Annem Çok Dağınık Bir Hatun Oldu Çıktı..:(

PastelBoya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2007
1.859
8
0
35
Kütahya
Yazıp yazmamak konusunda çok düşündüm ve artık çaresiz kaldığımdan yazmaya karar verdim :( Abarttığımı düşünmüyorum çünkü teyzemler dahil herkes aynı şeyi düşünüyor annem hakkında bu anlatacağım şeyler uzun zamandır bu şekilde sürüp gidiyor.Biz anneme anlatsakta bir türlü anlamıyor,anlasa bile uygulamıyor.Sağlık problemi yok çok sağlıklı bir insan psikolojik açıdan da herkez gibi sorunlarmız oluyor elbette neyse ben artık konuya geliyorum..

Annem belkide 3-5 yıl olmuştur çok düzensiz bir hatun oldu özellikle mutfak konusunda biraz pasaklı topla demekten bıktıkk biz zaten topluyoruz ama arkasından gene dağıtmış..Pazarımız üst cadde de kurulur ve herşeyden fazla fazla alır annem 2 kilo domates buzdolabında diğer 3 kiloluk ise masanın yanında poşette herşeyden fazla fazla alır ki bizim gelenimiz gidenimiz yoktur..Topu topu 5 kişilik bir aileyiz..

Badana yaptık evde o kadar fazlalık vardı ki işin içinden çıkamadık teyzemler geldi de nerden baksanız 2 hafta sürdü yerleşmemiz bir sürü poşet içinde çoraplar hep yeni alınmış etiketi bile duruyor mesela..

Ya eşarp tülbent millet bir tane alırsa bizimki 3 tane alıyor yani kısacası herşeyin fazlasında gözü var başedemiyoruz artık gardrobun bi bölümü annemin urçlar içindeki eşarpları alma diyoruz ucuz diyor şunu unutmamak lazım birde hiçbirşeyini atmıyor kendileri en önemliside attırmıyor habire alıp depo yapıyor..

Şuan o düzenli mutfaktan eser yokk bir sürü salça yapıyor turşular kuruyor bize göre kursa,etse neyse sanırım 10 seneyi garantiliyor kendisi..Mesela cola alırız şişilerini atmaz neymiş teyzeme vericekmiş eşi süt satıyor teyzemin lazım olurmuş ona geçen gün üşenmeden saydım mutfakta sadece 15 tane 2 ve 2,5 lt cola şişesi var BOŞ..

Mutfağımız zaten küçük bir tarafta normal pazar alışverişi bir yerde turşuluk ve salçalıklar buzdolabına koyamayız çünkü tıka basa dolu yiyemediğimizden herşey çürüyor bazen yemekte 2 çeşit salata oluyor mesela neymiş çürümüş.

Şuan yazdıklarımı annemin arkasından konuşuyormuşum gibi görüyorum:1no2:Ama kötü bir niyetim yokki içinden çıkamıyoruz artık tavsiye istiyorum üzülüyorum onun eskisi gibi titiz olsun istiyoruzmafoldumben
Bu akşam kayıt yenilemek için kütahya'ya gidicem sabah ufak birşey yüzünden sinirini çıkaran insan gideceği duyunca şaşırdı tabiki sana şunu yaptım bunu yaptım demeye başladı..Neden hep gitmeye yakın kanatsız melek oluyor anlamıyorum..Resmen gidince kızı olduğumu anlıyorummafoldumben

Son düzenleme:
benim annemde aynısı malesef ben de sürekli uyarmaktan bıktm yaşlı gibi davranıyo ama yaşlı değil bi pazar günleri tatilim var onuda ev işi yaparak geçiriyoru çünkü annem hafta içi hiç bişeye dokunmuyo ya söyleyincede neyi var evin diyo:((( milletin annesi kızını çekip çevirir bizde tam aksi:((((

bu durumda sana ne diyebilirim bilmiyorum
ama bence annenin kesin bi sıkıntısı var
bu davranışlar normal değil çünkü
niçin böle davrandığı konusunda eminim konuşuyorsunuzdur
size ne cevap veriyor
benim eşimin babanesi böyle eskileri bile o kadar kıymetlidirki
hiçbir eşyasından vazgeçemez yoğurt kovaları bile düşün yani
umarım en kısa zamanda eski haline döner

