
işte Allah annenin de hayırlısını versin...
Allah'ın hikmetinden sual olunmaz...bunda da vardır çocuk için bir hayır...
hiç büyüyemeyecek olan çocuk yapmasın bence...
ve iki kere düşünsün kadınlarımız çocuk isterkene...

Anneme birgün " ilerde annemden çok büyük intikam alacağım" diyormuş.
Yazık gerçekten yazık!!!

ÜzüldÜm çocuğun haline..
Büyüyünce annesinden intikam alırmı bilemem ama bu duyulan kinle ilerde kızarkadaşlarına nasıl davranır işte o daha düşündürücü geldi bana. anne çocuklar üzerinde en büyük etken değilmidir?? ve ağaç yaşken böyle boynunu bükerse bir anne gelecekde o çocuğu zor günler bekler malesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…