Annem beni anlamıyor

cancangunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
706
745
103
39
Bir buçuk yıllık evliyim. Baban yıllar önce vefat etti. Annem ben ve kardeşim sıkıntılı günler geçirdik. Ben onlara aşırı düşkünüm. Annem emekli. Kardeşim daha küçük. Lisede okuyor.Mutlu bir evliliğim var çok şükür. Eşim ve ben çalışıyoruz. Maaşlarımız fena değil. Annem beni büyüttü okuttu. Allah razı olsun. Evlenirken durumu olduğunca bişeyler yaptı. Ama büyük bir çoğunluğunu ben kredi alarak yaptım. Halada yüklü krediler ödüyorum. Annemin şöyle bir problemi var gereksiz para harcıyor. Keşke olsa da harcasa ama bunu kredi kartı ile yapıyor. Eve eşya alıyor. Sürekli misafir ağırlamak istiyor. Sürekli bir harcama halinde. Neticede emekli maaşıyla geçiniyor. Kaç defa kredi aldı. Her krediyi bir öncekinin borcunu kapatmak için aldı. En son kredi vermeyince ben yüklü bir miktar cektim onun için. Ama dün öğrendim ki yine kredi almış.Çıldırmak üzereyim. Üzülüyorum. Aylık onlara 300-400 bazen daha fazla yardımcı olmaya çalıyorum. Ama benimde yok ki. Kardeşim daha küçük. En çok ona üzülüyorum. Anneme bişey dediğimde kızıyor alınıyor. Seni ilgilendirmez borç benim borcum ben senden bişey istemiyorum diyor. Doğru istemiyor . Ama biliyorum yakın bir süre sonra hiç birini ödemeyecek. Elindeki maaşa da el koyacaklar. Anlamıyor bi türlü. Bana pahalı pahalı hediyeler alıyor. Anne diyorum alma bak ödeyemiyosun. Bu sefer küsüyor,kızıyor Bana sürekli benim evimin eksiklerini sayıyor. Anne benim durumum yok ben alamıyorum diyorum. Sizde çok cimrisiniz , kocan çok cimri diyor. Benim durumumun olmadığını gerçekten anlamıyor. Kardeşimin harçlığa ihtıyacı olur diğer çocuklara özenmesin diye ben kendimden kısıyorum. Ona vermeye çalışıyorum. Eksiği olmasın diyorum, ona almaya çalışıyorum.Hayatta benden başka destek olabilecek kimseleri yok. Onlar benim herşeyim. Ve onları gerçekten çok seviyorum.Ama bu durum eşimle de sorun yaratmaya başladı. Ne desem ne yapsam bilemiyorum şaşırdım kaldım.

Annenin maaşı varmış koca kadın ayağını yorganına göre uzatsın ders alması lazım sen elinden geleni fazlasıyla yapmışsın, maaşına el konulunca kardeşine bakamayınca belki biraz değişir ama eşinle aranı bozma bu sebepten siz de bi ailesiniz sizin de geçiminiz var, annenin maaşı olmasa anlarım ama var.

maaşına haciz gelince anlayacak heralde..sende bir süre para vermemeye çalış..iyice sıkışsınlar..annenin dikkatli para harcamasını öğrenmesi lazım...

Sen güzel ve net bir dille annene "bundan sonra sana karışmıyorum. Fakat eğer maaşına birşey olursa, kredi kartı ve almış olduğun kredilerin borçlarını ödeyemezsen benden herhangi bir destek bekleme, benim durumum yok yorganıma göre ayağımı uzatıyorum, sen de bunu başarmasını bileceksin. Bana karışma diyorsan da dediğin gibi olsun, sana karışmıyorum" dersin.

Gün gelip dara düştüğünde de elini uzatmayacaksın. Bu kadar basit. Eşinle tabii ki sorun olur, çünkü ortada sorumsuzca bir harcama söz konusu. Eğer annen sorumlu bir şekilde harcamalar yapıyor olsaydı, senin vermiş olduğun desteği eşin de desteklerdi diye düşünüyorum. Ama annenin tutarsız davranışları eşini de rahatsız ediyordur. Siz iki kişi çalışıp harcamalarınıza dikkat ettiğiniz halde annenin sadece bir emekli maaşı ile dikkat etmemesi ve kredi çekmesi hakikaten vahim bir durum...

Psikolojik problemler "tutarsız harcama yapmalar" ile başlar.
Bilginiz olsun diye söylüyorum...

Allah yardımcınız olsun.

Bazı evlatlar annelerinin annesi olmak durumunda kalıyorlar maalesef. Olgunlaşmak yaştan bağımsız bir şey. Çok zor işin, ama anne bu atamazsın satamazsın. İyi bir anını yakalayıp sitemsiz bir şekilde derdini anlatmaya çalışsan..

boyle her sıkıştığında yardıma koşarsan tabii ki paranın değerini bilmez..
bi şekilde ödeniyor çünkü..
benim annemde çok zorluk çekti hala çekiyor ama kredi kartından evde yiyecek bişey kalmasa yine kullanmaz idare ederim der...
bence biraz anlayana kadar elinizi çekin bakalım ne yapacak

Benimd yok diyorsun.Aylık Onlara 400 tl bazen daha fazla yardım ediyorum diyorsun.İstek farklı şeydir,ihtiyaç ayrı.Annenizin ki istek.Sizinde madem eksikleriniz var.Anneye keyfi vereceğinize ayda 400 lira taksitle kendi ihtiyaçlarınızı alın bence.

Yani bence, eşiniz cimri degilken annenizin oyle görmesi boyle gereksiz harcamalar yapmasi bana psikolojik bozukluklari animsatti.
Bir doktora mi götürseniz çaktırmadan en azindan

madem öyle diyor onlara aylık verdiğin parayı verme bir kenarda biriktir.
anlattığına göre sıkışacak ve o zaman verirsin.
koca kadın, senin parasının hesabını yapman belki zoruna gidiyordur.
elini çekme ama biraz çekmiş gibi yap, kendini idare etmeyi öğrenir böyle böyle.

Verme haciz gelsin
Bir musibet bin nasihatten iyidir
Önce bi görsün bunu, seni dinleyecek gibi değil çünkü

Verme haciz gelsin
Bir musibet bin nasihatten iyidir
Önce bi görsün bunu, seni dinleyecek gibi değil çünkü

@cansem89 yukarıda ki Cekirgee 'nin yoruma aynen katılıyorum ve şunu da eklemek istiyorum ki böyle hesapsızca harcama yapan insanların gerkeçten sıkışması gerekiyor ki "ben ne yaptım" diye bilsinler. Değilse ufak ufak siz onun açığını kapattıkça öyle biryerden patlak verir ki kendi evinin içini bile darma duman eder. Bu arada umarım çektiği kredilerde kefil siz değilsinizdir. Eğer öyle ise daha çok başınız ağrır.

sen neden kredi çekip eline verdin tatlım bu saatten sonra bu knuyu açsan oolur ki bırak ödeyemez duruma gelsin azar azar kesildin maaşından annendeki bu boşluğu doldurmanın bir yolu olmalı ya torun baksın ya bri iş bul madem para pul çok seviyor ya da tarla tapan birşey al borçlar bitince nasılsa borç ödüyosunuz yani bir 5-10 daha kasıp yapın, üsütne bir de kütük ev... yazın gitsin orada oyalansın salçadır üzümdür komşudur falan hiç değilse seninenin 6 ayı uzak kalır alışverişten bol bol sizi ağırlasın dursun salçalarını satsın ne bileyim hayatında renk yok kadının belli ki .... aklıma başka şey gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…