Yaşadığınız baskıyı çok iyi anlayabiliyorum. Çünkü bende annemden benzer baskıları görüyorum. Yani eşimle dışarı çıktığımızda eve git diyemez, pazar günler arayıp rahatsız etmez. Tek farkı bu. Ancak eşim yokken annemle birlikteyken burnumdan getirir. Ben yeni doğum yaptım, bebeğim 1 aylık. Başta sütüm vardı, şimdi çok azaldı. Ben annemin sebep olduğuna inanıyorum, ama annemin hiç üstüne alındığını sanmıyorum. Ona sorsan sessiz, sakin, herşeyi alttan alan, eşime ve bana bir sürü fedakarlıklar yaptığı halde biz nankör olduğumuz için haketmediği muamele gören masum bir anne. Ama gelin birde bana sorun. Lohusalığımı burnumdan getirdi, daha hastanede bile beni azarladı, odayı terketti yarım saat gelmedi. Ablamın refakatçı kalmasını istedim diye bile bozuldu. Annem çok ciddi hastalık geçirmiş bir insan. Ölümden döndü 5 yıl önce. Çok zor günler geçirdi. Ama bu sebepten biz herşeyi alttan ala ala bu hale geldi. Kendi egolarını üstümüzde tatmin eder. Bu kız yeni doğum yaptı, sıkıntıları var demedi. Hergün kavga etti benle. Eşimi, eşimin ailesini sürekli eleştirdi. Beni sürekli arada bıraktı. Evlerimiz çok yakın, zaten yanımda kalmadı, sabah geldi akşam gitti. Ama onada sürekli söylendi. 40 ı çıkana kadar gel bende kal dedi, ama eşimi istemedi, çocuğu sevsin evine gitsin dedi. Ben kabul etmedim. Her geldiği gün söylendi, her yaptığı ütünün ardından 10 dk söylendi. sabah geldiğinde tezgahta 2 tabak kalsa eşime sinirlendi benim moralimi bozdu. Ben sezeryanlıydım, eşim topluyordu mutfağı, o da illa bişeyler bırakıyordu. gece kalkıp tezgahı kontrol ediyordum sabah sıkıntı çıkmasın diye. Harcadığımız paraya, aldığımız herşeye söylenir. Evimizin herşeyine karışır. Öyleki eşimin alışveriş yaptığı markete bile söyleniyor. daha ucuz market varken ordan niye alıyor diye. Kendimi herşeyde hesap vermek zorunda hissettiriyor, eşime böyle hesap sormaz bana. ama anneme, eve alınan şey, gidilen gezmeler, yapılan market alışverişi, gelen misafir. Herşeyi sorar, cevap verince susmaz, niye şöyle niye böyle diye devam eder. Şuan doğum iznindeyim, herşeyi gözüme batıyor. Çok fazla bir arada kaldık. Doğumda çok fırsat vermeyin diyeceğim ama mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Çünkü böyle zor annelere messafe koyulamıyor çok iyi biliyorum. Bu arada annem söylensede evimin tüm işini yemeğimi yaptı. Şimdi iyileştim, eşimle yapıyorum. O da geldikçe yemek yapıyor. ama yeni 3 tür yeni adet edindi, bebek görmeye misafir geldiğinde, bebeğimi emziriyorum, hemen kucağımdan alıyor, ben gazını çıkarırım sen servise başla diyor. Ben sürekli çay pasta börek kahve servisi yapıyorum, o kucağımda bebeğim misafirlerle muhabbet ediyor. Bilmiyorum normalmi banamı batıyor, ama çok sinirleniyorum. Ben hala lohusayım, bebeğimi kucağıma alıp yerimden kalkmamam gerekmiyormu?