Annem dünür terörü yüzünden yanımda kalmak istemiyor 😓

Cok biliyormuş cidden. Yaninizda durmayacaklarsa başka soguk odalarda 1-2 gun dolanip ne yapacaklarmiş. Anlamsiz seyler

1 2 gün dediği yatılı mı? Ayrıca ne sen ne ben engel olamayız ne demek? Kendi evinizde sözünüz geçmeyecekse nerede geçecek ki? Niye bu kadar çekingensiniz yani "ben dedeyi amcayı onu bunu yatılı istemiyorum, evimde sadece yardım edecek insan olacak" diyeceksiniz. Ziyaretçiler için bebeğin durumuna göre haber edeceğim deyip köşeye çekileceksiniz. Az dik durun ya..

Yok artık..... Kpederin yanında arkanı donup mu emzireceksin?

Sobalı evde imkansız o kadar kişi , her şey sorun olur. Yemek sorun ,emzirmek sorun, sürekli ses olacak tv açık olacak anladığım kadarıyla annenin dinlenmesi gerekir istediğin de uyuyamazsın ...

O kadar kişi varken corona ben kalabalık etmeyim bacım der bence.

Konu sahibi eşinle konuş ne yap yap minicik bebeği bu kalabalığın içinde durdurma . Yazık yahu. Hadi birkaç saatliğine dayanılır da uzun süre olursa sizin için çok zor olacak. Allah yardımcınız olsun

Siz ne dediniz cevaben?

Kayınvalideniz belli ki bunları diyebilme cesaretini sizden alıyor.

Ne demek “Ne sen ne ben engel olamayız.” Orası sizin eviniz gayet de engel olabilirsiniz.

Bir iki gün gelip ne yapacaklarmış acaba? Saçmalık.

Şu an sınırınızı çizmenizin tam zamanı. Yoksa daha çok konu açarsınız. Kayınvalideniz de nasıl davranacağının sinyallerini vermiş zaten.

Esin seni neden muhatap ediyorki. Bostan korkuluğumu

y
yok yatılı değil aynı sokaktayız zaten atıyorum öğlen gelir akşam giderler hesabı.Ama yok öyle de istemiyorum görmek istiyorlarsa gelsinler ilk gün 2 3 saat durup gitsinler bu işi çözeceğim susmak çözüm olmayacak arkadaşlar haklıı

Doğuma kadar çözeceğim şimdi nazım geçti geçti yoksa daha geçmez

Yani illa yemek yiyip çay içip zıkkımlanıp eve gidecekler.... İlk gün nasıl olacak o iş bir de ev sobalı diye sizin yanınızda otururlar. Siz acaba iyi olacak mısınız, bebek ağlayacak, emecek, altı açılacak vs. TV sesi, konuşma sesi.. Bence ilk gün gelsinler falan demeyin. Yani gözünüzün üstündeki kirpiği aldırmayacaksınız çocuk doğuracaksınız. Açık açık söyleyin evime gelmeyin, tepeme binmeyin, rahatsız etmeyin diye.. Ne görgüsüz, göreneksiz, mal bir aile yani doğum yapan kadının evine amcanın dedenin bilmem neyin geldiği nerede görülmüş? Gerçekten hayretler içine düşüyor insan. Siz de garipsiniz ne diye alttan alıyorsunuz ki? Biz çizginiz olsun hayatta yoksa üstünüze basan çok olur.

Benim bildiğim lohusa kadının yanında erkekler falan olmaz ama neyse... Madem o kadar geleneklere bağlılar.
İlk gün anneniz ve kayınvalideniz olsun.
Eşiniz bir şekilde aileyi ayarlasın ev sobalı bir de nasıl olacak üst baş bebek.
Herşeyden önce lohusaya nazar çabuk değer kayınvalidenize öyle deyin bu tiplerin anlayacağı o. Mantıkla yaklaşınca çözmeyebilirler.

Yine size bilmişlik taslamış ve yine siz ağırlığınızı koyamamışsınız. Farkında mısınız bilmiyorum ama doğum yapacak olan sizsiniz, ev sizin, lohusa olan sizsiniz. İsteseniz öyle bir engel olursunuz ki ama siz bunu yapmıyorsunuz. Valla buradan bile belli babanın amcanın sobalı olan odada duracakları, nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kış kapıda kimse buzzz gibi odada oturmaz.

Once kayinbalden gelsin. O gidince annen gelsin. İkisinin aynı anda olmasının anlamı yok ki

Ev sobalı bu bir
Sen nerede ayaklarını uzatıp dinleneceksin (sakın bana olmadı başka oda da dinlenirim deme lohusa kadının soğuk almaması lazım bebeğe de geçiyor uğraşıp durursun sonra) ki sezaryen olacakmış uzanıp dinlenmen gerek kesinlikle bu iki
Bebek o sesli ortamda ürkmeden nasıl uyuyacak vs vs ben bunları düşünürken senin daha mırın kırın edip Ama ne düşünürler diye alttan alman cidden

Bazı aileler ne yazıkki böyle asla ince düşünmezler. Konu sahibi ne yaparsa yapsın o kalabalık o odada olacak. Kaçarı yok. Kv ağzıyla söylemiş bizde lohusa olduk diye. O nasıl Lohusalık yaşadıysa sana da aynısını yaşatacak. Şunu farkettim konu sahibi olayın ciddiyetinin farkında değil. Lohusalık bambaşka bir durum. Yaşayınca anlayacak.

Dikkat edinde bebeğe saçma saçma şeyler içirmesinler gizli gizli. Bu kadar hurafeye inanıyorsa,kesin gaz sancısı için bişeler yaparlar allah sabır versin

Yani sanki sırtını dönüp emzirmeyle bitiyor. İnsan kanaması olduğu için oturup kalkarken bile rahat edemez, o dönem ben çoğu zaman sütyensizdim hatta yara olmasın diye açık bırakıp kurumasını beklerdim. Bir odanın içinde nasıl rahat edilir bilmiyorum

Sanırım en iyisi evi de müsait k.validede kalmak sonra da artık eve geçeyim diyip eve gelmek en azından her odası sıcak yemek temizlik derdi olmaz hem de anneme yüklenmiş olmam
Ay size bir tok öneri sunmuşlar, kendi kendinize konuşur gibi bulduğunuz çözüm bu mu yani? Ne akıllıca!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…