• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ben eşim kayınvalidem.offfff

İnsanlardan çok fazla beklentiye girmeyin bence. Ablanız, siz, teyzeniz zaten siz bulunduğunuz şehirde kendi insanınız ile kalabalıksınız.

Diğer yandan anneniz bozulmuş olabilir, tama siz de bozulmussunuz ama bunu birlikte konuşmanız birbirinizi doldurmak oluyor. Yani annem de böyle düşünüyor bende böyle o zaman biz haklıyız diyip sanki kocaya saldırmış gibisiniz.

Anneniz sizi yetiştirdi ve incindiginiz konu görgü nezaket ile ilgili. Aileden alınan terbiye ile ilgili. Siz tabii ki kendi ailenizin düşüncesini doğru bulursunuz. Eşiniz de kendi annesi gibi davranmış zaten. O da kendi aile terbiyesine uygun davranıyor.

Bence hiç sebepsiz kavga gürültü çıkarmışsıniz. İnsanlar size ne kadar saygı gösterirse siz de o kadar gösterirsiniz.

Ben zaten eşim yokken dedim annecim kal yarın birlikte dışarı cıkarız dedim.annemde yok dedi eşin rahat rahat tv izlesin rahatsız etmim dedi.tmm dedim.ama insan evladından değil damadından bekliyor.hani bunlar ufak jest gibi değer görülmesi gibi minik ama mutlu eden seyşerdir

Yani kv nin konuşmaması eşinin geç gelmesi falan ok ama bu takıldığın konu çok saçma. Oyun mu bu? Damadım bana kal desin ama ben anlayış gösterip gençlere rahatsızlık vermeyeyim diye kalmayacagim. Karşılıklı jestleselim.

Kv belli annenle başbaşa vakit geçirmek sohbet etmek istediğini düşünmüştür. Ve eşin; erkekler bizim gibi ince yaradılışlı değiller ve bazıları bildiğin odun.belki yol yordam bilmiyordur eşine bakma sen kal deseydin. Daha üç aylık evlisiniz. Zamanla daha da oturacaktır herşey. Umarım herşey düzelir. Bu sefer konuşarak halledin bence küsmek hakkınızı bu durum tekrar ederse ona bırakın.

Bir ben mi Kv yi aman kalsın annesi ile Baş başa otursun diye bahane uydurmuş gibi hissettim

Annenle otur diye kalkmışlar işte

Eşine de istediğini açıkça söyle akşam erken gel yemeğe de mesela ya da sofrayı kurayım mı geliyor Musun de

Annemi davet etseydi garip bir beklenti ben annenle kalayım daha garip

Annem de gece burada kalacak diyecektin annen sizin evi yemezdi

sen gidip Ablanda kalacağına annen ile otururdun sizin evde

Eşin de ta gündüzden gideceğim diye tutturan annenin davet beklediğini düşünmemiştir

Hadi siz gençsiniz,yeni evlisiniz,cahilsiniz bu konularda diyelim
Annenin yaptığı çok yanlış...alınsa bile bunu sana belli etmemeli...eğer sen bozulduğunda seni rahatlatacak şeyler söyleseydi olay büyümezdi...resmen körüklemiş...

Uff ne pis insanlar .
Böylelerini görünce şiddet eğilimim artıyor .
Sakın geri adım atma pis mendebur !

Şahsen 3 ay sonra annem yanıma gelecek kv bilmem ne hic kimseyi cagirmam. Annemle basbasa kalip guzel anı yasarim. Evlendikten sonra eskisi gibi her an annen yanında olamiyor maalesef :KK61:

belki görgü bilmiyorlardır.yani bazı insanlar böyledir. ama yinede cok takılmıssınız
cunku sizin oranın sıcaklıgı esinizin ailesinden farklı oldugu için garipsiyor olabilirsinz.
bizim de kendi ailem ve esimin arasında böyle farklar var

bide sana gelan misafire aksam beraber yemek yiyelim teklifi yanlıs olur diyede düsünmüs olabilir .

ben senin durumunda olsam annemlersimle olmak isterim yemektede sonucta sana gelmiş

Ben zaten eşim yokken dedim annecim kal yarın birlikte dışarı cıkarız dedim.annemde yok dedi eşin rahat rahat tv izlesin rahatsız etmim dedi.tmm dedim.ama insan evladından değil damadından bekliyor.hani bunlar ufak jest gibi değer görülmesi gibi minik ama mutlu eden seyşerdir
birgünde izlemeyi versin kızının evine aylar sonra gelmiş

fazla beklenti içinde misin,senin evin sen kal de eşine ne gerek mi var vs vs bilmiyorum

ama çıkardığım sonuç,analı oğullu pek kaba insanlara denk gelmişsin.

