- 8 Şubat 2025
- 497
- 217
- 18
- Konu Sahibi Kivircik97b
-
- #21
Canım..başın sağolsun ben de kimsesizim evet insan istiyor bazı şeyler yerli yerinde olsun ama senin de benim de durumumuz belli.. O yüzden zorlamamak lazım durumu kabul etmek lazım erkek arkadaşın doğru söylemiş bence kapıyı çekip çıkmak zorundasın. Ama kötü ayrıl demek değil bu burayı yanlş anlama sakın sadece durumunu kabulet. Mesela ben çok isterdim kına gecem olsun ama elime kına yakacak bir annem yok o yüzden yapmayacağım muhtemelen şimdiden kabul ettim bunu. İnan kabullenirsen hafifliyceksin bazı şeyleri zorlama ah o başındaki teyzen vicdanlı olsa da kendi evladndan ayırmasa.. Ama böyle değil işte yapacak birşey yokÇalışıyorum zaten ancak ben anlatmasam da onlar durumun farkındalar zaten teyzemler de istemeyerek yapıyor her şeyi ben nasıl durumu anlatmayacağım ki moralim bozuluyor her şeye yetmeye çalışıyorum ve boğuluyorum gibi hissediyorum annem babam olsaydı bunlar olmazdı diyerek ağlarken buluyorum kendimi.
Karsi taraf bir aileyle tanisalim der elbet ,konu sahibide bisey alirken ederken onunla mutlu olacak .tatli telasa kapilacak , yapilan seye ozene bezene yaklasacak birini gormek istiyor dogal olarak .Bende öyle düşünüyorum çok üzüldüm gencecik kız manevi desteğe ihtiyacı var
İşte teyze -Anneanne arkasında değilse beklentileri minimuma düşürüp ailesiz devam etmeli böyle çok daha yıpranır allah herkese hayırlı eş nasip etsin iyi insanlara denk gelmek nasip olsun..Karsi taraf bir aileyle tanisalim der elbet ,konu sahibide bisey alirken ederken onunla mutlu olacak .tatli telasa kapilacak , yapilan seye ozene bezene yaklasacak birini gormek istiyor dogal olarak .
Sallanmasina gayet gerek var adam sirf masraftan kacmak icin çık gel diyor sinirleniyor muş ne olursa olsun bu kizin yaninda anane ve teyzr varmış su zamana kadar elin oğluna onlari ezdirirse elin oglu da gider kimsesiz diye ezer ayrica konu burada ben değilim bu hanımefendi benimde demekki anlatmamam gereken birseyler var ki demekki bazi şeyleri anlatamiyor musum özellikle böyle konularda ikinci evliliğini yapan biri olarak eşime ve ailesine ilk evliliğimi babamla olan tranvalarimi anlatmıyorum gün gelir de oradan vururlar diye bu hanim kızımız tüm zaaflari karşı tarafa göstermiş yarin bi gun ah canim kizim yada karim demeyecekler kimsesiz sin zaten diyip ezeceklerTamamda , tum ozelini herkese anlatan sen degil misin ?Sanki baska konularda tutabiliyorsun bir bu eksik kalmis . Biraz yorum yaparken katsinizdaki insanıda incitmeyin .
Kizin çekirdek ailesi degil ,teyzesi olay .zaten anasi babasi yok saklamasina gerekte yok .bence once kendi hayatinda susup kimseye koz verme sonra boyle sert çıkarsın baskalarina .
teyzeniz sizi kızı yerine koysa, gelsinler benden isteseler dese filan tamam iyiydi güzeldi... olmayacak bir şey de değil.Merhabalar annem ve babam hayatta değiller , vefat ettiler aile olarak teyzem , anneannem ve kuzenlerimle kalıyorum ancak dertliyim çünkü aile olarak elini taşın altına koymak istemiyorlar yani nişanlanacağım , evleneceğim ancak her şeyi erkek tarafı diyerek karşı taraftan bekliyorlar bende her şeyi erkek arkadaşımla halletmeye çalışıyorum ancak hayat şartları her şey çok zorluyor. Teyzemin kendi çocuklarından biri evlenecek diye hep önceliği kendi çocuğunda bir iğne bile faydasını görmedim. Aile tanışması yapılacak onda bile bir şey yapmak istemiyorlar durum böyle olunca erkek arkadaşımda ben neden geliyorum, biz neden ve kiminle tanışacağız diyor bende bu evde yaşıyorum ve buradan çıkacağım bu olmak zorunda diyorum zorunda değil sen istemezsen çekip kapıyı çıksan olur diyor ben de öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyorum ama aşırı sinirleniyor onların adını duyunca benim için ses çıkartmıyor erkek arkadaşım ve ailesi ancak teyzem kendisi bir şey yapmadığı gibi yok nişan çarşısı olacak mı yok bilmem ne sorup duruyor ben de olmayacak dedim ama o da kendisi bir şey hazırlamak istemiyor bana söylüyor ben yapayım diye ben de zorlanıyorum. Erken arkadaşımda ben üzülmeyim diye aile tanışmasına falan geliriz diyor ama gergin olup kötü geçmesinden endişe ediyorum. Bende her şey güzel sorunsuz olsun istiyorum ama arada kalıyorum çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum.Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım, benim gibi bir durum yaşayan var mı varsa neler yapıyorsunuz?