Allah'tan sizin gibi akli basinda kizlari var da,kontrolü cok kaybetmiyor.
Acaba annen icinde birseyleremi kizmis zamaninda.Yasadigi büyük sorunlar oldumu?

bu durumda sana ne diyebilirim bilmiyorum
ama bence annenin kesin bi sıkıntısı var
bu davranışlar normal değil çünkü
niçin böle davrandığı konusunda eminim konuşuyorsunuzdur
size ne cevap veriyor
benim eşimin babanesi böyle eskileri bile o kadar kıymetlidirki
hiçbir eşyasından vazgeçemez yoğurt kovaları bile düşün yani
umarım en kısa zamanda eski haline döner

Eskiyen kıyafetlerini bile veremyor kimseye ne bizim ne kendi eşyalarını
Artık biz ona göstermeden kendi eşyalarımızı hallediyoruz ama..
Belki 10 çift ayakkabısı var hiç giyilmemiş poşetinde ayaklarını acıtıyormuş
O zaman neden alıyorsun anne diyorum bişey demiyor,siz kendi eşyalarınıza bakın diyor..Söylüyorum canım inan o mutfakta bulaşık yıkayasım gelmiyor ve yıkamıyorumda
Topla diyorum yarın,öbürgün vs..Ben toplayacağım ama o kadar eşyayı koyacak yer yok.Bide gününün yarsını dışada geçiriyor..Kardeşlerine gider bi yere gitse markere dahii saatlerce gelmez çok ağırdır..
En önemlisi herkesin sorunuyla ilgilenir evini toplamaya fırsat bulamıyor..
Abla bana yün al tee 15 dk.lık yolu yürür kardeşine yün almak için yanii o derece
..
Cevaba gelince de yapıcam oluyor arkadaşım..Babamda çok şiakeytçi bu durumundan
Bir zamanlar panik atakmış tedavi görüp iyileşmiş..Hatta şimdi çok gamsız bir insan yanii sorun ne anlayamıyorum..Bu bir hastalıkmıdır onuda bilmiyorum

Allah'tan sizin gibi akli basinda kizlari var da,kontrolü cok kaybetmiyor.
Acaba annen icinde birseyleremi kizmis zamaninda.Yasadigi büyük sorunlar oldumu?

Babaannemler ve halamlarla olmuş zamanında..
Hatta hala sürüyor babaannem felçli ve halamlar 2 yengem daha olmasına rağmen annem konusunda çokk benciller..Diğerlerini çağırmıyorlar ama annemi gitmeye mecbursun diyorlar..
Babam zaten sırtına taşıyıp arabaya koyup hastaneye götürüyor..Annemden ne istiyorlar bilmiyorum annemde tel gelin ben değilim bende yaşlandım artık faialn diyor kıyamet kopuyor..Ha birde çok konuşur orda bişey diyemez evde 2 gün susmazkafamçokkarıştı

bencede rahatsızlık bu

sizin veya onun tedavi edeceği bişey değil bu..içinden öyle geliyor onu yapıyor

ya bir psikiyatriye gidecek yada durumu artık bi şekilde siz iare edeceksiniz

dağınıklıktan kastın ev işide yapmıyor mu

yada dediğiniz gibi aldıklarınamı bir düzen getirmiyor

bencede rahatsızlık bu

sizin veya onun tedavi edeceği bişey değil bu..içinden öyle geliyor onu yapıyor

ya bir psikiyatriye gidecek yada durumu artık bi şekilde siz iare edeceksiniz

dağınıklıktan kastın ev işide yapmıyor mu

yada dediğiniz gibi aldıklarınamı bir düzen getirmiyor

Artık ev işi yapmıyor yatağını toplar sadece
Mesela pazara bir gidiyo 2 kardeş akşam 5te geliyor bazen daha da geç..
Hemen yemeğe koyuluyor..
Bulaşık bile çoğu zaman kardeşim yıkar..
Ama aldıklarını da yerleştirmez çoğu zaman ne alırsa alsın yanii..
Yatak odasına koydu mu o poşeti kalır orda artık 1 sene o derece yanii..mafoldumben

Canim bu bir "hastaliktir"

Sürekli bir sey almak, eskileri, lazim olmayan seyleri atamamak..

