Annem beni anlamıyor.

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
Merhaba hanımlar.
Biraz uzun olacak ama sadece dertleşmek istedim.
31 yaşında 1 oğlu olan biriyim. Oğlum 1 e başladı.ben çalışıyorum.
Annem bizimle yaşıyor.
Size bir günümü anlatayım.haftanın 6 günü çalışıyorum pazar tatil.
Haftanın 4 günü 8 saat.diğer 2 gün 12 saat çalışıyorum. Sabah 6 da kalkıp oğluma beslenme +kahvaltı hazırlıyorum. 6 30 da onu kaldırıp annemi de kaldırıp çıkıyorum evden.
Annem yedirip okula götürüyor öğlen alıyor. Okul yarım gün.
Eşim derslerini yaptırıyor evde olduğu günler.temizliğe de yardım ediyor.
Olmadığı günler ben koşa koşa eve geliyorum. Çünkü annemde çocuk gibi. Oğlumla anlaşamıyor inatlaşıyor.eve geldiğimde de ev süpür ortalığı topla
Varsa dersini yaptır.yemek yoksa yemek yap ertesi güne.yani kısaca çokk yoruluyorum.
Annemin evi var.ama yalnız kalmak istemediği için ya bende yada kızkardeşimde kalıyor.(geçimini Vs biz sağlıyor uz. Evinin taksitleri var)
Kızkardeşimde yeni hamile. Sorunlu geçiyor. Zorla çalışıyor.
Eşi de uzaklaştırma almış ;( sebebi belli değil.kurumda baya kişi var aynı durum da. bisürü de borçları var.sıkıntı stres içinde ler. Tabiki bizde.ama bunu anneme söylemedik.
Rabbim feraha erdirsin.
Gelelim bugune...rahmetli anneannemin kuzeninin torunu kız veriyor.Nişanları var.Vay allah sen neden gitmiyorsun. Ya diyorum sen git.bak nişan düğün olsa giderim.ki gerçekten giderim.
Geçen gün dedi gitmeyeceğimi söyledim. Dün arkadaşının yanında yine dedi.yine dedim erken çıksmassın sen.ben yorgunum. Arkadaşı dedi x sen gitsen yeter nişan sonuçta. Bugun yengemle konuşmuş'geldi diyorki yengen diyorki gitsin ayıp olur.ya varya çıldırdım. Kuzenim gidiyor muş.kuzenim ev hanımı.ayrıca bayramlarda Vs hiç gitmiyor ziyarete. Ya sanki hayatıma ne yapacağıma onlar karar veriyor.Yıllardır annem böyle. Kendi akrabalarından biri evlensin düğün mevlit hiç farketmez son derece baskı yapıyor gidilecek buraya.kardeşim şehir dışında ona pek işlemiyor ama ben tüm akrabalarla aynı yerdeym.bezdim yeminle.bu kadar mı anlayışşsız olunur.zaten bayramlarda Vs severek gittiğim insanlar. Ama 1 gün tatilin var.evim büyük iş dolu. Çamaşır bulaşık.eşim çocuğum.
Hafta içi zaten biryere gidemiyoruz dersler iş güç.bidaha benim akrabalarımı bişeyime çağırma falan.yav bu kadın ne kadar bencil.babamın akrabalarının birşeyi olsa hiççç umursamaz baskı yapmaz.gidersek gideriz gitmesek olmqz ayıp olur der orda durur.ya sanki ona gitme mi dedim ben.tartıştık ağladı.sonra da çıktı gitti.
Annem bir öğrenemedi başkaları yüzünden ailemizin huzurunu bozmamayı.bazen hiç sevmediğim kuzenime bile gitmek zorunda kaldım.Nebileyim dertleşmek istedim.
Ben nerde yanlış yapıyorum.

