- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.576
- 598
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Hangimizin eşi kendi ailesine diyor ki.istiyorum ki eşim çözsün bu durumu ben a dersem b anlarlar ama eşim kötü de dese omu yanlış anlamazlar
Bacım git ananın yanında doğur. Bebek yaşını alsin öyle geri gel. Yoksa sinir hastası olursun.En basitinden tırnak makasını gördü kayınvalidem mesela ben de boş bulundum tırnakları ne zaman kesilir doğduğu gün mü dedim hani çantaya koyayım mı demek istedim 40 ına yaklaşınca bebeğin elini tutup babasının cebinden para aldıracaksın ondan sonra kesilecek ondan önce kesilmez dedi dehşete düştüm bu tarz saçma salak adetleri varSezaryen olacağım sezaryen sonrası kontrol oluyormuş laf arasında konu açıldı ne kontrolü biz gitmezdik yok öyle bir şey diyor arkadaşlarım gitti ama doğum sonrası muayene var diyorum yok öyle bir şey bee yanlış biliyorsun diyor her konuda yorumları var
Yok artık ... doğumdan sonra siz o kadar insanla rahat edebilecek misiniz bence önce onu düşünün. zor bir süreçtir doğum sonrası bebeginize alışmak ,ihtiyaçlarına alışmak, iyileşmek hepsi bir olay. annenizden önce sizin bu durumu istememeniz lazım. giyim olarak en rahat olmanız gereken zamanlar hem covid var8 gün sonra doğumum var inşallah.Allah razı olsun geldi 2 kere evimi temizledi doğum için temizliğimi yaptı hakkını ödeyemem hepsine bir başına koştu.Ben eşimin ailesiyle yakın oturuyorum daha önceki konularımdan da bahsettiğim üzere biraz anasının gözü insanlar kayınvalidem
kayınvalidesiyle yaşıyor eltisiyle altlı üstlüler aynı ev gibiler diyeyim mıçmıç içiçe olmayı seviyorlar eltisi çocukları kayınvalidesi falan aslında kendisi de memnun değil ama senelerce öyle görmüş artık alışmış.Sadece corona dolayısıyla misafir gelmesin diyebiliyor onun dışında bir şeye ses edemiyor,silik bir tip bana gelince belirgin o ayrı da yine iyi kötü kayınvalidem seviyorum ne yapayım beterin beteri varDoğumdan sonra falan adım gibi biliyorum ki hepsi bende olacak konuşmalarından onu anlıyorum çünkü bir çuval patates almışlar getirdiler doğumdan sonra burada olacaz ya yenir kalabalık olacağız diye...babannemiz tv hastası sabahtan akşama kadar tv izler asla kapattırmaz evim sobalı tek odada soba var kronik migren hastası annem en ufak gürültüde hastanelik oluyor abartı değil gerçekten 1 hafta kalkmayasıya yatıyor.Hepsi başımızda olursa ben bunaltıya gelemem dayanabildiğim kadar dayanırım ama çok duramam diyor annem de öyle içiçe olmayı seven biri değil alışmadığı için kayınpederli kayınvalideli dedeli babanneli olurlarsa duramam yerine göre rahat giyinmek eşofman giymek isterim ama onlar başımda olursa hep etekle yazmayla nasıl durayım bir yere kadar diyor haklı ne olur kızma alınma diyor yaa ben bunları nasıl başımdan savabilirim ? Sadece kayınvalidem gelse keşke nasıl konuşsam da söylesem ya da annemi nasıl kalmaya ikna etsem ?
Esin cozmez canim cok beklersin. Erkekler zaten lohusa nedir anlamiyor. Simdi soyledinmi soyledin. Yoksa dogumdan sonra buraya 2. Konu acarsin dogum yaptim herkes karisiyor sutum gelmiyor diye.istiyorum ki eşim çözsün bu durumu ben a dersem b anlarlar ama eşim kötü de dese omu yanlış anlamazlar
Bak en guzeli! Kimsecikler gelmezBacım git ananın yanında doğur. Bebek yaşını alsin öyle geri gel. Yoksa sinir hastası olursun.
Bilemedim canim. Ben 2 dogum yapmis biri olarak soyle soyleyim. Kayinvalidemin varligindan bile rahatsiz oldum.Annem gelemem derse k.valideme gitsem peki ? En azındam orada yemeği bulaşığı düşünmem hepsine o koşturur müsait odası da var teklif etsem mi acaba kızlar ?
Esiniz müdahale etsin Allah yardimciniz olsunBir de salak saçma hurafeleri var her gün düzenli olarak yıkanacakmış çocuk su içinde büyürmüş öyleymiş böyleymiş duysan aklın şaşar.Sürekli biz ne yazık ki içiçeyiz dışarıdan insanlarla fazla iletişimimiz yok ama bebek ziyareti dolayısıyla gelecek olanlara kayınvlidemle hemfikiriz anlaştık whatsApptan durum paylaşacağım ona bir ambargo koyacağız ama ev halkına bir çözüm yok
belki yardim ederiz diye dusunuyorlardir.Lohusalik gercekten bambaska bir psikoloji.Lohusa kadin yalniz birakilmaz anlayisi var ki bunda az da olsa haklilik payi var...Bazen yaninizda kimse olmasin isteyeceksiniz bazen de keske birileri olsun .Aslinda donusumlu gelseler cok super olur.
yalniz sunu soylemek isterim bu hergun cocuk yikma isi normalde mesela Almanya da burada ki doktorlar oneriyorlar..ve bu konuda surekli fikirler farklilasiyor...
Bence ev halkina da deyin sadece kv gelsin ve evet gobek bagi dusunce hergun yikanmasi cocuk icin cok iyi olur, rahatlar ben kizimi nerdeyse her aksam uyumadan yikarim, annemde bizi yikarmisBir de salak saçma hurafeleri var her gün düzenli olarak yıkanacakmış çocuk su içinde büyürmüş öyleymiş böyleymiş duysan aklın şaşar.Sürekli biz ne yazık ki içiçeyiz dışarıdan insanlarla fazla iletişimimiz yok ama bebek ziyareti dolayısıyla gelecek olanlara kayınvlidemle hemfikiriz anlaştık whatsApptan durum paylaşacağım ona bir ambargo koyacağız ama ev halkına bir çözüm yok
Offf galiba açık açık söyleyip kalp kırmak gerek. İnsanlar anlamıyor.Ben olsam kayınvalide evinde kalırım 2 3 gün. Ben kalabalıktan sıkıldım deyip evime kaçarım.Ya da o gelsin sadece.Sırf bu yüzden çocuk falan istemiyorum bu ne yaNerde sacma adet gelenek görenek adi altinda şey var hepsi bizde ya, şu dogum yapanin evinde sulalece kalma istegi nedir gercekten anlamak imkansiz. Sanki dugun evi gibi. Zaten orda lohusa bir anne var, dunyaya yeni gelmis bir bebek var. Bunlar bile basli baslina hassas durumlarken bir de millet yemeye icmeye kalmaya eve geliyor.
Kocaniza soyleyin, asla kabul etmeyin. O soylemiyorsa kv nize soyleyin acik acik. Bu koronali gunleri öne surerek baslayabilirsiniz konuya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?