• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem beni niye bu kadar üzüyor

Canları isteyince kapıyı açıp geliyorlar bana eşime surat asıp bebek sevip gidiyolar eşim de kızıyo artık haklı hem anahtarla kapımızı açıp istedikleri gibi haber vermeden girip çıkıyolar müsait miyiz demiyolar hem de tavır yapiyolar diyo haklı ben yazmayınca aramayınca durmuyolar ama haklısınız sütüm için benim üzülmemem lazım
Anahtarınızın ailenizde ne işi var ve siz evdeyken saygısızca eve dalmaları çok yüz vermişsiniz ilk iş aş anahtarınızı almak olmalı

Bizim evimiz eşimle ben satın aldık kredisini ödüyoruz onların maddi yardımı olmadı alırken. Mecburen mamaya başladık önce ben emziriyorum sonra mama veriyoruz
Benim sütüm 2 ay sonra geldi stres azalınca gelir merak etmeyin mama takviyesi yaptım rahat olun ailenizde olsa kimseyi fazla onemsemeyin

Öncelikle hayırlı olsun bebeğin canım sağlıkla büyüt sütün az ise irmik helvası sütü çoğaltıyor birde bol su için rezene çayı da çoğaltıyor hemde bebeğe faydası var gaz yapmıyor ailenide kafana takma senin önceliğin bebeğin ve sütün kim gelmiş gelmemiş uğrasma güzel günler bunlar birdaha gelmez tadını çıkar

Yeni doğum yaptım 2 hafta önce sezaryen oldum sütüm gelmedi bir sürü sıkıntı yaşıyorum sütüm su an geliyo ama yetmiyo artsın diye inanın yapmadığım şey yok kafayı yemek üzereyim bı yandan da annem beni çok üzüyor. Annemle komsuyuz ve bana hiç yardımcı olmuyolar gelip sadece bebeği sevip gitmek istiyolar. Bebeğim sarılık olduğu ve çok kilo kaybettiği için ilk hafta her gün hastaneye gidiyoduk beni bu aşırı zorluyodu bir gün yine hastanedeyken onlara haber vermeyi unutmuşum arayıp sormadan haber beklemişler sonra da iki satır yazmak bu kadar mı zor diye kızmış mesaj atmışlar ben ağlama krizine girdim çünkü zaten canım burnumdaydı eşim de gitti ailemle konuşmaya benim iyi olmadığımı merak ettiklerinde kendisini aramalarını benim tele bakamadığımı onun bakacağını söylemiş. Annemler buna çok bozuldu şimdi de hiç gelmiyorlar gelip azıcık durup gidiyolar eskiden bulaşık falan yıkardi annem şimdi o bile yok bana hiç yardımları olmuyo üstüne üzülüp ağlıyorum az önce tatilden geldiler 15 dk bebek sevip gittiler ne yapabilirim sizce konuşmak da ise yaramiyo
Annem vefat etti.Birkere bacağımdan rahatsizlandim.Anneme ölmeden birkaç ay önce ben seninle ilgileniyorum ama demiştim üzülmüştü.Hemen oksursem sırtıma anında havlu koyardı.Bal yedirirdi.Zorlardi.

Daha yeni hasta oldum.Babam işten gelip günde 12 saate yakın dışarıda olmasina rağmen bir hafta yemek yaptı.Hastayim diye diyet usulü yemekler yaptı yedik.Bulasigi yıkadı.Ben bırakın ayakta durmayı yüzüstü bile yatamadim.Benimle ilgilendi.

Adiniza üzüldüm.

Canları isteyince kapıyı açıp geliyorlar bana eşime surat asıp bebek sevip gidiyolar eşim de kızıyo artık haklı hem anahtarla kapımızı açıp istedikleri gibi haber vermeden girip çıkıyolar müsait miyiz demiyolar hem de tavır yapiyolar diyo haklı ben yazmayınca aramayınca durmuyolar ama haklısınız sütüm için benim üzülmemem lazım

Sizin evinize nasıl kapıyı açıp giriyorlar? Buna neden izin veriyorsunuz?

Benim annemde, annemin bende anahtarı vardir. Ben bazen anahtarı unuturum o sebeple kullanırım. Annemin de bina giriş kapısı arıza veriyor ara sıra sadece dış kapıyı açar, daire kapısını çalarım.

Sizin evinize nasıl kapıyı açıp giriyorlar? Buna neden izin veriyorsunuz?

