• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem bana bi montu cok gordu

Bence alınganlık ediyorsun Can'ım ilk bebeğime hamileliğim kışa geldi 19 haftalık değil son zamanlarımdı hatta mümkün değil olmuyordu montum ama yenisini almadım çünkü Doğumdan sonra kilolarımı verince elimde kalacaktı içine hırkayla önü açık bi şekilde giyindim şalla fln kapattım önümü bitirdim dokuz ayı bence annende aynı fikirdedir yoksa niye bi montu çok görsün hamilelikten dolayı bu kadar hassassın ama bi mont için ağlayıp sakın bebeğini de strese sokma yazık kuzuya onu da düşün.
Atnen bende yeni birsey almadim senin gibi sal atki doguma kadar gul gibi gitti valla

İyide annenden istemen normal mi sence??
Bırak o görüyor zaten seni düşünse gel kızım sana bir mont bakalım diyebilir...

Kocan alsın ayrıca yani illa birine ısrar edeceksen kocana ısrar et annene değil...

Benim ailemin de durumu çok iyidir ve herşeyi almak isterler ama en ufak birşey alsa bile utanırım. Sonuçta evlendim kendi hayatımı yaşıyorum. Tabiki yine de alırlar istememe gerek bile yok. Oğlumun çoğu ihtiyacını hediye olarak alıyorlar. Hamileyken de oversize bir kaban almıştım ne ziyan oldu ne israf hala da giyiyorum. Ama kendimiz aldık ;)

Zaten beklemiyoruz biz demeden dedi onlar biz arabasini yatagini falan alicaz diye ben demedim alirmisiniz diye
Bekliyorsunuz. Beklemeseniz mont için ağlama krizine girmezsiniz. Onlar hızlı çıkıp biz alıcaz dediklerinden içiniz rahat nasılsa alıcaz dediler diye. Almasalar epey dert ederdiniz bunuda.
Beklentiye girmezseniz daha mutlu yaşarsınız üzülmezsiniz. Evlilikte kapını kapatıp oturmak lafı vardır o kapının ardındakiyle yetinmek lazım.

Mrb kizlar 19 haftalik hamileyim 5 kilo aldim ve haliyle montlarimin hepsi kucuk geliyor annemin durumu cok iyi tek cocugum bunarada eskiden bi dedigimi iki etmezdi kac kere yaninda soyledim anne kucuk gekiyor falan diye alirmisin bana simdi indirimdeler falan dedim ama hep daha ne kadar giyceksin ki falan deyip gecistiriyor esiminde durumu yok ev borcu oduyoruz ben hamile oldugum icin calismiyorum cunku isim geregi hep ayakta olmam lazim zorlandigim icin ara verdim hem borc oduyoruz hem evi gecindiriyoruz ve malum zar zor yetiyor kocamda surekli olsun biraz slkisiriz ama ben sana alicam diyor ama annemin durumu iyi olmasina ragmen almiyor bende dunden beri aglama krizine giriyorum ara ara ben hamilelik yuzunden mi boyle alinganlik yapiyorum yoksa annem hakli mi ?
alıngansın, çocuğunolduğunda anneni babanı daha iyi anlıcaksın.montnedir be, annem benle ağlamış benle gülmüş, yedirmişiçirmiş, onu çok çok çok s eviyorum, dünyam benim annem

Mrb kizlar 19 haftalik hamileyim 5 kilo aldim ve haliyle montlarimin hepsi kucuk geliyor annemin durumu cok iyi tek cocugum bunarada eskiden bi dedigimi iki etmezdi kac kere yaninda soyledim anne kucuk gekiyor falan diye alirmisin bana simdi indirimdeler falan dedim ama hep daha ne kadar giyceksin ki falan deyip gecistiriyor esiminde durumu yok ev borcu oduyoruz ben hamile oldugum icin calismiyorum cunku isim geregi hep ayakta olmam lazim zorlandigim icin ara verdim hem borc oduyoruz hem evi gecindiriyoruz ve malum zar zor yetiyor kocamda surekli olsun biraz slkisiriz ama ben sana alicam diyor ama annemin durumu iyi olmasina ragmen almiyor bende dunden beri aglama krizine giriyorum ara ara ben hamilelik yuzunden mi boyle alinganlik yapiyorum yoksa annem hakli mi ?
Oyy kiyamam hamislikten canim arada banada oluyor annecigin hakli kuzum sonucta o mont bosa gidicek bende idare ediyorum 2 tane hamis pantolonu aldim onla idare edicem sonra gylmez kuzum çünkü

Senin de söylediğin gibi hormonların galeyanina geliyorsun :) annenin söylediği çok yanlış sayilmaz (ne kadar giyeceksin konusunda) ama tavrı çok yanlış .hamile kızını mutlu etmek için bile alabilirdi .kaldı ki benim gibi bazı insanlar :) doğumdan sonra hemen kilo veremiyor ve hamilelikte 2 ay giydiği montu seneye bütün kış giyebiliyor :) maddi durumun bir mont almaya elvermiyorsa kalın ve geniş bir atkı şal türevi birşeyler almaya elveriyordur .montunun üstten bir iki düğmesini tutturabiliyorsan açıkta kalan bebisko kısmına da boynundan sarkittigin atkıyı sarabilirsin idareten. Üzülme ,sıkılma ,çözüm üret ,bebisi de yorma .(not :o kilolarin büyük bir kısmı verildi ,giyilen çuvallar ihtiyacı olanlara büyük bir zevkle verildi)

