Annem dünür terörü yüzünden yanımda kalmak istemiyor 😓

istiyorum ki eşim çözsün bu durumu ben a dersem b anlarlar ama eşim kötü de dese omu yanlış anlamazlar
Hangimizin eşi kendi ailesine diyor ki.
benimki rahatsız olduğun şeyleri sen söyle der. Sizinkini bilmem ama. (Ha bende söyleyemem o başka )

belki yardim ederiz diye dusunuyorlardir.Lohusalik gercekten bambaska bir psikoloji.Lohusa kadin yalniz birakilmaz anlayisi var ki bunda az da olsa haklilik payi var...Bazen yaninizda kimse olmasin isteyeceksiniz bazen de keske birileri olsun .Aslinda donusumlu gelseler cok super olur.
yalniz sunu soylemek isterim bu hergun cocuk yikma isi normalde mesela Almanya da burada ki doktorlar oneriyorlar..ve bu konuda surekli fikirler farklilasiyor...

kv ye diyeceksin çok net

ilk gün geldiler gördüler

hadi güle güle

annem kalacak bir hafta

sonra o da gidecek evine

yani corona var corona

bu virüs akraba vs diye gelmemezlik etmiyor aksine akrabadan geliyor

söz dinlemezlerse de herkes maske takacak deyin belki bunalır gelmezler

Bacım git ananın yanında doğur. Bebek yaşını alsin öyle geri gel. Yoksa sinir hastası olursun.

Yok artık ... doğumdan sonra siz o kadar insanla rahat edebilecek misiniz bence önce onu düşünün. zor bir süreçtir doğum sonrası bebeginize alışmak ,ihtiyaçlarına alışmak, iyileşmek hepsi bir olay. annenizden önce sizin bu durumu istememeniz lazım. giyim olarak en rahat olmanız gereken zamanlar hem covid var
Bu kadar taviz vermeyin ve kayinvalidenizden başka kimseyi kabul etmeyin zaten bakacak anneniz varmış kayınvalide misafir gibi gelsin gitsin bunu da acikca esinizle konusun boyle plan yapin

istiyorum ki eşim çözsün bu durumu ben a dersem b anlarlar ama eşim kötü de dese omu yanlış anlamazlar
Esin cozmez canim cok beklersin. Erkekler zaten lohusa nedir anlamiyor. Simdi soyledinmi soyledin. Yoksa dogumdan sonra buraya 2. Konu acarsin dogum yaptim herkes karisiyor sutum gelmiyor diye.

Annem gelemem derse k.valideme gitsem peki ? En azındam orada yemeği bulaşığı düşünmem hepsine o koşturur müsait odası da var teklif etsem mi acaba kızlar ?
Bilemedim canim. Ben 2 dogum yapmis biri olarak soyle soyleyim. Kayinvalidemin varligindan bile rahatsiz oldum.
Ben surekli mudahale edilmesinden hoslanmayan bir insanim. 15 dakkadir emzirdigim bebegim icin ‘halen ac’ denilmesi benim sinirlerimi bozuyordu mesela. Ben tepkisiz kalabilen biride degilim.
Benim icin farketmez yol yordam gostersinler diyorsaniz (birsey bildikleride yokya neyse) gidin kalin.

Esiniz müdahale etsin Allah yardimciniz olsun
Cocuk her gün düzenli olarak yikanacak miymis buna kendi mi karar veriyo ilginc.

Bir yanlisiniz var. Almanya yeni dogan bebekleri haftada bir en fazla iki kere yikanmasi öneriyor. Göbek bagi düsmeden zaten yikanmiyorlar genelde.

Anneniz haklı nasıl kalsın kayinvalidenizle eşinizle konuşun ev sobalı nasıl yapicaz mümkün değil diyin bir hafta kayinvaliden bir hafta annem kalsın diyeceksiniz

Üff sırf bu muabbetler den çocuk istemiyorum. Kimzeyide evimde istemiyorum ya. Kalmasın kimse. Açık açık söylemek lazım yoksa. Ya da gir yatak odana ve çıkma. Al eline telefon tablet tamam işte. İnsan geriliyor. Vala söylemek lazım sanırım ben kalabalık sevmiyorum gelmeyin diye

Nerde sacma adet gelenek görenek adi altinda şey var hepsi bizde ya, şu dogum yapanin evinde sulalece kalma istegi nedir gercekten anlamak imkansiz. Sanki dugun evi gibi. Zaten orda lohusa bir anne var, dunyaya yeni gelmis bir bebek var. Bunlar bile basli baslina hassas durumlarken bir de millet yemeye icmeye kalmaya eve geliyor.
Kocaniza soyleyin, asla kabul etmeyin. O soylemiyorsa kv nize soyleyin acik acik. Bu koronali gunleri öne surerek baslayabilirsiniz konuya.

Bence ev halkina da deyin sadece kv gelsin ve evet gobek bagi dusunce hergun yikanmasi cocuk icin cok iyi olur, rahatlar ben kizimi nerdeyse her aksam uyumadan yikarim, annemde bizi yikarmis

Offf galiba açık açık söyleyip kalp kırmak gerek. İnsanlar anlamıyor.Ben olsam kayınvalide evinde kalırım 2 3 gün. Ben kalabalıktan sıkıldım deyip evime kaçarım.Ya da o gelsin sadece.Sırf bu yüzden çocuk falan istemiyorum bu ne ya

Ilk bebeğiniz sanirim siz gerçekten olayın farkında değilsiniz. Kac kisi 1 oda da olur mu? Hic akil kesiyor mu? O bebek o kadar kişiyle ayni havayi soluyacak muhtemelen cocuk hasta olir diye de havalandırma iyi yapmayacaksiniz. Soze söyleyim hastalanir bebek ve lohusa psikolojisini bilseniz cok değişik bişey. Bebeği 2 saate bir gece kaldıracaksiniz gece herkes ayni oda da uyurken nasil olacak. Siz diyemiyorsaniz doktorunuza söyleyin, kv ile birlikte gidin o söylesin. Yapmayin gözünüzü sevin bu olay cok farkli

Benim kizm dogudugnda solunum sikntisi oldu ben onu one surerek kimseyi almadim eve sen de dogum yapinca hastanede dr a ya da hemsireye soyle onlar esin ve kv varken uyari yapsin, yenidogan bebege herhangi bir hastalik bulasinca direk kuvoze alinit bu sebeple bebegin yanina kimseyi almayin ve eve misafr kabul etmeyin desin hatta siz iyi ce konusun dr abartsin durumu...yani doguma kadar cozemezseniz bunu deneyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…