• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem çok zor..

canım benim annemde böyle kv ve görümcelerle ne konuştum ne yaptım en ince detayına kadar bilmek ister eşimle ne konuştugumu her tlf kapatmamızdan sonra sorar bende anlatmam tabi artık cevap bile vermiyorum ip tip suratına bakıyorum ama bizimki böyle kavga etmez ama koca meraklısı , sen anca kocanı savun laflarını bende çok duyarım hee bizde hakarette yok ama bir çekememezlik var nedense bende ilk zamanlar senin gibi sinirlenirdim eşime yansıtırdım ama şimdi hiç tkmıyorum benim annemde kaç kez sildi beni arama sorma bizi bundan sonra kocanla yaşa bilmem ne duygu sömürüleri bende ilk zamanlar peşnden koşardım şimdi hiiiiiçççç aman yuvamımı dağıtıym öylemi mutlu olucam bende anneyim evladının mutlulugunu isteye anne bu şekilde davranmaz sakin olun ve resmi olun annenize karşı mademki yuvanızda huzrlusunuz sakın burnunu sokmasına izin vermeyin

ıyıkı annem bole degıl yaa okudukca sok oldum ınanamadım ama şuda bır gercekkı bu tıp bı annem olsa mesafemı koyardım okudukca basıma agrılar gırdı gercek olsa dşunemıyorum

Ne yazıcağımı şaşırdım, sana koca meraklısı dediği zaman, anne sende evlendin koca meraklısımıydın, herkes evleniyor tek ben mi evlendim diyebilirsin. Ya da evet koca meraklısıyım eşimi çok seviyorum dersen belki bir daha söylemez. Annen de olsa huzurunu bozmasına izin vermemelisin, bir süre mesafe koy arana. Çocuğun olduğunda inşallah değiştirir bu tavırlarını annenin. Kardeşim asidir derken kendisine karıştırmaz başına buyruk mudur, sende öyle olmaya çalış ozaman, mutluluğun için. Anneni kırmadan artık evli olduğunu kendine bu kadar karışmaması gerektiğini anlatmalısın.

Her şeyi söylemeyi denedim, sizin dediklerinizi de söyledim ama ben söyleyince üste çıkıyor, terbiyesiz, ahlaksız, saygısız oluyorum bu sefer.. Kardeşim asidir derken laf söyletmez kendisine, başını eğmez, karşılığını verir her şeyin, ben biraz daha uysaldım.

Bence bir süre görüşmeyin annenizle.
Anneniz sizin evli olduğunuzun farkinda değil sanırım hala fazlasıyla karışıyor çünkü. Birde ne kadar maaş aldınız , eşinize para mı verdiniz, , eşinizin ailesini mi aradınız bu tip şeyleri paylaşmayın annenizle. Bu konular sizin çekirdek aile olarak kendi içinizde kalmalı bence. Zamanla belki anneniz evli olduğunuzun farkına varır. Durumunuz çok zor , Allah yardımcınız olsun.

Amin çok sağol.. Zaten ben paylaşmıyorum bu konuları ama zorla sorup öğrenene kadar uğraşıyor.. yAni benim aile içinde gizlime, mahremime saygı duymuyor.

bu davranısın kayın valıdenız tarafından yapıldıgını dusunsenıze oğlunu sureklı baskılayan ? ne kadar mutlu olursanız esınızde suan o kadar mutlu üstelik bunu yapan sızın annenız aman Allahım vahset bı durum ne dıyecegımı bılmıyorum. kusura bakmayın sızı uzmek ıstemezdım ama kotu bı durum annenız uvey mı öz mü? bı annenın evladına bunu yapmsı hıc normal degıl bı de babanızla konussanız bu durumu o ne dıyo acaba yada kardeslerınızle yada annenıze sozu gecen anneanne dede gibi onu durdurabılecek ne bıleyım tedavı ettırecek yaptıgının yalıs oldugunu anlatabılecek bırılerınden yardım ıstemelısınız bence. bu arada eşinizi ayakta alkıslıyorum herseye ragmen sızın aılenızı arıyor soruyo ve paranızın yarısından cogunu aılenıze verdırıyo yok boyle bı erkek helal olsun kıymetını bılın derım sonucta bundan sonrakı hayatınızı annenızle gecırmeyeceksınız mantıklı dusunun. Allah cok cok cok buyuk kolaylıklar versın dertsız sabır versın ne dıyeyım.:53:

