Aslında durum daha farklı?

Siz bazı mesajlara evli, bazı mesajlara bekar gibi yazıyorsunuz, sanırım eşinizden ayrılmıştınız. Hala kv, görümcem yazmanız tuhaf geldi, benim eş ailesine nefretim büyük anlaşılan, normal olan sizinki mi benimki mi bilemedim. Onları affetmek istiyorum ama affedemiyorum her gün yaşanan kavgaları kendi içimde tekrar yaşıyorum ve bunu unutmak istiyorum konu dışı oldu ama çözümü bilen varsa bana da yazabilir…
Onlar severek ayrıldılar bence o yüzden bu fark.

Siz bazı mesajlara evli, bazı mesajlara bekar gibi yazıyorsunuz, sanırım eşinizden ayrılmıştınız. Hala kv, görümcem yazmanız tuhaf geldi, benim eş ailesine nefretim büyük anlaşılan, normal olan sizinki mi benimki mi bilemedim. Onları affetmek istiyorum ama affedemiyorum her gün yaşanan kavgaları kendi içimde tekrar yaşıyorum ve bunu unutmak istiyorum konu dışı oldu ama çözümü bilen varsa bana da yazabilir…
Su an bekarim, ✌️

Bizim evliligimizin bitisi oyle cinayet romanlari gibi olmadi, severek saygimizi koruyarak bitirdik, su anda da yakin arkadaşız, dostuz. 2 bebegimiz var, kendi ailem eski esimi halen damat olarak agirliyor yeri geldiğinde (cekirdek ailem ve büyük ailem) ama ben kayinailemin yuzune bakmiyorum 7'den 70'e.

Ama hem cocuklarimin hem de artik dostum diyebildigim eski esimin hatirina lafta, sozde, yeri geldiginde halen kayinvalide/gorumce gibi sifatlari kullanirken saygimi koruyarak kullaniyorum, arada 2 cocuk var iken malum bosansanda o insanlar hayatinin sonsuza dek parcasi olmaya devam ediyor, kizgin miyim onlara evet ama icimdeki bu mok dovusunu disima yansittigimda uzulen sadece cocuklarim oldugu icin vazgectim kavgadan gurultuden tabi bu benim kolay unutan yapimlada cok ilgili.

Ha bir de kullandigim antidepresan guzel kafa yapiyor 🤣🤣

Su an bekarim, ✌️

Bizim evliligimizin bitisi oyle cinayet romanlari gibi olmadi, severek saygimizi koruyarak bitirdik, su anda da yakin arkadaşız, dostuz. 2 bebegimiz var, kendi ailem eski esimi halen damat olarak agirliyor yeri geldiğinde (cekirdek ailem ve büyük ailem) ama ben kayinailemin yuzune bakmiyorum 7'den 70'e.

Ama hem cocuklarimin hem de artik dostum diyebildigim eski esimin hatirina lafta, sozde, yeri geldiginde halen kayinvalide/gorumce gibi sifatlari kullanirken saygimi koruyarak kullaniyorum, arada 2 cocuk var iken malum bosansanda o insanlar hayatinin sonsuza dek parcasi olmaya devam ediyor, kizgin miyim onlara evet ama icimdeki bu mok dovusunu disima yansittigimda uzulen sadece cocuklarim oldugu icin vazgectim kavgadan gurultuden tabi bu benim kolay unutan yapimlada cok ilgili.

Ha bir de kullandigim antidepresan guzel kafa yapiyor 🤣🤣
Yani bu aynı zamanda bir başetme şekli ve işe yarıyor gibi görünüyor.

Kesinlikle, böyle bir duygusal yapim oldugu icin fazlasiyla şanslıyım 🙄
Evlilik değil, ama başka türden bir ilişkide yaşanan anormal şeylere tampon olarak kullandım bunu.
O kişinin kendi doğasına ve zararına bir set koyup, ilişkiyi bir sıfata indirgiyorsun. Ve o sıfatta saygıyı tek taraflı bozmadan yoluna devam ediyorsun.
Uzun süre de başarılı olduğumu zannettim. Bir noktada elimde patladı. Çünkü düzeltmek için hiçbir şey yapmamışım. Aynı ortamda ve yapılanlara aynı pozisyonda kalarak bunu devam ettirmeye çalışmak kendine zarar vermek oluyor.

Ancak iletişimi kesmişken bunu yapmanız/ yapabilmeniz bence çok sağlıklı bir şey. Savaşı devam ettirmemek en güzeli. Ben savaşmıyorum. Cephede yokum demiş oluyorsunuz.

Bende hiç kimsenin evinde bir geceden fazla kalmam. O da bana zulüm gibi gelir. Ki birinin evinde kalmam sene de bir iki defa yaşanacak bir durumdur. Ben evimi, yatağımı çok özlerim. Eşim asla kimsenin evinde kalmaz. Farklı bir şehire gitmek durumunda kaldığımızda yakınlarımızda değil otelde kalırız. Nezaketen davet edildik diye gidip kimsenin evinde kalmayız. Bizde yatılı misafir istemeyiz.
Kesinlikle tüm yazdıklarınıza katılıyorum 💯 👍🏻

Evlilik değil, ama başka türden bir ilişkide yaşanan anormal şeylere tampon olarak kullandım bunu.
O kişinin kendi doğasına ve zararına bir set koyup, ilişkiyi bir sıfata indirgiyorsun. Ve o sıfatta saygıyı tek taraflı bozmadan yoluna devam ediyorsun.
Uzun süre de başarılı olduğumu zannettim. Bir noktada elimde patladı. Çünkü düzeltmek için hiçbir şey yapmamışım. Aynı ortamda ve yapılanlara aynı pozisyonda kalarak bunu devam ettirmeye çalışmak kendine zarar vermek oluyor.

