Annem çok değişti artıkk !!

Cokta güzel yapiyor bence.32 yaşındayïm ve 2 tane çocugum var makyaj yapmayi birsk sacimi tarayamiyorum cocuklarla ugraşmaktan gece 12 den sonra tirnak kesip bir kahve icip nete girebiliyorum anliyacagim büyüselerde kendime zaman ayirabilsem diye bekliyorum.anne olmadan anneni anlayamazsin,ne şartlarda,kendinden ne fedekarliklar yaparak sizi büyüttügünü...bırakında biraz kendine baksın hayatin keyfini çikartsin

Cokta güzel yapiyor bence.32 yaşındayïm ve 2 tane çocugum var makyaj yapmayi birsk sacimi tarayamiyorum cocuklarla ugraşmaktan gece 12 den sonra tirnak kesip bir kahve icip nete girebiliyorum anliyacagim büyüselerde kendime zaman ayirabilsem diye bekliyorum.anne olmadan anneni anlayamazsin,ne şartlarda,kendinden ne fedekarliklar yaparak sizi büyüttügünü...bırakında biraz kendine baksın hayatin keyfini çikartsin
Az Önce Yazdıgımı okursanız sevınırım. İyi gecelerr..:KK47:

Babam da bana yüklenıyor. O anneme hiç laf söyleymıyo. Sırf çalıştıgı için. O zaten para derdinde. Annem çalışmasa annemı koruyacagını sanmıyorum. Yalandan anneme yagcılık yapıyo. Benden kucuk 2 kız kardesm daha var. 15 yasında kız kardesım var. O hiç bir işe girişmiyo. Annem laf söyletmıyo ona. Tabiki yapıyorum yapmalıyım da ama koskoca evin yükü bende. Ben onu anlatmaya çalışıyorum. Yapsamda laf işitiyorum. Yapmasam da.. Kahvaltı bende ogleyemeği bende, akşam yemeği bende. Temızlık bende bulaşık bende. Ben nasıl yetişeyim hepsinee :KK43:
Evlenince napicaksin tatlim.. Budefa arada bir yardim edicek annende olmicak temelli hepsi sende olucak.. Alismaya bak bence...

Bakimli olmasi iyi hosta, bir insan neden bu kadar havalanir, herseyi bir kizin ustune yukleyip tin tin gezer, onu anlamis degilim..

Bu ha
Evet haklısın ama geleceğimi bi kişi üzerine kurmadım. Olur veya olmaz orası ayrı ama onun yanımda olması bana guc verıyor bunu bılmek guzel. Kımse onrmsemedıgınde o onemsıyor. Derdimi dinleyip kendı derdi biliyor. Nasıp kısmet tabii.. Bunun farkındayım. Annem bıraz ayrımcılık yapıyor gibi geliyor bana. Kımseye ıhtıyacım olmasa da ben kendıme yeterım. Hedeflerim var vebunun ıcın cabalayacagım. Dogru bı ınsan olmak için.. İlerde bende anne olursam cocuklarımın halınden anlayacagım kesin :) sabretmekten baska yapabılecegım bısy yok. Kulaklarımı tıksyacagım dediğin gibi

Bu hayatta her sıkıntının bir sonu var mühim olan sıkıntının yaşandığı dönemi ne kadar az yipranarak atlatabildigimiz,bu sebeple kendine sıkıntılarının sonsuza kadar surmeyecegini hatırlat sık sık kendine. küçükler hep biraz kayirilir büyükler biraz ezilir tabiki hiç adil değil ama büyüğün olgunluğuna inanılır sorumluluk ona yüklenir aslında bu birazda büyük çocuğa bu konuda güven duymak tan kaynaklanır ben küçükken hatırlıyorum annem o küçük ablasi beceremez deyip yemekleri ablama yaptirirdi halbuki bende ergenlik dönemlerimdeydim en azından yardım edebilecek yastaydim tabi. cahillik mi dersin ne dersin artık hep kaytarirdim ama suan ablam muhteşem yemek yaparken ben hala mutfak konusunda oturtamadim birşeyleri hatta ilk evlendigimde hiç görme halimi .nekadar internette kitap vs olsada alışkın olmayınca eli pratiğe dokemiyor insan döksede çok lezzetli şeyler çıkmıyor ortaya.ev islerini sakin küçümseme kadın hangi mevki ye gelirse gelsin ev hanımligini bilmeli ve cok güzel idare etmeli ev aslında tam bir organizasyondur bir kadin anne olduğu zaman çocuğuna lezzetli şeyler sunabilmeli evi çekip çevirmek öyle göründüğü kadar basit bir olay değil yemekte temizlik te başarısız kadınlar basedemedikleri için sinirli olurlar.bunun etkisiyle çocukları ve eşiyle sıkıntılar yaşayabilirler çünkü yetersizlik duygusuna kapilabilir eşi yardım etse bile tam manasıyla yardimci olamaz çünkü ağırlıklı olarak kadın evde erkek dışarda çalışmak zorunda kalır.yani çalıssan bile bir bebis in olsa evinde erkekten fazla zaman geciriyorsun.bu durum avantaj olarak geri dönecek bence sen her sorunla basedebilirsin aktif bir kadın olacaksın. bu konuda kendini geliştirmen için güzel bir fırsat bence bununla çok güzel basedersin sen sadece biraz sabır biraz zaman tatlım