Canım benim sakin ol kıyamam ya. Hem ailenle hem annenle uğraşıyorsun. Son raddeye gelmiş tartışmaşsın,Bi yandan vicdanın sızlıyor anlıyorum. Annen neden yardım etmiyor işlerine, yaşı kaç,tamam oğlunla ilgileniyor ne güzel ama konuş onla canım

ilginç bir anneniz varmış doğrusu.
hani evde yemeği yapabilir. oğlunuz bebek de değil ki özel bakımını yapsın. ne bileyim ben gelinim de ya da kızım da olsam yardımcı olurum. çamaşırı makineye at çalışsın.. bulaşıkları makineye at çalışsın. evi de, hiç olmadı hafta da bir süpürebilir. ben olsam yapardım yani.
benim annem bazen oğlana bakmak için geliyor. normalde bakıcımız varda özel durumlarda diyim. neyse oğlum 3 yaşında olmasına karşın, yemek yapar, akşam bulaşığını asla bana yıkatmaz, çayı demeler falan. Allah razı olsun. annem üstelik engelli yani.
anneniz bariz bencil. hadi bunları yapmıyor bari fikrinize saygı duysun. demek ki ev ev üstüne olmuyormuş. git de denmez. acaba babanız hayattaysa ya da yakın bir tanıdık uyarsa mı?? evinde kalsın diye falan. ya da size ısrarcı olmasın diye.

Annenizi bir hastanenin geriatri poliklinigine goturun ,bazen yas gecince boyle bunama disi asiri tutanakli davranislarda bulunuyorlar ,geriatri yoksa psikiyatri ayni isi gorur,
Neden gidiyoruz derse ,yas hastaliklari icin kontrolden gecicez deyin ,
Allah yardim etsin

Annem 55 yaşında. Ondan iş beklemiyorum kirlenmesin yeter. Kaç kere temiz bulaşık dolu makinaya pis bulaşık doldurmuş.leğen makarna süzgeci Vs vs.nasıl sığdırmış onu anlamakta zorlandım. Bide ısrarcı olması için illa bende kalmasına gerek yok uzaktan da tutturuyor. Huyu bu.resmen bezdiren e kadar uğraşıyor. Ne anlıyor bu işten anlamadım. Hani hep eve tıkılıp kalan bşr kadında değil. 24 saat geziyor. Oturdum muhit tanıdığı dolu.hiç karışmıyorum ama ben fırsat bulup 1 2 saat biyere gitsem ya peşime takıkıyor ya da telefon açıp kızıyor.neymiş onu hiç düşünmüyor muşum.yahu zaten 24 saat geziyorsun kadın.yemeğe falan çıkarıyoruz arada.Onu da beğenmedi.böyle olunca eşim de biryere gitmek istemiyor annemle.Kısacası anneme rahat batıyor. Konuşsan da ne oluyor asla hatasını kabul eden biri değil. Çünkü anne gibi değil.

Ev üstüne ev olmaz
Ben kayınvalide olsun kendi anneniz olsun birlikte yaşamaya karşıyım
Artık evlenmişsiniz yuvanız kocanız çocuğunuz var
Bir düzeniniz olması için annenizle uygun bir dille konuşup kendi evinde kalması için ikna edin
Yalnız kalmayı sevmiyorsa verin parasını bir yardımcı tutun
Zaten anneniz anlayışlı bir insan değilmiş anladığım kadarıyla inatlaşma halinde

Ev üstüne ev olmaz
Ben kayınvalide olsun kendi anneniz olsun birlikte yaşamaya karşıyım
Artık evlenmişsiniz yuvanız kocanız çocuğunuz var
Bir düzeniniz olması için annenizle uygun bir dille konuşup kendi evinde kalması için ikna edin
Yalnız kalmayı sevmiyorsa verin parasını bir yardımcı tutun
Zaten anneniz anlayışlı bir insan değilmiş anladığım kadarıyla inatlaşma halinde
Canım malesef o kadar imkanımız yok.
Onun ve bizim ev taksidi var onu ödüyoruz.
Yalnız asla kalmaz.bende 3 aydır kalıypr.ondan öncede 2 sene kardeşim de kaldı.evinde kalınca ağlıyor 2 günde gelin beni alın diye.maalesef

Canım malesef o kadar imkanımız yok.
Onun ve bizim ev taksidi var onu ödüyoruz.
Yalnız asla kalmaz.bende 3 aydır kalıypr.ondan öncede 2 sene kardeşim de kaldı.evinde kalınca ağlıyor 2 günde gelin beni alın diye.maalesef
Allah allah.. insan kızlarım evli huzurları kaçmasın kocalarıyla arası bozulmasın ailecek vakit geçirsinler diye düşünür ya.
İkinizden birinde kalma derdinde
Bencil olun biraz o ince düşünemiyorsa sizde düşünmeyin huzurunuzdan önemli değil..
Buradaki konu anneniz yerine kayınvalide konusu olsaydı çekmek zorunda değilsiniz konuşun eşinizle gönderin derdik
Eşiniz ne diyor peki bu duruma?

