annem bana küstü!!

annene hobi bulun spor olur gezme olur cocuk gibi sorumluluk verin cok kalabaliktan cikip yanliz kalan kadinlarda oluyor böyle ben bunca seye bunun icinmi katlandim bak yanlizim diyorlar aslida pskolojik destek iyi olurduu ama

Anneniz ailemdeki kadinlara o kadar çok benziyorki. Isiniz zor Allah yardimciniz olsun.
Genelde fazla arkadasi olmayan, hobileri olmayan kadinlarda oluyor bu durum.

Benim annem de beni çok bunalti zamaninda. Hep onun yaninda olmami isterdi. O tv izliyorsa ben onun izledigi programi izlemek zorundaydim. Bi yere gidecekse bende gidecektim. Yapmadigim zamanlar hasta olurdu, küserdi. Kendisi kalp hastasi ve çok kez acile gitmisizdir. Bende benim yuzumden birsey olacak diye her dedigini yapardim.

Siz onun her istedigini yaptikça, arkasi kesilmeyecek. Eline veren kolunu kaptiriyor malesef.

Annenize acilen bi hobi bulun, bahçe olabilir, örgü olabilir, dikis olabilir. Ayni zamanda doktora goturun, stres için.
Ve yavas yavas, bencil olmaya çalisin. Bir kuser iki kuser sonra alisir.

Aynısını eşimizin annesi yapsa eehhh yeter artık der keser atarız da kendi ailemiz olunca yapamıyoruz. Yani tamam annedir özler evladını ama sizinki bunalıma falan girmiş olsa gerek. Ablam evlendi 5dk lık yolda 2, 3 hafta gelmediği olurdu annem bir gün çıkıp sitem etmedi, aynı şekilde bende çok yakınım arada bi şaka yapar unuttunuz beni diye "anne iş güç biliyorsun" deriz biliyorum kızım şaka yapıyorum der geçer. Annenize uğraşacak bişeyler bulsanız kurs, etkinlik vs en azından boş kalıp size sarmaz o_O

Valla aynısını kayınvalideniz yapsa, bu şekilde olmazdı ne tavrınız, ne de olaya bakış açınız.
Annedir hakkı ödenmez vs ama bu annelikten çok bencilik oluyor
Her dediğini hemen yerine getirmeniz sorunu çözmez ki.
Bence öncelikle anneni görme sürenizi biraz uzatın kesin olarak babanızın işbirliğinde
Hastayım vs derse önce babanızı arayıp doğru mu diye teyit ettikten sonra gidin.
Ayrıca bi hafta ablanız bi hafta siz, bi hafta ablanız gitsin.
Ve o süre dışında görüşmeyin uğramayın en azından alışana kadar
Çünkü başka çözümü yok.
Her istediği, istediği an hemen yapılıyorsa kaç yaşında olursa olsun kullanır insan doğası bu

evlada bağımlılık geliştirmek bu işte....nasıl bu derece ilerletmiş bu arkadaş....halbuki çocuklar evlenmiş gitmiş...e evlilikleri de iyi....en özgür olacağı zamanlar...sorumluluklar en aza inmiş....koca da var...tak adamı koluna...al fırsatlardan tatilleri gez...spora git...alışverişe git...şahsen ben öyle yapıyorum:))

o kadar yoruldum ki annemin tavır triplerini çekmekten. bir insan evltları evlendi diye bu kadar mı biter bitirir çevresindekileri, bir anne neden evladının mutluluğuyla mutlu olmaz?? çevreme bakıyorum aileleri aman yavrum siz anlaşın siz mutlu olun evinizde der, benim annem beni mutlu edin siz olmasanız da olur diyor!!

ayrı şehire gelin gittim, ayrı şehir dediğime bakmayın annemle benim evim arası tam 40 dakika. ablam da benimle aynı şehirde evli. bu arada hala eski işimde çalışıyorum, dolayısıyla işim annemlere 15 dk mesafede. bir ihtiyaçları olduğunda koşup gidebiliyorum. hastaneye gitse yalnız bırakmıyorum. eşim genel olarak uyumlu, ne zaman istesem götürür getirir. inanır mısınız şu iki haftada 6 gün görüşmüşüz ki bunun dört günü kalmalı. hesap yaptım son 3 ayda 3 haftasonunun eşimle başbaşa geçirebilmişim. ama yetmiyor yetmiyor YETMİYOR.

anneme göre gurbetteyiz, onu yalnız bıraktık, beddua üstüne beddua alıyoruz. eşim de bunaldı, ablamda eşi de... bitirdi bizi annem, tükendik. akşamdan beri telefonları kapalı. babamınkini de kapatmş. ulaştım babama enneniz kafayı yedi diyor, ona da zindan ediyor hayatı. psikolojik desteği kabul etmiyor. çaresizim çoookk...:KK42:

Ayy yazik size valla.
Tam bir kayinvalide vakasi olmus, ama bu sefer sizin anneniz.
Allah yardimciniz olsun, ama boyle cok zor. Cekilmez.

Arkadaşımın annesi de aynı vaziyette. Allah tan ailesinden ayrı yaşıyor yoksa bir tane arkadaşımla bile görüşemezdim diyor, annesine her gittiğinde sitem ediyormuş, beni yalnız bıraktınız falan diyormuş. Beddua ediyormuş. İş çocuk koşturmaca diye geçiştiriyorlar. Onun annesininde hiç bir hobisi yok arkadaşı yok. İkna etmeye çalışıyorlar kursa falan gitsin diye. Doktora gitmeyi kabul etmiyormuş deli miyim diyormuş hemen. Allah yardımcınız olsun...