Son düzenleme:
Sadece 8 ay kalmış iyi bir yer kazanmak istiyorsan senin dersten başını kaldırmaman lazım ne ara ders çalışıyorsun?

Merhabaa kızlar
19 yasındayım. Ben annemden bahsetmek istiyorum. Kendisi son zamanlarda cook ama cok değişti. 45 yasında kendisi. Ve çalışma hayatına baslayalı 2 yıl olucak. Ama bu 2 yılda havasından geçilmiyor. Masa basında çalışıyor. Ve işe girdiğinden beri hep yenı kıyafetler, yenı aksesuarlar almaya başladı. Makyaj yapmayan birisi şimdi boyanıp boyanıp gidiyo işe. Azla yetınmeyı de bilmiyor. Gözü hep yükseklerde. Ben tatilde oldugum için tüm gün evdeyim. Evin tüm işlerini bana yıkıyor. Yemek yap temizlik yap ! Kendısı mutfaga bile girmıyor. Laf söyleyemıyorum en ufak bısey de alınıp tavır yapıyor. Bulaşık biriktiğinde yalandan hemen uyumus gıbı yapıyor. Ben ortalıgı toparlayınca kalkıyor. Tamam yoruluyo olabilir diyeceksiniz ama yaptıgı işi bizzat gördüm hiç yorucu değiil. Aldırgı paraya göre.. Ama doyumsuz hep. Bana hızmetcı muamelesi yapıyo. İşten geldiğinde ayakkabasını cıkarır cıkarmaz başlıyor söylenmeye. Ben artık dayanamıyorum. Herseye bı bahane buluyo. Biran önce okul açılsın istiyorum. Önceden böyle değildi. Cok değişti. Ben artık ne yapacagımı nasıl davranacagımı bılmıyorum. Akıl verin lütfeen :KK43::110:
Ne kadar güzelki güçlü bir annen var. Ben annemi asla kaldırmam tüm işi ben yaparım. Ne kadar ayıp iş konusunda annenle iddialaşman. Sanki ev arkadaşından bahsediyosun çok havalı diye. Sen havalı olsan annende sana senin yaptığını yapsa annem geri kafalı beni hiç anlamıyo dersin

O işler öyle olmuyor işte yorumlarınıza şaşırıp kaldım ya ne güzel işte giyinsin süslensin? Ne demek bu ? Kız sınava hazırlanacak ama tek başına yemek - ev derdinde böyle bir dünya yok yani. Süslenmeye hali vakti olanın en azından akşam eve geldikten sonra yenilen yemeği toplamaya da hali olur yani. Ben çok ezildim evimde hala da öyle ama sen ezdirme kendini kız çocuğu olmak demek köle olduğumuz anlamına gelmiyor.

Babam da bana yüklenıyor. O anneme hiç laf söyleymıyo. Sırf çalıştıgı için. O zaten para derdinde. Annem çalışmasa annemı koruyacagını sanmıyorum. Yalandan anneme yagcılık yapıyo. Benden kucuk 2 kız kardesm daha var. 15 yasında kız kardesım var. O hiç bir işe girişmiyo. Annem laf söyletmıyo ona. Tabiki yapıyorum yapmalıyım da ama koskoca evin yükü bende. Ben onu anlatmaya çalışıyorum. Yapsamda laf işitiyorum. Yapmasam da.. Kahvaltı bende ogleyemeği bende, akşam yemeği bende. Temızlık bende bulaşık bende. Ben nasıl yetişeyim hepsinee :KK43:
canım benim yaşına öre büyük sorumluluk almışsın ayrıca kritik döneme gireceksin senin derlerinle ilgilenmen lazım eğer birşey yapılacaksa ortaklaşa yapın...annende dahil ılsun nebiliyim benim kızım küçük büyürse bukadar işi üstüne vermezsdim derslerinle ilgilen derdim..sadece yatağını toplamasını evi bozmamaı yeterli benim için..sende sınava gişreceğini soru çözmen gerektiği belirt...

annen niçin mutlu olmalısın bence.anneme hizmet ederken gocunmam zevk duyarım.kıçını devirp yatsın hiç önemli değil benim için anne neticede.sende abartma mutlu olması için elinden geleni yap.gık deme

