annem ayrılmamızı istiyor

saymyname

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
59
19
8
26
Merhaba. Bu burada 2. konum ilkinde bir kaç yorum geldi ama çözüme kavuşturamadım olayı. İlk konuda bütün olayı anlattım fakat burada özet geçeyim. 16 yaşımdayım 3 aylık sevgilim var anneme babama sevgilimi söylememiştim fakat abim biliyordu. Sonra ailem öğrendi bunları ve çok fazla tepki gösterdiler. Bugün ise daha demin odamdayken annem yanıma gelip ilişkin devam ediyor mu o çocukla dedi bende of anne artık bu konu hakkında konuşmak istemiyorum dedim. etmesin dedi odamdan çıktı gitti. Ya lütfen yardım edin ya ben anneme onun kötü biri olmadığını göstermek istiyorum ve ayrılmamızı istemesin. Ne yapıcam lütfen ?

Annenin istememe sebebi çocuğun yanlış biri olduğunu mu düşünüyor yoksa sadece sevgilin olmasına mi karşı

16 yaşında bi kizin tabi ki de sevgilisi olması çok normal annenin tepki gösterdiği buysa kuşak çatışması demekten başka bişey gelmiyor aklima

Annenin istememe sebebi çocuğun yanlış biri olduğunu mu düşünüyor yoksa sadece sevgilin olmasına mi karşı

16 yaşında bi kuzin
çocuğu tanımıyor bile tanısa geçse karşıma sevmedim bu çocuğu dese zor da olsa anne sözü dinleyip bırakırım onu ama annem tanımıyor hiç bi kötü yönü de yok ki. Sevgili işlerine karşılar

olgunluk
neden böyle düşünüyorsun olgunluk yaşta değildir ki abla
yasta cnm 16 yasındayken ben dunyayı kurtarıyordum hersyeın en ıyısını ben bılıyordum buyuklerım hıcbısey bılmıyordu ama sımdı anlıyorum yanıldıgımı umarım sen yanıldıgını aslında hıc de olgun olmadıgını anladıgında iş işten geçmiş olmasın

Çok erken ileri gitmeden aradaş olabilirsin annene anlat seni yıprstmıyorsa sıkmıyorsa sakınca yok gızlı gizli beraberlik daha kötü annenin bilmesi çok iyi

uzun bir süre yaşayacağımın garantisini kim veriyor ki..
ben veriyorum tövbe tövbe. canım hiçbirimizin garantisi yok ama garantimiz yok diye saçma sapan işler yapmıyoruz. yaşın gereği herkesin sana karşı olduğunu falan sanıyorsun muhtemelen ama demek istediğim bu günler geçecek :cool:

Son düzenleme:
diğer konuyu hatırlayamadım ve şimdi okumadım...
klasik anne mantığıyla düşüneceğim..

muhtemelen derslerini etkiler, sana zarar verir gibi sebeplerden ötürü istemiyordur..

bu durumda yapman gereken en doğru şey de, bunun aksini annene göstermen.
yani çocuğu aklayıp paklamaktan ziyade, sana olumsuz bir etkisi olmadığını göster.
şimdilik erkek arkadaşın ikinci planda dursun, sen kendini annene göstermelisin...

derslerindeki başarıyı düşürmemeye çalış, bedenen kendini korumayı bil, psikolojini bozup kendini heba etme...
sevgilinle kavga ettiğinde ailene karşı asabileşme..
annene hayatta bazı sınırların olduğunu göster.
her şeyi ben bilirim, benim sevgilim var havalarına girme, size ihtiyacım yok imajı çizme...

sana zarar vermediğini, seni olumsuz bir insan yapmadığını, aksine biri tarafından beğenildiğin sevildiğin için bunun hayatına pozitif etki yarattığını falan. göstermelisin...
annen o çocuğun sana zarar vermediğine, senin geleceğini etkilemediğine inandığı zaman çocuğu tanımaya karar verecektir diye düşünüyorum...
iş sende bitiyor yani ;)

umarım anlatabildim...

