Annem ameliyat olucak.Oğluma bakıcımı bakmalı,kreşemi göndermeliyim kararsızım

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Merhabalar şu an 32 aylık oğluma 1 yaşından beri annem bakıyor.Ancak annemde miyom var ve bu yaz ameliyat olucak.Oğlum temmuzda 36 aylık olucak.Annemde ameliyattan sonra tabiki birkaç ay oğluma bakamayacak haklı olarak.Sizce kreşemi göndereyim yada bakıcımı bulalım?Ben daha çok kreşten yanayım.Bakıcı bu saatten sonra ne verebilecek düşüncesiyle..Ama bir yandan da kreşle ilgili tereddütlerim var.Henüz kendi başına tam anlamıyla yemek yiyemiyor.Karnı doyana kadar yedirirlermi?Uyku konusunda çok zorlanacağını sanmıyorum gündüz 2 saat uyuyor normalde.Wc eğitimini tamamladık.Ama orada oyuna dalıp tekrar eskiye dönüş yaparmı?Çok hareketli terlediğinde falan sırtına ter bezi koyarlarmı benim kadar ince düşünüp atletini değiştirirlermi?Terleyince hemen hasta oluyor çünkü.Uyum konusunda sorun yaşayacağını sanmıyorum girişkendir oğlum.Konuşması falanda oldukça iyi.Yani ters bişey olsa anlatır eminim.Bilemiyorum kafam çok karışık.Eşimde bakıcı tutalım annen yatsın bişey yapmasın.Annemin evinde bakıcı oğlumuzla ilgilensin falan diyor.Sizce ne yapmalıyım?

kreşe verebilirsiniz yetkililerle ayrıntılı konuşduğunuz zaman bebeğiniz güvende olur canınızı sıkmayın benim ablamda oğlu kreşe verdi. Böbreklerinde taş ver üstüne üstelik sürekli su içmesi gerek ayrıntılı konuşmuş kreşle ve çok iyi bakıyorlarmış memnunlar

Kreşlerde hergün karne gibi gün içinde ne kadar uyuduğunu yediğini neler yaptığnı falan yazıyorlar ya,mesela öğle yemeğini yedi diyor.Ama ne kadar yedi*Gerçekten yedimi?Bilemiyorumya ben pek tatmin olmam inanama gibi geliyor.Çok mu inceliyorum herşeyi sizce?Daha rahat olmalıyım sanırım ama huyum bu malesef..

bencede annenin kontrolunde bakıcı baksın...
hem için rahat olur hemde oğlunun düzeni çok değişmemiş olur

Bakıcı çocuğu büyütür ancak kreş çocuğu eğitir ve sosyalleştirir. İyi bir kreşte sadeece "yemeğini yedi" diye not yazmalar, " 3 köftenin 2sini yedi, 1ini parçalayıp bıraktı, patateslerini severek yedi, sebzeyle arası iyi değil" diye uzun uzun yazarlar. Eşimin yeğeninin kreşi böyle en azından.

kreşe gönder canım.tam kreş zamanı.

ben kreşten yanayım. anneniz iyileşene kadar orda akranlarının içinde olması ona iyi gelir. şimdi bu saatten sonra yeni birine alışması zor olur. havalarda düzelmeye başladı. pek hastalanmaz.
sonra zaten anneniz yine bakmaya devam eder.

Geçen yaz yeğenim kereşe girmişti sonra çok hasta oldu aldılar.Orada yemeğini yedi veya yemedi yazıyordu.Sizin dediğiniz gibi olsa keşke ama sanmıyorum.Söylesem çokmu garip olur?Birde çorbayı falan içemez döker.Yedirirlermi acaba diyorum?Yoksa döke saça yiyebildiği kadar yermi?İlk başta kreşe almak için herşeye tamam diyorlar ama sonradan bakıyoruz öyle olmuyor bilemiyorum..

Bende kereş taraftarıyım ama tereddütlerim var işte.Yada ben hep olumsuz bakarım olaylara.Yani hep olumsuzu düşünürüm.Belkide çok iyi olucak yemesi uyuması,tuvaleti falan.Ama işte wc öğreneli yazın 1 yıl olacak tekrar başa dönmek istemiyorum bu konuda.Duyuyorum böyle şeyleri çünkü.Diğer yönden oğlum uyumludur girişkendir tam kreş zamanı iyi olucak aslında canı sıkılmayacak..

bencede kreşe gönder
zati yaş itibariylede çok uygun
bakıcıyla birlikte annenin yanında olması iyi olur tabide hem annenin rahat dinlşenmesi hemde çocuğunun bişiyler öğrenmesi ortam edinmesi açısından kreş daha iyi diye düşünüyorum
benimde 30 aylık kızım var ve annem bakıyor ama empati yaptığımda kreşe gönderirdim diyorum.

