Annem babam ilk defa öğrendi..

GzDe35

Yanar yürek sessizce ağlar
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
362
15
48
Öncelikle merhaba lafı uzatmadan konuya gırmek ıstıyorum. 04,12,2010 tarıhınden berı ılıskım var mayıs 2010 tarıhınden berı erkek arkadasımı tanıyorum.tanıstıktan 6-7 ay sonra bırlıkte olmaya basladık o zamandan bu güne kadar hiç ayrılmadık bırlıkteyız ve bırbırımızı cok sevıyoruz. Geçen sene bu aylarda ılk defa resım çektırdık ben onu facebook koydum 1 ay sonra kız kardeşim gördü ama anneme söylemedı bu yılın mart ayı gıbı annem telefonumdan ögrendı ama fazla tepkı vermedı ılk defa ciddi oldugum bırı benım zaten öyle cok sevgılım olmadı 2.ıncı erkk arkadasm.Neyse annem korktugum tepkıyı vermedı marttan berı hiç erkek arkadasımla görüşmedı ama anneme anlattım herseyıyle düzgün biri oldugunu dogru olarak söyledım.Geçen gün annem babama durumu anlatmış sımdı 18 yasındayım erkek arkadasım 21 yasında lise 1 sınıftan berı bırbırımızı sevıyoruz suan lise son sınıftayım. Askerlık iş derken 2 yıl nısan Allah kısmet ederse 2 yıl çalışıp da evlenmek ıstıyoruz ben acele etmıyorum. Üniversiteye gıtmek ıcın ugrasıyorum 2 yıldır dershaneye gıdıorum. Derslerim cok ıyı ama annem süreklı baska bırı mı yok sankı işi gücü olmayan serseri bırı sanacak gören de makına muhendıslıgı son sınıfta içkisi kumarı yok tanısalar çok sevecekler ama süreklı on yargısı var. Diyor askerden gelınce ıs mı bulcak özelde tatılı olmaz saçma saçma muhabbetler daha evı parası yok eşya kım alcak konusuna gırıyor.Acelemiz yok ben beklerım ama annem babam neden bu kadar önyargılılar neden hep daha ıyısı yok mu dıyorlar cok üstüme gelıyorlar nıye kımse sevdıgımızı zamanlar çalısıp herseyı ypabilecegımze ınanmıyor ben bunu anlamıyorum çok bunaldım sürklı ağlayasım var yaz tatılım burnumdan geldı konusacak birilerini arıyorum hep evdeyım lütfen bırısı benımle konussun cok yalnızım..

neden daha iyisi, cünkü anneler babalar evlatlarina en iyi esi isterler..
durumu iyi olan, isi olan, akli basinda birini..
fakat anlayamadigimda sudurki, daha cok genc bir cocuk 21 yasinda,
ne kadar beklentin olabilirki bu yastaki bir gencten ?
hem daha iyisini istiyorlarsa, beklesinler bi askerlik bitsin, is bulsun calissin,
bir hayata tutunsun önce,
ondan sonra zaten evlenirsiniz.. evlilik kacmiyor ya, daha cok gencsiniz evlilik icin zaten..

Çünki tanımıyorlar, çünki evlatları çok kıymetli, bu yüzden endişelili ve önyargılılar. Zaten evlilik için yaşlarınız çok küçük tüm engelleri aşıp karşılarına çıktığınız gün bu endişeler bitecektir. Bunun için sizn sabırlı ve dirençli olmanız lazım. Aileniz konuyu açtığında yorum yapmayın konuyu hemen kapatmaya çalışın.