çocuğu tanımıyor bile tanısa geçse karşıma sevmedim bu çocuğu dese zor da olsa anne sözü dinleyip bırakırım onu ama annem tanımıyor hiç bi kötü yönü de yok ki. Sevgili işlerine karşılar

Canım o zaman annene bi şekilde anlatmaya çalış. Yanlış bişey yaşamadığını birisinden etkilenmenin ve sevgili olmanın çok normal olduğunu. Ona yalan söylemek istemediğini ve bi yüzden anlayış beklediğini söyle. Ve gerçekten ailene yalan söyleme. Desteklemeselerde bilsinler nerde kimle olduğunu. Onları da anlamaya çalış zaman etraf çok kötü çocuk yetiştirmek hiç kolay değil. Bu yüzden güvenlerini kaybedecek bişey yapma.

Ama tabi ki git sevgili den ayrıl demem sana su an tam yaşların tabi ki sevgilin olucak çok normal. Allah karşına doğru kişileri çıkartır umarım.

diğer konuyu hatırlayamadım ve şimdi okumadım...
klasik anne mantığıyla düşüneceğim..

muhtemelen derslerini etkiler, sana zarar verir gibi sebeplerden ötürü istemiyordur..

bu durumda yapman gereken en doğru şey de, bunun aksini annene göstermen.
yani çocuğu aklayıp paklamaktan ziyade, sana olumsuz bir etkisi olmadığını göster.
şimdilik erkek arkadaşın ikinci planda dursun, sen kendini annene göstermelisin...

derslerindeki başarıyı düşürmemeye çalış, bedenen kendini korumayı bil, psikolojini bozup kendini heba etme...
sevgilinle kavga ettiğinde ailene karşı asabileşme..
annene hayatta bazı sınırların olduğunu göster.
her şeyi ben bilirim, benim sevgilim var havalarına girme, size ihtiyacım yok imajı çizme...

sana zarar vermediğini, seni olumsuz bir insan yapmadığını, aksine biri tarafından beğenildiğin sevildiğin için bunun hayatına pozitif etki yarattığını falan. göstermelisin...
annen o çocuğun sana zarar vermediğine, senin geleceğini etkilemediğine inandığı zaman çocuğu tanımaya karar verecektir diye düşünüyorum...
iş sende bitiyor yani :KK66:

umarım anlatabildim...
çok güzel yazmışsın teşekkür ederim. zaten okul yaz tatiline girdiği için derslerle pek işim olmayacak gibi görünüyor :D fakat olumsuz hareketler yapmayıp aksine mutlu olduğumu onlara göstermeye çalışacağım. çok teşekkürler. :)

Canım o zaman annene bi şekilde anlatmaya çalış. Yanlış bişey yaşamadığını birisinden etkilenmenin ve sevgili olmanın çok normal olduğunu. Ona yalan söylemek istemediğini ve bi yüzden anlayış beklediğini söyle. Ve gerçekten ailene yalan söyleme. Desteklemeselerde bilsinler nerde kimle olduğunu. Onları da anlamaya çalış zaman etraf çok kötü çocuk yetiştirmek hiç kolay değil. Bu yüzden güvenlerini kaybedecek bişey yapma.

Ama tabi ki git sevgili den ayrıl demem sana su an tam yaşların tabi ki sevgilin olucak çok normal. Allah karşına doğru kişileri çıkartır umarım.
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için

Anneler böyle konularda fazla baskıcı olabilirler.
O yüzden ayrıldık de geç.
Ve bundan sonra mümkünse sevgililerini ailen kesinlikle bilmesin.
Ben bir kez anneme söyledim; kadın bin tane senaryo kuruyordu kafasında. Annem benim her şeyim onu çok seviyorum ama içi rahat etmeyecekse saklı yaşamayı tercih ederim. Hem benim kafam rahat olur hem de annemin.
Ki ben bunları 18imde yaşadım. Sen daha küçüksün. O yüzden anneni de anlamak lazım. Tamam ayrıldım de geç.
Bu olgunluk yaşta değil lafına da ilerde güleceksin. Çünkü 25 yaşıdaki halinle 16 yaşındaki halin bambaşka olacak eğer kendine bir şeyler katabilen biriysen.
Tecrübe ve fazla insan tanımak çok önemli. Düşüncelerin şekillenecek, değişecek... Sakin ol.