Kendimi gördüm sende yaşın kaç bilmiyorum belirttinmi yorumlarda hepsini okuyamadım ama.
Ben kendimi bildim bileli annem çalışır. İlk okul 2 yada 3 sınıfa kadar evdeydi sadece onun sonrasında çalışmaya başladı. Kardeşim benden 4 yaş küçük, onu kreşe ben getirip götürürdüm. Okul dönüşü kuzenim alırdı bizi aynı okuldaydık 5 yaş var aramızda eve gelir karnımızı doyurur eve çıkardı.(aaynı apt oturuyorduk teyzemlerle)
Ve ben 12 yaşında yemek yapmaya başladım, evi temizlemeye başladım kendimce. Üzülüyodum çünkü annem bizim yanımzda olmak yerine işe gidiyordu, çünkü durumumuz kötüydü, bulgaristandan 90 yılında gelmişti babamla ikisi ve sadece elinde iki valizle gelebilmişler. Ama ne istersek aldılar, gezdirdiler.
O yüzden ben hiç yük olarak görmedim. Ki sen tatildeymişsin kendi evin yardımcı olmak bukadar batmasın.
Ben şuan evliyim bak ve işim de masabaşı. Ama gel birde bana sor iş yorucumu değilmi diye.
Eve gidince yemekmi yapsam dinlensemmi diye kırk takla atıyorum düşünürken.
Kardeşini de sen teşvik etmeye çalış.

Yahuu benım gençlığım çürüyoo. Saçma sapan insanlarla kıyaslıyo. Herşeyi ayagına getirmemi istiyoor. Kölelik yaptırıyo. Sonra söyleyınce de kahkahaa atıyor zevkle. :KK62:

ben seni anliyorum guzelim..
19 yasindaysan universite ogrencisisindir dimi..
az daha sIk disini,okullar acilinca tonla bahanen olcak zaten..
ne demek her calisan anne evdeki cocuguna is mi yikiyor..ozaman evladi kucuk olup calisanlar olsun gebersin..
sabret okulun acilsin..okul acildiktan sonra yine yardimin olur ama ev hanimi gibi isgormek zorunda degilsin.. sana yuklenirlerse kusura bakmayin zamanim yok dersin..

Bende her işi yapıyordum kimse eline sağlık demiyordu bende yemek bilmiyorum diyorum halbuki isteyince yapıyorum ama onlar bilmiyo bana hiç bir şey demiyorlar tıpış tıpış yapıyorlar ikisi birlikte :KK50:.

Bakimli olmasi iyi hosta, bir insan neden bu kadar havalanir, herseyi bir kizin ustune yukleyip tin tin gezer, onu anlamis degilim..
İşte ben sadece işi üstüme yıkmasından bahsetmıyorum. Onun bakımlı olmasından da.. Annem işte cok yüksek bi mevki de değildi. Şimdi ordan bi üst mevkiye gecti. Mümkün olmamasına ragmen. Şimdi onun da üstünü düşünüyo. Sonra onun da üstü. Müdürlüğe kadar. İyi de sormazlar mı adama senın tecruben yok. Egıtım durumun yok. Nasıl olacak o diye. Sonra da karsıma gecıp bana nispet yapıyor afedersiniz..