Baskalarindan birseyler isteyen insanlara hayret ediyorum. Bunu nasil yapiyorlar? Yanlis anlamayin sizi kotulemek degil amacim. Keske ben de yapabilsem ama bunyem kaldirmiyor. Bi kuzenim var evli, o da cok rahat ailesinden bir seyler isteyebiliyor. Esi asgari ucret aliyor kendi calismiyor. Bir suru borclari var ve 600 kira veriyor. Buna ragmen hem markali giyinir hem evinde eksik yoktur. Ben senelerdir calisiyorum ve evimin daha eksigi bitmedi. Bastan ne kadar gurursuz falan derdim ama simdi ciddi ciddi ozeniyorum ne yalan soyliyim...
Hiç özenme. Tüketen değil üreten taraf olmalıyız.

Iki gebeligimdede mont almadım çünki gerçekten doğumdan sonra kullanamayacaksin bir dahaki seneye kilolar gidince bu seferde geniş kalacak üzerinde bir mont için bebiş ı strese sokma kendinide

bn esimin kullanmadigi bi montunu giydim,arkadasimda ayni sekilde yapmisti.
aldigin hersey elinde kalir, zaten 1-2 ay daha mont giyilir sonra bahar geliyor

Evet kizlar sanirim haklisiniz ben bosu bosuna uzmusum kendimi

Bebek icin biraz bisey ayiriyoruz cocugu ciplak gezdircek halimiz yok ya annem daha simdiden ona onu alicam bunu alicam muhabbetinde kayinvalidem ondan beter ama kalkipta kayinvalideme bana mont al diycek halim yok

Kimseye guvenip cocuk dogurmayin size mont almayan torununa mi alacak? Hediye gelen Iki takim pijamayla cocuk buyumuyor bilin istedim.

2 ay sonra bahar geliyor.2 ay için birdaha giyilmeyecek bir monta para verilmezki.Ayrıca ben olsam o montu annem almadı diye üzüleceğime eşim niye alamıyor diye üzülürüm.İnsan ayağını yorganına göre uzatmalı eminim eşinizde çok üzülmüştür bu hissiyatınıza.Ben hamileliğimde iki üç parça şeyden fazla şey almam parasızlıktan değil birdaha giyilmeyecek oluşundan.

annenız sıze bırsey almak zorunda degıl soylemenız bıle bence ayıp kocaman kadınsınız ya evın masraflarından sıkın ucuz yollu bır tane alın ya da hıc beklentıye gırmeyın derım...
benım aılem ben demeden alır bırcok seyı ama asla ıstemem sorsalarda var derım olmasa bıle....
hem daha gebelıgınız cok yenı ayakta bıle olsa calısabılırdınız en azından 32 haftaya kadar bırcok ınsan ekmek ugruna ne sartlarda calısıyor bunu unutmayın lutfen...

biraz abartmış mısınız sanki??
ben aralık da doğum yaptım. yani 40. haftama kadar giydim paltomu. önümü kapatmıyordum o kadar.
bir de anne de olsa istemeyin derim ben. yani ben istemezdim. ne kadar az beklenti o kadar kafa rahatlığı. ben eşlimden bile isteyemem yapımda hiç yok.

32. Haftaya kadar çalıştım. 37. Haftaya kadar çalışan arkadaşlarım var. 19. Haftada bu nazı fazla görüyorum kusura bakmayın. Ama gebesiniz ruh halinizden en çok benim anlamam gerek. Üzmek de istemiyorum. Fakat karnı burnunda sürüne sürüne işe giden kadınlar var. Durumunuz kötü ama hayat müşterek. Çocuğunuza iyi gelecek sağlamak sizin de göreviniz.

Bu arada eşinizin montlarından giyebilrsiniz. Ben 10 kilo aldım eski montumun önünü kapatmadan atkı, kaşkol sararak kullanıyorum. Yoksa 5 beden büyük almanız gerekiyor karnınız çok büyüyor. Hiçbir şeye sığmayacaksınız yakında. Bu kadar kafaya takmayın.

ben de böyle düşündüm de hep ayakta olması gerekiyormuş belki çok etkileniyordu ondan çıkmıştır. ben de 36 haftayı tamamlayıp çıkmıştım. benim işi masa başıydı oturamıyordum :D ayakta yazı yazıyordum 37 yi tamamlayamamıştım artık.

ben de böyle düşündüm de hep ayakta olması gerekiyormuş belki çok etkileniyordu ondan çıkmıştır. ben de 36 haftayı tamamlayıp çıkmıştım. benim işi masa başıydı oturamıyordum :KK70: ayakta yazı yazıyordum 37 yi tamamlayamamıştım artık.

Kiloları verdiniz mi? Ben de şiştim valla:(

Back
X