Maalesef öyle biri yok, ilk zamanlar teyzelerime anlatıyordum, onlar karşı çıkıyordu ama onlarla da kavga ediyordu bu sefer.. Ben de artık kimse ile paylaşamıyorum, bir sonuç çıkmıyor zaten.. Annem evde baskın bir karakter yaptığının yanlış olduğunu kabul ettiremez kimse.. Ona sorsan benim iyiliğim için yapıyordur, beni çok sevdiğinden paylaşamadığından yapıyordur. Şimdi bu muhabbete girse kendini haklı çıkaracak kadar da ikna edicidir.

annen bence sevgisiz büyümüş biri ondan dolayı sizede bu şekilde hep eleştirel davranıyor,eğer siz ciddi bi tavır koymazsanız korkarım ki bu dominant tavır artarak devam edecek .

Yaşadığınız baskıyı çok iyi anlayabiliyorum. Çünkü bende annemden benzer baskıları görüyorum. Yani eşimle dışarı çıktığımızda eve git diyemez, pazar günler arayıp rahatsız etmez. Tek farkı bu. Ancak eşim yokken annemle birlikteyken burnumdan getirir. Ben yeni doğum yaptım, bebeğim 1 aylık. Başta sütüm vardı, şimdi çok azaldı. Ben annemin sebep olduğuna inanıyorum, ama annemin hiç üstüne alındığını sanmıyorum. Ona sorsan sessiz, sakin, herşeyi alttan alan, eşime ve bana bir sürü fedakarlıklar yaptığı halde biz nankör olduğumuz için haketmediği muamele gören masum bir anne. Ama gelin birde bana sorun. Lohusalığımı burnumdan getirdi, daha hastanede bile beni azarladı, odayı terketti yarım saat gelmedi. Ablamın refakatçı kalmasını istedim diye bile bozuldu. Annem çok ciddi hastalık geçirmiş bir insan. Ölümden döndü 5 yıl önce. Çok zor günler geçirdi. Ama bu sebepten biz herşeyi alttan ala ala bu hale geldi. Kendi egolarını üstümüzde tatmin eder. Bu kız yeni doğum yaptı, sıkıntıları var demedi. Hergün kavga etti benle. Eşimi, eşimin ailesini sürekli eleştirdi. Beni sürekli arada bıraktı. Evlerimiz çok yakın, zaten yanımda kalmadı, sabah geldi akşam gitti. Ama onada sürekli söylendi. 40 ı çıkana kadar gel bende kal dedi, ama eşimi istemedi, çocuğu sevsin evine gitsin dedi. Ben kabul etmedim. Her geldiği gün söylendi, her yaptığı ütünün ardından 10 dk söylendi. sabah geldiğinde tezgahta 2 tabak kalsa eşime sinirlendi benim moralimi bozdu. Ben sezeryanlıydım, eşim topluyordu mutfağı, o da illa bişeyler bırakıyordu. gece kalkıp tezgahı kontrol ediyordum sabah sıkıntı çıkmasın diye. Harcadığımız paraya, aldığımız herşeye söylenir. Evimizin herşeyine karışır. Öyleki eşimin alışveriş yaptığı markete bile söyleniyor. daha ucuz market varken ordan niye alıyor diye. Kendimi herşeyde hesap vermek zorunda hissettiriyor, eşime böyle hesap sormaz bana. ama anneme, eve alınan şey, gidilen gezmeler, yapılan market alışverişi, gelen misafir. Herşeyi sorar, cevap verince susmaz, niye şöyle niye böyle diye devam eder. Şuan doğum iznindeyim, herşeyi gözüme batıyor. Çok fazla bir arada kaldık. Doğumda çok fırsat vermeyin diyeceğim ama mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Çünkü böyle zor annelere messafe koyulamıyor çok iyi biliyorum. Bu arada annem söylensede evimin tüm işini yemeğimi yaptı. Şimdi iyileştim, eşimle yapıyorum. O da geldikçe yemek yapıyor. ama yeni 3 tür yeni adet edindi, bebek görmeye misafir geldiğinde, bebeğimi emziriyorum, hemen kucağımdan alıyor, ben gazını çıkarırım sen servise başla diyor. Ben sürekli çay pasta börek kahve servisi yapıyorum, o kucağımda bebeğim misafirlerle muhabbet ediyor. Bilmiyorum normalmi banamı batıyor, ama çok sinirleniyorum. Ben hala lohusayım, bebeğimi kucağıma alıp yerimden kalkmamam gerekmiyormu?

