- 26 Ocak 2011
- 706
- 745
- 103
- 39
- Konu Sahibi cancangunes
Bir buçuk yıllık evliyim. Baban yıllar önce vefat etti. Annem ben ve kardeşim sıkıntılı günler geçirdik. Ben onlara aşırı düşkünüm. Annem emekli. Kardeşim daha küçük. Lisede okuyor.Mutlu bir evliliğim var çok şükür. Eşim ve ben çalışıyoruz. Maaşlarımız fena değil. Annem beni büyüttü okuttu. Allah razı olsun. Evlenirken durumu olduğunca bişeyler yaptı. Ama büyük bir çoğunluğunu ben kredi alarak yaptım. Halada yüklü krediler ödüyorum. Annemin şöyle bir problemi var gereksiz para harcıyor. Keşke olsa da harcasa ama bunu kredi kartı ile yapıyor. Eve eşya alıyor. Sürekli misafir ağırlamak istiyor. Sürekli bir harcama halinde. Neticede emekli maaşıyla geçiniyor. Kaç defa kredi aldı. Her krediyi bir öncekinin borcunu kapatmak için aldı. En son kredi vermeyince ben yüklü bir miktar cektim onun için. Ama dün öğrendim ki yine kredi almış.Çıldırmak üzereyim. Üzülüyorum. Aylık onlara 300-400 bazen daha fazla yardımcı olmaya çalıyorum. Ama benimde yok ki. Kardeşim daha küçük. En çok ona üzülüyorum. Anneme bişey dediğimde kızıyor alınıyor. Seni ilgilendirmez borç benim borcum ben senden bişey istemiyorum diyor. Doğru istemiyor . Ama biliyorum yakın bir süre sonra hiç birini ödemeyecek. Elindeki maaşa da el koyacaklar. Anlamıyor bi türlü. Bana pahalı pahalı hediyeler alıyor. Anne diyorum alma bak ödeyemiyosun. Bu sefer küsüyor,kızıyor Bana sürekli benim evimin eksiklerini sayıyor. Anne benim durumum yok ben alamıyorum diyorum. Sizde çok cimrisiniz , kocan çok cimri diyor. Benim durumumun olmadığını gerçekten anlamıyor. Kardeşimin harçlığa ihtıyacı olur diğer çocuklara özenmesin diye ben kendimden kısıyorum. Ona vermeye çalışıyorum. Eksiği olmasın diyorum, ona almaya çalışıyorum.Hayatta benden başka destek olabilecek kimseleri yok. Onlar benim herşeyim. Ve onları gerçekten çok seviyorum.Ama bu durum eşimle de sorun yaratmaya başladı. Ne desem ne yapsam bilemiyorum şaşırdım kaldım.