slm kızlar hemen konuya girmek istiyorum.
Evliyim.ailem uzak şehirde 700 km.annem geldi.ablamda kalıyor.benim evime evlendiğimizden beri ilk gelişi 3 aylık evliyim sonuçta normal.kayınvalidemle karşılıklı oturuyoruz.annem gelince onuda çağırdım görümcem ve kızıyla birlilkte ayıp olmasın annesi gelmiş bizi çağırmadı demesinler diye.ama annem sabah 11 de geldi onlara 2-3 gibi gelirsiniz çay pasta yaparız dedim.biraz annemle hasret gidereyim ddiye.geldiler.normalde de hiç sohbetleri yok.evlilik programlarına meraaklı kayınvalidem .sohbet yok açıyım da izlesin filan diye.diğer görümcem de öğretmen.2 saat geçti x okuldan gelir şimdi biz kalkalım diyip kaltılar.anneme ne bizede buyurun gelin demek de yok evde sohbette yok.ki öğretmen olan çocuk mu o gelecek diye kalkıyolat.oda gelsin bana katdesinin evi burası bozuldum.ben nezaketen cagrdım sizde nezaketen akşam birllikte yemek yiyelim diyin ne olacak yarım elma gönül alma.kadın misafir sonucta. Neyse onlar kalkınca eşimi aradım annem kalkıcak musaitsen bi hg demek için uğra dedim.evle iş arası 200 metre.kalkmasın annen dedi akşam otururuz.ben bırakırım dedi.tmm dedim.
E akşam oldu.bi türlü gelemedi saat 9 da geldi.yemeğe bekledik.ki normalde hiç 9 da gelmez.işide yoktu biliyorum. 1 saat birlilte oturduk.hadi teyzenlere gidelim anneni oraya götürelim dedi.o an çok idrak edemedim.aa tmm olur dedik annemde bende.gittik teyzemde oturduk.dönüşte annemi bırakıcaz ablama.kibarlıktan da olsa anneme bizde kal demesini bekledim ki annem zaten kalmaz.bunlar hoş tutmaktır karsındaki insanı.bende annemle kalıyım dedim bu gece.tmm dedi.biz ablama geldik.
Annemlesohbet ettik.meğer annemde aynı seylere takılmış.annem baya üzüldü.e bende etkilendim sonuçta.eşime daldım.hepsini söyledim.zerre kendinde kusur bulmadı.kötü konuştuk. Ben annem yüzünden eşimle kötü olmuş gibi oldum.abarttık mı yanlış mı düşündük analı kızlı.
Abartmissiniz anali kizli.esin simdi annene gicik gidecek durduk yere.

bence kv konusunda bişey yapamazsınız.gidip de neden davet etmedin denilmez. bu yaşa kadar bu fikir oturmamışsa bundan sonra da olmaz. ama eşine kırılmakta haklısın. ben olsam sürekli arayıp eve gelmesini isterdim. anneme nezaketen de olsa biz de kal de derdim. ben dedim ama senin rahatın kaçmasın diye kalmak istemedi diye belirtirdim. eşine kızmakta haklısın ama sen de uyarsaydın keşke. anneye ayıp olmuş. bari bugüne davet edin yemeğe siz de kalsın biraz da .

Kayinvalide için bişey diyememde eşin dusunememis olabilir erkelerden boyle ince fikirler beklememek gerek sen yönlendirseydin keşke ilk evlendiyimizde benim eşim de bilemezdi çoğu şeyi şöyle de böyle yap derken öğrendi bazı şeyleri