Türkcesini bulursam söylerim sana, su an sadece almancasi aklimda..

bu 3-5 sene önce annen bir üzüntü travma gecirdimi canim mutlaka psikolojiktir bi düsünCADIARZU

Hayır canım herzamanki hali sadece çok önceden panik atak tedavisi görmüş
Ama iyileşmiş şuan çok iyi bir sorun yok..
Almayı çok seviyor gerçekten hatta teyzemin dediği var bak bunu ben almıştım o almamıştı gitmiş sonradan almış diye yani illa alıcak belki 3 urç sadece eşarp var kullanılmamışlar çoğunlukta..Teyzem en son annen gene bişeyler almaya başladı demiş kardeşime..
Ya mesela dağınıklık konusunda bişey giyer çıkarar kanepenin üstüne koyar sonra gider başka bişey giyer onuda oraya koyar öylece..
Eskiden bize hep ben sizin dağınıklığınızı topluyorum falan diyodu şimdi hiçbirşey diyemiyor çünkü bizi geçti yaptıkları mesela kutular saklıyor neymiş içine birşey koyacakmış böyle işte canım:delphin:

Annenin bir çıkış yoludur bu canım..Psikolojik yani...
Daha beter hasta olup vücudundan çıkacağına böyle olması iyidir..bir de bu yönünden düşünün..
Eskiden tertipli titiz bir insanın şimdi böyle davranması ancak bu biçimde açıklanır...

kesınlıkle yasadıg bısıden dolayı etkılenmıs ve bu sekılde davranıyodur..
annenız pasaklı degıl sadece toplama alıskanlıg olmus sanırım..
annenızle konusmayı denesenız..
ve bı uzmandan destek almalınız dahda olaylar cıgından cıkmadan...

bir arkadaşım var aynen anneniz gibiydi aynı bluzdan 3 tane,aynı eşofmandan 5 tane alır ev temiz mi misafir mi geleck,yemek mi yapılacak ilgilenmezdi ve doktora çok geç götürebildiler teşhis majör depresif ruh hali çıktı malesef çok geç ve zor iyileşti hala ilaç kullanıyor ama iyi çok şükür....

annenizin psikolojik bir sorunu olabilir
cunku benm teyseminde öle lazım olmucak seyleri alıp biriktirme huyu var
temizlige gitigmize zar zor gizli saklı bikac seyini attık kıyamet kopardıı tavan arasında duruyordu neymiş lazım olurmus zamanı geldinde gelinlik kıyafetleri ayakkabılarını dahil atmıyor ilk aldıgı ayakkabıya kadar bu durumu biliorum Allah yardımcınız 0olsun

yaşla beraber gelen birşey bu dağınıklık konusu benim annem sabah 5te kalkıp temizlik yapan hatun şimdi kılını kıpırdatmıyor valla sabah börek kokularıyla uyanırdık şimdi tık yok amaaannn alıveririz bi boyoz yersiniz diyo kaydirigubbakcemile3 çok yaptılar yaptılarda acaba koyver gitsin durumuna mı geldiler bilmiyorum valla allah yokluklarını göstermesin başka sıkıntı vermesin canım depolama konusunda eskiden yaşadığı bir maddi sıkıntı ve yaşamamazlığın verdiği birşey olabilirmi?sen daha iyi bilirsin.hani yapamadım edemedim giyemedim..şimdi 3er 5er alırım koyarım kimsede birşey diyemez hırsımı yaptı acaba ne bileyim?

canım kesinlikle psikolojik bir rahatsızlık
çok geç olmadan bir psikoloğa danışın
hayatının her evresinde böyleydiyse huy diyelim ama sonradan olduysa mutlaka dışa vurum şekli a.s
inan zaman geçtikçe yemek bile yapmaktan gocunur oluyorlar birtane örneği var bizde amcamın eşi a.s

sanırım annenin kendinş rahatlşatma yöntemi bu canım.. herşeyden fazla almak hiçbirşeyi atlamama. mutlaka psikolojik bir destek alması lazım sanırım.. belki içinde çözemediği problemleri bazı şeyleri abartarak kapatmak istiyor..

Hayatım ben bugüne kadar 2 defa majör depresyon geçirdim.
Her ikisinde de alışveriş kısmı hariç işte aynen böyleydim.
Bence de kesinlikle normal değil bu.

ay ben hep böyleyim yaa
annemle didişmeden gecen bi günüm yok sırf bu yuzden

Back
X