Göndereceğiniz kreşi çok iyi seçin. Çok ama çok iyi araştırın. Ben de kreş taraftarıyım. Ancak bir arkadaşım sadece fiyatına bakarak çok uygun fiyatlı bir kerşe göndermişti. Çocuk tuvaletini yapmış temizleme gereği duymadan eve göndermişler. İki avyın sonunda inanılmaz hırçın ve kötü huylar edinmiş bir çocuktu.
Hep söylerim benim kızımda 2 yaşından önce başladı kreşe. Mecburiyetten. İyi ki de başlamış çok faydalarını gördük.
Hastanalacak korkusu duyuyorsunuz haklısınız. Ama evladınız ne zaman başlarsa başlmasın o süreci yaşayacak. Yani hiç kereşe anaokuluna göndermeyin ilkokula başladığında yaşayacak o hastalıkları. İmmun sistemi böyle gelişecek.
Ayrıca 3 yaş kreşe başlama için en ideal yaş.
Kreş karar verirseniz ilk bir haftanız zor geçebilir. Uyum süreci sıkıntılı çok. Siz kapıda o içerde ağlayabilirsiniz. Ama alışacak ve kendi yaşıtlarıyla zamanını çok iyi geçirecek.

Oğlum çok hevesli zaman zaman konuşuyoruz.Can atıyor gitmek için.İnşallah uyum sorunu yaşamayız.Ebru 72,dediğiniz gibi kreşe göndermek değil asıl tereddütüm anlattığınız gibi iyi bir kreş olması.Neler duyuyoruz görüyoruz.Endişem bu yönde.Zaten çok dikkatliyimdir.Titizimdir.Yavrularımızı emanet ediyoruz ama kime bilemiyoruz tam anlamıyla.Hasta olacak elbet bunu kabul ediyorum ama ter içinde kalıpta değişmemişse bu öğretmenlerin suçu mesela.Yaz ayında oynarken mutlaka terleyecek çocuk.Birebir ilgilenilsin demiyorum ama dikkat edilmeli yiyemiyorsa yedirilmeli vs.

Ah benim duyduklarımı bir bilseniz.
Lütfen çok iyi araştırın kreşi. Mümkünse ailelerle de konuşun. Oraya giden çocukların aileleriyle de görüşebilseniz keşke.
Benim kızımın kreşinde günde mutlaka iki kez kıyafet değiştiriliyor. Öyle çok çamaşırı var ki okulda. Haklısınız tabi ki öğretmenin kollaması gerekiyor.. Ben çok eminim orada bizden daha fazla ilgilenildiğine. Zaten çocuğunuzu gözlemlediğinizde kararınızın doğruluğunu anlayabiliyorsunuz bir süre sonra.
Okulu iyi araştırın, öğretmenleri tanıyın. Ve sormak istediğiniz herşeyi sorun. Onlar da anlayışla karşılayacaklardır. Yavrunuzu emanet ediyorsunuz sonuçta onlara.
Kızım okulunu çok sevmesine rağmen arada bire vde kalacağım diye tutturduğu da oluyor tabi ki. Ama bu sadece evde kardeşiyle olmak istediğinden ya da değişiklik istediğinden bu sizi yanıltmasın.

İnşallah oğluma iyi bir kreş bulurum.O mutlu olur,bende huzurlu olurum.Evet çok iyi araştıracağım.Gözlemleyeceğim.Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.Allah yavrularımızı iyi insanlarla karşılaştırsın..

Yaş olarak kreş zamanı, kreş sosyalleştirir ama birden oluşacak düzen değişikliği zor olabilir. Eğer imkanınız varsa alışma süreci için kreşe hafta 2 gün başlatabilirsiniz bir müddet sonra 5 güne geçer. Arayı da bir bakıcıyla destekleyebilirsiniz. Yada 5 yarım gün kreş olabilir. En azından sabahın köründe kalkmaz.

İyice bir araştır da kreşe gönder bence de.
Küçük de değilmiş, ileride çok faydasını görürsün.

Her yerde aynı olamaz ama yarım gün öğleden akşama kadar olabiliyor. Ben imkan dahilindeyse eğer, çocukların birden o yoğun tempoya girmesine karşıyım. Ama anne çalışıyorsa ve bir büyükten takviye gelmeyecekse tabiki yapacak birşey yok.

canım annen yazın ameliyat olacaksa imkanın varsa şimdiden haftada 2 günle başlat.alışma evresini ve kreşin durumunu da görmüş olursunuz,hemde birden zorlanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…