Bence çok üstüne düşmeyin bırakın trip yapsın bir kaç gün, siniri geçsin, sonra bir şey olmamış gibi davranın...

Arkadaslar tüm yorumlarınızı okudum. Şöyle bir durum var ki annem maalesef bahsettiğiniz gibi biri değil. Oldukça geniş bir çevresi var akraba arkadaş komşu hiç kesilmez evinden. Altın günleri okuma günleri sabah Kahveler beş çayları bitmez. Benden çok gezer. Arkadaşlarıyla yemeğe gider geziye gider güler eğlenirken. Ama bizi görünce ajitasyon tavan.. tatmin olmuyor.

canım biraz da umursamamayı dene
böyle üstüne düştükçe kaprisleri artar
kaç yaşında annen?
çok mu yaşlı?
ciddi rahatsızlıkları mı var?
yoksa sadece bencil mi?

Tam diyecektim ki üzme anneni.
Şimdi diyorum ki annene söyle üzmesin sizi :)

Benim annem siz huzurlu olun yuvanızda yeter, ben az görsem de olur der.
Milletin annelerine bakıyorum sadece yük evladına, sorun..

Gerçekten sonsuz saygıyı hakeden anneye sahibim.

Benim melek annem.
İnadına da hep üzülür, çeker evladından ya damadından, ya da dünürlerinden :KK14:

Bence açık açık konuş.

Bulmuşsun saygı, sevgi dolu damadı, alttan alan evlatları saçmasapan küslüklerle evladının içine
huzursuzluğu ellerinle koyuyorsun anne.
Kusura bakma ama annelik bu değildir. Anne bencil olmaz.
Kendinden evvel yavrusunu düşünür.

Ben olsam aynen bunları derdim. Düzeltsin kendini canım.

Damadın da saygısını kaybedecek bu şekilde..:KK12:

Arkadaslar tüm yorumlarınızı okudum. Şöyle bir durum var ki annem maalesef bahsettiğiniz gibi biri değil. Oldukça geniş bir çevresi var akraba arkadaş komşu hiç kesilmez evinden. Altın günleri okuma günleri sabah Kahveler beş çayları bitmez. Benden çok gezer. Arkadaşlarıyla yemeğe gider geziye gider güler eğlenirken. Ama bizi görünce ajitasyon tavan.. tatmin olmuyor.

o zaman rest cekiceksiniz.
Beddua etmesine uzuldum cunku kendisine doner.
Cunku haksiz.
Sizin de artik ayri eviniz, sorumluluklariniz var.
Sanki muhtacta siz onu ortada birakiyorsunuz gibi bir durum yok.
Bir kuser iki kuser sonra alisir.
Boyle hayat gecmez bence.
Esinin yerinde olsam isyan bayragini coktan kaldirmistim.

Tam diyecektim ki üzme anneni.
Şimdi diyorum ki annene söyle üzmesin sizi :)

Benim annem siz huzurlu olun yuvanızda yeter, ben az görsem de olur der.
Milletin annelerine bakıyorum sadece yük evladına, sorun..

Gerçekten sonsuz saygıyı hakeden anneye sahibim.

Benim melek annem.
İnadına da hep üzülür, çeker evladından ya damadından, ya da dünürlerinden :KK14:

Bence açık açık konuş.

Bulmuşsun saygı, sevgi dolu damadı, alttan alan evlatları saçmasapan küslüklerle evladının içine
huzursuzluğu ellerinle koyuyorsun anne.
Kusura bakma ama annelik bu değildir. Anne bencil olmaz.
Kendinden evvel yavrusunu düşünür.

Ben olsam aynen bunları derdim. Düzeltsin kendini canım.

Damadın da saygısını kaybedecek bu şekilde..:KK12:

Aynen boyle bir arkadasim var.
Simdi damadin ailesi bile konusmuyor dogru duzgun kadinla.
Herkes kaprisinden bikti usandi.
Damadi da dahil.

psikolojik desteği kabul etmiyorsa tek seçenek var annenizi ablanızla beraber dönüşümlü olarak yanınıza almak.. örneğin gidin onu alın 15 gün - 1 ay sizde kalsın, sonra ablanız alsın biraz da onda kalsın, sonra evine götürün işini gücünü yapsın 15 gün sonra yine alın size getirin.. kabul etmez demeyin, yeter ki söylemesini bilin, mesela;
"annecim gel biraz bize gidelim sana ihtiyacım var, hem gezeriz hem sana değişiklik olur" deyin..
" çok özledim yemeklerini" "çalışıyorum çok yoruluyorum, sen olsan biraz keyfim yerine gelir",
" sıkılırsan ablama geçersin ya da evine geri getiririm seni" falan deyin..

sevgiler..

Aynen boyle bir arkadasim var.
Simdi damadin ailesi bile konusmuyor dogru duzgun kadinla.
Herkes kaprisinden bikti usandi.
Damadi da dahil.

Kimse kimsenin saçma nazını çekmek zorunda değil.
Öz evlat bile bir yere kadar çekerken, el ne kadar dayanır?
Koskoca kadın bunu düşünemiyor mu anlamıyorum.

Kimse kimsenin saçma nazını çekmek zorunda değil.
Öz evlat bile bir yere kadar çekerken, el ne kadar dayanır?
Koskoca kadın bunu düşünemiyor mu anlamıyorum.

Dusunemiyorlar demek.
Ya da yillarca herkes dedigini yapmissa aliskanlik oluyor sanirim.
Bunu kendilerine hak goruyorlar.
Alistiklari gibi devam ediyorlar.

Back
X