Bazı anneler böyle olabiliyor. Anneniz değişmeyecek ve siz bir yerde yanlış yapmıyorsunuz .. Aksine bedenen ve ruhen fazlasıyla yoruluyorsunuz belli . Allah yardımcınız olsun .

2 çocuğunuz var gibi..
Böyle kabul etmek tek care gibi duruyor..
Evi var aslında ama istemiyorsa..
Bi kere gitmiyorum diyip net olun.. ısrar tün anneler de var sanırım.. elalem ne der diyen.. sabır diliyorum..

Yanlış anlamayın ama ben çok abartılcak bişe göremedim.evet anennizin tavrı falan yanlış ama okadarda sorun yapacağınız şeyler deil bence.sizinde huysuz bi tarafınız vardır illaki ,anneniz yıllarca sizi çekmiş ,sıra sizde.benimde annem huysuz biraz ,bebek dolayısı ile beraberiz,ona kızdığım zaman aklıma hep bunu getiririm , bende kimbilir çocukluğumdan büyüyene kadar ona nelet çektirdim derim.annenizle ısrarla konuşmaya devam edin.çok yoruldugunuzu anlayışına ihtiyacınızın oldugunu söyleyin.kendi bildiğinizi yaptıgınızı gördükçe oda ısrar etmez.

Karnım ağrıyor diye öğlen 12 de kalkan annem. Nişandan az önce geldi. Çok manidar...

en azından keşke size temizlik yemek bulaşıkta vs yardım etse benim annem olsa ben çalışıyorum diye her şeyi kendi yapar. annenizin de en azından kendi evinde kalmayı öğrenmesi gerekiyor.

en azından keşke size temizlik yemek bulaşıkta vs yardım etse benim annem olsa ben çalışıyorum diye her şeyi kendi yapar. annenizin de en azından kendi evinde kalmayı öğrenmesi gerekiyor.

Canım kendi evinde kalması bizim için daha sıkıntı.yok kapıma mektup bıraktılar
Yok adam takip ediyor yok korkuyorum.
Telefon da durmadan ağlıyor kıyamıyoruz.
Yardım etmesini bırak makinada ki temiz bardakların üstüne kirli tabak bardak koymasın yeter. Mahsus yapar gibi uyardığı m halde devam ediyor. Geçen tost makinası nı tellemiş mesela.

Yardım etmesini bırak makinada ki temiz bardakların üstüne kirli tabak bardak koymasın yeter. Mahsus yapar gibi uyardığı m halde devam ediyor. Geçen tost makinası nı tellemiş mesela.
acaba hani bilerek evine dönmek için mi yapıyor desem evde yalnız kalamıyormuş da

Madem yalnız kalamıyacak ne diye hiç kalmayacağı bir evin taksit yükünü çekiyorsunuz ki anlamadım? Satın evi adı belli yerleşşin size.

Madem yalnız kalamıyacak ne diye hiç kalmayacağı bir evin taksit yükünü çekiyorsunuz ki anlamadım? Satın evi adı belli yerleşşin size.

Canım aaa evi satmayı bırak kiraya bile verelim sana harçlık olur desek yanlış anlqr.evi satalım desek bunlar benim evime göz dikti diye düşünür direk.öylede art niyetli biri benim annem. Biz birşey demeyiz o da satmaz zaten.Ha ihtiyacı m da yok Allah için. O yüzden dursun bakalım

