Annem Anneannem ve Üvey Abim

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
33
Size çok sinir bozucu bi durum anlatacağım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Annemin önceki evliliğinden, benden yaklaşık 14-15 yaş büyük bir üvey abim var. Annem küçüklüğümden beri sürekli beni onunla karşılaştırır, onun ne kadar düzenli benim ne kadar dağınık olduğumdan yakınır dururdu. Görüşmüyorlardı fakat ben 14 yaşına geldiğimde tekrar görüşmeye başladılar. Ü. abim annemden sürekli para kopartır, annemi köle gibi kullanırdı. Babamın parasını biz o zamanlar 5 bin maaş alırken tek günde 3 binini ona harcamıştı. Harcamaya da devam etti.

Ü. abim her yıl sevgili değiştirir, kızlarla bahanelerle ayrılır ve onları yarı yolda bırakırdı. Annem karşıma geçip "erkektir yapar" demeye başladı. Hal böyle olunca "anne gel seni sevgilimle tanıştırıcam" buluşmalarına gitmek istemedim. Çünkü çok saçma ortamlardı. Ataerklik taslayıp kızlara çöp gibi davranıp anneme kendini hizmet ettiriyordu.

Geçenlerde yine aynısı oldu. Ü abi yeni bir kızla tanıştığını, onunla evleneceğini ve annemle tanıştırmak istediğini söyledi. Ben hiç gitmek istemedim. Annem "nolur kızım lütfen kızım" tarzı şeyler söyleyince mecbur gittim. Yine yepyeni bir kız, annemin ona "paşam, bir tanem, yavrum, söyle ne istersen yapayım" tavırları, benim muhabbete bulaşmayıp yemeğimi yemem ve daha sonra eve gitme hayallerim vardı ama öyle olmadı.

Anneanneme çıktık. Anneannem anneme döndü "oğluna tatlı koysana" dedi annem koşa koşa (evet koşa koşa) mutfağa gitti eli ayağına dolandı. Sanki sultan süleymanı ağırlıyoruz. Daha sonra paşamız su istedi. Annem yine koşa koşa suyunu getirdi. Paşamızın suyu bitti, anneannem bana bakıp "kızım ne oturuyorsun orda abinin suyunu alsana elinden" dedi. Yanında sevgilisi olduğu için utandırmak istemedim ama 36 yaşındaki bi adam gayet suyunu 2 m ötedeki mutfağa koyabilir. Çok çok sinir oldum.

Bu ve benzeri durumlarda ne yapmalıyım? Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?

Size çok sinir bozucu bi durum anlatacağım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Annemin önceki evliliğinden, benden yaklaşık 14-15 yaş büyük bir üvey abim var. Annem küçüklüğümden beri sürekli beni onunla karşılaştırır, onun ne kadar düzenli benim ne kadar dağınık olduğumdan yakınır dururdu. Görüşmüyorlardı fakat ben 14 yaşına geldiğimde tekrar görüşmeye başladılar. Ü. abim annemden sürekli para kopartır, annemi köle gibi kullanırdı. Babamın parasını biz o zamanlar 5 bin maaş alırken tek günde 3 binini ona harcamıştı. Harcamaya da devam etti.

Ü. abim her yıl sevgili değiştirir, kızlarla bahanelerle ayrılır ve onları yarı yolda bırakırdı. Annem karşıma geçip "erkektir yapar" demeye başladı. Hal böyle olunca "anne gel seni sevgilimle tanıştırıcam" buluşmalarına gitmek istemedim. Çünkü çok saçma ortamlardı. Ataerklik taslayıp kızlara çöp gibi davranıp anneme kendini hizmet ettiriyordu.

Geçenlerde yine aynısı oldu. Ü abi yeni bir kızla tanıştığını, onunla evleneceğini ve annemle tanıştırmak istediğini söyledi. Ben hiç gitmek istemedim. Annem "nolur kızım lütfen kızım" tarzı şeyler söyleyince mecbur gittim. Yine yepyeni bir kız, annemin ona "paşam, bir tanem, yavrum, söyle ne istersen yapayım" tavırları, benim muhabbete bulaşmayıp yemeğimi yemem ve daha sonra eve gitme hayallerim vardı ama öyle olmadı.

Anneanneme çıktık. Anneannem anneme döndü "oğluna tatlı koysana" dedi annem koşa koşa (evet koşa koşa) mutfağa gitti eli ayağına dolandı. Sanki sultan süleymanı ağırlıyoruz. Daha sonra paşamız su istedi. Annem yine koşa koşa suyunu getirdi. Paşamızın suyu bitti, anneannem bana bakıp "kızım ne oturuyorsun orda abinin suyunu alsana elinden" dedi. Yanında sevgilisi olduğu için utandırmak istemedim ama 36 yaşındaki bi adam gayet suyunu 2 m ötedeki mutfağa koyabilir. Çok çok sinir oldum.