slm kızlar hemen konuya girmek istiyorum.
Evliyim.ailem uzak şehirde 700 km.annem geldi.ablamda kalıyor.benim evime evlendiğimizden beri ilk gelişi 3 aylık evliyim sonuçta normal.kayınvalidemle karşılıklı oturuyoruz.annem gelince onuda çağırdım görümcem ve kızıyla birlilkte ayıp olmasın annesi gelmiş bizi çağırmadı demesinler diye.ama annem sabah 11 de geldi onlara 2-3 gibi gelirsiniz çay pasta yaparız dedim.biraz annemle hasret gidereyim ddiye.geldiler.normalde de hiç sohbetleri yok.evlilik programlarına meraaklı kayınvalidem .sohbet yok açıyım da izlesin filan diye.diğer görümcem de öğretmen.2 saat geçti x okuldan gelir şimdi biz kalkalım diyip kaltılar.anneme ne bizede buyurun gelin demek de yok evde sohbette yok.ki öğretmen olan çocuk mu o gelecek diye kalkıyolat.oda gelsin bana katdesinin evi burası bozuldum.ben nezaketen cagrdım sizde nezaketen akşam birllikte yemek yiyelim diyin ne olacak yarım elma gönül alma.kadın misafir sonucta. Neyse onlar kalkınca eşimi aradım annem kalkıcak musaitsen bi hg demek için uğra dedim.evle iş arası 200 metre.kalkmasın annen dedi akşam otururuz.ben bırakırım dedi.tmm dedim.
E akşam oldu.bi türlü gelemedi saat 9 da geldi.yemeğe bekledik.ki normalde hiç 9 da gelmez.işide yoktu biliyorum. 1 saat birlilte oturduk.hadi teyzenlere gidelim anneni oraya götürelim dedi.o an çok idrak edemedim.aa tmm olur dedik annemde bende.gittik teyzemde oturduk.dönüşte annemi bırakıcaz ablama.kibarlıktan da olsa anneme bizde kal demesini bekledim ki annem zaten kalmaz.bunlar hoş tutmaktır karsındaki insanı.bende annemle kalıyım dedim bu gece.tmm dedi.biz ablama geldik.
Annemlesohbet ettik.meğer annemde aynı seylere takılmış.annem baya üzüldü.e bende etkilendim sonuçta.eşime daldım.hepsini söyledim.zerre kendinde kusur bulmadı.kötü konuştuk. Ben annem yüzünden eşimle kötü olmuş gibi oldum.abarttık mı yanlış mı düşündük analı kızlı.
bu konu bir tek bana mı inginç geliyor bilmiyorum. kaç aydır annenizi görmüyorsunuZ, ilk kez evinize gelecek konuşacak özel şeylerniz vardır belki;neden kv yi de davet ediyorsunuz ki.. kvde de belki benim gibi düşünüp anne kızı yalnız bırakayım demiştir. eşiniz de kötü düşünse akşama da kalsın ben bırakırım demezdi bence.. yani bana biraz abartıyorsunuz gibi geldi tek derdiniz bu olsun inşallah..

Normal olan tatlı tatlı konuşmamdı belki hak verecekti amaa.laz damarım attı sinirden küp oldum.ve olay patladı.

laz olunca haklı taraf olmuyorsun.
kv kim görümce kim? gelmişler oturmuşlar annenle aşk yaşayacak halleri yok. belli ki öküzler ince düşünememişler. sen de akşam annenle kalınca gazı almış kocana atmışsın.
benim annem de yapar bazen kocan şunu yanlış dedi kocan bunu böyle yaptı die. ben hiç sallamam he anne öyle işte der sustururum. gazına gelip de niye kocamla kötü olayım ki?
bir de çocuk musun sen annem gidene kadar ablamda kalayım ile yatakları ayırayım da gör aynı şey. ablanı özlediğin için kalırsın amenna da ders vermek için kalmak ne demek??
neyse hadi yeni evlisin evlilik mevzusunda cahilsin belli. git evine kocanla düzgünce konuş. aileleri işin içine katmadan tartışmayı da öğrenin bi zahmet.

Şahsen 3 ay sonra annem yanıma gelecek kv bilmem ne hic kimseyi cagirmam. Annemle basbasa kalip guzel anı yasarim. Evlendikten sonra eskisi gibi her an annen yanında olamiyor maalesef :KK61:
aynen yani, ne isin var kaynanayla bosver iyi gelini oynamayı kimse iyi gelin demez emin ol sorsak kaynanaya

daha bunları tecrubeyle yaşayıp ögreneceksın ,

ama kocanla tartışmana hiç gerek yoktu , bir dahaki anneın gelişine asla onları çağırmazdın sen ablana giderdin ,annen sizde kalmaya gelirdi o ev senınde evin sen de kalabilirdi annen , bazı ınsanlar böyle düşüncesiz olabiliryor , ama birdaha sen nasıl davranırsan bende senın annene öyle davranacam deme , nasıl davranman gerekiyorsa öyle davran , kimseyede dillendirme ,

biz bu tecrubeleri 10 sene sonra ancak ögrenebildik , bu sitenin bu güzel tarafı var çabuk tecrube sahibi olabiliyorsun.

farkli kulturlerde insanlar bir araya gelince gercekten konusacak hicbisey bulamiyorlar bazen erkek tarafi olmanin rahatligida oluyor biraz nedense cok ince dusunmussunuz cok uzulursunuz boyle herseyi dusunmelerini jest yapilmasini beklerseniz esinizde dahil, ben annenizin bunu size yansitmasini hic dogru bulmadim rahatsiz olduysa birdahaki sefere oda ona gore davranabilirdi esinizde bir saygisizlik yapmamiski her erkek cok ince dusunemez bunlari esinize yansitmanizda yeni evli olmanizin verdigi tecrubesizlik boyle seyler yuzunden huzurunuzu bozmayin derim

Back
X