Bakıcı çocuğu büyütür ancak kreş çocuğu eğitir ve sosyalleştirir. İyi bir kreşte sadeece "yemeğini yedi" diye not yazmalar, " 3 köftenin 2sini yedi, 1ini parçalayıp bıraktı, patateslerini severek yedi, sebzeyle arası iyi değil" diye uzun uzun yazarlar. Eşimin yeğeninin kreşi böyle en azından.
ben kreşten yanayım. anneniz iyileşene kadar orda akranlarının içinde olması ona iyi gelir. şimdi bu saatten sonra yeni birine alışması zor olur. havalarda düzelmeye başladı. pek hastalanmaz.
sonra zaten anneniz yine bakmaya devam eder.
Oğlum çok hevesli zaman zaman konuşuyoruz.Can atıyor gitmek için.İnşallah uyum sorunu yaşamayız.Ebru 72,dediğiniz gibi kreşe göndermek değil asıl tereddütüm anlattığınız gibi iyi bir kreş olması.Neler duyuyoruz görüyoruz.Endişem bu yönde.Zaten çok dikkatliyimdir.Titizimdir.Yavrularımızı emanet ediyoruz ama kime bilemiyoruz tam anlamıyla.Hasta olacak elbet bunu kabul ediyorum ama ter içinde kalıpta değişmemişse bu öğretmenlerin suçu mesela.Yaz ayında oynarken mutlaka terleyecek çocuk.Birebir ilgilenilsin demiyorum ama dikkat edilmeli yiyemiyorsa yedirilmeli vs.
Yaş olarak kreş zamanı, kreş sosyalleştirir ama birden oluşacak düzen değişikliği zor olabilir. Eğer imkanınız varsa alışma süreci için kreşe hafta 2 gün başlatabilirsiniz bir müddet sonra 5 güne geçer. Arayı da bir bakıcıyla destekleyebilirsiniz. Yada 5 yarım gün kreş olabilir. En azından sabahın köründe kalkmaz.[yarım günü ben sabahtan öğlene kadar biliyordum.Öğlden sonramı oluyor?Her yerde aynımı acaba??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?