Bu ve benzeri durumlarda ne yapmalıyım? Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Bunu öz babanizla konuşun ,
Annemizin ötekine oğluyla gorusturmesin onad ahizmet ettirmesin. Manevi bir baginiz yoksa sallamayın zaten. Para işlerinde açın ağzımızı yumun gözünüzü baban versin sana para diyin kendi babanizinda biraz gözünü açın .sizin rizkinizi üvey agbiniz yemesin. Hatta ev falan varsa şimdiden babanıza işletim sadece size yapsın .zannediyorum ki yaşınız 21 22 . Hakkınızı yedirmeyin ilerde pişman olursunuz

Bunu öz babanizla konuşun ,
Annemizin ötekine oğluyla gorusturmesin onad ahizmet ettirmesin. Manevi bir baginiz yoksa sallamayın zaten. Para işlerinde açın ağzımızı yumun gözünüzü baban versin sana para diyin kendi babanizinda biraz gözünü açın .sizin rizkinizi üvey agbiniz yemesin. Hatta ev falan varsa şimdiden babanıza işletim sadece size yapsın .zannediyorum ki yaşınız 21 22 . Hakkınızı yedirmeyin ilerde pişman olursunuz
Babamı kaybettim maalesef

Annenizden dogmus birey sizin abinizdir, uvey kismini anlamadim. Zamaninda annelik yapamadigindan belki pismanlik duyuyor telafisine sizi de ortak ediyordur.
Rahatsizlik duydugunuz seyleri dile getirmekten cekinmeyin, buyutulecek bi durum gibi gelmedi bana.
Babalarımız farklı. Anne ya da babanın değişken olması üveylik oluyor diye biliyorum. Öyle olmasa bile üvey benim için. Dediğiniz gibi olabilir, haklısınız

Babalarımız farklı. Anne ya da babanın değişken olması üveylik oluyor diye biliyorum. Öyle olmasa bile üvey benim için. Dediğiniz gibi olabilir, haklısınız
annenizden ya da babanizdan kardesiniz oldugu muddetce oz kardesinizdir.

dogru tanimlamalar dogru iliskilerin gelismesine sebep olur, anneniz daha tanismadiginiz kardesiniz icin kiyaslama yaparak sizde bi onyargi olusmasina neden olmus.
Ayri buyumus oldugunuzdan kardeslik baginiz da gelismemis, asilamayacak durumlar degil. Istemediginiz ortamlarda bulunmayarak, bulunmak gerektiginde sinirlarinizi belli ederek üstesinden gelebilirsiniz.

15 yaşına kadar annem ile büyümüş
Anladım. Geri kalan 21 yıl annesiz kalmış. 33 yaşındayım ve 2 çocuğumla annemle yaşıyorum. Anne önemli. Anneniz vicdanını rahatlatmaya çalışıyor. Eminim abinin olmadığı zamanda size yemekler hazırlayıp tatlılar getiriyordur. Arada bir de idare edilebilir bu durum.

Evet öncelikle o sizin öz abiniz.Daha sonra annenizin sizi bunlara alet etmesine izin vermeyin.Abinizin p.pisi var diye kıymetli oluyor bazı insanlara göre ki anneniz de bunu fazlası ile benimsemiş.Siz uzak durun böyle olaylardan.
Keşke erkek olsaydım. Dediğiniz gibi erkekler daha kıymetli oluyor.

Miras falan varsa babanızdan kalan anneniz oglusuna pay çıkartmaya meyilli gözünüz açık olsun. Duygusal değil mantıklı davranın .rahatsız olduğunuz herşeyde haklısınız .
Ben de hissediyorum bunu. Annem her an bana kazık atabilecek gibi davranıyor.

Keşke erkek olsaydım. Dediğiniz gibi erkekler daha kıymetli oluyor.
Hiç öyle düsünmeyin.O gerici zihniyetten çok az kaldı.Artik erkekler eskisi gibi değerli değil.Hayirli evlat değerli artık.Bir kadın olarak kendi ayaklarınız üzerinde durmalısınız.O zaman hiç bir insan karşınızda duramaz.Anneniz ve abiniz dahil.Siz güçlü olursanız insanlar da size saygı duyar cinsiyetinize değil.

bana annenizin oğluna karşı geçmişten kalan bir pişmanlığı veya vicdan azabı var gibi geldi. anneannem de dayıma karşı böyle, zamanında onu yatılı okula gönderdiği için. yengemle dayım sanki hürrem ve sultan süleyman gibi davranır resmen kendini paralar. böyle bir durum olabilir mi sizde de?

Back
X