annem çok kötü oldu :(

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Geçen açtığım konulardan bilirsiniz.Aileme erkek arkadaşımı anlatacağım demiştim.Yorum almıştım sizlerden.İlk olarak anneme söyledim.Kadın kalp krizi geçiriyordu resmen.Dünden beri elinde bez başını tutup duruyor.Erkek arkadaşımın doğulu olmasına taktı.Sen onlarla yapamazsın deyip duruyor.Daha babamın da haberi yok.Oysa ne umutlarla söyledim.Nasıl bir hayal kırıklığıdır bu Ben üniversiteden yeni mezun oldum 24 yaşındayım bana daha ben 2-3 sene bir şey demezsin diye bekliyordum dedi.Bu konu hakkında.Ya beni resmen çocuk gibi görüyor ya.O kadar abarttı ki olayı.Sana güvenmiştim bu yaptığında nedir böyle.Güvendiğim dağlara kar yağdıda.Kim olsa aynısını yapacaktı eminim.Şu an hiç olumlu bakmıyor.İnşallah şoku atlatır.Babama da bir an önce söylemem gerekiyor.İnşallah o kötü davranmaz.Of ben ne yapacağım ya.Annem evde ruh gibi geziyor.Ben böyle şeyler yapmamam gerekiyormuş Hiç normal karşılamadı.Sizce bu ilk tutumlar normal mi değil mi?

annen sadece doğulu oldugu için mi istemiyor canım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sanki adamla kacmışın gibi. verdigi tepkilere bak.
senden başka kız kardeşin ablan varmı?

sanki adamla kacmışın gibi. verdigi tepkilere bak.
senden başka kız kardeşin ablan varmı?

Benden başka kız yok evde malesef.
Sadece doğulu diye de değil onlar çok kardeş sen ezilirsin bilmem ne,sen bana bunu nasıl yaparsın hep aynı şeyler.Şimdi gene yatıyor.Elinde bez başına koymuş.

çok benzerini yaşadım canım. allah kolaylık versin diyor başka bir şey diyemiyorum maalesef

annene sorar mısın bana hangi konuda güveniyordum anlamadım anne diye...heralde işe girip para kazanıp tüm maaşını evine vermen gibi bir beklenti mi vardı...doğulu diye yapıyorsa doğulular karılarını el üstünde tutuyor..yanlış anlama ben konyalıyım

çok saçmalamış ya sanki suç mu işledin.
24 yaşında tabiki sevgilin de olacak evlenmek de isteyeceksin.
aileler de iyice değişik oldular.
ikinizin de işiniz gücünüz varsa kararlı bir şekilde ailenin ön yargılarını kırmaya çalışın.
24 yaşında üniversite mezunu insanın da bi zahmet hayatını geçireceği kişiyi seçmelerine bu kadar karışmasınlar. yol gösterebilirler ama ah vah etmek niye, sanki biri ölmüş gibi tepkiler falan.

Benden başka kız yok evde malesef.
Sadece doğulu diye de değil onlar çok kardeş sen ezilirsin bilmem ne,sen bana bunu nasıl yaparsın hep aynı şeyler.Şimdi gene yatıyor.Elinde bez başına koymuş.

eskidenmiş o eskiden... ezilmeler falan
şimdi gelinler kaynanaları eziyo
klasik anne tepkisi ya... tek kızda olunca... evlenince uzakta olmandanda korkuyo
evlenince elinin altında istiyo. sanki her gün yanında olabilicen ya.

Anneniz kesinlikle çok abartıyor. Ne olacak doğuluysa doğulular insan değil mi? Benim aklımda "doğulu" kelimesi geçtiğinde sadece aile yaşantısına önem verdikleri geliyor. Siz ne yapmışsınız da kar yağmış anlamadım? Aşıksanız sevgilinize sahip çıkın, annenizle tanıştırın kişisel özelliklerini bilmeden oturup konuşmadan nasıl istemez sırf doğulu diye. Yıl oldu 2014, yapmayın Allah aşkına.