Ancak iletişimi kesmişken bunu yapmanız/ yapabilmeniz bence çok sağlıklı bir şey. Savaşı devam ettirmemek en güzeli. Ben savaşmıyorum. Cephede yokum demiş

Yaş aldikca olgunlastikca insan zaten kavgadan da yoruluyor, ben icimdeki muhasebemi çözdükten sonra, vicdanimda rahat olduktan sonra karsidaki kisi bana bisey demis dememis, bana saygi duymus duymamis hic onemi kalmiyor, araya koca bir duvar oruyosun o duvarin ardinda kendi kendine debelenip duruyor ki bu da aslinda benim savasarak alacagim keyiften daha cok keyif veriyor bana.

Siz geçen sene 2 ay annesinde kalan üye misiniz? O zaman da evinize dönün demiştik. Bu sene yine gitmişsiniz. Gitseniz bile 1 hafta kalın dönün. Anneniz belli ki kaldıramıyor
Nee 2 ay mı 😮 ben maksimum 15 gün kalırım onda da asker gibi gün sayarım,benimkiler de sıkıntılı ama yılda bir kere çocuklarım için giderdim onda da 7-8gün kalır dönerdim,bu yıl ara verdim gitmeyeceğim.

Yok valla hiç kimsenin öyle bir mecburiyeti yok. Evime gelmesini istemediğim insana gayette hissettiririm. Evim benim özel alanım. İstemediğim, hoşlanmadığım hatta istediğim ama misafirliğini uzun bulduğum, misafirliği arsızlığa dökmüş insana memnuniyetsizliğimi belli ederim. Evladım, anam, babam, kardeşim fark etmez. Misafirlik 3-5 gündür. Koca bir yaz kimse evimde kalamaz. Kimsede sırf çocuk doğurdu diye ömür boyu, kazık kadar insanların yukünü, stresini çekmek zorunda değil. Ayrıca merak ettim, siz evin mutfak masrafına destek sağlıyor musunuz bu sureçte? Ve şahsi isteklerinizi, çocuğunuzun ihtiyaç ve isteklerini kendiniz mi karşıliyorsunuz yoksa anne babanız mi?
Bizde alıyoruz market ihtiyaçları vs.. almıyoruz dersem yalan olur

evet geliyorum ama isteksiz bir şekilde geliyorum mutlu değilim. Sadece dış etmenler var burada sadece anneniz istemiyor gitmeyin olayı mı sizce Allah aşkına? Bu evde sadece annem mi yaşıyor ben gelirken sadece annemi görmeyemi geliyorum yani bu evde başka kimse yokmu. ayrıca babam çok ısrarcı oluyor dış etmenlere maruz kalıyorum sırf bu yüzden psikolojim çok kötü bende keyfimden gitmiyorum eleştirmeyi bırakın bana yalvarıyor babam gel diye özlüyorum diye bakın bilip bilmeyen yorum yapmayın lütfen suçlamayın.. ben buraya geliyorum birşey yapmıyorum olayı değil... kaldıramıyor evet bir sorun var bunun farkındayım zaten bu olaylar yaşandığı için gelmekte istemiyorum buraya gelirken de mutlu bir şekilde gelmiyorum kii hep tedirgin hep endişeli sizce burada tek hatalı ben miyim insan babasının evine giderken huzurlu bir şekilde gider ama o yok ne yazık ki.......sırf bu yüzden bakın eşimlede tartışıyoruz ona annem bizi istemiyor dedim açık açık rahatsız oluyor dedim oda bana yaaa öyle şey olurmu sen şimdi dönersen buraya babana ayıp etmiş olursun dedı gerçekten buraya gelmiş olmam benim suçum mu sizce
Yok benim suçum

Senden mi öğrenicem yazım kurallarını sen kimsin ki benim kendi düşüncem isteyen bakar istemeyen bakmaz evet merhamet etmek onlara iyi bakmak güzel birşey ama bana göre tamamen hijyen gerektiren bir durum.. yani benim kendi fikrim bana katılanlar da olabilir katılmayanlar da
Hijyen deyince de sen gerçekten

Kızlar bu konu sahibi burda kafa buluyo milletle. Başka açıklaması olamaz yani. yazmayın şuna kendi kendini yesin dursun

Ben gereken herşeyi yapıyorum bilip bilmeden konuşmayın tabiki misafir değilim bende gereken yerlerde yardımcı oluyorum ama sonuçta uzak bir mesafeden geliyorum bu ben ya da bir başkası farketmez kimse evindeki bir insana bu şekilde davranamaz kendi evladın bile olsa her zaman güleryüzlü ve anlayışlı olmak zorundasın bu benim için değil evine gelen herkes için aynıdır siz bunu anlamıyorsunuz tutturdunuz evet siz pissiniz kadın istemiyor kadın beni pis olduğum için istemiyor olayı değil bu birşeyleri kaldıramıyor olabilir kendince haklı olabilir ama tek bir gerçek var kimse evinde kalan bir insana bu şekilde davranamaz zaten insanlığa yakışmaz.. tamam benim yanlışım olabilir hatam olabilir ama bu kadar insana yansıtılmaz bir daha o insan senin evine nasıl gelsin gelir miki??
E geliyosun ama gelip bi de gitmiyorsun

Back
X