Benim annemde, annemin bende anahtarı vardir. Ben bazen anahtarı unuturum o sebeple kullanırım. Annemin de bina giriş kapısı arıza veriyor ara sıra sadece dış kapıyı açar, daire kapısını çalarım.
Eskiden böyle birşey yoktu bebekten sonra uyanır uyuyodur diyip yapmaya başladılar doğumdan sonra gerçekten çok tuhaflastilar eskiden sizin de dediğiniz gibi ikimizde de anahtar vardı ama lazım olursa kullanırız diye vardı kenarda dururdu şimdi çıkardılar bunu

Yeni doğum yaptım 2 hafta önce sezaryen oldum sütüm gelmedi bir sürü sıkıntı yaşıyorum sütüm su an geliyo ama yetmiyo artsın diye inanın yapmadığım şey yok kafayı yemek üzereyim bı yandan da annem beni çok üzüyor. Annemle komsuyuz ve bana hiç yardımcı olmuyolar gelip sadece bebeği sevip gitmek istiyolar. Bebeğim sarılık olduğu ve çok kilo kaybettiği için ilk hafta her gün hastaneye gidiyoduk beni bu aşırı zorluyodu bir gün yine hastanedeyken onlara haber vermeyi unutmuşum arayıp sormadan haber beklemişler sonra da iki satır yazmak bu kadar mı zor diye kızmış mesaj atmışlar ben ağlama krizine girdim çünkü zaten canım burnumdaydı eşim de gitti ailemle konuşmaya benim iyi olmadığımı merak ettiklerinde kendisini aramalarını benim tele bakamadığımı onun bakacağını söylemiş. Annemler buna çok bozuldu şimdi de hiç gelmiyorlar gelip azıcık durup gidiyolar eskiden bulaşık falan yıkardi annem şimdi o bile yok bana hiç yardımları olmuyo üstüne üzülüp ağlıyorum az önce tatilden geldiler 15 dk bebek sevip gittiler ne yapabilirim sizce konuşmak da ise yaramiyo
Kinamiyim de nasıl bı annelik arkadaş bu nasıl içi rahat ediyor.

Eskiden böyle birşey yoktu bebekten sonra uyanır uyuyodur diyip yapmaya başladılar doğumdan sonra gerçekten çok tuhaflastilar eskiden sizin de dediğiniz gibi ikimizde de anahtar vardı ama lazım olursa kullanırız diye vardı kenarda dururdu şimdi çıkardılar bunu

Yine de çok çirkin. İzin vermeyin. İçerden kitleyin.

Simdi lohusasiniz hem yalniz kalmak hem yardimci olsunlar beklentiniz var. Cocuga sizden baskasi yardim edemez o zaten gun icinde bol bol uyuyordur kendinize bir sistem kurun sabah uyuyunca 2 dk evi bilasiklari halledin uzanin kahvalti yapin
Sonra oglen uykusunda sizde uyuyun dinlenin sicak su mama isini termos varsa önceden isitin 8 saat sicak si oliyor rahat edersiniz surekli su isit sogut sizi yorar ara ara emzirin mama vermek dünyanın sonu degil bunu anladiginizda sutunuz cogalacak emzirmeyi birakmayin sut sagma makinesi bile alabilirsiniz bol su tuketin protein agirlikli beslenin 1 2 hafta daha agriniz olur ama sonrasi toparlar vucut artik evi supurme işini esiniz yapsin daginiksada takilmayin cocukla teksiniz siz dinlenin bol bol insanlardan beklentiniz olmasin buradan yardim alabilirsiniz bakim konusunda pratiklik konusunda az kaldi 2 3 aya rutin olur rahatlarsiniz.esinizden yardim almaya çekinmeyin isten geldi vs vs ev islerini ona yaptırin sezeryan agrisi gidene kdr sonra cocugu verin ilgilensin siz biraz ev isi yapin cocuktan uzaklasin kafaniz dagilsin arada markete tek gidin esiniz baksin bebege tum dunyaniz bebek ve ev isi olursa depresyona girersiniz kendi hayatinizida olusturun kuafore gidin arada bebekle markete gidin ev islerini düşünmeyin sakin kalin alt tarafi daginik ev olacak zamanla .ilk anne kendini iyi hissedecek ki bebege faydasi olsun nasil rahat hissedeceginizi bulun esinizle bol bol aksam usti bebekle parka gidin ackk havada bebekler daha iyi uyur gececek tatli günler bunlar

Son düzenleme:
Aileniz icin birsey diyemem bir lohusa cildirmaligina bakar😬😬 guzelce konusun burdaki hislerinizi yüzüne söyleyin ama guzelce soyleyij yaparlarsa ala yapmazlarsa dinlenioyrim sezeryanliyim cat kapi gelmeyin bi yaram kapansin diyin kalk otur canim aciyo cocuga 5 dk faydaniz yok derseniz anlarlar

Şunu erkek ailesi yapsa neler derdik!

Ailenizle sınırınızı koruyamadığınız sürece üzülürsünüz.

Emzirme konusunda da çok sıkıntı yaşıyorsanız danışmanlık alabilirsiniz.

En azından instagramdan bilgilenebilirsiniz bebek uzmanı Tülin bulur var oradaki bilgilerle ciddi bir şekilde sütüm oldu erken doğum sürecinde dahi.

Back
X