neden böyle düşünüyorsun olgunluk yaşta değildir ki abla16 yasında sevgılı
dersını çalış kızım annen haklı tek kelımeyle
çocuğu tanımıyor bile tanısa geçse karşıma sevmedim bu çocuğu dese zor da olsa anne sözü dinleyip bırakırım onu ama annem tanımıyor hiç bi kötü yönü de yok ki. Sevgili işlerine karşılarAnnenin istememe sebebi çocuğun yanlış biri olduğunu mu düşünüyor yoksa sadece sevgilin olmasına mi karşı
16 yaşında bi kuzin
uzun bir süre yaşayacağımın garantisini kim veriyor ki..anneni dinle sevgili için çok zamanın olacak
yasta cnm 16 yasındayken ben dunyayı kurtarıyordum hersyeın en ıyısını ben bılıyordum buyuklerım hıcbısey bılmıyordu ama sımdı anlıyorum yanıldıgımı umarım sen yanıldıgını aslında hıc de olgun olmadıgını anladıgında iş işten geçmiş olmasınneden böyle düşünüyorsun olgunluk yaşta değildir ki abla
ben veriyorum tövbe tövbe. canım hiçbirimizin garantisi yok ama garantimiz yok diye saçma sapan işler yapmıyoruz. yaşın gereği herkesin sana karşı olduğunu falan sanıyorsun muhtemelen ama demek istediğim bu günler geçecekuzun bir süre yaşayacağımın garantisini kim veriyor ki..
çocuğu tanımıyor bile tanısa geçse karşıma sevmedim bu çocuğu dese zor da olsa anne sözü dinleyip bırakırım onu ama annem tanımıyor hiç bi kötü yönü de yok ki. Sevgili işlerine karşılar
çok güzel yazmışsın teşekkür ederim. zaten okul yaz tatiline girdiği için derslerle pek işim olmayacak gibi görünüyordiğer konuyu hatırlayamadım ve şimdi okumadım...
klasik anne mantığıyla düşüneceğim..
muhtemelen derslerini etkiler, sana zarar verir gibi sebeplerden ötürü istemiyordur..
bu durumda yapman gereken en doğru şey de, bunun aksini annene göstermen.
yani çocuğu aklayıp paklamaktan ziyade, sana olumsuz bir etkisi olmadığını göster.
şimdilik erkek arkadaşın ikinci planda dursun, sen kendini annene göstermelisin...
derslerindeki başarıyı düşürmemeye çalış, bedenen kendini korumayı bil, psikolojini bozup kendini heba etme...
sevgilinle kavga ettiğinde ailene karşı asabileşme..
annene hayatta bazı sınırların olduğunu göster.
her şeyi ben bilirim, benim sevgilim var havalarına girme, size ihtiyacım yok imajı çizme...
sana zarar vermediğini, seni olumsuz bir insan yapmadığını, aksine biri tarafından beğenildiğin sevildiğin için bunun hayatına pozitif etki yarattığını falan. göstermelisin...
annen o çocuğun sana zarar vermediğine, senin geleceğini etkilemediğine inandığı zaman çocuğu tanımaya karar verecektir diye düşünüyorum...
iş sende bitiyor yani
umarım anlatabildim...
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz içinCanım o zaman annene bi şekilde anlatmaya çalış. Yanlış bişey yaşamadığını birisinden etkilenmenin ve sevgili olmanın çok normal olduğunu. Ona yalan söylemek istemediğini ve bi yüzden anlayış beklediğini söyle. Ve gerçekten ailene yalan söyleme. Desteklemeselerde bilsinler nerde kimle olduğunu. Onları da anlamaya çalış zaman etraf çok kötü çocuk yetiştirmek hiç kolay değil. Bu yüzden güvenlerini kaybedecek bişey yapma.
Ama tabi ki git sevgili den ayrıl demem sana su an tam yaşların tabi ki sevgilin olucak çok normal. Allah karşına doğru kişileri çıkartır umarım.
çok güzel yazmışsın teşekkür ederim. zaten okul yaz tatiline girdiği için derslerle pek işim olmayacak gibi görünüyorfakat olumsuz hareketler yapmayıp aksine mutlu olduğumu onlara göstermeye çalışacağım. çok teşekkürler. :)
ama ayrıldım dediğimde buluşacağım zaman ne olacakAnneler böyle konularda fazla baskıcı olabilirler.
O yüzden ayrıldık de geç.
Ve bundan sonra mümkünse sevgililerini ailen kesinlikle bilmesin.
Ben bir kez anneme söyledim; kadın bin tane senaryo kuruyordu kafasında. Annem benim her şeyim onu çok seviyorum ama içi rahat etmeyecekse saklı yaşamayı tercih ederim. Hem benim kafam rahat olur hem de annemin.
Ki ben bunları 18imde yaşadım. Sen daha küçüksün. O yüzden anneni de anlamak lazım. Tamam ayrıldım de geç.
Bu olgunluk yaşta değil lafına da ilerde güleceksin. Çünkü 25 yaşıdaki halinle 16 yaşındaki halin bambaşka olacak eğer kendine bir şeyler katabilen biriysen.
Tecrübe ve fazla insan tanımak çok önemli. Düşüncelerin şekillenecek, değişecek... Sakin ol.
Birgun gerçekten olgun olduğunda bugünlerini çok ararsın yavrucuğumneden böyle düşünüyorsun olgunluk yaşta değildir ki abla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?