Biz zaten sımdı evlılık ıstemıyoruz yaklasık 4 yıl sonraya sadece birlikteyız bunun ılerısı nısan falan 2 yıl sonraya olacak beklentım askerden geldıkten sonrası daha ilerisi de yok herkesın o yaslarda bu sekılde arkadası olmustur bızımkı de sadece bu ama nıye mesele halıne getırdıler anlamadım.Annem neden babama söylüyor ona anlattım hemen yetıstırmıs ben askerden gelınce babama söylemek ısterdım..​

Biz zaten sımdı evlılık ıstemıyoruz yaklasık 4 yıl sonraya sadece birlikteyız bunun ılerısı nısan falan 2 yıl sonraya olacak beklentım askerden geldıkten sonrası daha ilerisi de yok herkesın o yaslarda bu sekılde arkadası olmustur bızımkı de sadece bu ama nıye mesele halıne getırdıler anlamadım.Annem neden babama söylüyor ona anlattım hemen yetıstırmıs ben askerden gelınce babama söylemek ısterdım..​

haklisin.. bencede mesele haline getirmeleri biraz tuhaf simdiden..
ama ben yerinde olsaydim uyarirdim annemi, babama söyleme henüz erken diye..
cünkü anneler böyledir, herseyi söylerler hemen :)

üzülme hiç :43: bak şimdi sen üniversiteye girip bitirene kadar o da zaten askerlikti iş bulmaydı. sen 23-24 gibi evlenirsin. zaten o zamana kadar da erkek arkadaşın da işlerini toparlar. her şeyin hallolacağını düşünüyorum inşallah da öyle olur. hayırlısı olsun :) annene şimdi bir şey deme bence. anne daha erken, benim okulum var onun askerliği var iş bulacak vs. dikleşmeden yumuşak bir şekilde konuşursun.

ya kızlar sabah kahvaltıda anneme dedım ne dıye gidip babama yetiştirdin hemen diye yanı sözlü değiliz nısanlı değiliz elbet olacak ama ne acelesi vardı sankı ben demeyı lstıyordum. Doğru zaman gelınce dıyecektım.Benden sorumluymus basıma bırsey gelse ne dermış.2-3 yılda birsey olmamıs güvenıyorum ona bundan sonra ne olabilir ki..

Son düzenleme:
ya kızlar sabah kahvaltıda anneme dedım ne dıye gidip babama yetiştirdin hemen diye yanı sözlü değiliz nısanlı değiliz elbet olacak ama ne acelesi vardı sankı ben demeyı lstıyordum. Doğru zaman gelınce dıyecektım.Benden sorumluymus basıma bırsey gelse ne dermış.2-3 yılda birsey olmamıs güvenıyorum ona bundan sonra ne olabilir ki..

benim de lise birde bir erkek arkadaşım vardı annem panik zaten sürekli sıkıştırıp dururdu.. hep babana söylerim falan diyordu. insan utanıyor babasının bildiğini bilince de sonuçta doğru söylüyorsun nişan yok söz yok

Çocuk makine mühendisi ve ailen beğenmiyor, çok ilginç :44:

Artık ev eşyasını kim alcak, evi kim alcak yok onu kim alcak bunu kim alcak muhabbetimi kaldı ya? Seninde derslerin iyiymiş, iyi bir bölüm kazanırsan, evlenince geliriniz yerinde olur, kimse ev almazsa siz bile kısa zamanda ev alabilirsiniz..

Valla canım benim, insan olsun yeter, ev iş, araba her şey olur ama insanlık sonradan kazanılmaz... Ailende tanıyınca sever inşallah..

Tipik eski insanların bakış açısı..
Memur olsun devlete sırtını versin...
Sıkma canını bence aşırı bir tepki vermemiş ailen. Yoluna giremeyecek gibi değil. Siz ilişkinize sahip çıkıp aynı ısrarla devam ettiğiniz sürece ailen de bunu kabullenecek.
Ama bir de şu var; kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak sana ufacık bir tavsiye vermek isterim..
Eğitimini her şeyden önde tut. Üniversiteyi kazanmaya çalış ve sakın ola üniversiteye gittikten sonra erkek arkadaşınla aranı açma, onu beğenmemezlik yapma.. Aranıza mesafeler girerse,bunun ilişkinizi yıpratmasına izin verme.. Şuan bu dediğim sana çok uzak bir ihtimal gibi geliyor biliyorum ama inan bana tecübelerime dayanarak söylüyorum bunu. Dilerim bu tavsiyemi aklının bir köşesine yazar ve sık sık hatırlarsın:)

sonuçta senin de onun da elinizde diplomalarınız olacak. senin önünde koca dört sene var üniversite bitene kadar. aceleniz de yok işte her şeyi tamamlayana kadar ailen de razı olur.

