- 24 Aralık 2014
- 5.256
- 7.049
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
zaten bütün planları kv ile yapmışsınız kv istememzlik yaparsanız kötü olursunuz. karışmış durumlar biraz. bebekte ağlayacak belki hiç susmayan bi bebek olcak o zaman ne yapacak annenizBir de salak saçma hurafeleri var her gün düzenli olarak yıkanacakmış çocuk su içinde büyürmüş öyleymiş böyleymiş duysan aklın şaşar.Sürekli biz ne yazık ki içiçeyiz dışarıdan insanlarla fazla iletişimimiz yok ama bebek ziyareti dolayısıyla gelecek olanlara kayınvlidemle hemfikiriz anlaştık whatsApptan durum paylaşacağım ona bir ambargo koyacağız ama ev halkına bir çözüm yok
Annem gelemem derse k.valideme gitsem peki ? En azındam orada yemeği bulaşığı düşünmem hepsine o koşturur müsait odası da var teklif etsem mi acaba kızlar ?
Çocukta enfeksiyon var tek bakmam gerek diyip kimseyi alma eve kendi kendine bak kafan rahat olsun8 gün sonra doğumum var inşallah.Allah razı olsun geldi 2 kere evimi temizledi doğum için temizliğimi yaptı hakkını ödeyemem hepsine bir başına koştu.Ben eşimin ailesiyle yakın oturuyorum daha önceki konularımdan da bahsettiğim üzere biraz anasının gözü insanlar kayınvalidem
kayınvalidesiyle yaşıyor eltisiyle altlı üstlüler aynı ev gibiler diyeyim mıçmıç içiçe olmayı seviyorlar eltisi çocukları kayınvalidesi falan aslında kendisi de memnun değil ama senelerce öyle görmüş artık alışmış.Sadece corona dolayısıyla misafir gelmesin diyebiliyor onun dışında bir şeye ses edemiyor,silik bir tip bana gelince belirgin o ayrı da yine iyi kötü kayınvalidem seviyorum ne yapayım beterin beteri varDoğumdan sonra falan adım gibi biliyorum ki hepsi bende olacak konuşmalarından onu anlıyorum çünkü bir çuval patates almışlar getirdiler doğumdan sonra burada olacaz ya yenir kalabalık olacağız diye...babannemiz tv hastası sabahtan akşama kadar tv izler asla kapattırmaz evim sobalı tek odada soba var kronik migren hastası annem en ufak gürültüde hastanelik oluyor abartı değil gerçekten 1 hafta kalkmayasıya yatıyor.Hepsi başımızda olursa ben bunaltıya gelemem dayanabildiğim kadar dayanırım ama çok duramam diyor annem de öyle içiçe olmayı seven biri değil alışmadığı için kayınpederli kayınvalideli dedeli babanneli olurlarsa duramam yerine göre rahat giyinmek eşofman giymek isterim ama onlar başımda olursa hep etekle yazmayla nasıl durayım bir yere kadar diyor haklı ne olur kızma alınma diyor yaa ben bunları nasıl başımdan savabilirim ? Sadece kayınvalidem gelse keşke nasıl konuşsam da söylesem ya da annemi nasıl kalmaya ikna etsem ?
Sen öyle san. Her işi de yapmak zorunda kalacaksın.Sanırım en iyisi evi de müsait k.validede kalmak sonra da artık eve geçeyim diyip eve gelmek en azından her odası sıcak yemek temizlik derdi olmaz hem de anneme yüklenmiş olmam
En basitinden tırnak makasını gördü kayınvalidem mesela ben de boş bulundum tırnakları ne zaman kesilir doğduğu gün mü dedim hani çantaya koyayım mı demek istedim 40 ına yaklaşınca bebeğin elini tutup babasının cebinden para aldıracaksın ondan sonra kesilecek ondan önce kesilmez dedi dehşete düştüm bu tarz saçma salak adetleri varSezaryen olacağım sezaryen sonrası kontrol oluyormuş laf arasında konu açıldı ne kontrolü biz gitmezdik yok öyle bir şey diyor arkadaşlarım gitti ama doğum sonrası muayene var diyorum yok öyle bir şey bee yanlış biliyorsun diyor her konuda yorumları var
İyi de yeni doğan bebek enfeksiyona açık olur, daha aşı falanda da olmadığı için bağışıklığı düşük olur. Ayrıca bebek çıkar çıkmaz hemen ememeyebiliyor emzirmeyi öğrenmek de caba istiyor. Yeri gelecek saatlerce gogsunuzde olacak.Eşim şöyle düşünüyor hamilelik boyunca sürekli görüştük zaten dışarıdan gelecek olsalar tamam da her güm gördüğümüz insanlara gelme nasıl diyelim anneme desem yanlış anlar hiç gelmez diyor
Esiniz ne diyor bu duruma? O konussa annesiyle daha iyi olur. Hem bu hastalikta lohusa kadinin evinde.. büyük düsüncesizlik bence. Anneniz yaninizda kalsin kv de evi yakinmis gider gelir arada.
1 hafta sonra kontrole çağırıyor doktor ne alaka kontrol falan yok. Dikişe bakıyor bir sıkıntı yoksa birdaha çağırmıyor. Beni çağırmadı 2. Kontrole. Ayrıca lohusalık çok farklı bir kafa annene bile coğu zaman tahammül edemediğin şeyler olacakEn basitinden tırnak makasını gördü kayınvalidem mesela ben de boş bulundum tırnakları ne zaman kesilir doğduğu gün mü dedim hani çantaya koyayım mı demek istedim 40 ına yaklaşınca bebeğin elini tutup babasının cebinden para aldıracaksın ondan sonra kesilecek ondan önce kesilmez dedi dehşete düştüm bu tarz saçma salak adetleri varSezaryen olacağım sezaryen sonrası kontrol oluyormuş laf arasında konu açıldı ne kontrolü biz gitmezdik yok öyle bir şey diyor arkadaşlarım gitti ama doğum sonrası muayene var diyorum yok öyle bir şey bee yanlış biliyorsun diyor her konuda yorumları var
Sende hic lafini geciremiyorsun neden soruyorsun neden aciklama yapiyorsun yeni dogan bebegin kadinin yaninda kalabaligin isi ne esindede sendede is yok. Ben kalabaligi istemiyorum annemi ve kayinvalidem disinda kimse gelmesin diceksin bitti kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin sende sesini cikar biraz gelmez kirilirlarsa kirilsinlar. Bukadar ezik olmayinEn basitinden tırnak makasını gördü kayınvalidem mesela ben de boş bulundum tırnakları ne zaman kesilir doğduğu gün mü dedim hani çantaya koyayım mı demek istedim 40 ına yaklaşınca bebeğin elini tutup babasının cebinden para aldıracaksın ondan sonra kesilecek ondan önce kesilmez dedi dehşete düştüm bu tarz saçma salak adetleri varSezaryen olacağım sezaryen sonrası kontrol oluyormuş laf arasında konu açıldı ne kontrolü biz gitmezdik yok öyle bir şey diyor arkadaşlarım gitti ama doğum sonrası muayene var diyorum yok öyle bir şey bee yanlış biliyorsun diyor her konuda yorumları var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?