Cidden yani pes.Siz annenize babanıza bile yaptırmamışsınız aferin,ama bunu kimse size sormamış.Kız sizce maddi bir şey mi bekliyor.Yanlarında yaşıyor o evden çıkacak mecbur bir tanışma olması insanların ağırlanması lazım değil mi ondan bahsediyor,surat asıyor yapmak istemiyor gergin geçer diye korkuyorum diyor.Ne yapsın Bir kamelyaya mı davet etsin güçlü olacağım dik olacağım diye.Cidden yargılamaya yer arıyorsunuz.Neden erkek arkadasiniza herseyi anlatiyorsunuz yarin evlendiginde kimseniz yok diye zulmederse size sakin yapmaz oyle biri demeyin en güvendiklerimiz yaralar ya zaten bizi neden calismadiniz bırak teyzeyi ananeyi ben anneme babama bile yaptirmadim birsey evlilik sorumluluk demek neden dik durmak yerine kendinizi hem size bakanlara hemde sevgilinize ezdirecekseniz cok mu zor ise girip çalışmak kusura bakmayin dost aci söyler ama yanlış yapıyorsunuz
Her detayı anlatmak zorunda değilsiniz. Ve bugünün lafı yarına zarar hayatta kimin ne olacağı bilinmez o yüzden eşiniz de olsa herşeyi bilmek zorunda degil . Ve sizin arkanızda desteğiniz yok diye bunu çok iyi kullanabilir aman dikkatttt vede aileniz ne kadar kötü olursa olsun eşiniz laf söyleyemez. Benimde tanısma evrelerim sorunlu oldu yani eşimin ailesini cok beklettik benimde annem babam yok ama eşim sürekli ılımlı taraftı olumlu taraftı yok görmek istemiyorum filan bunlar şimdiden böyleyse. Evlenirsin sonra sonra Allah muhafaza bu hallerini ararsın yapma ne olursa olsun aileni arkana alma aileni de kimseye kötüleme benceMerhabalar annem ve babam hayatta değiller , vefat ettiler aile olarak teyzem , anneannem ve kuzenlerimle kalıyorum ancak dertliyim çünkü aile olarak elini taşın altına koymak istemiyorlar yani nişanlanacağım , evleneceğim ancak her şeyi erkek tarafı diyerek karşı taraftan bekliyorlar bende her şeyi erkek arkadaşımla halletmeye çalışıyorum ancak hayat şartları her şey çok zorluyor. Teyzemin kendi çocuklarından biri evlenecek diye hep önceliği kendi çocuğunda bir iğne bile faydasını görmedim. Aile tanışması yapılacak onda bile bir şey yapmak istemiyorlar durum böyle olunca erkek arkadaşımda ben neden geliyorum, biz neden ve kiminle tanışacağız diyor bende bu evde yaşıyorum ve buradan çıkacağım bu olmak zorunda diyorum zorunda değil sen istemezsen çekip kapıyı çıksan olur diyor ben de öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyorum ama aşırı sinirleniyor onların adını duyunca benim için ses çıkartmıyor erkek arkadaşım ve ailesi ancak teyzem kendisi bir şey yapmadığı gibi yok nişan çarşısı olacak mı yok bilmem ne sorup duruyor ben de olmayacak dedim ama o da kendisi bir şey hazırlamak istemiyor bana söylüyor ben yapayım diye ben de zorlanıyorum. Erken arkadaşımda ben üzülmeyim diye aile tanışmasına falan geliriz diyor ama gergin olup kötü geçmesinden endişe ediyorum. Bende her şey güzel sorunsuz olsun istiyorum ama arada kalıyorum çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum.Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım, benim gibi bir durum yaşayan var mı varsa neler yapıyorsunuz?