aynen daha ne ıstıyor anlamıyorum bende umarım dedıgınız gıbı zamanla hersey duzelır :(

Öncelikle merhaba lafı uzatmadan konuya gırmek ıstıyorum. 04,12,2010 tarıhınden berı ılıskım var mayıs 2010 tarıhınden berı erkek arkadasımı tanıyorum.tanıstıktan 6-7 ay sonra bırlıkte olmaya basladık o zamandan bu güne kadar hiç ayrılmadık bırlıkteyız ve bırbırımızı cok sevıyoruz. Geçen sene bu aylarda ılk defa resım çektırdık ben onu facebook koydum 1 ay sonra kız kardeşim gördü ama anneme söylemedı bu yılın mart ayı gıbı annem telefonumdan ögrendı ama fazla tepkı vermedı ılk defa ciddi oldugum bırı benım zaten öyle cok sevgılım olmadı 2.ıncı erkk arkadasm.Neyse annem korktugum tepkıyı vermedı marttan berı hiç erkek arkadasımla görüşmedı ama anneme anlattım herseyıyle düzgün biri oldugunu dogru olarak söyledım.Geçen gün annem babama durumu anlatmış sımdı 18 yasındayım erkek arkadasım 21 yasında lise 1 sınıftan berı bırbırımızı sevıyoruz suan lise son sınıftayım. Askerlık iş derken 2 yıl nısan Allah kısmet ederse 2 yıl çalışıp da evlenmek ıstıyoruz ben acele etmıyorum. Üniversiteye gıtmek ıcın ugrasıyorum 2 yıldır dershaneye gıdıorum. Derslerim cok ıyı ama annem süreklı baska bırı mı yok sankı işi gücü olmayan serseri bırı sanacak gören de makına muhendıslıgı son sınıfta içkisi kumarı yok tanısalar çok sevecekler ama süreklı on yargısı var. Diyor askerden gelınce ıs mı bulcak özelde tatılı olmaz saçma saçma muhabbetler daha evı parası yok eşya kım alcak konusuna gırıyor.Acelemiz yok ben beklerım ama annem babam neden bu kadar önyargılılar neden hep daha ıyısı yok mu dıyorlar cok üstüme gelıyorlar nıye kımse sevdıgımızı zamanlar çalısıp herseyı ypabilecegımze ınanmıyor ben bunu anlamıyorum çok bunaldım sürklı ağlayasım var yaz tatılım burnumdan geldı konusacak birilerini arıyorum hep evdeyım lütfen bırısı benımle konussun cok yalnızım..

Ahh tatlım, ben de 16lı,17li yaşlarımda ben de aynı hayalleri kuruyordum. Anne ve babamı gözüm görmüyordu diyebilirim.
Şimdi diyorum ki... İyi ki o tavırları sergilemişler. Yoksa (baş örtüsüne karşı kötü yargıları olan bir insan değilim ama durum buydu) Zorla başı kapatılmış, bi kaç tane çocuk doğurmuş, lise diploması bile olmayan, para için ekmek için koca eline bakan birisi olacaktım.

Bu kişinin senin için en doğru kişi olduğunu anlayamazsın. İnan bana...
Deli divane aşık görünmeyi o kadar kolay becerirler ki...
En zor çağındasın. Dikkat et. Kalbinden çok mantığının sesini dinle.

Back
X