Annem dünür terörü yüzünden yanımda kalmak istemiyor 😓

Sanırım en iyisi evi de müsait k.validede kalmak sonra da artık eve geçeyim diyip eve gelmek en azından her odası sıcak yemek temizlik derdi olmaz hem de anneme yüklenmiş olmam

Bana gelecekler ama klamayacaklar ev yakın sabah gelip akşam gitme olur olursa ama doğurmadan çaresine bakmam lazım bu işin

zaten bütün planları kv ile yapmışsınız kv istememzlik yaparsanız kötü olursunuz. karışmış durumlar biraz. bebekte ağlayacak belki hiç susmayan bi bebek olcak o zaman ne yapacak anneniz

Babaanne, dede filan ne alaka tam olarak anlamadım? Normalde görüşüyor olabilirsiniz de yeni doğan bebeğin bağışıklığı sıfır oluyor. O kadar insan bir odada ne yapacaksınız? Sürekli havalanması lazım. İlk zamanlar meme dışarıda geziyorsun resmen ben çok rahatsız olurdum aynı odada o kadar insanın dibinde emzirmeye filan. Sesleri, gürültüleri, tuvalet banyo temizliği, evin dağınıklığı, habire yemek... Suriyeli kampına çevireceksiniz ortalığı. Kendi ağzınızla diyemiyorsanız doktora deyin "evde sadece anne, baba, bebek ve annenin yardımcısı olsun yatılı ya da bebek görmeyi kabul etmeyin" desin eşinizin yanında siz de o lafı sürdürün. Ona ayıp olmasın, aman bu gücenmesin zamanı değil. Siz milleti nazlamayacaksınız onlar sizi nazlayacak. Kendi kendinizi rezil edeceksiniz gibi duruyor.

Bu konuda bence kvyi alın sadece. Annenizin migreni varsa bebeğe de tahammül edemeyecektir.

canım eşinle hatta kayınvalidenle konuş önce annen ,sonra da kayınvaliden gelsin.sert ve kesin konuş.onlarla mı ugraşacan bebeğinle mi ne düşüncesiz insanlar yaa.karnın ağırır,kanaman olur,uyumak istersin .ne anlayışsız insanlar.

Annem gelemem derse k.valideme gitsem peki ? En azındam orada yemeği bulaşığı düşünmem hepsine o koşturur müsait odası da var teklif etsem mi acaba kızlar ?

Siz bilirsiniz de bu kv ile bence yemeğe bulaşığa siz koşturursunuz, bebeği de sen bilmiyorsun bırak ben bakarım diyen kv'nin elinden alamazsınız.

Çocukta enfeksiyon var tek bakmam gerek diyip kimseyi alma eve kendi kendine bak kafan rahat olsun

Sanırım en iyisi evi de müsait k.validede kalmak sonra da artık eve geçeyim diyip eve gelmek en azından her odası sıcak yemek temizlik derdi olmaz hem de anneme yüklenmiş olmam
Sen öyle san. Her işi de yapmak zorunda kalacaksın.
Niye annene gitmiyorsun

Geçen konu vardı doğum yaptım annem balkona bile çıkmama kızıyor diye.. Geliyor yani felaketiniz.. Bence hiçbir şey sormayın. Bu kadar zaman olmuş keşke bebek bakımı ile ilgili kitap okusaydınız, araştırma yapsaydınız biraz. Elinizin altında internet var. Hafta hafta yapmanız gerekenleri, kontrolleri anlatan videolar var. Siz hiçbir şey bilmezseniz herkes bir laf söyler ve cevap veremezsiniz. İşinize karıştırmamak için bilinçli olmanız lazım.

Kv söyleyin anne senden ve babamdan baska kimse gelmesin. Babamda çok durmada iyi olur. Nasıl emzircem ben,utanırım diyin. Net konuşun, gerekirse patatesleri geri yollayın.

İyi de yeni doğan bebek enfeksiyona açık olur, daha aşı falanda da olmadığı için bağışıklığı düşük olur. Ayrıca bebek çıkar çıkmaz hemen ememeyebiliyor emzirmeyi öğrenmek de caba istiyor. Yeri gelecek saatlerce gogsunuzde olacak.
Bence bunları eşinize aktarin sadece kayinvalide gelsin. Ayrıca ben de küçük dogunca hızlı büyüsün diye her gün yıkadım bebegi tabii mevsim de yazdi çok çabuk toparlandı büyüdü bebegim...sobalı evde zor olur ama keske her gün yikayabilseniz.

1 hafta sonra kontrole çağırıyor doktor ne alaka kontrol falan yok. Dikişe bakıyor bir sıkıntı yoksa birdaha çağırmıyor. Beni çağırmadı 2. Kontrole. Ayrıca lohusalık çok farklı bir kafa annene bile coğu zaman tahammül edemediğin şeyler olacak
. Bebeğin için, sütün için, bebeğin emmesi icin, ağlaması için tonlarca laf çıkacak bunların hiçbirisine zaten tahammül edemeyeceksin sonra hepsiyle kötü olacaksn.. Senin yerinde olsam baştan keserdim herşeyin önünü ayrıca yenidoğan bağışıklığı zayıf en ufak bir mikroptan hastalık kapar. Arkdayımın çocuğu 40 günlük olmadan ziyaretçiler yüzündin zattüre oldu 20 gün hastanede yattı. Bunları yaşamamak için sadece annem ve kayınvalidemi kabul edebilirim diyeceksiniz. Hiçbirşey ve hiçkimse sizin ve bebeğinizin sağlığından önemli değil. Biz di bebeğimin 40 çıkana kadar babasını bile yaklaştırmadık yanına hem korona yüzünden hem bebeğim prematüre olduğu için.. Kaynvalidem bili bana yerdımcı olurken maskeyle gelirdi yanıma.. Biraz bilinçli olun. Biz hep beraberdik coviti bahane edemem diye birşey yok. Sizin yannızda bağşıklığı zayıf yenidoğmuş bir bebek var.. Ağızını çalıştırın gerekirse kocanıza bile laf yapın bu konuda..

Sobali evde bu kadar kisi ile ayni odada mi yasayacakmissiniz.
Ben olsam hicbirini istemezdim. Bana bile bunalti geldi vallahi.

Bırak coronayı, tükürükten bulaşan kaç tane hastalık var. Yeni doğan bir bebek grip olsa hastaneye yatacak duruma gelir. Bırak eşin bir şey diyemiyorsa da sen bi aslan kesilsene ya. Evladın söz konusu. Önceden görüşüyorduk şimdi coronayı bahane edemem diye bir şey mi var? O zaman bebek karnındaydı doğumdan sonra karnından çıkacak savunmasız olacak

Sende hic lafini geciremiyorsun neden soruyorsun neden aciklama yapiyorsun yeni dogan bebegin kadinin yaninda kalabaligin isi ne esindede sendede is yok. Ben kalabaligi istemiyorum annemi ve kayinvalidem disinda kimse gelmesin diceksin bitti kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin sende sesini cikar biraz gelmez kirilirlarsa kirilsinlar. Bukadar ezik olmayin

Bi de afedersin de o kadar insanın içinde gaz bile çıkaramazsın. İlk bir hafta nasıl bir gaz oluyor ve kendini tutarsan o gaz ağrı yapıyor. Doğumun ilk günü KV gelip gelip yatağıma oturdu. Yahu ben annem dahil herkesi odadan çıkarıyorum bu gelip oturuyor sürekli onun yüzünden ne gaz sancısı çektim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…