Son düzenleme:
eski konulardan anladığım kadarıyla,adam şafi ,mezhep sorununuz var,siz hanefi olarak değiştirmke istememiştiniz o da zorlamıştı..sonra 2-3 yıllığına y.doışına çıkıcam,benim sebişirsen gitmem tek şart bu demişti...
ama anneniz sadec doğulu olduğu için istemiyor diyorsunuz,,bence anneler doğruyu söyler,kadın bunları bilmeden hissetmiş demek ki..
böyle bir adam için ailenizi yoksaymayın bana göre..

Evlenince ailenin yanından uzağa gideceğin için anneciğin üzülmüştür .
E üzülür tabii ne yapsın bir evin bir kızı .

Keşke işinizi gücünüzü bulduktan sonra açsaydınız bu konuyu annenize .
Erken değil mi ?

benimle sevişirsen gitmem mi dedi
mezhep farkı sıkıntı değil şafi Hanefi zorlamaz bu ayrımı yapanı çok görmedim..dini tartışmaya girmesin o genelde alevi sunni çatışması oluyordu ...ama bu şafi bir Hanefi için sıkıntı değil..fakat şu yurt dışı benle yat gitmiim doğru ise annene malum olmuş bence anneni dinle

bende şafiyim.. bende doğuluyum... bence bunlara takılmak yerine size uygunsuz şeylerli teklif etmesi hiç doğru değil

yanlış anşlamayın ben mezhep sorundur demek istemedim..
adam şafi oalcaksın diye zorlmaış,o da olmam diyormuş.o açıdan demiştim..

İLK ŞOK DEMEKKİ
alışırlar zamanla canım
yinede söylemekle en iyisini yaptın
annenin fikirlerini de çok fazla kulak ardı etme ama
kültür farkı ciddi sorunlara neden olur
ama tanıyan ve anlaşıp anlaşamayacağını bilen de sensin
çok yönlü düşün yeterki
aileler de önemli

eksi konuların hepsi,sevgilisinin yaptığı ökzülüklerle ilgili de hepsini okuyamadım..gözgezdiridğimde gördüklerim bunlar..daha neler var bilmiyorum da,y.dışı ve beraaberlik yetti zaten:)

yanlış anşlamayın ben mezhep sorundur demek istemedim..
adam şafi oalcaksın diye zorlmaış,o da olmam diyormuş.o açıdan demiştim..

şafi doğu kısmını zaten artı parantezle geçtik ahlaksız teklife takıldık biz

adam eğer ki böyleyse, annenizi üzmenin gerçekten manası yok!

Anneler ne derse dogru der. Suan seviyorsun istiyorsun annenin tepkileri sana ters geliyor olabilir. Ama annen senden tecrube olarak yillar yillar onde. Kesinlikle gozardi etme. Annene sirtini doner gidersin sonra burda evliyim mutsuzum die forum acarsin. Iliskine uzaktan bakmayi dene. Eskileri artilari ne olur biraz tart. Annenin kafasina taktigi birsey var belli ki. Snn bile farketmedigin. Ama o farletmis. Sakin hata yapma cok uzulursun...
Unutma davul bile dengi dengine...
Her ne kdr snn annen istemiosa, sevgilinin annesininde sni istememe olasiligi var. Bu durumda ask nereye kadar...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben doguluyum esim de oyle.bugune kadar cok sukur ne siddet ne kotu laf hicbisey gormedim.yillardr evden eve isten ise gider.bazen kizarm biraz arkadaslarnla cik diye :) ailesine cok duskun olur dogu erkegi.annesine ozellikle.bunun dezavantajlari da var avantajida.aile kuramina duskun olunca haliyle iyi bir aile babasi oluyor.cocuklarina esine de duskun olur.her yerin iyisi de var kotusu de..kotu burda da var batida...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…