Erkek arkadasın çık gel derken bedavaya gel dıyor. Ayrıca kımseye bısey anlatmayım 2 gün sonra seni onemsemedıler bıle der. Valla hayat zor insanlar kemdı çocuklarına bıle cöp almak ıstemıolar artık. Maddı durumunuz yoksa 1 yıl daha bekleyınMerhabalar annem ve babam hayatta değiller , vefat ettiler aile olarak teyzem , anneannem ve kuzenlerimle kalıyorum ancak dertliyim çünkü aile olarak elini taşın altına koymak istemiyorlar yani nişanlanacağım , evleneceğim ancak her şeyi erkek tarafı diyerek karşı taraftan bekliyorlar bende her şeyi erkek arkadaşımla halletmeye çalışıyorum ancak hayat şartları her şey çok zorluyor. Teyzemin kendi çocuklarından biri evlenecek diye hep önceliği kendi çocuğunda bir iğne bile faydasını görmedim. Aile tanışması yapılacak onda bile bir şey yapmak istemiyorlar durum böyle olunca erkek arkadaşımda ben neden geliyorum, biz neden ve kiminle tanışacağız diyor bende bu evde yaşıyorum ve buradan çıkacağım bu olmak zorunda diyorum zorunda değil sen istemezsen çekip kapıyı çıksan olur diyor ben de öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyorum ama aşırı sinirleniyor onların adını duyunca benim için ses çıkartmıyor erkek arkadaşım ve ailesi ancak teyzem kendisi bir şey yapmadığı gibi yok nişan çarşısı olacak mı yok bilmem ne sorup duruyor ben de olmayacak dedim ama o da kendisi bir şey hazırlamak istemiyor bana söylüyor ben yapayım diye ben de zorlanıyorum. Erken arkadaşımda ben üzülmeyim diye aile tanışmasına falan geliriz diyor ama gergin olup kötü geçmesinden endişe ediyorum. Bende her şey güzel sorunsuz olsun istiyorum ama arada kalıyorum çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum.Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım, benim gibi bir durum yaşayan var mı varsa neler yapıyorsunuz?
Sadece tanıştır herkesi. Kimse birşey yapmasın. Sen erkek arkadasinla hallet boşver gerisini. Benim de ailem yok seni anlıyorum. Artık eşin ve sen aile olacaksın. Kimseyi takip üzme kendini canım.Merhabalar annem ve babam hayatta değiller , vefat ettiler aile olarak teyzem , anneannem ve kuzenlerimle kalıyorum ancak dertliyim çünkü aile olarak elini taşın altına koymak istemiyorlar yani nişanlanacağım , evleneceğim ancak her şeyi erkek tarafı diyerek karşı taraftan bekliyorlar bende her şeyi erkek arkadaşımla halletmeye çalışıyorum ancak hayat şartları her şey çok zorluyor. Teyzemin kendi çocuklarından biri evlenecek diye hep önceliği kendi çocuğunda bir iğne bile faydasını görmedim. Aile tanışması yapılacak onda bile bir şey yapmak istemiyorlar durum böyle olunca erkek arkadaşımda ben neden geliyorum, biz neden ve kiminle tanışacağız diyor bende bu evde yaşıyorum ve buradan çıkacağım bu olmak zorunda diyorum zorunda değil sen istemezsen çekip kapıyı çıksan olur diyor ben de öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyorum ama aşırı sinirleniyor onların adını duyunca benim için ses çıkartmıyor erkek arkadaşım ve ailesi ancak teyzem kendisi bir şey yapmadığı gibi yok nişan çarşısı olacak mı yok bilmem ne sorup duruyor ben de olmayacak dedim ama o da kendisi bir şey hazırlamak istemiyor bana söylüyor ben yapayım diye ben de zorlanıyorum. Erken arkadaşımda ben üzülmeyim diye aile tanışmasına falan geliriz diyor ama gergin olup kötü geçmesinden endişe ediyorum. Bende her şey güzel sorunsuz olsun istiyorum ama arada kalıyorum çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum.Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım, benim gibi bir durum yaşayan var mı varsa neler yapıyorsunuz?