Allah sana da yardımcı olsun arkadaşım.. Sağol..

bu ne ya! okurken daraldım. Allah yardımcın olsun ama artık sen de bir şeyler yapmalısın. annenin dediklerini yapmaya devam edersen evliliğinden olacaksın. anne de olsa senin kötülüğüne sebep oluyorsa sınırını çizmelisin. sırf o istemiyor diye eşinin ailesini aramaman çok acımasızca. neredeyse eşinle mahremine kadar müdahale edebiliyor. çok ilginç. ama suç sadece annende değil.

peki anneniz hamile kalmanıza tepki göstermedi mi?
benim annem de bana çok düşkün, eşimi çok sever ama ailesinden aşırı nefret eder..
ve çocuk yapmamı asla istemiyor şu anda, önümüzdeki bir kaç yıl başka şehirde yaşayacak, gitmeden önce, o dönünceye kadar hamile kalmayacağıma dair yeminler ettirdi
hamile kalsam ne olur bilemiyorum..:18::18::18:
size ne tepki verdi anneniz?

benimkinin bi tık üstü anneniz ....müsade etsem benimkide öyle olurdu kesin ...hala kocamı savunamam savunursam sonunda mutlaka ya ağlarım ya tehdit edilirim (git kocanla yaşa biz yokuz vs...)artık bende onun yanında ona uyuyorum ne yapayım aslında kocamı seviyorum herşeye rağmen ama hastalar bence ....kocamı kötülediğim sürece aramızda hiç sorun olmuyo kısaca:))))benimkide evlediğimiz gece onu aramadım diye sabahında kahvaltıya giderken beni ağlatmıştı...ayrıca o özel durumun yaşanıp yaşanmadığını bile sordu eşim hepatit hastası ablamlarada (afbuyurun)o(eşim) yapmasa bile bu (ben)istemiştir dedi.olup olmadığını söyletene kadar susmadı söyledim rahatladı nasıl kızardım utandım orası malumunuz.offf içimde tuta tuta şişmişim yahuuu iyiki açmışsın konuyu üzülme olurmu daha neler var neler bende:27:

benimkinin bi tık üstü anneniz ....müsade etsem benimkide öyle olurdu kesin ...hala kocamı savunamam savunursam sonunda mutlaka ya ağlarım ya tehdit edilirim (git kocanla yaşa biz yokuz vs...)artık bende onun yanında ona uyuyorum ne yapayım aslında kocamı seviyorum herşeye rağmen ama hastalar bence ....kocamı kötülediğim sürece aramızda hiç sorun olmuyo kısaca:))))benimkide evlediğimiz gece onu aramadım diye sabahında kahvaltıya giderken beni ağlatmıştı...ayrıca o özel durumun yaşanıp yaşanmadığını bile sordu eşim hepatit hastası ablamlarada (afbuyurun)o(eşim) yapmasa bile bu (ben)istemiştir dedi.olup olmadığını söyletene kadar susmadı söyledim rahatladı nasıl kızardım utandım orası malumunuz.offf içimde tuta tuta şişmişim yahuuu iyiki açmışsın konuyu üzülme olurmu daha neler var neler bende:27:

daha döksek neler çıkar:) bazen diyorum başka şehirde olsam dahamı rahat ederdim. ben ailemle aynı şehirdeyim, eşimin ailesi başka şehirde. eşimin ailesi ne zmn gelse problem çıkıyor. ortada benlik hiç birşey yok. annem kv me rahat vermiyor, kv de oğluna şikayet ediyor, eşimde gelip bana söyleniyor. halbuki benim evim, benim misafirim. ama annem misafirimin tüm kusurlarına sinirleniyor, söyleniyor, laf söz ediyor kadına. bende gıcık oluyorum bazı şeylere ama 1 hafta kalıp gitcekler diye susuyorum eşimin hatrına.ama annemi susturabilmem ne mümkün. gerçekten bıktım, eşim kv demin bidaha bize gelmeyeceğini, annem yüzünden diken üstünde rahatsız oldugunu söyledi. gerçekten üzüldüm. benim annem benim evimde yaylada gibi yayılıyor,, kendi evi gibi rahat. o kadın oğlunun evinde 3 gün sığamıyor. üstelik gelin yüzünden deil, gelinin annesi yüzünden off anlatsam daha neler çıkar.

Kardeşlerim küçük, henüz tek evli benim.. Annem kabullenmez. Zaten şimdi bile bana hiç aratmazken elin oğlundan her hafta aranmayı bekliyordu.Eşim biraz sakin, soğuk konuşsa hemen problem oluyor.

Ah ah ne kadar çok durumlarımız birbirine benziyor... Tek farkla ben daha evli veya nişanlı değilim...
Ama annem daha şimdiden elin oğlundan çok ilgi sevgi bekliyor, benim sevgilim de biraz sakin biri eve geldiğinde fln öyle aşırı konuşan biri fln değil hele kendinden büyüklere saygısından da çok fazla konuşmuyor... Çok konuşmuyor diye sinsi mi olmadı çocuk, fesat mı olmadı...
Allah kolaylık ve sabır versin canım... Bence ya al konuş karşına sakince (Ki bunun işe yarayacağından şüpheliyim gene sana çirkefleşebilir) yada özlemeyi fln bırak doğacak çocuğunu düşün...

Son düzenleme:
Hepimize yardımcı olsun Allah.. Gerçekten benim gibi çok var ama anne kız mutlu mesut dertsiz tasasız geçinenler de var. keşke biz de öyle olabilsek.

Hepimize yardımcı olsun Allah.. Gerçekten benim gibi çok var ama anne kız mutlu mesut dertsiz tasasız geçinenler de var. keşke biz de öyle olabilsek.

Insanlara rahat batiyor mudur ne dir anlamadim ben. Kizima eziyet etmiyorlar, kizim mutlu diye sevinmiyorlar, ama sanki benim kizim esinden yada ailesinden cok dertli deyil ben dert olusturayim gibi bir caba var.

A. yardimciniz olsun. mesafe koymak zordur kendi ailene. Bu konu da bize bazi erkeklerin kendi ailelerine karsi karilarini erkekce, cesurca neden korumadigini da sanirim biraz acikliyor.

Ama ben su sonucu cikariyorum, herkesin savasi kendi savasi, kendi ailene karsi da esinin ailesine karsi da. Kimse beni korusun, anlasin diye beklememek lazim, kendi isini kendin gormen lazim.
:34:

Valla kabus gibi Aallah yardimcin olsun da bence bi sure konusma annenle sonradan nolcak bilmiyorum o kadar zor bi durumki

Back
X