Bu ha

Bu hayatta her sıkıntının bir sonu var mühim olan sıkıntının yaşandığı dönemi ne kadar az yipranarak atlatabildigimiz,bu sebeple kendine sıkıntılarının sonsuza kadar surmeyecegini hatırlat sık sık kendine. küçükler hep biraz kayirilir büyükler biraz ezilir tabiki hiç adil değil ama büyüğün olgunluğuna inanılır sorumluluk ona yüklenir aslında bu birazda büyük çocuğa bu konuda güven duymak tan kaynaklanır ben küçükken hatırlıyorum annem o küçük ablasi beceremez deyip yemekleri ablama yaptirirdi halbuki bende ergenlik dönemlerimdeydim en azından yardım edebilecek yastaydim tabi. cahillik mi dersin ne dersin artık hep kaytarirdim ama suan ablam muhteşem yemek yaparken ben hala mutfak konusunda oturtamadim birşeyleri hatta ilk evlendigimde hiç görme halimi .nekadar internette kitap vs olsada alışkın olmayınca eli pratiğe dokemiyor insan döksede çok lezzetli şeyler çıkmıyor ortaya.ev islerini sakin küçümseme kadın hangi mevki ye gelirse gelsin ev hanımligini bilmeli ve cok güzel idare etmeli ev aslında tam bir organizasyondur bir kadin anne olduğu zaman çocuğuna lezzetli şeyler sunabilmeli evi çekip çevirmek öyle göründüğü kadar basit bir olay değil yemekte temizlik te başarısız kadınlar basedemedikleri için sinirli olurlar.bunun etkisiyle çocukları ve eşiyle sıkıntılar yaşayabilirler çünkü yetersizlik duygusuna kapilabilir eşi yardım etse bile tam manasıyla yardimci olamaz çünkü ağırlıklı olarak kadın evde erkek dışarda çalışmak zorunda kalır.yani çalıssan bile bir bebis in olsa evinde erkekten fazla zaman geciriyorsun.bu durum avantaj olarak geri dönecek bence sen her sorunla basedebilirsin aktif bir kadın olacaksın. bu konuda kendini geliştirmen için güzel bir fırsat bence bununla çok güzel basedersin sen sadece biraz sabır biraz zaman tatlım
Söylemek istediklerini çook iyi anladım. Bu benım için bi yandan tecrube olucak diyosun ama.. Ben zaten işlerin altından kalkabileceğimi düşünüyorum. Bazen annem arar misafir gelicek diye ben 2 saat içinde 4-5 cesit yemek yaparım. Kötü yapsam veya bana guvenmese zaten yaptırmaz. Annem bu ramazanda oruc tuttugunda sırf yetıstıreyım dıye 40 dk da 3 cesıt yemek yaptım. Elim çabuk. Becerikliyimde. Bunu kendımı övmek için asla söylemıyorum yanlış anlamayın beni lütfen. Ben istiyorum ki biriside bi işin ucundan tutsun. Ben unuversıteyı kazanıp ayrı eve cıktıgımda kendı işimi hallederim. Evlenıncede hallederim. Ama kardesım daha cay yapmasını bilmez. Annem çay bile koydurmaz ona beceremez diye. Bence benı bı rahat bırakıp ona yogunlaşmalı..

Sen basbayağı anneni kıskanıyorsun istiyorsun ki kadın ölünce dek saçını sana süpürge etsin eve kapansın hiç sosyal hayatı veya iş hayatı olmasın seni yetiştirmiş artık ondan beklentilerin ve isteklerin asgari düzeyde olsun derin bellki bugüne kadar çok fedakar davrandı ve epey çok şey kaçırdı onları yakalama derdinde birde bu açıdan düşünsen derim
İşte ben sadece işi üstüme yıkmasından bahsetmıyorum. Onun bakımlı olmasından da.. Annem işte cok yüksek bi mevki de değildi. Şimdi ordan bi üst mevkiye gecti. Mümkün olmamasına ragmen. Şimdi onun da üstünü düşünüyo. Sonra onun da üstü. Müdürlüğe kadar. İyi de sormazlar mı adama senın tecruben yok. Egıtım durumun yok. Nasıl olacak o diye. Sonra da karsıma gecıp bana nispet yapıyor afedersiniz..

Ne kadar güzelki güçlü bir annen var. Ben annemi asla kaldırmam tüm işi ben yaparım. Ne kadar ayıp iş konusunda annenle iddialaşman. Sanki ev arkadaşından bahsediyosun çok havalı diye. Sen havalı olsan annende sana senin yaptığını yapsa annem geri kafalı beni hiç anlamıyo dersin
Annem bana tatlı dille kızım söyle yapar mısın böyle yaparmısın dese neden kızayım ? Bana emrivaki yapıyorr. Çıkışıyoo. Hizmetci muamelesi görmesem zaten bunu burda söylemem. Ben çalışsam bıle onun gibi ayılıp bayılmam emınım.

Sen basbayağı anneni kıskanıyorsun istiyorsun ki kadın ölünce dek saçını sana süpürge etsin eve kapansın hiç sosyal hayatı veya iş hayatı olmasın seni yetiştirmiş artık ondan beklentilerin ve isteklerin asgari düzeyde olsun derin bellki bugüne kadar çok fedakar davrandı ve epey çok şey kaçırdı onları yakalama derdinde birde bu açıdan düşünsen derim
Yahuu ne alakası var Allah aşkınaa. En son kıskanacagım kişi annem olurr. Ben sadece gözü hep yukseklerde olsun istemıyorum. Azla yetınmeyi bilsin. O hırsı başına birgün iş açıcak diye korkuyorum. Sonra istediği olmayınca üzülücek. Onun iş olayları benı cok sasırtıyo. Arkadas cevresiyle o mevkiye geldi. Şimdi bi sorun oldugunda pat diye koyarlarsa kapının onune. Benım korkum o. Fazlasını istemesin. Ne olacagı hiç bilinmez şu hayatta. Annem çook saf onun için bunları söyluyorum.

bende anormal birşey göremedim tam tersi sevinmelisin.
o senin için çalışıyor buna emin ol sne neden böyle çocuk gibi şikayet ediyorsun ki?
tabi kendine bakacak, benim babannem 76 yaşında haftada 3 gün kuaförden çıkmaz.. kıskanma bence anneni tatlım :)
ibret al, sende başarılı bir kadın ol şekerim

Back
X