Ah cnm benim sana kocaman sarılmak istiyorum, bak güzelim aynılarını yaşadım, annem babam yoktu , babam biz küçükken bizi terkedip gitmiş, zavallı anacığım ancak bizi okutup büyüttü ve strese , acıya, yalnızlığa dayanamayıp ani bir ölümle genç yaşta vefat etti, ve abimin ve karısının merhametine kaldık , onlar da sahip çıkmadılar, ben nisanliyken kimse kızım al şu parayla ihtiyacını gider demedi , ne dayılar ne, ne halalar, ne teyzeler ne de başka bir akraba, eşim de ısrarla evlenmek istiyordu ben de eşime durumları anlattım ve bu şekilde çok bişey yapamam dedim ve hatta ayrılmak bile istedim , eşim Allah razı olsun herşeyi kendisi yaptı, herkese karşı beni gelinliğimle çıkardı o evden , arkamda koca bir enkaz bırakarak evlendim, eşim bazen o kadar bunalırdı ki benden çekinmese kaçmamı bile teklif ederdi o derece , tabi ben asla öyle birsey yapacak bir insan değildim, imasıni bile hoş karşılamadım , kendi çalıştığım para ile gücüm yettiğince takımlarımı vs aldım, hamdolsun kimseye muhtaç etmedim kendimi, eşim de hep yanımda oldu , her ne olursa olsun evleneceğin adam sana yardımcı olmalı, kaçmayı ima bile etmemeli ki kaçmanın sana hiçbir faydası olmaz aksine eş ailesine büyük koz verirsin ve kıymetin olmaz , ne olursa olsun eşine aileni kötüleme ve mutlaka gelindiğinle çık o evden ,böylesi daha hayırlı emin ol , evleneceğin insana da herseyini anlatma , bırak yapabildiği kadarını yapsın, sen de iş bul çalış gerekirse nişanı uzat ama sakın ha kaçma, zor şartlarda evlenen bir ablan olarak sana dua edeceğim, sakın umutsuz kalma her zaman çalış, çabala kendi paran olsun kimseye sırtını yaslama , teyzelerinle de düğüne kadar zıtlaşma huylarına git ...Merhabalar annem ve babam hayatta değiller , vefat ettiler aile olarak teyzem , anneannem ve kuzenlerimle kalıyorum ancak dertliyim çünkü aile olarak elini taşın altına koymak istemiyorlar yani nişanlanacağım , evleneceğim ancak her şeyi erkek tarafı diyerek karşı taraftan bekliyorlar bende her şeyi erkek arkadaşımla halletmeye çalışıyorum ancak hayat şartları her şey çok zorluyor. Teyzemin kendi çocuklarından biri evlenecek diye hep önceliği kendi çocuğunda bir iğne bile faydasını görmedim. Aile tanışması yapılacak onda bile bir şey yapmak istemiyorlar durum böyle olunca erkek arkadaşımda ben neden geliyorum, biz neden ve kiminle tanışacağız diyor bende bu evde yaşıyorum ve buradan çıkacağım bu olmak zorunda diyorum zorunda değil sen istemezsen çekip kapıyı çıksan olur diyor ben de öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyorum ama aşırı sinirleniyor onların adını duyunca benim için ses çıkartmıyor erkek arkadaşım ve ailesi ancak teyzem kendisi bir şey yapmadığı gibi yok nişan çarşısı olacak mı yok bilmem ne sorup duruyor ben de olmayacak dedim ama o da kendisi bir şey hazırlamak istemiyor bana söylüyor ben yapayım diye ben de zorlanıyorum. Erken arkadaşımda ben üzülmeyim diye aile tanışmasına falan geliriz diyor ama gergin olup kötü geçmesinden endişe ediyorum. Bende her şey güzel sorunsuz olsun istiyorum ama arada kalıyorum çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum.Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım, benim gibi bir durum yaşayan var mı varsa neler yapıyorsunuz?
Kıyamam sana ağlama cnm , tüm bunlar geçecek emin ol , sabret biraz , ben de aynılarını yaşadım seni çok iyi anlıyorum, yalnızlık, kimsesizlik nedir çok iyi bilirim lakin çabalamak zorundasın, her zaman 2. Bir planın olsun , hiçbir zaman çalışmaktan, işinden vazgeçme...Çalışıyorum zaten ancak ben anlatmasam da onlar durumun farkındalar zaten teyzemler de istemeyerek yapıyor her şeyi ben nasıl durumu anlatmayacağım ki moralim bozuluyor her şeye yetmeye çalışıyorum ve boğuluyorum gibi hissediyorum annem babam olsaydı bunlar olmazdı diyerek ağlarken buluyorum kendimi.
Canım benim Allah yardımcın olsun . Her birimiz ayrı bir dertten sınanıyoruz hayatta.Ailesizlik hangi yaşta olursan ol çok zor seni anlayabiliyorum.Acaba çok yakın bir arkadaşın veya annenin babanın yakın bir arkadaşı yok mu tanıdığın onlarla halledebilir misin ? İsteme ,nişan gibi törenleri . Misal benim arkadaşımında hiç yakın akrabası annesi yok sadece babası var ama onunla da manevi olarak çok uzaklar bu yüzden herşeyini birlikte yaptık hatta ileride oğluna kız istemeye giderken bile birlikte gideceğiz Allah nasip ederseÇalışıyorum zaten ancak ben anlatmasam da onlar durumun farkındalar zaten teyzemler de istemeyerek yapıyor her şeyi ben nasıl durumu anlatmayacağım ki moralim bozuluyor her şeye yetmeye çalışıyorum ve boğuluyorum gibi hissediyorum annem babam olsaydı bunlar olmazdı diyerek ağlarken buluyorum kendimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?