canım sevgilisiyle 16 yaşında çıkmaya başlayan ve şuanda 22 yaşında arkadaşım var. Çocuk sürekli aldatıyor. çünkü 16 yaş çok küçük bir yaş.kızda 6 sene emek verdim değişir illa diye bekliyor ama değişmez . üniversitede birçok kız tanıyor çocuk neden ergen dönemlerinde tanıdığı birine bağlı kalsın ki. kızlarla erkekler aynı değil bu konuda. hepimiz o çağlardan geçtik. bir heyecanla sevgili olunuyor ve üniversiteye başlayınca herşey bitiyor. Sen bu çocukla evleniceğinide sanıyosundur şimdi. Ama öyle olmıycak. Anneni boşuna üzme arkadaş olarak zaman geçir. doğru kişiyse zaten yaşınız ilerledikçe bağınız kopmaz. o yaşta sevgili olmanın hiç bir mantığı yok şuan anlayamazsın ama ilerde anlıycaksın.

çok güzel yazmışsın teşekkür ederim. zaten okul yaz tatiline girdiği için derslerle pek işim olmayacak gibi görünüyor :KK70: fakat olumsuz hareketler yapmayıp aksine mutlu olduğumu onlara göstermeye çalışacağım. çok teşekkürler. :)

evet tatil zamanı haklısın, o kısmı atlamışım...
annene hedeflerin olduğundan da bahsedebilirsin...
mesela 3 aylık bir yaz tatiline girdiniz, ya da gireceksiniz haberim yok : )

bu tatil boyunca sadece elinde cep telefonun olmasın mesela.. sürekli dışarı çıkarken ne giysem derdine bürünme..
lise kaçıncı sınıf oluyorsun tam kestiremedim ama üniversite sınavlarının bilincinde olduğunu annene göstermelisin..

acaba şu bölümü mü okusam, hangi bölüme daha yatkınım, hangi mesleği hayatım boyunca devam ettirebilirim..

bunlar da olsun hayatında..

abartıp annene göstermelik şeyler yapma ama en azından bunları da hayatında önemli bir kısma koy..

roman okumayı ihmal etme, annenin senden yapmanı istediği işler olduğu zaman elinde telefon off annee diye surat da yapma :)
sen bazen oyun oynamak bazen galeride gezmek, bazen internete girmek, bazen de laf olsun diye tuş kilidini açmak için alırsın o telefonu eline ama büyükler hep mesajlaştığını düşünür...
bunları unutma...

sürekli göz önünde çıt çıt sevgilisiyle mesajlaşan sinir bozucu kızlardan olma ;)

annen okumayı bıraktı, sevgili derdine düştü bu kızın sonu iyi değil gibi kafasında şeyler kurmasın...
çünkü kafasında kurdukları sonucunda seninle hep çatışacak...
annene kafasında kötü şeyler kurması için değil, sana dair umutları olabilmesi için olumlu davran...

Anneler böyle konularda fazla baskıcı olabilirler.
O yüzden ayrıldık de geç.
Ve bundan sonra mümkünse sevgililerini ailen kesinlikle bilmesin.
Ben bir kez anneme söyledim; kadın bin tane senaryo kuruyordu kafasında. Annem benim her şeyim onu çok seviyorum ama içi rahat etmeyecekse saklı yaşamayı tercih ederim. Hem benim kafam rahat olur hem de annemin.
Ki ben bunları 18imde yaşadım. Sen daha küçüksün. O yüzden anneni de anlamak lazım. Tamam ayrıldım de geç.
Bu olgunluk yaşta değil lafına da ilerde güleceksin. Çünkü 25 yaşıdaki halinle 16 yaşındaki halin bambaşka olacak eğer kendine bir şeyler katabilen biriysen.
Tecrübe ve fazla insan tanımak çok önemli. Düşüncelerin şekillenecek, değişecek... Sakin ol.
ama ayrıldım dediğimde buluşacağım zaman ne olacak

Back
X