Merhaba hanımlar.
Biraz uzun olacak ama sadece dertleşmek istedim.
31 yaşında 1 oğlu olan biriyim. Oğlum 1 e başladı.ben çalışıyorum.
Annem bizimle yaşıyor.
Size bir günümü anlatayım.haftanın 6 günü çalışıyorum pazar tatil.
Haftanın 4 günü 8 saat.diğer 2 gün 12 saat çalışıyorum. Sabah 6 da kalkıp oğluma beslenme +kahvaltı hazırlıyorum. 6 30 da onu kaldırıp annemi de kaldırıp çıkıyorum evden.
Annem yedirip okula götürüyor öğlen alıyor. Okul yarım gün.
Eşim derslerini yaptırıyor evde olduğu günler.temizliğe de yardım ediyor.
Olmadığı günler ben koşa koşa eve geliyorum. Çünkü annemde çocuk gibi. Oğlumla anlaşamıyor inatlaşıyor.eve geldiğimde de ev süpür ortalığı topla
Varsa dersini yaptır.yemek yoksa yemek yap ertesi güne.yani kısaca çokk yoruluyorum.
Annemin evi var.ama yalnız kalmak istemediği için ya bende yada kızkardeşimde kalıyor.(geçimini Vs biz sağlıyor uz. Evinin taksitleri var)
Kızkardeşimde yeni hamile. Sorunlu geçiyor. Zorla çalışıyor.
Eşi de uzaklaştırma almış ;( sebebi belli değil.kurumda baya kişi var aynı durum da. bisürü de borçları var.sıkıntı stres içinde ler. Tabiki bizde.ama bunu anneme söylemedik.
Rabbim feraha erdirsin.
Gelelim bugune...rahmetli anneannemin kuzeninin torunu kız veriyor.Nişanları var.Vay allah sen neden gitmiyorsun. Ya diyorum sen git.bak nişan düğün olsa giderim.ki gerçekten giderim.
Geçen gün dedi gitmeyeceğimi söyledim. Dün arkadaşının yanında yine dedi.yine dedim erken çıksmassın sen.ben yorgunum. Arkadaşı dedi x sen gitsen yeter nişan sonuçta. Bugun yengemle konuşmuş'geldi diyorki yengen diyorki gitsin ayıp olur.ya varya çıldırdım. Kuzenim gidiyor muş.kuzenim ev hanımı.ayrıca bayramlarda Vs hiç gitmiyor ziyarete. Ya sanki hayatıma ne yapacağıma onlar karar veriyor.Yıllardır annem böyle. Kendi akrabalarından biri evlensin düğün mevlit hiç farketmez son derece baskı yapıyor gidilecek buraya.kardeşim şehir dışında ona pek işlemiyor ama ben tüm akrabalarla aynı yerdeym.bezdim yeminle.bu kadar mı anlayışşsız olunur.zaten bayramlarda Vs severek gittiğim insanlar. Ama 1 gün tatilin var.evim büyük iş dolu. Çamaşır bulaşık.eşim çocuğum.
Hafta içi zaten biryere gidemiyoruz dersler iş güç.bidaha benim akrabalarımı bişeyime çağırma falan.yav bu kadın ne kadar bencil.babamın akrabalarının birşeyi olsa hiççç umursamaz baskı yapmaz.gidersek gideriz gitmesek olmqz ayıp olur der orda durur.ya sanki ona gitme mi dedim ben.tartıştık ağladı.sonra da çıktı gitti.
Annem bir öğrenemedi başkaları yüzünden ailemizin huzurunu bozmamayı.bazen hiç sevmediğim kuzenime bile gitmek zorunda kaldım.Nebileyim dertleşmek istedim.
Ben nerde yanlış yapıyorum.

Allah yardimciniz olsun buraya yazmak bazen sadece paylasmak icin yetiyor

Durumunuzu iyi anliyorum bende annemle problemliyim ama en azından bekarim annemle sorunlarim aileme sorun yaratiyor gibi ayri bi derdimde yok

Gercekten hayirli bi evlatsiniz kimse evi oldugu halde annesiyle yasamsyi rahat rahat kabul etmez

Gerekli noktalarda elinizden geleni yapin (-ki zaten yapiyorsunuz) onun dısında dıdısının dıdısina kadar gitme zorunlulugunuz yok birakin kussun alinsin ama sizinde aileniz var onlarada zaman ayirmak zorundasınız

En uygun dille en guzel bicimde konusup anlattiktan sonra bırakin uzulse dahi zamanla bu duruma alisacak alosmak zorunda

Yoksa Allah muhafaza sizin evliliginiz sarsilacak gibi duruyor

Back
X